#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Η ΕΕ αλλάζει και αλλάζει προς το χειρότερο

Στις προσεχείς ευρωεκλογές πάλι η ελληνική ιδιαιτερότητα θα κάνει την εμφάνισή της. Ενώ και στα 27 υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, από την μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη, εκατομμύρια ευρωπαίων ψηφοφόρων θα αδιαφορήσουν παντελώς για τις εκλογές, η Ελλάδα θα ζει ρυθμούς ασυνήθιστης πολιτικής έντασης. Ήδη, στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε γράφονται αυτές οι γραμμές, το κλίμα που διαμορφώνεται προδικάζει ότι θα ζήσουμε μια από τις καυτές πολιτικές αναμετρήσεις.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ


Είναι μαύρα; Ξέπλυνέ τα εύκολα!

Φαίνεται ότι το χτεσινό σημείωμα άνοιξε την όρεξη σε μερικούς και τώρα θέλουν να μάθουν περισσότερα. Βέβαια, η γνώση δεν είναι κατακριτέα αλλά στην περίπτωσή μας θα μείνουμε σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο αφού, όπως τόνισα χτες, για να έχει νόημα το να φτιάξεις μια οφσόρ πρέπει να διαθέτεις χρήμα. Πολύ χρήμα. Το οποίο, φυσικά, εμείς δεν διαθέτουμε. Τέλος πάντων, ας συνεχίσω.

TO TEΛEYTAIO MHNYMA TOY MIKΗ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)

Μίκης Θεοδωράκης : "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"....

Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη.

Δύο χρόνια απο την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα

Ελλάδα σε κρίση 4 Απριλίου 2012…
Ο Δημήτρης Χριστούλας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, αυτοκτονεί στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του και δημοσιοποίησε η κόρη του, προέβη στο απονενοημένο αυτό διάβημα με στόχο να…
αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει στην “Κλασικοπερίπτωση”


Αναχαράζοντας τα περσινά και τα προπέρσινα

Είναι εύλογη η απορία και προκύπτει αβίαστα: Προς τι ο θόρυβος γύρω από τις δραστηριότητες και τις συνομιλίες του καρατομημένου πλέον Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης των Ολετήρων?

Τα δύο αυτά τελευταία χρόνια τα έχομε περάσει βιώνοντας άδικους θανάτους, διαλυμένα σχολεία, αποδιοργανωμένα νοσοκομεία, παγωμένα σπίτια χωρίς ρεύμα και ζώντας μόνο με περισσότερα χαράτσια και μεγαλύτερες ουρές συσσιτίων∙ ενίοτε συσσιτίων μόνον για Έλληνες.

Το τρίκυκλο της Δημοκρατίας

Επιτέλους δόθηκε καθαρή και αποδεδειγμένη απάντηση στο ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» του ΕΡΕτζή, δημιουργού της ΝΔ, Καραμανλή. Μα φυσικά αυτός  που τον κυβερνούσε πάντα. Το παρακράτος. Η Ιστορία εκδικήθηκε έτσι ώστε οι αποδείξεις να έρθουν επί «διακυβερνήσεως» της χώρας από γαλάζιους νοικοκυραίους. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από την εποχή της Κυανής Φάλαγγας των εποχών των Γερμανοβασιλιάδων για να μεταλλαχθούν οι Κυανοί σε Μαυρογαλάζιους συνεχίζοντας την παρακρατική τους διακυβέρνηση. 

Γιώργος Αυγερόπουλος: «Η δημοκρατία είναι το πρώτο θύμα της κρίσης. Κομματιάζεται, πλέον, με ματσέτες»Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» εξηγεί γιατί είναι αδιανόητο να έχεις μια κυβέρνηση που με στυλ «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» αγνοεί τους νόμους του κράτους και στερεί από τους πολίτες δημόσια αγαθά.
Δεν ήμουν μπροστά στην τηλεόραση για να δω την τελευταία, παγωμένη εικόνα που εξέπεμψε ποτέ η ΕΡΤ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2013, γιατί μερικά λεπτά νωρίτερα, έχοντας πια καταλάβει ότι το «μαύρο» επρόκειτο να πέσει από στιγμή σε στιγμή, χωρίς να το πολυσκεφτώ ξεκίνησα για να πάω στο Ραδιομέγαρο.

