#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τι όμορφα που αδιαφορούμε!

Είναι μερικές ειδήσεις που όσο κοιμισμένος και να είσαι σχετικά με το τι πραγματικά παίζεται μπροστά στα μάτια σου και σχετικά με το ποια είναι μορφή του πολιτεύματος στο οποίο ζεις, θα έπρεπε να σε ξυπνήσουν.

Μια τέτοια είδηση – που πέρασε κι έφυγε δίχως συζήτηση – είναι και αυτή: «Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της Χρυσής Αυγής οπτικοακουστικού υλικού. (…)

Ακόμα δεν μπούχτισες;;

 
Τέσσερα ολάκερα χρόνια.
Περισσότερες από 1.400 μέρες.
Νέες πραγματικότητες παγιώθηκαν.
Ριζικές -προς το χειρότερο- οι αλλαγές.
Εξοντωτικές οι μνημονιακές/κυβερνητικές πολιτικές.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ


Η προκλητική δανειοδότηση της Πήγασος

Σάτυρος 
Είναι προσβολή στη δημόσια αιδώ, την ώρα που η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν εδώ και 4 χρόνια να πάρουν ούτε ένα μικρό δάνειο, ας είναι και υγιείς επιχειρήσεις, τα τρία μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα να προχωρούν στην  έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ για την  Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο δανεισμό της, αλλά και μελλοντικά εκδοτικά σχέδια.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG: ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Για ψεύτικες επευφημίες αναφορικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Suddeutsche Zeitung.
«Η σχεδιαζόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές εορτάζεται ως επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι» σχολιάζει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Σέρστιν Γκάμελιν.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η φυματιώση φαίνεται να απειλεί ξανά τη χώρας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος καθηγητής Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης. Μάλιστα το 4% των κρουσμάτων της φυματιώσης στην Ελλάδα είναι το ανθεκτικό ή πολυανθεκτικό είδος της νόσου, τη στιγμή που στις χώρες της ΕΕ ο μέσος όρος είναι 1%.

Ένας είναι ο δρόμος: Η μετωπική σύγκρουση στο ΔΡΟΜΟ…


Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ειρηνοφιλίες, δημοκοπίες, εκλογικά λόγια και κομματικές παρελάσεις…
Δεν γλιτώνουμε έτσι από το ΘΑΝΑΤΟ…
Αυτού του τύπου οι «Γενικές Απεργίες», απεργίες κομματικών και εργατοπατερικών παρελάσεων αποφορτίζουν τη λαϊκή ΟΡΓΗ, γίνονται για το θεαθήναι…

Η φάρσα που αποκαλείται έξοδος στις αγορές

Δημήτρης Καζάκης
Τελικά θα βγούμε στις αγορές. Ζήτω! Ουρά! Ή επί το ελληνικότερο, εβίβα εις υγείαν των κορόιδων! Ποια είναι τα κορόιδα; Πάντως όχι οι αγορές και οι κερδοσκόποι. Με κίνητρα καθαρά προεκλογικού πανικού, η κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει 5ετές ομόλογο ονομαστικής αξίας 2 δις ευρώ για να φανεί ότι βγαίνει στις αγορές. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση επιχειρεί να δανειστεί ποσό που κάλλιστα θα μπορούσε να εισπράξει με τρίμηνα, ή εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, μόνο που με το πενταετές θα πληρώσει υπερδιπλάσιο επιτόκιο.

40 χέρια ξύλο…


Χθες έμαθα ότι μία γυναίκα 40 ετών πέθανε επειδή δεν είχε πλέον χρήματα για τα χάπια που έπρεπε να παίρνει, λόγω υπέρτασης.

Μία μητέρα 2 παιδιών τα οποία θα μείνουν πλέον ορφανά. Παιδιά που θα μεγαλώσουν ξέροντας ότι η μητέρα τους πέθανε επειδή ήταν υπουργός υγείας ο μόνοοικαρκινοπαθείςστοτελευταίοστάδιοείναιεπείγουσεςπεριπτώσεις_Γεωργιάδης.

Hot Doc Radio Τετάρτη 9 Απριλίου 2014


Θα επιτρέψουμε στα γερμανοτσογλάνια που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους... να μας πίνουν το αίμα;Μην ενοχλήσουμε την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και μας πουν κομμουνιστές!...

Του Γιώργου Αλεξάτου 
Σκηνές απείρου κάλους από τη Βουλή της Ουκρανίας. Γενική σύρραξη και άγριο ξύλο.

Ευτυχώς που νίκησε η δημοκρατία και ησύχασε η Ευρώπη, μαζί και η απίστευτη ευρωπαϊκή Αριστερά.

