#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Πλαστοκύτταρα στο τηλεσκόπιo του εντυπωσιασμού


Πέτρος Αργυρίου

 Για ποιο λόγο θα ήθελε να κοιτάξει κάποιος την κυτταρική βιολογία με το τηλεσκόπιο;
Η απάντηση είναι ότι και στην κυτταρική βιολογία θα βρούμε «αστέρια».
Η επιστήμη έχει και αυτή τους αστέρες της, όπως και η ποπ.
Ένα πλέον τόσο ανταγωνιστικό και τόσο απαιτητικό σύστημα οφείλει να έχει μια κορυφή από όπου οι αστέρες της επιστήμης μπορούν να κοιτάζουν αφ υψηλού τους απλούς εργάτες της επιστήμης.

Οι ευρωλιγούρηδες συνεχίζουν το έργο τους…

Μιχαλού
Η κατεδάφιση των Ελλήνων επήρθε αργά και σταθερά από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.!!!  Ανέτρεψαν τις σταθερές του βίου εκατομμυρίων νοικοκυραίων, διαπράττοντας τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος…
Τώρα αποδέχονται και το τρίτο Μνημόνιο το οποίο μάλιστα ετοιμάζονται να μας το σερβίρουν με ένα πιο κομψό περιτύλιγμα. Οι ευρωπαϊκές ελίτ ετοιμάζουν πολιτικές λιτότητας, οι οποίες θα «κινεζοποιήσουν» την εργασία και θα αποδομήσουν τελείως το κοινωνικό κράτος.

Ένα μήνυμα ενότητας και φιλίας: τίποτα δεν μας χωρίζει πια…

 Εξάρχεια, Αθήνα: η φωτογραφία του Berkin Elvan στο σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά.

Tο άρθρο στα Αγγλικά (link) ή Τουρκικά (link)
Η είδηση του θανάτου του 15χρονου Berkin Evan μετά από 269 ημέρες σε κόμμα λόγω τραυματισμού στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Gezi τον περασμένο Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη, δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Μας θύμισε δίχως άλλο τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, πέντε χρόνια πριν, ο οποίος οδήγησε στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Σήμερα η φωτογραφία του εμφανίζεται σε αφίσες και πλακάτ δίπλα σε αυτή του Berkin.

Καταρρίπτονται οι προβλέψεις των αντιμνημονιακών

Θα ξεπεράσουν τα πενήντα (50) χρόνια οι επιπτώσεις των μνημονίων

Την εκπληκτική αυτή αποκάλυψη έκανε η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο “50 χρόνια τρόικα”, αναφέροντας ότι οι χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα θα χρειαστούν μισό αιώνα για να ανακάμψουν.
Η αποκάλυψη “βόμβα” της εφημερίδας, διαψεύδει τούς εγχώριους και μη κινδυνολόγους, οικονομολόγους κλπ, που ισχυρίζονταν ότι τα μνημόνια θα μας ταλαιπωρούν για 10 ή 20 χρόνια ακόμα.

Τι έχει να κρύψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;


ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

Σκοτάδι, οριστικά και αμετάκλητα, έπεσε στις δραστηριότητες της Γκόλντμαν Σακς στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση που έλαβε το ευρωπαϊκό δικαστήριο στις 6 Φεβρουαρίου. Βάσει αυτής της απόφασης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες και υλικό που αφορούν την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την αμερικανική τράπεζα, με στόχο να αποκρύψει μέρος του δημόσιου χρέους της.

Άει αντιπολιτεύσου!!!

Την χώρα δεν την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι αντιπολιτεύσεις. Τα Μνημόνια δεν τα ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά τους έστρωνε χαλί η κάθε λογής αντιπολίτευση. 
Η “μάχη” που δόθηκε στο κοινοβούλιο από αντιπολιτευόμενους για την κατάργηση της “Ακαδημία Ελευθερίας” με έδρα το Μεσολόγγι και του ιδρύματος “Ο Γέρος του Μοριά” σε κάνει για μια φορά ακόμη, αν όχι να γελάσεις, να λυπηθείς με την κατάντια όλων ψαράδων ψηφαλακίων από κάθε πτέρυγα. Κατακεραυνώνοντας τον υιό Μητσοτάκη και ξυπνώντας μέσα τους η επανάσταση του είπαν ότι η κατάργηση αυτών των ιδρυμάτων γίνεται για να ξεχαστεί κάθε έννοια μνήμης και επανάστασης στην Ελλάδα. 

Το έγκλημα του χρέους

Του Λεωνίδα Βατικιώτη – «Unfollow»
Καμία, μα καμία συζήτηση για το τι μέλλει -και πολύ περισσότερο για το τι δέον- γενέσθαι με το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουμε από το παρελθόν. Αν, με άλλα λόγια, δεν αμφισβητήσουμε το πώς φτάσαμε ως εδώ, επιμένοντας να θυμίζουμε ότι η διαχείριση του δημόσιου χρέους, την τελευταία 4ετία τουλάχιστον, ήταν μία από πολλές δυνατές επιλογές. Ήταν μάλιστα όχι  η χειρότερη επιλογή, από άποψη αποτελεσματικότητας, αλλά και η - επιλογή των χειρότερων – όσων δηλαδή ευθύνονταν για την αύξησή του μέχρι το 2009 και έπρεπε εκ προοιμίου να έχουν αποκλειστεί από τη σχετική συζήτηση.

Βατερλό της Ε.Ε. στην Ουκρανία

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου – «Επίκαιρα»
«Οι εσφαλμένοι χειρισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ουκρανικό πρόβλημα οδήγησαν στην επικίνδυνη κρίση στην Κριμαία». Δεν πρόκειται για τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν του Σεργκέι Λαβρόφ, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, αλλά για δήλωση του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στο περιοδικό Der Spiet .
Τη στιγμή που η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία έφτανε c ζενίθ ενόψει του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου για την απόσχιση της Κριμαίας, ο Σρέντερ είχε το θάρρος να επισημάνει το αυτονόητο: οι Ευρωπαίοι ηγέτες φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ανησυχητική τροπή που πήραν πράγματα, καθώς έθεσαν στην Ουκρανία το εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, γεγονός που την οδήγησε σε κατάσταση εθνικού διχασμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Το Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ) καταδικάζει το συνεχιζόμενο, γκανγκστερικό πραξικόπημα της ΕΕ και ευρύτερα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε), στην Ουκρανία, η οποία με τη συνδρομή της αλληλεξαρτώμενης της, Σιωνιστικής ελίτ (Σ/Ε), συνεργάζονται με τους ντόπιους Ναζί και ό,τι πιο ξεπουλημένο υπάρχει στο παγκοσμιοποιημένο κρατικό και παρακρατικό στερέωμα (μισθοφόροι, «ΜΚΟ» κλπ.), με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, την κατάλυση κάθε Οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας με την ενσωμάτωση της στην ΕΕ, και την αποτροπή του εγχειρήματος της Ευρασιατικής Ένωσης.

Ουδείς αθώος

Τα χειρότερα έχουν τον φερετζέ της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Μετά από τους αθώουςνόμους που πέρασαν μέσω των οποίων τεμάχισαν την χώρα και έδωσαν ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους προστατευόμενες περιοχές , νερά, θάλασσες και ποτάμια με το προκάλυμμα της τουριστικής ανάπτυξης, έχουμε και το ProWork. Το κόλπο καλά στημένο και με αθωότητα αφού μπροστά το Κίνημα αυτό, έχει βάλει τους Ευρωπαίους νέους. Τι στόχο έχει λοιπόν το συγκεκριμένο Κίνημα; Προσκαλεί βορειοευρωπαίους ηλικιωμένους να φτιάξουν χωριά ή να αναζωογονήσουν εγκαταλελειμμένα χωριά με δύο φοβερά και τρομερά επιχειρήματα: 

Σκατοκρατία

Η λύση ήταν τόσο απλή και ήταν δίπλα μας. Ποια Ποτάμια, ποιες Ελιές, ποιες Λίμνες των Κύκνων και ποια κόμματα και κομματίδια;! Οι σωτήρες για μία ακόμη φορά μάς έδειξαν τον δρόμο που είναι και ο μοναδικός για την σωτηρία. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν νικήθηκαν ποτέ (εκτός από καμιά χιλιάδα φορές). Η μοναδική σωτηρία για μια ακόμη φορά έρχεται από την ένωση των κώλων. Όχι των Τρίτων Κώλων αλλά Όλων των Κώλων. Το κόμμα το οποίο δημιουργήθηκε αυτόματα μόνο του και δείχνει το λαμπρό μέλλον είναι ένα: Ο Βόθρος.

