#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Σαν σήμερα: Η Εκστρατεία στην Ουκρανία (Κριμαία)

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία.

Η Κριμαία μπαίνει αποκλειστικά στο ρούβλι τον Απρίλιο, ενώ η Τιμοσένκο βρέθηκε με 85 βρετανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

 Όπως μεταδίδει το Ιταλικό Πρακτορείο ειδήσεων AGI από τη Μόσχα, το RIA ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο η Κριμαία θα χρησιμοποιεί ως νόμισμα αποκλειστικά το ρούβλι.

H Κριμαία θα αφήσει το ουκρανικό νόμισμα από τον Απρίλιο

Κομμουνιστικό Μανιφέστο: Όπλο αυτών που παλεύουν για μια νέα κοινωνία

του Βασίλη Λιόση (*)
 Άραγε η ενασχόληση με ένα κείμενο που γράφτηκε πριν από 166 χρόνια είναι μια βυζαντινολογική προσέγγιση των πραγμάτων, μια ομφαλοσκόπηση και μια ανάσταση πολιτικών βρικολάκων που μάχονται για τη δικαίωση της θρησκευτικής τους σέχτας;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν άνθρωποι που εγχειρήματα όπως το σημερινό τα βλέπουν ως γραφικές ενέργειες πεισματάρηδων ανθρώπων, απομονωμένων από την πραγματικότητα, που ζουν μέσα στο μικρόκοσμό τους. Και αν θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο ειλικρινείς αυτοί οι άνθρωποι μάλλον αποτελούν ένα συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί οι μηχανισμοί χειραγώγησης της συνείδησης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί, αλλά γιατί το κομμουνιστικό όραμα έχει στραπατσαριστεί και στο πρόσφατο ή λιγότερο πρόσφατο παρελθόν, στρατευμένος κόσμος αποστρατεύτηκε ή ακόμη χειρότερα πέρασε στην αντίπερα όχθη.

Πώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε εργασιακό παράδεισο (για εργοδότες)

Πώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε εργασιακό παράδεισο (για εργοδότες)
Ακόμη φθηνότερη καθίσταται η εργασία στην Ελλάδα μετά τη χθεσινή συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση. Οι εισφορές γίνονται λιγότερες ενώ οι εργοδότες θα μπορούν να επιλέγουν προσωπικό με ακόμη χαμηλότερο μισθό από μια «δεξαμενή» μακροχρόνια ανέργων στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 480.000 άνθρωποι.
  
Εμμέσως, καταργείται και το δικαίωμα της αποζημίωσης καθώς αναμένεται να ενισχυθεί και ο θεσμός των «δανεικών» εργαζομένων. Μέσω του συγκεκριμένου θεσμού, οι εργοδότες θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες από τι οποίες θα «δανείζονται» εργαζόμενους.

ΕΣΠΑ: χρηματοδότηση από την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας

 Παναγιώτης Μαυροειδής
Δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός και ο Βενιζέλος που μας έχουν γανώσει το κεφάλι από το πρωί μέχρι το βράδυ, για την ''εξασφάλιση υψηλής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ''. Είναι που δεν υπάρχει και υποψήφιος δήμαρχος, που για να δείξει πως έχει γνώσεις του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, δεν παραλείπει να υπόσχεται και ‘’αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ’’. Ο στόχος αυτός αποτελεί την μοναδική σχεδόν απάντηση στο πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και όλων σχεδόν των υποψηφίων που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;

5 χρονια αποκαλύπτουμε, αντιστεκόμαστε, προλαβαίνουμε καθε τους κίνηση. Αλλά εσύ Έλληνα, παλι με Mega θα κοιμηθείς. 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ;

Δε μεταδιδω άλλοοο…

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ

Το Φατούρο

Γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε; Πάντα επιφανειακώς αγγίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις θέλοντας να δώσουμε εξηγήσεις για την κατάντια που βιώνουμε. Ο ένας να μιλάει για το καπιταλιστικό σύστημα που πήρε φόρα και εκτροχιάστηκε, ο άλλος ότι ο ψευτοσοσιαλισμός έκανε τα πράγματα πιο σάπια και από τα σάπια. Κανείς όμως δεν λέει αυτό που του έρχεται αυθόρμητα ως αιτία όλων των κακών. Για όλα φταίει η κατάργηση της έμφυτης απονομής δικαιοσύνης η οποία ξεκίναγε από την παιδική ηλικία και έφθανε μέχρι να δεις τα ραπανάκια ανάποδα.

Φιλαράκι, έχεις ένα 500άρικο;

Του Συντρόφου Κέιν
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και έχεις ήδη 500 ευρώ στην τσέπη. Δεν τα έχεις, δηλαδή, ακριβώς. Στα έβαλε ο Αρχηγός Σαμαράς για να βγάλει φωτογραφίες και μετά το πέρας της τελετής να στα ξαναπάρει. Τουλάχιστον, χθες μάθαμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ καραμανλικής ανεύθυνης δεκshάς και σαμαρικής ακροδεξιάς της ευθύνης. Μετά από την καταστροφή, η πρώτη μοιράζει τριχίλιαρα, η δεύτερη πεντακοσάρικα.

Ουκρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις


(Γράφτηκε για το www.rproject.gr, 19/3/2014)
«Για ποιο λόγο υπάρχει το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα δεν είναι κατανοητό. Σε σημαντικό βαθμό αποτελεί αταβισμό της ψυχροπολεμικής περιόδου». Δεν ξέρω αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο εξέφραζε αυτή τη ρητορική απορία, προβόκαρε με τον τρόπο του το μέλλον, που τώρα πια είναι παρόν. Πάντως, σήμερα η απορία πρέπει να τού έχει λυθεί. Η λεγόμενη «Δύση» (ο όρος έχει επιστρέψει πληθωρικά στο καθημερινό λεξιλόγιο ΜΜΕ και πολιτικών, αλλά, πέστε μου παρακαλώ, τι είναι «Δύση» και κατά πού πέφτει η «Ανατολή»;) αντιδρά στην ουκρανική κρίση ακριβώς σαν μια πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία – που είναι άλλωστε- η οποία, επιτέλους, έχει απέναντί της έναν χειροπιαστό, κοινό εχθρό.

Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ


Μια είδηση, που αναπαρήχθη από τα μέσα «ενημέρωσης», κάνει λόγο για την κατασκευή τριών νομοθετικών διαταγμάτων της ευρωπαϊκής επιτροπής τροφίμων, το περιεχόμενο των οποίων απαγορεύει, από τούδε και στο εξής να διατίθενται στην αγορά κλωνοποιημένο κρέας, καθώς και τα παράγωγα του (γάλα, τυρί κ.λπ.).