#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στις 11 Μαρτίου συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Στις 11 Μαρτίου στις 6 μμ επαναδιεκδικούμε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με ένα συλλαλητήριο ενάντια στην εκτρωματική ραδιοτηλεόραση του Παντελή Καψή και των κολλητών, της κυβέρνησης των μνημονίων και των ΜΑΤ.
Στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9 μήνες αγώνα. Ενός αγώνα  που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.

Η συνέντευξη του Δ. Κουφοντίνα που «κόπηκε» από το ΒΗΜΑ

Την αίσθηση του προπαγανδιστικού φερέφωνου της ασφάλειας δίνει ο γνωστός Β. Λαμπρόπουλος με το ολοσέλιδο κείμενο που υπογράφει στο Κυριακάτικο Βήμα και αναφέρεται βιβλίο του Κουφοντίνα. Σ” αυτό όμως θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτησή μας.
Τώρα παραθέτουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ, την οποία και δεν δημοσίευσε  και με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζουμε βρέθηκε στην κατοχή της εφημερίδας «Το Χωνί» απ” όπου την αναπαράγουμε.

Ένα πολύ τρυφερό βιντεάκι

Ένα πολύ τρυφερό βιντεάκι, έφτιαξε και έστειλε στο Βαθυ Κοκκινο ένας φίλος, αναγνώστης του μπλοκ μας. Εντυσε με εικόνες όσων έφυγαν απ’ την ζωή –και τον έκαναν να κλάψει όπως μας γράφει-, την διασκευή του τραγουδιού του Νικόλα Αιμου «Μπαγάσας», που έκαναν οι Ενδελέχεια. 


Είναι ο ηλίθιος λαέ


Του Κώστα Εφήμερου
Ο σύμβουλος του Bρετανού πρωθυπουργού βγαίνει από τη Ντάουνινγκ Στρίτ κρατώντας μερικές σελίδες με σημειώσεις. Φωτογράφος εστιάζει με τηλεφακό και καταφέρνει να αποκαλύψει τη (διπρόσωπη) στάση της Αγγλίας στην υπόθεση της Ουκρανίας. Ο Κάμερον κάνει δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι «τέτοιες διαρροές δεν πρέπει να γίνονται». 
Βρες το λάθος.

Η ΜΕΡΑ... ΠΟΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ? (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

  Συνηθης Υποπτος
Πριν καιρό σε μια συζήτηση, κάποιος με ρώτησε αν έχω επιθυμήσει ποτέ στη ζωή μου να είχα γεννηθεί άντρας. Και τότε, μ΄αυτή την ερώτηση συνειδητοποιησα, πως η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στη ζωή μου πέραν κάθε αμφιβολίας, είναι αυτή. Πως ούτε μια στιγμή δεν πέρασε καν σαν σκέψη από το μυαλό μου να είμαι κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Οχι γιατί νοιώθω καλύτερη ή χειρότερη, όχι γιατί νοιώθω ανώτερη ή κατώτερη, όχι γιατί είναι πιο βολικό ή πιο άβολο...

“20 δολάρια , 20 κιλά”

 Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη, στις 16 Μαρτίου του 1964, του νέου μεγάλου κύματος απελάσεων Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη και ξεριζωμού τους από τα σπίτια και την περιουσία τους. Τότε που ”με το μαχαίρι στο λαιμό” χιλιάδες Ελληνες της Πόλης διώχνονταν με λίγες ώρες έχοντας δικαίωμα να πάρουν μαζί τους μόνο πράγματα βάρους 20 κιλών και λίρες αξίας 20 δολαρίων...

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 07/03 ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Ο  πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικών ζητημάτων.Η μετανάστευση στην Ελλάδα – Έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες

Βασίλης Παπαστεργίου και Ελένη Τάκου, μέσω του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ
Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επανέρχεται μονίμως, καταλαμβάνοντας κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση. Στη συζήτηση αυτή επικρατούν συνήθως στρεβλές αντιλήψεις και συσκοτίζονται τα πραγματικά δεδομένα, καθώς η μετανάστευση συνιστά αντικείμενο πολιτικής χρήσης και μιντιακής εκμετάλλευσης.

