#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Οαση στο τηλεοπτικό τοπίο η ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη τηλεόραση της ΕΤ3 (Βίντεο)

Οαση στο τηλεοπτικό τοπίο η ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη τηλεόραση της ΕΤ3. Καθημερινά δίνει μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σωστής παρουσίασης των γεγονότων.

Το παρακάτω βίντεο με το ρεπορτάζ του Χρήστου Αβραμίδη για τη επίθεση των μπάτσων χτες στους εμποροϋπάλληλους που διαδήλωναν στην Ερμού δεν έχει καμιά σχέση απ’ ότι παρακολουθήσαμε χτες στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία.

Στοχάσου Έλληνα, κι αρκεί!

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Σας θυμίζει τίποτε αυτή η περιγραφή; «Κάθε φορά που μια νέα κυβέρνηση έρχεται στα πράγματα, η έλευσή της ακολουθείται από μία πλήρη εκκαθάριση των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να παρασχεθούν θέσεις για τους πολιτικούς φίλους του εισερχόμενου υπουργού. Ακόμη και τα φτωχά πλάσματα που καθαρίζουν τα δημόσια σχολεία εξαρτώνται για το ψωμί τους από την τύχη των Υπουργείων στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αθήνας. Έχω ακούσει περιπτώσεις βιβλιοθηκονόμων και καθηγητών της αρχαιολογίας που ο διορισμός τους δεν έγινε για το επίπεδο γνώσεών τους, αλλά για τις πολιτικές υπηρεσίες τους. Να γιατί κάθε Έλληνας ενδιαφέρεται για τα πολιτικά, και γιατί δεν υστερεί ποτέ το γενικό ενδιαφέρον για το παιχνίδι των μέσα και έξω.»[1]

Hot Doc Radio Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πρόβατα επί σφαγή;

Της Αλέκας Ζορμπαλά
Εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε σήμερα για το Χριστιανικό Παραμύθι.
Εβδομάδες ατελείωτες παθών για μια κοινωνία, που έχει οδηγηθεί στην ανεργία, στη φτώχεια, στην απελπισία, με δυναμικές, αν και, χωρίς σχέδιο και στόχο, αντιστάσεις αρχικά, με καθολική σχεδόν παραίτηση στην πορεία…

Όμως, οι μικρές εξαιρέσεις ριζοσπαστικών εστιών αντίστασης και αλληλεγγύης σου δίνουν μια ανάσα, ένα χρώμα αισιοδοξίας!

Υπερδνειστερία: Μια καταιγίδα που έρχεται

Του Dmitri Trenin
Ακόμη και καθώς ο Arsen Avakov, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, υπόσχεται να αποκαταστήσει την τάξη στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου χιλιάδες διαδηλωτές κουνούν ρωσικές σημαίες και καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια, ένα διαφορετικό είδος έκτακτης ανάγκης εμφανίζεται στα νότιο-δυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Τα χρέη στο Δημόσιο, τα κέρδη στους banksters και με τον νόμο!

system failure
Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ) εξασφαλίζουν οριστικά την επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου με περισσότερο χρέος, αφού ανοίγουν το δρόμο για ξεπούλημα των μετοχών του ΤΧΣ με μεγάλες ζημιές για το Δημόσιο.

Στο “Άρθρο δεύτερο” του πολυνομοσχεδίου, περί τροποποιήσεων του νόμου 3864/2010 “Περί ιδρύσεως ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”, μεταξύ άλλων:

Πάμπλο Νερούδα: «Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να 'ρθει.»


Financial Times: Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

“This could be the moment for Greece to default”
“It not in recession nor is it recovering. It has collapsed. But there is another story”
“Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την χρεοκοπία της Ελλάδας”
“Η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση.Ούτε και ανακάμπτει.Έχει καταρρεύσει.Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία”

Financial Times, W. Münchau.
«Την ώρα που ο χρηματοπιστωτικός κόσμος πανηγυρίζει την ελληνική επιστροφή στις αγορές ομολόγων, εγώ αναρωτιέμαι: Είναι αυτή μία καλή στιγμή για την Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος;», αναφέρει σε άρθρο του σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μίνχαου, εξηγώντας γιατί η χώρα μας είναι πλέον, όπως αναφέρει, σε θέση να κηρύξει στάση πληρωμών:

Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι...