Η κυβέρνηση που της έφυγε ο (Μπαλ)τάκος

  Αγρια Ζωα
Εδώ και καιρό επιδιώκω να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την πραγματική απειλή που είναι το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα.

Εδώ και καιρό περιγράφω την ακροδεξιοποίηση της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά. Και δεν είμαι ο μόνος.

Εδώ και καιρό περιγράφω ότι ακροδεξιοί θύλακες της ΝΔ που ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά αναβίωσε βρίσκονται σε συνέργεια με τη Χρυσή Αυγή η οποία λειτουργούσε ως ο χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος εξουσίας και ως δήθεν αντιμνημονιακός αντιπερισπασμός μέχρι του χρονικού εκείνου σημείου που οι δημοσκοπικοί συσχετισμοί άρχισαν να απειλούν την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ.

Βασικά, της πουτάνας!!

 
Μεγίστη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...μεγαλωσύνης!!).

Αποφάσισε να σώσει/προστατέψει την πολιτική του
παράταξη, χωρίς να του ζητηθεί από κανέναν!!

Μέσω οφσόρ, νόμιμα και ηθικά

"Καλά ρε συ, εμείς δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια οφσόρ να κονομήσουμε;", διατύπωσε την απορία του ο φίλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Δεν χρειάστηκε πολύς κόπος για να του εξηγήσω ότι με τις οφσόρ δυο πράγματα μπορείς να κάνεις. Πρώτον, να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα και, δεύτερον, να αβγατίσεις το χρήμα που διαθέτεις. Και στις δυο περιπτώσεις, δηλαδή, προαπαιτούμενο είναι να έχεις χρήμα. Πώς δουλεύει, όμως, η μηχανή με τις οφσόρ; Με πολλούς τρόπους:

Ο χάρτης που εξηγεί την αστραπιαία αντίδραση της Ρωσίας για την Κριμαία

Ο χάρτης εξηγεί πολλά για την παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η υπόθεση της Ουκρανίας. Εξηγεί επίσης την αστραπιαία στρατιωτική και διπλωματική αντίδραση της Ρωσίας. Είναι ο χάρτης στον οποίο απεικονίζονται τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κριμαίας και της Ουκρανίας.
Ο χάρτης δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Η Ρωσία Τώρα. Στο κείμενο που τον συνοδεύει εξηγεί:

Πόσο ζεστό χρήμα (κι όχι εγγυήσεις) πήραν οι τράπεζες από το 2009 μέχρι σήμερα;

Μια πολύ επικίνδυνη εξοικείωση με την αυθαιρεσία

Δημήτρης Καζάκης
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είδαμε για πολλοστή φορά να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Ένα πολυνομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος να ψηφίζεται χωρίς καν οι βουλευτές να προλάβουν να το δουν, ή να το επεξεργαστούν. Στην ουσία τόσο οι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όσο και όλοι μας διαπιστώνουμε τι ακριβώς ψήφισε η βουλή το βράδυ της Κυριακής, τώρα που δημοσιεύτηκε ολοκληρωμένο το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Αφού πρώτα ψηφίστηκε στα τυφλά.

Το επικερδές επάγγελμα του κεντροαριστερού

 
Κίμων Ρηγόπουλος
Πρόκειται για έναν εσμό ανθρώπων που πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Ευυπόληπτοι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα.
Μέλη μιας συντεχνίας που η κρίση παραδόξως τους ευνοεί.
Υπέροχοι κατασκευαστές ενός σύγχρονου γεφυριού της Άρτας, αμειβόμενοι αδρά για το μάταιο της προσπάθειάς τους.