#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Πως εννοούν οι αναρχικοί το “δεύτε λάβετε φως”

Και με ποιά προτροπή το συνοδεύουν:

Χρηματιστικοποίηση του Καπιταλισμού και Κρίσεις

Χρηματιστηκοποίηση του καπιταλισμού λαμβάνει χώρα όταν το υπερβάλλον κεφάλαιο από τον τομέα της παραγωγής στρέφεται για επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της οικονομίας από τον οποίο επιδιώκει να εξασφαλίσει μεγαλύτερες αποδόσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους όπως:
λόγω πλεονάζοντος κεφαλαίου,
λόγω υπερ-παραγωγής,
λόγω χαμηλής αγοραστικής δύναμης και ζήτησης,
λόγω πτώσης του ποσοστού κέρδους στους παραγωγικούς τομείς
λόγω απορρύθμισης του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
 

Γιατί κύριε;


Η προπαγάνδα του φόβου!!!!


Του Λευτέρη Καπώνη
Είμαι συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος. Σε όλη μου τη ζωή μάθαινα στα παιδιά την αλφαβήτα. Τα μάθαινα ιστορία, γεωγραφία, αριθμητική και γεωμετρία. Αλλά, προπαντός, τα μάθαινα ν' αγαπούν τα γράμματα. Να γίνουν καλοί πολίτες και με τη μόρφωσή τους να προσφέρουν στην κοινωνία. Αυτά με είχαν μάθει ο πατέρας μου και ο δάσκαλός μου κι αυτά μάθαινα με τη σειρά μου τα παιδιά. 

Aντιφασιστική Oυκρανία: Οι Λαϊκές Αντιφασιστικές Πολιτοφυλακές της Donbass, έκαναν κατάληψη της Ραδιοτηλεόρασης της Slovjansk!

Η επιβολής φασιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ           & την ΕΕ δεν θα περάσει! Ποτέ πια ναζισμός και φασισμός!

Αποφθέγματα από το χθες για το σήμερα

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
- «Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Εμείς, οι γιοι της πλύστρας αντί να απαιτούμε, επαιτούμε και φιλάμε και του χέρι του ευεργέτη-καταπιεστή μας.
- «Η απόγνωση είναι φυσιολογική, για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αιτία του κακού, δεν βλέπουν καμία διέξοδο και δεν έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν». Η αλήθεια στον καθρέφτη μας.
- «Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια».
Έρχεται η ανάπτυξη, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Έρχεται η ανάπτυξη έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ε;

Κυβέρνηση δεμένη χειροπόδαρα

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τα ψίχουλα που τους πέταξε η φράου Μέρκελ

 Σταύρος Χριστακόπουλος
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν φανερά εκνευρισμένος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας. Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να ήταν τόσο αισιόδοξος ώστε να περιμένει ένα σοβαρό προεκλογικό δώρο από την Άνγκελα Μέρκελ – με βάση την εμπειρία της προηγούμενης επίσκεψής της, αλλά και την ενημέρωση από το Βερολίνο κατά την προετοιμασία για την τελευταία κάθοδό της στην Αθήνα, θα έπρεπε να είναι για τα καλά προσγειωμένος.

Απ' τον σκοταδιστή δεσπότη της Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, στα "θαύματα" του παπαδαριού

Του Γ. Γ.
Ο θαυμαστής της χούντας και γνωστός σκοταδιστής δεσπότης της Θεσσαλονίκης, Ανθιμος,  βγήκε σήμερα στον άμβωνα της τηλεόρασης του Σκάι και μας έψαλε ένα καινούργιο τροπάρι, θέλοντας να δηλώσει την επίδραση που έχουν οι δεσποτάδες στο «χριστεπώνυμο ποίμνιο» και πώς αυτή μεταφράζετε σε ψηφαλάκια,

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Ν. Δήμου, ο οποίος μίλησε για δήθεν «άγιο» φως, αντέδρασε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και αυτός αναγκάστηκε να απομακρυνθεί απ’ αυτό το πολιτικό μόρφωμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα με όσους τα βάζουν με το ράσο μας είπε. Αν αυτό είναι μουτζουρωμένο, μουτζουρώνεται, ενώ αν είναι αναμένω καίγεται.