Υπάρχει ρομάντζο σε μια παρτούζα;

 Όταν οι τέσσερις εξουσίες βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι

Του Πέτρου Αργυρίου
Το Μπαλτάκος gate αποτελεί ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα της μεταπολίτευσης ικανό να στείλει στα περισσότερα μέρη του πολιτισμένου κόσμου κυβέρνηση στο σπίτι της.
Πολιτικές διώξεις κατά παραγγελία, τοποθέτηση οικείων σε κορυφαίες θέσεις του θεσμού της δικαιοσύνης, δικαιοσύνη κατά παραγγελία, όλα αυτά ειπωμένα από κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και καταγεγραμμένα από το αδιάψευστο μάτι κάμερας.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗN ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ*

του ΛΟΥΚΑ ΑΞΕΛΟΥ
Το λαϊκό στοιχείο αισθάνεται, αλλά δεν κατανοεί πάντα ή δεν ξέρει. Ο διανοούμενος ξέρει, αλλά δεν κατανοεί πάντα και ειδικότερα δεν αισθάνεται.
Το λάθος του διανοούμενου συνίσταται στο ότι πιστεύει πως μπορεί να ξέρει χωρίς να κατανοεί και ειδικότερα χωρίς να αισθάνεται και να ενδιαφέρεται ζωηρά, δηλαδή πως ο διανοούμενος μπορεί να είναι τέτοιος μόνο αν διακρίνεται και αποχωρίζεται από το λαό-έθνος, δηλαδή χωρίς να αισθάνεται τα στοιχειώδη πάθη του λαού, κατανοώντας τα και μετά εξηγώντας τα και δικαιολογώντας τα μέσα στην καθορισμένη ιστορική κατάσταση.

Από πού κι ως πού είναι καλό να βγούμε στις αγορές;

Δημήτρης Καζάκης
Άνθρακες ο θησαυρός για μια ακόμη φορά. Οι φήμες που το ίδιο το Μαξίμου άφησε να διοχετεύονται στα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει έξοδο στις αγορές τις παραμονές της επίσκεψης της Μέρκελ στο οικόπεδό της, διαψεύστηκαν από το υπουργείο οικονομικών μόλις χθες. Σύμφωνα με Υπουργείο Οικονομικών «η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί.» Δηλαδή ματαιώθηκε μια ακόμη φάρσα του successstory Σαμαρά. Ίσως μια άλλη φορά.

Η χούντα των αντιχουντικών

Άντε να εκπλαγούμε πάλι! Να πέσουμε από τα σύννεφα που ανακαλύψαμε ότι η δεξιοσοσιαλιστική κυβέρνηση είχε και έχει στους κόλπους της «σταγονίδια της ακροδεξιάς». Άντε να μείνουμε εκ νέου με το στόμα ανοικτό μετά τις δηλώσεις του αριστερού Τσίπρα ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια σέχτα ακροδεξιών. Αναμερίστε τα σύννεφα να πέσουμε αφού η Αριστερά δημόσια καταγγέλλει τι ποιεί  η Δεξιά.

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Συνάντησης - 11, 12 & 13 Απριλίου 2014 - Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΜΟ
ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς.

Έξοδος στις αγορές: το ψευδεπίγραφο μήνυμα

Να, λοιπόν, που βρέθηκε καινούργια καραμέλλα για να μας δώσουν να πιπιλίσουμε. Έξοδος στις αγορές! Ποιος την χάρη μας, δηλαδή. Και να πανηγύρια οι συγκυβερνήτες... και να πανηγύρια οι συν αυτοίς μωροί και τυφλοί... και να πανηγύρια ο δημοσιογραφικός εσμός τής πλύσης εγκεφάλου των οκτώ... και να πανηγύρια οι αναλυτές στα τηλετραπέζια παράλληλων μονολόγων και στις φυλλάδες τών μεγαλοεργολάβων-εκδοτών... Κι από δίπλα, ο κάθε άσχετος κι αταξικός φουκαράς να ελπίζει πως τα χειρότερα πέρασαν και πως κάτι θα γίνει από δω και πέρα.

σαν σημερα....

Πέρυσυ σαν σήμερα ψόφησε η Μάργκαρετ Θάτσερ, σκατά στα κόκκαλα της.
 

Πριν τις αγορές, επιστρέψτε λίγο στην πραγματικότητα!

Σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, ένας νεαρός άστεγος κοιμάται μέσα σε ένα χαρτόκουτο με μόνη συντροφιά ένα γατάκι! Και δεν είναι ο μόνος...