#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε το σχέδιο για κούρεμα καταθέσεων

Και κούρεμα των καταθέσεων περιλαμβάνει το σχέδιο για διασώσεις τραπεζών που θα επικυρωθεί, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016. Ήδη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη σχετική έκθεση, που προβλέπει συμμετοχή μετόχων και πιστωτών στις διασώσεις τραπεζών, για να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, “με 588 ψήφους υπέρ και 81 κατά, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε έκθεση, σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη θέσπιση ενιαίων κανόνων και ενιαίας διαδικασίας για την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και ορισμένων επιχειρήσεων επενδύσεων.

Κάθε παραμονή εκλογών…

Πέτρος Αργυρίου
Τέτοιες μέρες που είναι θα δανειστούμε.
Για μια ακόμη φορά.
Αλλή αυτή το φορά θα δανειστούμε μονάχα από το κλίμα των ημερών. Βλέπετε, είναι μια βδομάδα μεγάλη γεμάτη θαύματα.  Γιατί τα θαύματα κατά πως φαίνεται δεν έχουν τελειώσει με τον Ιησού: Ο άνθρωπος που μιλάει με το θεό, ο Αντώνης Σαμαράς, έβγαλε την Ελλάδα στις αγορές.

Δευτε Λαβετε ΦΩΣ


Το Πάσχα στην “Μαριναλέδα” την γη της Ουτοπίας…( Ένα Ντοκιμαντέρ)


 Κουτί της Πανδώρας -  Κώστας Βαξεβάνης
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέδας.

Επιβάτες αεροπλάνου ακύρωσαν την πτήση τους για να μην απελαθεί μετανάστης!

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός Κούρδου μετανάστη στη Σουηδία ο οποίος ζούσε στο Ιράν.
Συγκεκριμένα, ο Ghader Ghalamere, είναι παντρεμένος με γυναίκα από την Τουρκία, η οποία έχει σουηδική υπηκοότητα, έχει δύο μικρά παιδιά και όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία στη Σουηδία, δικαιούται να αποκτήσει την υπηκοότητα της χώρας. Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να κάνει αίτηση εκτός σουηδικού εδάφους.

Οι «Ιούδες» του 4ου Ράιχ

Ο γνωστός Ιούδας, ο Ισκαριώτης, ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού, αποτελεί το αρχέτυπο του προδότη, του χαφιέ.
Σ’ αυτό το αρχέτυπο του ρουφιάνου ενυπάρχουν και τα στοιχεία της μετάνοιας, της ενοχής και των τύψεων: Αυτά που τον οδήγησαν στο να βάλει τη θηλιά στο λαιμό του…

Θ.Κατσανέβας: Μόνη λύση η δραχμήHot Doc Radio Τετάρτη 16 Απριλίου 2014O φασιστάκος του Αντωνάκη μας απειλεί με γαμήσι! Για κοπιάστε ρεμάλια, πουσταράδες!


"Αγαπητοί μου μαθητές ,αγαπητά μου παιδιά, σήμερα αναγκάστηκα σε παραίτηση"

Αγαπητοί μου μαθητές ,αγαπητά μου παιδιά, Σήμερα αναγκάστηκα σε παραίτηση, δεν το θέλησα.

Ξέρετε πως χρόνια τώρα μαζί σας έζησα όλες τις αγωνίες για να δημιουργήσουμε μαζί ένα σχολείο, που να είναι πρότυπο χαράς, δημιουργίας, έκφρασης. Ένα σχολείο που να αγαπάμε τόσο πολύ, όλοι μας.

Συγκλονιστικές εικόνες από την αντιφασιστική Ουκρανία! Ο στρατός που στάλθηκε στην Kramatorsk, από το φασιστικό καθεστώς που εγκαθίδρυσαν ΗΠΑ & ναζιστική ΕΕ στο Κιέβο, κατεβαίνει από τα τεθωρακισμένα και προσχωρεί στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή!Διαδηλώνουν στην Οδησσό υπέρ της Λαϊκής Δημοκρατίας Οδησσού!