*** Μπήκαμε στο μεγαλοβδόμαδο. *** Εβδομάδα των παθών, σου λέει ο άλλος. *** Τί λες, ρε μεγάλε; Για μια βδομάδα το κάνεις θέμα; *** Στην Ελλάδα διανύουμε την πέμπτη μεγαλοχρονιά στην σειρά. *** Συγγνώμη, μεγαλοδύναμε. *** Παπακωνσταντίνου: "Είμαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι πριν μπω στην πολιτική". *** Εμείς να δεις πώς είμαστε από τότε που μπήκες. *** Εκεί στον Σκάι πρέπει να πλακώνουν στα χαστούκια την Καλογεροπούλου πριν αρχίσει η εκπομπή τού Ευαγγελάτου. *** Βλέπετε άλλη εξήγηση;

Η ολετήρια δυναμική της μικρόνοιας

 Χρῆστος Γιανναρᾶς
Αντιγράφω από το βιβλίο του Carlo Cipolla, Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας (εκδ. «Kέδρος», 2012):
«1. Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.
2. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου.
3. Hλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά.
4. Oι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σύλληψη του Ιησού από την Ναζαρέτ!

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της φρουράς του Σανχεντρίν, που αξιοποίησε στο έπακρο τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα, συνελήφθη ο γνωστός τρομοκράτης του αντιεξουσιαστικού χώρου…
Ιησούς με το ψευδώνυμο “Ναζωραίος”.


Από το imf-fuck-off
Το συμβάν έλαβε χώρα στον κήπο της Γεθσημανής, στην κοιλάδα του Κίντρον και αξίζει να επισημάνουμε ότι η καλοσχεδιασμένη δράση των αντρών των ειδικών δυνάμεων της φρουράς δεν άφησε κανένα περιθώριο διαφυγής στον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την εξοργιστική αμφισβήτηση της έννομης τάξης, του πρωτογενούς πλεονάσματος, του ευρώ και της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


Το στημένο παιχνίδι του πενταετούς ομολόγου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε να εισπράττει € 3 δισ. μέσω ενός πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε στην τιμή των 99.133 με την μέθοδο reoffer και απόδοση 4,95%. Το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο, το οποίο θα διαθέτει ετήσιο κουπόνι του 4,75% προσέλκυσε το ενδιαφέρον 600 επενδυτών και οι προσφορές έφτασαν σχεδόν τα 20 δις ευρώ. Ο τίτλος θα καταστεί ληξιπρόθεσμος στις 17 Απριλίου 2019, οπότε και θα πρέπει να καταβληθούν τα 3 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Μέχρι τότε θα έχει κληθεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, πάνω από 783 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

Κατευθυνόμενη διαστρέβλωση των γεγονότων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
 
Δεν τους έφτανε που όλος ο κόσμος γέλαγε μαζί τους με την παραποίηση των δηλώσεων Μέρκελ, σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΠΕ ΜΠΕ δίνουν πάλι εξετάσεις στα αφεντικά τους. Τα λαγωνικά του ΑΠΕ ΜΠΕ ανακάλυψαν “ομάδες γνωστών αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε” (sic) Ανακάλυψαν ακόμη ότι “ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχε με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην συγκέντρωση στην αρχή του συντάγματος”. Τόσα ψέματα μέσα σε δύο φράσεις.

Σκληρή απάντηση της Μόσχας σε άρθρο του βήματος περί σχέσεων με την χρυσή αυγή

Συκοφαντική εργολαβία κατά της Μόσχας από τον ΔΟΛ


Μετά το κατάπτυστο άρθρο του 2007 που στην ουσία χρέωνε το Ελληνικό ολοκαύτωμα στον Πούτιν, το Βήμα επανέρχεται με νέα συκοφαντική επίθεση στην σκιά του ναζιστικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία. Ενώ τα τάγματα εφόδου της χούντας του Κιέβου ετοιμάζονται να εφορμήσουν στους δημοκράτες διαδηλωτές, μία εργολαβική “αποκάλυψη” φαίνεται να προκαλεί την οργή και την άμεση αντίδραση της Μόσχας. Που μάλλον δεν θα σταματήσει εδώ. Δείτε:

Ξαναβγαίνουν από το λυχνάρι τα φαντάσματα

Του Θανάση Τσιριγιώτη
Μια προσφιλής επωδός κάθε λογής αντιδραστικών είναι να μιλούν και να γράφουν για την ανθρώπινη φύση.

Σύμφωνα με αυτή την ανθρωπολογική αντίληψη ο άνθρωπος έχει στα ορμέμφυτά του, στο βαθύ DNA του, όλα τα αρνητικά κουσούρια της κοινωνίας. Μαζί δηλαδή με το γάλα της μάνας του “βύζαξε” τον εγωισμό, την κουτοπονηριά, την αντικοινωνικότητα, τον καριερισμό, το χαμαιλεοντισμό και πάει λέγοντας.

απο το f/b