#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

«Είμαι ο Ζαφάρ, 16 ετών» (και είμαι φυλακισμένος σε ελληνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών)

Με αφορμή την κατάπτυστη και παράνομη γνωμοδότηση 44/2914 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία μπορεί να παραταθεί η κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά και πέραν του 18μηνου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Ματίνα Κατσιβέλη – Δανιήλ μας έστειλε ένα κείμενο που είχε γράψει τον Αύγουστο του 2013, με αφορμή την εξέγερση στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Τελικά υπήρχε ο μπαμπούλας μέσα στη ντουλάπα.  Περάσαμε ολόκληρη ζωή, εμείς οι παλιότεροι τουλάχιστον, με την υποψία κάπου κρυμμένη βαθεία μέσα σε κάποιο κουτάκι του μυαλού μας. Με εκείνο το φόβο του ενστίκτου, που οσφρίζεται το κακό, διαισθάνεται κάπου στην ατμόσφαιρα μια σκιά πάνω από τα κεφάλια, αλλά δεν το βλέπει, δεν το αγγίζει. Η μνημονιακή Ελλάδα, ήταν το άνοιγμα της ντουλάπας, έστω και με το ζόρι. Εκείνη η απαίσια μυρουδιά από το τέρας που μεγάλωνε ήταν μέσα στο δωμάτιο ήδη αλλά κάτι με τα αρωματικά χώρου, κάτι με ένα πέρασμα από μπογιά στους τοίχους, όλο και τη σκεπάζαμε.

Μερικές πούστικες εξηγήσεις

Στον πάτο των ανθρώπων.
Να σου πω κάτι μεταξύ μας; Αυτό το πράγμα με τις λούγκρες τελευταία έχει παραγίνει. Δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις την τηλεόραση και πετιούνται διαρκώς μπροστά σου μέσα από σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ειδικά στα μεσημεριανά έχει γίνει όρος απαράβατος να έχουν στο πάνελ κάποιον που μονίμως κουνιέται και μιλάει όπως η αδερφή μου η τάδε.

ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΕΞΗΝΤΑ ΣΥΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ


Πολύ ξύλο στην σύγκρουση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΤΟ Φασισμός της γραβάτας

Το φονικότερο όπλο όλων των εποχών από καταβολής δίποδου δεν είναι η ατομική βόμβα, όπως την ένιωσαν στο πετσί τους ειδικά οι Γιαπωνέζοι, αλλά η γραβάτα. Εκτελούμαστε από στρατιώτες ενός συστήματος που η στολή παραλλαγής τους είναι κουστουμάκι και γραβάτα. Όλα ξεκίνησαν από αυτή την αναθεματισμένη γραβάτα που διαχώριζε τον απλό άνθρωπο από εκείνον που του προσέδιδε σοβαρότητα για να κάνει την δουλειά του ένα κομμάτι πανί δεμένο στο λαιμό. Από την εποχή των νοικοκυραίων του ’50, που πρώτα φορούσαν την γραβάτα και μετά το σώβρακο, μέχρι τη γενιά του σήμερα που η γραβάτα έχει μεταλλαχθεί σε πολλά είδη που διαχωρίζουν τους από πάνω με τους από κάτω.

Οι ευρωεκλογές και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων


του Δ. Δημητριάδη
Στις 25 Μάη ο ελληνικός λαός καλείται στις κάλπες να ψηφίσει για την ανάδειξη  των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Παρότι η ευρωβουλή δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, δεν νομοθετεί και δεν έχει αποφασιστικό λόγο για τα ζητήματα της ΕΕ, η εκλογική αναμέτρηση και το αποτέλεσμα της έχουν μεγάλη σημασία, αφενός για τη διαμόρφωση των αντιλήψεων των εργαζομένων σχετικά με  το ρόλο της ΕΕ και τις επιπτώσεις της πολιτικής της στη χώρα και τον ελληνικό λαό και αφετέρου για την επίδραση που θα ασκήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις εξελίξεις, στις διεργασίες που συντελούνται στο λαό, στη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων και γενικότερα στη διαμόρφωση του πλαισίου των συνολικών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια.

Επισιτιστική απειλή

 
Επισιτιστική απειλή: Εάν μας ρωτούσε κάποιος σήμερα σχετικά με το ποιά είναι η καλύτερη επένδυση, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οι τιμές έχουν βυθιστεί σκόπιμα στο ναδίρ από τους εντολείς του ΔΝΤ, θα απαντούσαμε χωρίς κανένα δισταγμό: η αγροτική γη.

Β.Βιλιάρδος: Πάμε σε ελεγχόμενη χρεωκοπία (Ηχητικό)

 Για ελεγχόμενη Χρεοκοπία κάνει λόγω μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος - αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος.  Επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν φερθεί στην Ελλάδα με μεγάλη αυστηρότητα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και πως το χειρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία.

Από τη διαδήλωση κατά του Ecofin

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων με αφορμή την έλευση του Ecofin στην Αθήνα δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Αθήνας έδωσαν βροντερό παρόν κι έσπασαν την τρομοκρατική απόφαση της λαομίσητης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή τα όσα έγιναν χθες θέλουμε να καταθέσουμε ορισμένες σκέψεις:

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΜΕ «ΣΥΝΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!!

ΕΝΩ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

…Την ίδια στιγμή η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ έχει γλύψει όλο το διεθνές κατεστημένο (από το αμερικάνικο μέχρι της ΕΕ, μάλιστα βάζοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κομισιόν!) και δεν τολμά να μιλήσει ούτε καν για έξοδο από το Ευρώ. Και με καραγκιοζιλίκια, που ο λαός καταλαβαίνει ότι κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη του, δήθεν προσπαθεί να μαζέψει «κόσμο» ενάντια στα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα…