#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Ψήφο στο ψέμα σου

Την ώρα που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια και σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ευρωκόμμα και για τον δημοτικό σωτήρα που θα υπερασπιστεί το νερό και την γη του τόπου μας, πέρασε από την πίσω πόρτα ο νόμος που καταργεί τις εθνικές ταυτότητες. Δεν είσαι Έλληνας πλέον και με το νόμο. Είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής. Έτσι σε αποκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μάς ενημερώνει ότι από τις προσεχείς εκλογές και για τον αιώνα τον άπαντα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην χώρα σου δεν το έχεις μόνο εσύ Ελληνάρα μου, αλλά και ο οποιοσδήποτε υπήκοος κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ.

Για την μαζική απογοήτευση και τον επιβιωτισμό. Και η Αριστερά;

 Του Γιώργου Αλεξάτου
Με αφορμή τη χθεσινή κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας από απολυμένους εργαζόμενους και την αδυναμία εξασφάλισης μαζικής συμπαράστασης, είναι πολλοί οι καλών προθέσεων φίλοι και σύντροφοι που κάνουν λόγο για την κυριαρχία ενός κλίματος μαζικής απογοήτευσης από την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Που στρέφει τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου στην αδιέξοδη προσπάθεια επιβίωσης, στη λογική του "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

Πουτ δε Κριμαία ντάουν

Ζούμε για την στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Βενιζέλος θα πει τον Ρώσο ομόλογό του: “Σου κάνω κυρώσεις”. Ούτε σε τσόντες δεν θα ακουστεί τόσες πολλές φορές το “τι σου κάνω, Ρώσε μου!” Από τις απανωτές κυρώσεις της Ελλάδας οι Ρώσοι θα βγάλουν καινούρια έκδοση της κούκλας Μπαμπούσκα με είδωλο το Βενιζέλο. Δεν συζητάμε ότι μετά την προτροπή των ΗΠΑ προς τον Σαμαρά να κάνει τις κυρώσεις προς την Ρωσία, η Ελλάδα δεν είναι πια Ψωροκώσταινα αλλά Ψολοκώσταινα. Ο Πούτιν έχει εξαφανιστεί από την τρομάρα που πήρε μετά τις απειλές της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Ξέρεις τι είναι να σου κάνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα κυρώσεις!

με την ορμή και την νιότη της κομμούνας

Η κομμούνα ήταν η πρώτη επαναστατική εποποιία που ο επαναστατημένος λαός πήρε την εξουσία- έστω και σε μια πόλη- στις 18 Μάρτη του 1871 και κράτησε για 72 μέρες. Η κομμούνα του Παρισιού- το πρότυπο της δικτατορίας του προλεταριάτου για τους κλασικούς του μαρξισμού- ήταν μια αστική – τοποχωρικά- λαϊκή και λιγότερο εργατική- κοινωνιολογικά- εξέγερση των πολιτών και των λαϊκών μαζών. Μια εξέγερση που έδωσε την εξουσία στο δημότες, στις κομμούνες και στο δημοτικό συμβούλιο. Με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον επαναστάτη Λουί Ογκίστ Μπλανκί.

Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ…

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
Καθώς ο πρωθυπουργός παρίστανε τον «Ρομπέν των φτωχών» (!) και εκφωνούσε το (ακαλλιτέχνητο) θεατρικό του διάγγελμα για τη λήξη των «διαπραγματεύσεων» με την τρόικα, την ώρα που ο Στουρνάρας αντάλλασσε συγχαρητήρια με τους υφυπουργούς του γιατί στην «πιο δύσκολη επιθεώρηση» (!) από την τρόικα κατόρθωσαν πάλι να ικανοποιήσουν τους… «επιθεωρητές» τους, το μάτι μου έπεσε στα βιβλία πάνω στο γραφείο.

Hot Doc Radio Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014Μια ηλεκτρική ιστοριούλα

Μια φορά κι έναν καιρό, σε τούτον εδώ τον τόπο υπήρχε μια πολυεθνική που την έλεγαν ΠΕΣΙΝΕ. Η ΠΕΣΙΝΕ επεξεργαζόταν βωξίτη κι έβγαζε αλουμίνιο και λεφτά. Μόνο που για να βγάλεις αλουμίνιο χρειάζεται μια διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα κι έτσι, επειδή το ρεύμα κοστίζει, δεν βγάζεις όσα λεφτά θα ήθελες. Έτσι, λοιπόν, τα αφεντικά τής ΠΕΣΙΝΕ ήσαν πολύ στενοχωρημένα και δεν ήξεραν πώς να τα φέρουν βόλτα.

Αποκάλυψη-βόμβα από το ΔΝΤ που κρύβουν τα κανάλια! “Τεράστιο λάθος πρόβλεψης το πρόγραμμα της Ελλάδας…”

 
ΔΝΤ: Τεράστιο λάθος πρόβλεψης το πρόγραμμα της Ελλάδας…Τι τους κοιτάμε ρεεεε..;; Ενώ μετά τις εκλογές θα πρέπει να τους πληρώσουμε 7 δισ. σε χρεωλύσια!
Εκ των οποίων το 1,52 δισ. σε “κοράκια” με ακούρευτα ομόλογα, με εσωτερική πληροφόρηση!

Το δικό μου όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας ορίσουν – και αργότερα θα μπορούν να επανορίσουν – ποιο είναι το αξιοπρεπές όριο που κάνει τη ζωή αξιοπρεπή και ποιο είναι το κατώφλι κάτω από το οποίο η ζωή μας δεν θεωρείται αξιοπρεπής. Μας μιλούν με όρους της πιο απαίσιας γλώσσας, αυτής της αγοράς. Έτσι ορίζουν τη ζωή οι χασάπηδες. Και την αξιοπρέπεια. Πόσα μπορείς να αγοράζεις, πόσα σου επιτρέπεται να αγοράζεις, με πόσα τη ζωή σου εξαγοράζεις, με πόσα την αξιοπρέπεια ξεπουλάς.

Αμηχανία της Δύσης μπροστά στην επίδειξη ισχύος του Πούτιν

Οι καταγγελίες περί «παραβίασης του διεθνούς δικαίου», «εισβολής στην Ουκρανία» κλπ διαδέχονταν η μία την άλλη από δυτικές κυβερνήσεις οι οποίες, όμως, κατά τα άλλα παρακολούθησαν μάλλον αμήχανες την επίδειξη ισχύος του Πούτιν σε απευθείας μετάδοση

Του Μάρκο Πόλο
Με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε η Μόσχα στην προσάρτηση της Κριμαία με το Ρώσο πρόεδρο να αξιοποιεί τις ίδιες τις πράξεις ΕΕ και ΗΠΑ για ν’ απαντήσει στις επικρίσεις. Κεντρικό του επιχείρημα η υπόθεση του Κοσόβου και γιατί εκεί δεν παραβιάστηκε η διεθνής νομιμότητα, ενώ αυτό συμβαίνει στην Κριμαία.

Το «εξαφανισμένο» μπόινγκ: Σήριαλ τρόμο-παραμυθιών


Πρέπει κανείς να είναι καθηλωμένος στη νηπιακή ηλικία για να δίνει βάση στα παραμύθια που μας κατακλύζουν καταιγιστικά, σχεδόν 15 μέρες, για το «εξαφανισμένο» μπόινγκ.
Φαίνεται ότι οι πωλητές τέτοιων τρόμο-σεναρίων πιστεύουν ότι οι λαοί βυζαίνουν ακόμα το δάκτυλο και καταπίνουν όλα τα βλακώδη παραμύθια
που τους σερβίρουν οι τρόμο-κατασκευαστές, οι τρόμο- σκηνοθέτες και οι τρόμο-θίασοι του δημοσιογραφικού κρετινισμού (ιδιαίτερα του τηλεοπτικού κρετινισμού).

18 Μαρτίου 1991 ... Τι κάθομαι και θυμάμαι κι εγώ!


Του Γιώργου Αλεξάτου
18 Μαρτίου 1991. Ο Χαρίλαος Φλωράκης παρατείται από τη θέση του προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, στην οποία ανέρχεται η Μαρία Δαμανάκη. Τόπο στα νιάτα! Ανανέωση! Τόλμη και γοητεία!
Τι εποχές κι αυτές!
Να έχουν πάρει το 13% τον Ιούνιο 1989 και να το έχουν κάνει 11% τον Νοέμβριο και 10% τον Απρίλιο 1990.

Η Κραυγή της Ελλάδας (ντοκιμαντέρ) ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:
«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!», «Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Hχηρό το χαστούκι της Αδέσποτης Συρίας στους ιμπεριαλιοστές ΕΕ & ΗΠΑ...

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