#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Ένα παλιότερο άρθρο που παραμένει επίκαιρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες ξεκίνησαν με τις πολιτικές δραστηριότητες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για να φτάσουν στην σημερινή χαοτική κατάσταση. Οι ΗΠΑ, με αιχμή του δόρατος, από την μια, το γνωστό «Εθνικό Ίδρυμα για την Δημοκρατία»-NED (NationalEndowmentforDemocracy), που λειτουργεί ως «μη κυβερνητική» οργάνωση της CIA και, από την άλλη, την αντιπυραυλική ασπίδα, επιχειρούν να προελάσουν στην μετασοβιετική Ρωσία του Πούτιν.

Η κυβέρνηση κατήργησε έναν φόρο! Τον φόρο πολυτελείας στις γούνες!


Βάλια Μπαζού
Επιτέλους όλες και όλοι (γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) θα μπορέσουμε να κάνουμε - και μάλιστα εν μέσω κρίσης- πράξη τα βιζόν όνειρά μας. Με εντολή Σαμαρά, όπως λένε οι κακές γλώσσες, το οικονομικό επιτελείο που καθημερινά κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να εφεύρει έναν νέο φόρο αποφάσισε να καταργήσει και έναν αφού πλέον η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και απογείωσης…

Κρατικός έλεγχος μαύρου χρήματος; Ας γελάσουμε!

Δεν ξέρω πόσο καλοί είσαστε στην γεωγραφία αλλά θα στοιχημάτιζα με άνεση ότι δεν έχετε ιδέα για την Δημοκρατία τής Ανγκουίλας. Πρόκειται για ένα νησιωτικό κρατίδιο δεκαπέντε χιλιάδων κατοίκων, χαμένο κάπου στην Καραϊβική. Πώς και το θυμήθηκα τώρα; Προσέξτε:
Στις 23 Ιουνίου 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή συνάπτει με την Ανγκουίλα συμφωνία, η οποία έχει ως σκοπό την "αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τα έσοδα από αποταμιεύσεις με την μορφή τόκων" και η εν λόγω συμφωνία κυρώθηκε με τον νόμο 3399/2005 (ΦΕΚ 155/23-06-2005).

Τον Μεγάλο Αδελφό μόνο οι τυφλοί δεν τον βλέπουν σήμερα!

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Σήμερα, η κυριαρχία των εγκληματικών ελίτ είναι παγκόσμια. Αυτοί που έχουν την δύναμη στα καθεστωτικά συστήματα όπως οι σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα καθεστώτα των αναπτυσσόμενων χωρών, είναι ολιγάρχες και κλέφτες που διοικούν μια τεράστια κλεπτοκρατία. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που υπηρετούν τυφλά είναι τόσο αδίστακτα και διεφθαρμένα όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στις ΗΠΑ.

Δε νομίζω να θες να βγάλεις βίντεο και με μας, ε, κουτό;

"farmakoglwssa

ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ

  αριστερα και πολιτικη
Αν κάποιος νομίζει πως η πολιτική εικόνα της δεξιάς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ειδικό σύμπτωμα, καλύτερα να δει τι γίνεται στην Ουγγαρία και σε άλλε χώρες.

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, που θα γίνουν στις 7 Απριλίου, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι νικητής θα είναι ο μισοφασίστας πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και το συντηρητικό εθνικιστικό του κόμμα «Ένωση Νεαρών Δημοκρατών» με ποσοστό περί του 49%. Με το ποσοστό αυτό θα αποσπάσει τα 2/3 των εδρών για να τροποποιήσει προς το φασιστικότερο το σύνταγμα μετά την πρώτη παρόμοια τροποποίηση από τους ίδιους. Βλέπετε, κι εκεί μπορεί να μην έχεις την πλειοψηφία των ψήφων αλλά μπορείς να έχεις τα 2/3 της βουλής με το καλπνοθευτικό σύστημα…

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο και η (αυτό-) απαξίωση της δικαιοσύνης

Ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός- όπως και ο πολιτικός του προϊστάμενος και επί 35ετία επιστήθιος φίλος του- «ο Αντώνης». Ο Μπαλτάκος είναι επίσης ένας από τους γεφυροποιούς του Σαμαρά προς τη Χρυσή Αυγή. Ο Μπαλτάκος από την παραίτησή του και δώθε αυτογελοιοποιείται προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δικαιώματα αναπήρων και οικονομική κρίση: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!


της  Ελένης Φανουράκη
Η  διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας δεν είναι προ των πυλών. Συντελείται από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η συστημική οικονομική κρίση και η κατά μέτωπο επίθεση στα φτωχά στρώματα του πληθυσμού.  Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Eurostat στις αρχές του 2000, δηλαδή πολύ πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, η αναπηρία είναι άκρως συνδεδεμένη με τη φτώχεια, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η βαρύτητα της αναπηρίας τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αυτής.