Λαϊκές εξεγέρσεις, ολιγαρχικά πραξικοπήματα

 Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου - "Επίκαιρα"
Οι πρόσφατες εμπειρίες από την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και τις  χώρες  της  λεγόμενης «αραβικής άνοιξης» μαρτυρούν πως ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός... 

«Αποκηρύσσω όχι τις ιδέες μου αλλά τον πατέρα μου»

Μια ιστορία βγαλμένη από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκε στο έκτακτο στρατοδικείο Χαλκίδας από τις 15 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 1949 με πρωταγωνιστές μια θαρραλέα, εικοσάχρονη Επονίτισσα και τον 46χρονο δηλωσία πατέρα της

Τέτοιες μέρες στα 1949, λίγο πριν ανατείλει ο εικοστός πρώτος Μάιος της ζωής της, η Αλίκη Τσουκαλά στέκει αγέρωχη μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, διδάσκοντας αξιοπρέπεια μια καθημαγμένη χώρα στην οποία παίζεται ένα μακάβριο θέατρο του παραλόγου.

Όλα όσα είπε ο Πούτιν στην χθεσινή 4ωρη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στα Ρώσικα ΜΜΕ

Η 4ωρη ανοιχτή διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους Ρώσους (και όχι μόνο) πολίτες και τα ΜΜΕ ήταν, ασφαλώς, ένα γεγονός μεγάλης πολιτικής σημασίας για όλο τον κόσμο.

Η συνέντευξη άρχισε ακριβώς στις 11 το πρωί ώρα Αθήνας (12 το μεσημέρι ώρα Μόσχας) και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 το απόγευμα (4 στη Μόσχα). Στάλθηκαν μέχρι και το τέλος της συνέντευξης πάνω από 3 εκατομμύρια ερωτήσεις με όλα τα μέσα (τηλέφωνο, SMS, βιντεάκια κοκ) και απ' όλον τον κόσμο, οι περισσότερες εκ των οποίων ομαδοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στον Πρόεδρο της Ρωσίας μέσω των 6 δημοσιογράφων που διεύθυναν τη μετάδοση από το στούντιο. Αρκετές ερωτήσεις τέθηκαν στον Πρόεδρο της Ρωσίας απευθείας από τους κατοίκους της Κριμαίας, του Σότσι (όπου διεξάχθηκαν πρόσφατα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες), αλλά και από το Λουγκάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας!!!

Άς τους να πανηγυρίζουν μόνοι τους και δες:


Για το καλό τους...

Με μια γνωμοδότηση, που σίγουρα θα ικανοποιήσει τον κ.Μπαλτάκο και τους ομοϊδεάτες του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προτείνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, την επ΄αόριστον παράταση της κράτησης των μεταναστών στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», μέχρι να συναινέσουν στην «οικειοθελή» απέλασή τους.

Η γνωμοδότηση 44/2014 του Δ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου ορίζει τα εξής:

Zona Rosa η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή που μεταδόθηκε χθες από την ΕΡΤ3. Υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για τους δολοφόνους του Λουκμάν με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Κωσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιο Δήμαρχο με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Στην συνέχεια θα βρείτε ρεπορτάζ για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε επιχειρηματία, αστυνομία και απολυμένους εργαζόμενους που ζητούν τα δεδουλευμένα τους. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για την δίωξη εις βάρος του Φραγκίσκου Ραγκούση, με τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον δικηγόρο.

Ο εσταυρωμένος πρέπει να αναστηθεί!


ΖΟΥΜΕ μια παρατεταμένη ΣΤΑΥΡΩΣΗ. Τα καρφιά πάνω στον σταυρό άπειρα…
Τα λόγια έχουν εξαντληθεί…
Ο εσταυρωμένος πρέπει να αναστηθεί!

