#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Ενα βίντεο ως απάντηση στο σποτ του υπουργείου Παιδείας


Στρατιές του σκότους: Πώς και ποιοι καλύπτουν την λεηλασία;

 Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Διαβάζω άρθρα στην Οικονομική Καθημερινή, βαρύγδουπα και επιθετικά. Για τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων, την αβασιμότητα των αντιδράσεων κ.λπ. Και μετά κοιτάω τις ιδιότητες των αρθρογράφων. Σύμβουλος επιχειρήσεων ο ένας, σύμβουλος επενδύσεων η άλλη. Γέμισε ο τόπος από δαύτους. Υπάλληλοι των περιφερόμενων κεφαλαίων που πέφτουν σαν τα κοράκια όπου δουν κάτι να σπαρταράει. Δουλειά τους όχι να συμβουλεύουν τις εταιρίες και τους επενδυτές, αλλά να πιέζουν τους πολιτικούς και να τους δίνουν επιχειρήματα και άλλοθι για να ξεπουλήσουν οτιδήποτε έχει την παραμικρή αξία στον τόπο. Με τη συνδρομή-συνενοχή των εντεταλμένων δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει την εκλαΐκευση της «γραμμής» για να χειραγωγείται το κοινωνικό σώμα και να μην αντιδρά.

Το σιωπηλό πραξικόπημα


Analyst Team
«Η νεοφιλελεύθερη ελίτ της πολιτικής και της οικονομίας, χρησιμοποίησε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους για να διαλύσει, για να δώσει τη χαριστική βολή καλύτερα στο κοινωνικό κράτος – ενώ οι «πραξικοπηματίες» έχουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στη συνείδηση τους, ευθυνόμενοι επίσης για τη δολοφονία της μεσαίας τάξης» (J. Roth με παρεμβάσεις).
Πίσω από το υποτιθέμενο πρόσχημα, κρυμμένοι κάτω από το μανδύα της αντιμετώπισης της κρίσης

Μπουρδελοπρεζονομάγαζο θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

 «Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ» 

Νέο άρθρο, με ξεκάθαρη ειρωνική διάθεση για τη χώρα μας και την προσπάθειά της να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild,  στη Γερμανία, τη χώρα δηλαδή που έχει κάνει διατριβή στην πορνεία...σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Πλέρωνε μαλάκα τους Σαμαροβενιζέλους

 Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ! 

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, από τις διατάξεις για την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκύπτει αύξηση του τέλους χρηματοδότησης, με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές.

ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ...


Για Αυτούς "πατρίδα" είναι...
Το Χρήμα και το Κέρδος.
Οι τοκογλύφοι και οι Ξένοι.

Με μαζικότητα και παλμό έγινε το συλλαλητήριο ενάντια στην δημιουργία φυλακής "υψίστης ασφαλείας"

Με μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο προς τη Βουλή κατά της δημιουργίας φυλακών ύψιστης ασφαλείας. Στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων» ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες –διακρίναμε πανό από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, την νεολαία του Σύριζα κ.α-  ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν είναι «Όχι στο ελληνικό Γκουαντάναμο». «Ολες οι αξίες αυτής της κοινωνίας, είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας» και  «Ούτε στον Δομοκό ούπε πουθενα, μπουρλότο και φωτιά στα λευκά κελία»

Η προαναγγελία μιας ξαφνικής αναγνώρισης

Φαντάζομαι τέτοια μέρα, τέτοιες ώρες, στο μακρινό 1952, η καρδιά του Νίκου Μπελογιάννη θα χτυπούσε δυνατά. Κάθε άνθρωπος μπρος στο θάνατο νιώθει την καρδιά του να θέλει να φύγει απ' το κορμί μια ώρα αρχύτερα. Φοβάται ο άνθρωπος, ευτυχώς. Του το ζητά η ομοιοστασία του.
Ο ήρωας ξεπερνά το θάνατο, επίσης ευτυχώς. Του το ζητά η λαϊκή συνείδηση, η ιστορία, το χθες, το αύριο. Αυτό που κάνει ήρωα το Νίκο Μπελογιάννη, τον κάθε Νίκο Μπελογιάννη της ένδοξης γενιάς των κομμουνιστών στα δύσκολα χρόνια που διαδέχτηκαν τον εμφύλιο, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον κάθε ήρωα ως μορφή της ιστορικής πορείας των υποκειμένων: Η υπέρβαση όλων εκείνων των φόβων που διαφεντεύουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Η Γερμανία νομοθετεί το «δικαίωμα» να απελαύνει ευρωπαίους πολίτες

Νόμος που θα μπεί σε ισχή από τον Ιούλιο στην χώρα, κατασκευάστικε με αφορμή την απόκτηση του δικαιωματος της ελεύθερης κυκλοφορίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης απο τους Βούλγαρους και Ρουμάνους υπήκοους, αλλά αφορά τους πάντες.
Η Γερμανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο νόμου που επιτρέπει την απέλαση μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκης ένωσης και δεν έχουν καταφέρει να βρούν εργασία στην χώρα μέσα σε διάστημα 3 εώς 6 μηνών, ανακοίνωσε το γραφείο της Angela Merkel.