Καπιταλισμός, κρίση, νεορικαρντιανή οπτική και αριστερά


Δημήτρης Καζάκης
Γιατί έχουμε κρίση-χρέους; Γιατί το κράτος επιδοτεί το κεφάλαιο και φορτώνεται τις ζημιές του με αποτέλεσμα τα ελλείμματα. Αυτή η προβληματική μπορεί να φαντάζει αριστερή, αλλά δεν είναι. Στην ουσία της είναι μια αριστερή εκδοχή της επίσημης προβληματικής που βλέπει το χρέος ως αποτέλεσμα των κρατικών ελλειμμάτων. Απλά δίνει αλλού την έμφαση. Η κυβέρνηση μιλά για διεφθαρμένο κράτος, η αριστερά μιλά για παροχές στο κεφάλαιο. Στην ουσία όμως η προβληματική είναι ταυτόσημη και οδηγεί είτε σε νεοφιλελεύθερες, είτε σε νεοκεϋνσιανές προτάσεις αντιμετώπισης.

Για υπόσκαψη έρευνας σε βάρος της καταγγέλλει τη CIA η πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας

του Μάρκο Πόλο
Σε δημόσια θέα μεταφέρθηκε πλέον μετά από τις καταγγελίες της προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Ντάιαν Φάινσταϊν, η σοβαρή αντιπαράθεση που, όπως όλα δείχνουν, υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στο Κογκρέσο και στη CIA, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διαρροές και δημοσιογραφικές πληροφορίες και προκαλώντας αναταράξεις στην Ουάσινγκτον.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η χρεοκοπία των ιδεολογημάτων της «ιμπεριαλιστικής πυραμίδας» και η πλαστογράφηση του Λένιν

Όταν η πολιτική και ιδεολογική σου θεώρηση για την ερμηνεία των εξελίξεων, βρίσκεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα, τότε σίγουρα δεν φταίει η πραγματικότητα, αλλά οι θεωρητικές σου προσεγγίσεις, με τις οποίες επιχειρείς να την ερμηνεύσεις.
Όταν τα ιδεολογικά σου σχήματα, χρεοκοπούν και καταρρέουν, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, το πρόβλημα το έχεις εσύ και όχι οι εξελίξεις, οι οποίες σε ξεπερνούν και σε αφήνουν πίσω.

Υποθέσεις

Δημήτρης Μηλάκας
Ας υποθέσουμε ότι οι εποπτεύουσες (και) την Ελλάδα γερμανικές υπηρεσίες παρακολου­θούν με τη γνωστή τους επιμονή τις ελληνικές υποθέσεις. Πέρα από τις δημοσκοπήσεις που γνωστοποιούνται, (και) οι Γερμανοί βλέπουν τις διεργασίες εντός του (συγ)κυβερνητικού συνα­σπισμού. Βλέπουν, με άλλα λόγια, τον έναν εκ των κυβερνητικών εταίρων (του λεγόμενου κε­ντροαριστερού) να έχει εξαντλήσει τα όρια τις πολιτικής του αξιοπιστίας.

Η Μυστική Ιστορία της Οικονομικής Κρίσης

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ Χαμένες Ψευδαισθήσεις τελειώνει με μία έκθεση της διαφοράς μεταξύ της «επίσημης ιστορίας», η οποία είναι «όλη ψέματα» και της «μυστικής ιστορίας» -δηλαδή της πραγματικής ιστορίας. Κάποτε ήταν δυνατόν να αποκρυφθούν οι σκανδαλώδεις αλήθειες της ιστορίας για πολύ καιρό –ακόμη και για πάντα. Όχι πια.