 

Μποϊκοτάζ στους φούρνους του trafficking

Κατηγορία για διεύθυνση κυκλώματος πορνείας και trafficking που ελέγχει το 80% στην Ελλάδα για τους ιδιοκτήτες του Χωριάτικου

Μετά από δημοσιεύματα που έβγαλαν στη φόρα υποθέσεις εξαναγκαστικής πορνείας και trafficking των αδελφών Γιαννακόπουλων, ομάδες αναρχικών και ακτιβιστών άρχισαν να πετούν φυλλάδια μέσα στα κεντρικά καταστήματα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πελάτες. Διαδώστε.

«Οι φούρνοι Το Χωριάτικο, των αδελφών Γιαννακόπουλων, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιζάδικα και από τα ραντεβού για μασαζ».

Στις κοινωνίες των "συνενώσεων του πλούτου" δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ελευθερία, υπάρχει όμως εκτόνωση των μαζών σε "θεαματικές αρένες"...

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα σ'εμένα -τον Ένοικο ανάμεσα στους κόσμους- και τον ανιχνευτή.
(Ο οποίος και πείστηκε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα στην απόφασή του για κάποιο διάστημα "διαδικτυακής σιωπής", ώστε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στη μελέτη κι έρευνα κάποιων θεμάτων που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα)


α) Οι προειδοποιήσεις

Ο Τόμας Τζέφερσον, ένας εκ των πρωτεργατών της αμερικανικής ανεξαρτησίας, διατύπωνε λίγο πριν το θάνατό του έντονες ανησυχίες για σοβαρή πιθανότητα αντιδημοκρατικής εκτροπής στις νεοσύστατες ΗΠΑ.

(Εξαιρετικό)! Ρεσάλτο κάνουνε οι μούτσοι...

ΟΥΑΟΥ!!!

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ προπαντός ηθικοί ιδεολόγοι-Κρίτων Αρσένης-Μετά από 4 χρόνια κατοχής και λεηλασίας αποφάσισε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ και ο μόνος τρόπος να κρατήσει τη καρέκλα του είναι να πηδήξει σε άλλη βάρκα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Μεξικό, μετέδωσαν πολλά μεξικανικά και κολομβιανά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε πρόσωπο του περιβάλλοντός του, όπως και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο 87χρονος συγγραφέας “πέθανε στο σπίτι του στο Μεξικό” έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και τους δυο γιους του, ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του μεξικανικού τηλεοπτικού δικτύου Televisa Χοακίν Λόπες-Ντορίγα.

17 Απρίλη 2012...

 σ' ευχαριστούμε Δημήτρη για τραγούδια που μας χάρισες


Οταν τα φύκια γίνονται μεταξωτές κορδέλες

 ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΟΝΤΑΡΟΥΝ, ΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ

Του Χρήστου Κάτσικα
Εχουμε επισημάνει και άλλη φορά ότι τα ΜΜΕ πολλές φορές παρουσιάζουν τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο που δεν τα αναγνωρίζει ούτε η μάνα που τα γέννησε. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα χρόνια της μνημονιακής χολέρας, πολλά ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους στη διαστρέβλωση, την παραπλάνηση και την εξαπάτηση.

Που είναι το "Plan-B"?

Είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δημο(σ)κόποι είναι λίγο μπαγαπόντηδες. Εξάλλου, άμα είσαι καλός στη δουλειά σου κι έχεις και λίγη φαντασία, τα κάνεις ό,τι θέλεις τα νούμερα. Μπορείς να λες ψέματα, ακόμα και χωρίς να παραποιείς τα στοιχεία (με εντολή Σαμαρά), αλλά με απλές αναγωγές ή στριμώχνοντας τα νούμερα μέσα σε εξωτικά τεστ στατιστικής σημαντικότητας κι άλλα περίτεχνα, ακατανόητα από τους πολλούς.

Αλλά είναι και μερικά πράγματα που όσο κι αν θέλεις να τα κρύψεις, δεν κρύβονται: αν αγνοηθούν οι αναγωγές και τα μπουρδουκλώματα, κανείς μας –ο καθένας για τους λόγους του- δεν είναι ευχαριστημένος από τον μεγάλο μας ηγέτη, Αντωνάκη “Πρωθυπουργό” και τους άλλους από τους παραποτάμιους ελαιώνες, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των δημο(σ)κόπων.