Και έκτακτο και αποκλειστικό και αποκαλυπτικό!!!!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο περιβάλλον του θεού και του ημίθεου, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τούτη την ώρα στο Μαξίμου.
Μαινόμενος και ως ταύρος σε υαλοπωλείο μπούκαρε ο ημι-Μπένυ στο γραφείο του θεού, απαιτώντας τα κεφάλια των ηλιθίων επί πίνακι!!(καλύτερη ήταν η Σαλώμη από αυτόν);
Ο θεός κοιτάζει αποβλακωμένος το κενό και μονολογεί "πόσο μ@λ@κας είναι;", οι πηγές μου δεν γνωρίζουν αν αναφέρεται στον ημι-Μπένυ, στον Τάκη ή στον εαυτό του-παίζει το τελευταίο- είναι σίγουρο όμως, πως είχε έκφραση τρελλαντώνη!

Ας τελειώνουμε με τους νοσταλγούς του εμφυλίου

Του Δημήτρη Καζάκη
Η ΧΑ παλεύει με νύχια και με δόντια να διχάσει τους Έλληνες σε όρους παλιού εμφυλίου. Δοξάζει το αιματοκύλισμα του εμφυλίου πολέμου και την επτάχρονη τυραννία της χούντας. Όπου υπάρχει μνημείο μίσους και διχασμού του ελληνικού λαού αποτίει φόρο τιμής. Απευθύνεται στα πιο σκοτεινά ένστικτα του ακροδεξιού που μας οδήγησαν πρώτα στον εμφύλιο με τα όπλα και την καθοδήγηση των αγγλοαμερικανών και ύστερα σε τρεις αιματοβαμένες δεκαετίες που κορυφώθηκαν με την χούντα.

Οι συμμορίτες αυτοπαρουσιάζονται…

Του Γιώργου Καραμπελιά
Η «συνομιλία» Μπαλτάκου-Κασιδιάρη ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο αυτά που υποστηρίζαμε εδώ και δύο χρόνια: Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια «πρωτόγονη» αντιμνημονιακή δύναμη, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αλλά ενεργούμενο και όργανο των μνημονιακών δυνάμεων για να εκτρέψουν το αντιμνημονιακό κίνημα σε σύγκρουση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Εξού και οι Μελιγαλάδες, οι επιθέσεις ενάντια στους αριστερούς, κ.λπ. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα απέτρεπαν τη συγκρότηση ενός ενιαίου αντιμνημονιακού κινήματος, που θα σάρωνε τις μνημονιακές κυβερνήσεις, πράγμα το οποίο και επέτυχαν σε μεγάλο βαθμό.

Κατάντησαν την Ελλάδα χώρα τριτοκοσμική και τους μαθητές της ζητιάνους

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Μετά τις δωρεές σε τρόφιμα από το γνωστό «Ίδρυμα Νιάρχου» σε μαθητές σχολείων φτωχών και υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας μας, ένα νέο φιλόδοξο «πρόγραμμα» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας ζει πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις και η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων, προκαλεί τον «οίκτο» κάποιων Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων, από τους διαχρονικούς και βασικούς συνομιλητές των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων 40 χρόνων και όχι μόνο.     

Ουκρανία. Και τώρα αγκαλιά με το ΔΝΤ

Του Λεωνίδα Βατικιώτη - "Επίκαιρα"
Φανταστείτε την ακόλουθη σκηνή: Τέσσερα χρόνια μετά το τυπικό τέλος των Μνημονίων στην Ελλάδα (ας πούμε φέτος), κι αφού η χώρα θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο βυθισμένη στην ύφεση και ο λαός στη φτώχεια, να έρθει ξανά το ΔΝΤ να μας δώσει δάνεια και, μάλιστα, για μια ακόμη φορά να αποδίδει την εξαθλίωση μας στο ότι είμαστε η «τελευταία σοβιετική δημοκρατία». Και για να μας «σώσει» να απαιτεί ένα πρόγραμμα οδυνηρών μέτρων λιτότητας... Πριν πείτε ότι αυτά δεν γίνονται, ξανασκεφτείτε το. Κυρίως ρίξτε μια ματιά σε όσα συμβαίνουν ειδικά την τελευταία εβδομάδα στην Ουκρανία.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ..

Πέρα από τα αγαπημένα θέματα των καναλιών, πέρα από τα θέματα που αξιολογούνται σημαντικά από ένα σύστημα που κινείται στα όρια κέρδους, χασούρας, τζόγου και ποταμών μωροδοξίας, ανωμαλίας και ξεφτυλισμού..
Υπάρχει η αληθινή φρίκη. Το συνολικό θέμα που δεν είναι πιασάρικο, δεν μπαίνει στις προτεραιότητες διαφημιστών κι εμπόρων, δεν αποδίδει στο χρηματηστήριο, δεν τζογάρει, δεν..
Μια εντελώς άρρωστη παγκόσμια κοινωνία..