DW: «Η Ελλάδα εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο»

Η πολιτική των δανειστών έθεσε εκτός ισχύος τις δυνάμεις της αγοράς στην Ελλάδα, προειδοποιεί το γερμανικό think tank CEP, παραπέμποντας στη μείωση των επενδύσεων και την άνοδο του δείκτη κατανάλωσης.
Με αφορμή την πρόσφατη έξοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, CEP, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ επανέρχεται στην κριτική του όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να υποστηρίξει ότι η πρόσφατη έκδοση κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας που διασφάλισε στην ελληνική κυβέρνηση 3 δισ. ευρώ δεν συνιστά απόδειξη προόδου.

Το φασιστικό προεκλογικό σώου της «φιλανθρωπίας»

Η φιλανθρωπία, γενικά, αποτελεί ένα από τα υπνωτικά χάπια της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας, συνακόλουθα και της ιδεολογίας αυτής της κτηνωδίας: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ…
Πάντα τα μεγαλύτερα κτήνη το παίζουν και …φιλάνθρωποι!!!
Αυτό το χαρακτήρα έχει και η «φιλανθρωπία» του Σαμαρά προς τους άστεγους: Η «φιλανθρωπία» των ληστών και δημίων που εμπορεύονται και τα θύματά τους.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

 Τα εγκλήματα των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζουν οι ντόπιοι τσιφλικάδες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου έχουν κάνει φανερώσει την επίδρασή τους. Πολλοί διεθνείς οργανισμοί και μέσα, διεξάγουν έρευνες και δημοσιοποιούν αποτελέσματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και ταυτόχρονα εκθέτουν ανεπανόρθωτα, όσους υποστηρίζουν το νεοφιλελεύθερο λόμπι δια της ψήφου ή δια της δημόσιας υπεράσπισης. Ειδικά, αυτούς που κατηγορούν όσους είμαστε ενάντια, ως “συριζαίους”, “κομμουνιστές” και “αναρχικούς”.
Η Unicef σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέταξε μια έκθεση με τίτλο  «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2014 – Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά» Τα αποτελέσματα αυτής αποκαλυπτικά. Από το 2001 λοιπόν, ο αριθμός των παιδιών έχει μειωθεί κατά 9%. Η πληθυσμιακή τους συμπίεση οδηγεί στην αγνόησή τους στις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

«Συλλάβετε, κατασχέστε, πλειστηριάστε σπίτια!»

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
Εφόδους σε όλες τις μεγάλες εφορίες της χώρας, κάνει η ομάδα τεχνοκρατών της Τρόικας που εκπροσωπεί το ΔΝΤ και την Κομισιόν, όπου ελέγχουν τα στοιχεία και ψάχνουν φακέλους φορολογουμένων. Πρόκειται για μία σκληρή και αδίστακτη ομάδα, που θυμίζουν περισσότερο «κεφαλοκυνηγούς», αφού εφαρμόζουν τις πιο αυστηρές μεθόδους έναντι των φορολογουμένων, στα χέρια των οποίων έχει περιέλθει ο έλεγχος όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας. Σε βάρος ποιων φορολογουμένων όμως; Σε βάρος των μικρών και των μικρομεσαίων.

Μεντβέντεφ: «Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου»

Την ελπίδα ότι «οι αρχές του Κιέβου θα έχουν αρκετό μυαλό ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, εξέφρασε ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Την ίδια ώρα ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ ήδη οι πρώτες ανταποκρίσεις μιλούν για νεκρούς φιλορώσους από Ουκρανούς κομάντο.
«Θα είμαι σύντομος: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μεντβέντεφ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του από τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Η ηθική της αγέλης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

[Πηγή: ANALYST.gr, 06/04/2014]
Το βασικότερο όπλο εξουδετέρωσης της υγιούς αντίδρασης των Πολιτών είναι το ότι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση – το επόμενο η πολιτική σταθερότητα, στο βωμό της οποίας πρέπει να θυσιάζει κανείς την ελευθερία, τη δημοκρατία, ακόμη και τα ίδια του τα όνειρα

Ο κακός ο λύκος

Μακάρι αυτόν τον εκβιασμό με το λόμπι της δραχμής να τον χρησιμοποιούσαν μόνο παρακυβερνητικές ιστοσελίδες ή φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Δυστυχώς όμως στον ίδιο εκβιασμό είχαν προχωρήσει επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.