Πως να αντιμετωπίσουμε τη νέα καταστροφή που μας απειλεί;

Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Διαφαίνεται µια αλλαγή στη στάση της Γερµανίας που όµως δεν πρόκειται να µεταβάλει άρδην τα πολιτικά και οικονοµικά δεδοµένα. Εµµένει αµετάθετα στη δηµοσιονοµική πειθαρχία, την οποία έχει θωρακίσει πλέον µε αυστηρούς θεσµούς εποπτείας και ποινικές ρήτρες που µονιµοποιούν την πολιτική της λιτότητας και της δηµοσιονοµικής ισορροπίας.
Είναι διατεθειµένη να προβεί σε κάποια ρύθµιση του χρέους επιµηκύνοντάς το επί δεκαετίες στους ώµους νεότερων γενιών, υποθηκεύοντας ανάπτυξη, δηµοκρατία, ανεξαρτησία, επιτρέποντας αναγνωριστική έξοδο στις αγορές, όπως συνέβη µε την Ιρλανδία και την Τράπεζα Πειραιώς, ελέγχοντας όµως αυστηρά τη δανειοληψία ώστε να µην υπάρξουν οι εκτροπές του παρελθόντος.

Φλας μπακ!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίσως έτσι μας δίνει την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια λάθη, να αλλάξουμε έστω την τελευταία στιγμή τις συνθήκες.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δύστυχης ιστορίας, εμείς ακολουθούμε την ίδια πορεία, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, κάποιοι δεν αναγνωρίζουν καν τις ομοιότητες.

ΦΟΝ(ιάδες)

  στον τοιχο
Ο Φον Δραγασάκης ως νεότερος Φον Δημητράκης δεν μπορεί να κρύψει με τίποτε ότι θέλει απεγνωσμένα την εξουσία κι αν για αυτό χρειάζεται να γλύφει την Γερμανική κυβέρνηση θα το κάνει. Και το έκανε ξεδιάντροπα και δημόσια ζηλεύοντας την δόξα του Φον Αδωνιδάκη.

Δεν θα σταθούμε στην απροκάλυπτη διαβεβαίωση προς τους Γερμανούς βουλευτές οι οποίοι πήραν μέρος στον Οργανισμό Νεότητας Ελλάδας-Γερμανίας, ότι “αν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον Σύριζα στην κυβέρνηση, διαβεβαιώστε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Eλλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη”. Είναι πρόβλημα των παλαμακιστών του Σύριζα για το αν θέλουν να είναι κολλητάρια με τον γερμανικό λαό που εξέλεξε για πολλοστή φορά την κυβέρνηση που μακελεύει τον ελληνικό λαό.

Το σκετσάκι του Σαμαρά στη ΔΤ και τα πουλάκια που κελαηδάνε

Η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ -μουρούτηδες, μουρουτοειδή κ.λπ.- θα πρέπει στο μέλλον να προσπαθούν με λίγη περισσότερη φαντασία, γιατί το χθεσινό σκετς με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στο αποκλειστικό κανάλι της κυβέρνησης δεν ήταν και τόσο καλά σκηνοθετημένο. Και αυτό γιατί η προσυνεννόηση για το γύρισμα της σκηνής είναι εμφανέστατη ακόμα και στους χαχόλους τηλεθεατές.

ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Τα χαστούκια του Κασιδιάρη ενδεχομένως να παραγραφούν,
λόγω του ακαταλόγιστου που έχει ο Κασιδιάρης και λόγω του εγκεφάλου που δεν έχει.
Το "κομμουνιστικό" ψιλό γαζί που δουλεύεται με μαεστρία
από εγκεφαλικά κύτταρα σε πλήρη απαρτία παραγράφεται;

Το Τέρας είναι πάντα εδώ και με περιμένει να του μοιάσω

 
Απ΄τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Εκείνο το πρωινό, σαν κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, είδα πόσο πιο όμορφος ήμουν από το Τέρας που είχα δει σε φωτογραφία το προηγούμενο βράδυ.
Εκείνο, λες και είχε συγκεντρώσει όλη την ασχήμια και την αγριάδα του κόσμου, ήταν τόσο αποκρουστικό που δεν μπορούσα να κρατήσω πάνω του τη ματιά μου, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Πόσο τυχερός ήμουν που δεν του έμοιαζα σε τίποτα!

Ανιστόρητη ιστορία

Αν κάποιοι αναγνώστες (έτσι, για να συνεχίσω την ατέρμονη κουβέντα που άνοιξε χάρη στο επετειακό χρονογράφημά μου) ήσαν λιγώτερο ευερέθιστοι, τα πράγματα θα ήσαν αλλοιώς. Η τοποθέτησή μου είναι απλή: η Ιστορία είναι ο καλύτερος δάσκαλος, αρκεί να την αποδεχόμαστε στις πραγματικές της διαστάσεις ώστε από την μελέτη της να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα. Αν την παραμορφώνουμε, είναι λογικό να παίρνουμε λάθος μαθήματα.

Ο Δ. Καζάκης στον Ηράκλειο 9.84 και τον Γ. Σαχίνη (vid) - 28/3/2014


Θα το πάρετε δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές !


Περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στην Ελλάδα το 2012

Για πρώτη φορά μετά το 1941


Για πρώτη φορά από το 1941 οι θάνατοι στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις, μέσα στο 2012, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο επίκουρος καθηγητής Θεσσαλίας, Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Ραχιώτης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2012 είχαμε 16 χιλιάδες περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το 1941 και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού.

Μηχανή του Χρόνου: Ελλενίτ. Το εργοστάσιο που σκότωσε από καρκίνο 72 εργάτες και αναρίθμητους κατοίκους

Το 1961 σε έκταση 100 στρεμμάτων, εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο παραγωγής αμιαντοτσιμέντου «Ελλενίτ» στην Νέα Λάμψακο κοντά στη Χαλκίδα. Αρχικά απασχολούσε 250 εργαζόμενους σε όλα τα στάδια παραγωγής, οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για τις επιπτώσεις του αμίαντου στην υγεία.