#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Μικρό εγχειρίδιο γκαυλωμένων

Ζηλεύω τον ποιητικό τρόπο με τον οποίο αρχίζει το κομουνιστικό μανιφέστο. Ακούς την αλήθεια και την έμπνευση να διαλαλούν, όχι την πραμάτεια του φιλόπονου διανοούμενου, αλλά την ξεχειλισμένη αλήθεια απ’ τα τσουκάλια. Μιαν αλήθεια που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει το προλεταριάτο και γι’ αυτό ξεπέφτει σε πρακτικούς και γιατροσόφια, για να ιάσει τις υπαρξιακές του σουφλιές.

Το κράτος τους!!

Πάντα υπήρχε.
Με τις εξέδρες του και τους "επισήμους" του.
Τους μηχανισμούς Βίας και τους μπάτσους.
Τις ταξικές επιλογές του.
Με τους Προδότες και τους Υποτελείς.

Βρίζοντας και πολεμώντας πάλι

Νίκος Σαραντάκος 
Συνηθίζω κάθε χρόνο, κοντά στην 25η Μαρτίου, να ανεβάζω ένα ή περισσότερα κείμενα σχετικά με την επανάσταση του 1821. Φέτος, κάπως το αμέλησα και ήδη φτάσαμε στην παραμονή. Ας διορθώσω λοιπόν την παράλειψη, αναδημοσιεύοντας ένα παλιό άρθρο, που δημοσιεύτηκε εδώ πριν από 4 χρόνια, στο οποίο έχω προσθέσει μερικά πράγματα με την ευκαιρία της επανάληψης. (Οι προσθήκες με γαλάζιο χρώμα).

Τις προάλλες θυμήθηκα ένα παλιό άρθρο που είχα διαβάσει στα Ιστορικά της Ελευθεροτυπίας. Δεν το είχα κρατήσει, όμως το βρήκα στο Διαδίκτυο.

I DON'T LIKE YOUR FASHION BUSINESS MISTERΖυγώνει η ώρα των καθικιών...όλο και πιό κοντά.
Η ώρα που οι πόλεις και τα χωριά μας θα γίνουν στ' αλήθεια δικά μας.
Η ώρα που ο κόσμος θα ανήκει στους ανθρώπους και στα ζώα
και όχι στα ανθρωπόμορφα καθίκια.
Η ώρα που τα καθίκια δε θα βρίσκουν πόλη και χωριό για να κρυφτούν.
Δεν ξέρω αν θα ζω όταν θα πέφτει το Μανχάταν και το Βερολίνο
αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι εκεί.

Mάνα μου όλα περνούνε...και όλα γίνονται ξανά...  

Δεν ξεχνώ

«…Εγώ λέω ότι ο Ελληνικός Λαός -όπως και κάθε Λαός- είναι υπεύθυνος για την Ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα…»
Κορνήλιος Καστοριάδης –
(«είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας», συνέντευξη στην Τέτα Παπαδοπούλου, εκδόσεις Πόλις,2000).

[…] Ο δε Νενέκος πριν πέση εις τούτο το ασυγχώρητον έγκλημα, ήτο ένας εκ των γενναίων καπεταναίων των μερών εκείνων, αγαπούσε τον πόλεμο και από όλους αγαπάτο και ιδίως από τους προύχοντας διότι ήτο γνωστός κατά την γενομένη

Το τέλος ενός αποβράσματος...


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Το τέλος που του άξιζε είχε το ακροδεξιό απόβρασμα, ο ξετραχηλωμένος τραμπούκος του Δεξιού Τομέα Αλεξάντρ Μουζίκο που το έπαιζε θαρραλέος με τις πλάτες του Αμέρικα και των παρακρατικών συμμοριών του και τον οποίο αρκετά σιχάματα είχαν το θράσος να αποκαλούν "επαναστάτη".

Koινωνικαί επιπτώσεις από τυχόν επικράτησιν του κομμουνισμού...