όλη η Ελλάδα ένα εργοτάξιο


Σκληρό αλλά αληθές

Γράφει ο Κλεισθένης
Δεν δέχομαι καμία συγνώμη από αυτούς που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, κατέστρεψαν την Ελλάδα και κατέσφαξαν τους Έλληνες.
Πως έπρεπε οι κάτοικοι των Λιγκιάδων να υποδεχτούν τον γερμανό πρόεδρο; με σφραγισμένα τα πορτοπαράθυρα και μαύρες σημαίες. Να αδιαφορήσουν επιδεικτικά για την παρουσία του καθώς και για την παρουσία όλων των γερμανοτσολιάδων που τον συνόδευαν.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Με «χασάπη» παρομοίασε την τρόικα ένας Ισπανός ευρωβουλευτής. Τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό ενεκάλεσε ένας Βρετανός ευρωβουλευτής, ο Φάραντζ, γιατί αποδέχτηκε την ξένη κατοχή της χώρας του, την κατάλυση της κυριαρχίας της. ‘Ενας πρώην Γερμανός καγκελλάριος, ο Χέλμουτ Σμίτ, υπερασπίστηκε επανειλημμένα την Ελλάδα, με τρόπο, πάθος και γνώση που δεν διέκρινε ‘Ελληνες πολιτικούς. ‘Ένα γεμάτο πάθος και ενσυναίσθηση ποίημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη έγραψε ο μεγαλύτερος εν ζωή Γερμανός συγγραφέας, ο Γκίντερ Γκρας. Οι ‘Ελληνες που είναι;

Επιστολή προς τους ηθικούς αυτουργούς της εξαθλίωσής μου

 Επιστολή προς τους ηθικούς αυτουργούς της εξαθλίωσής μου:

Χρήστος Κυργιάκης
 «Μέρες Αποκριάς αυτές που διανύουμε. Παλιότερα ήταν και μέρες χαράς. Όμως όχι πια.
Θα ήθελα να σας αποκαλούσα «Αγαπητοί» κύριοι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές, μα δεν γίνεται.
Μου είστε, πολιτικά, μισητοί και αποκρουστικοί.
Ανθρώπινα, ίσως να σας προσέφερα, αν μου ζητούσατε, ένα ποτήρι νερό, μα είμαι σίγουρος πως αργότερα θα το μετάνιωνα.
Εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθώ να καταλάβω τι σας έκανα και μου καταστρέψατε τη ζωή, μα δεν βρίσκω κάτι. Μέχρι τότε δεν είχα καθυστερήσει ούτε μία μέρα σε καμιά μου οικονομική υποχρέωση.

Για σένα γυναίκα

Του καθημερινού μόχθου, του εργοστασίου, του μικρομάγαζου, του θρανίου και του γραφείου, άνεργη, συνταξιούχα, νοικοκυρά, γυναίκα της μερικής απασχόλησης..
Που βλέπεις διαρκώς τη ζωή σου να χειροτερεύει...
Η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από μια ανούσια ζωή μοναχικής απελπισίας...

Η προεκλογική ομιλία ενός ειλικρινούς υποψήφιου Βουλευτή

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες…

Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε γιατί πρόκειται για μια ιστορική βραδιά.

Απόψε θα ειπωθούν αλήθειες. Τέρμα οι ψεύτικες υποσχέσεις, τέρμα τα «θα» χωρίς αντίκρισμα. Έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας. Και έφτασε εδώ, σε τούτη την πλατεία, σε τούτο το χωριό, σε τούτη τη γωνιά της Ελλάδας.

...ωδή

Τρομαγμένα
σμήνη πουλιών
τα στήθη σου
διαχέουν οσμή μέντας
στην αιχμηρή εμπάθεια
των λύκων
που κατασπαράζουν τα τρυφερά σου σκέλη.
Κάποιοι
σε καλούν με τ' όνομά σου.
'Αλλοι
γλυκό ψαλμό σε παρεκκλήσι.
Ενίοτε
ΓΥΝΑΙΚΑ.

( 8 Μάρτη '14)
 Βέρα Βασιλείου-Πέτσα 

Γιώργος Κοντογιώργης (Ηχητικό)

«Ο Παπούλιας δεν έθεσε θέμα αποζημιώσεων...»
«Ο Στ.Θεοδωράκης είναι η προμετωπίδα της αθλιότητας...»
«Οι Δύση το έχει τραβήξει παρα πολύ...»

Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη στις 7 Μαρτίου 2014.Το Σύνδρομο της Κριμαίας


Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
 Η Κριμαία και το λιμάνι της Σεβαστούπολης είναι γνωστά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Βέρμαχτ όταν κατέλαβε την Χερσόνησο και τον εξίσου βαρύ φόρο που πλήρωσε ο σοβιετικός στρατός για την ανακατάληψή της.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο

Ένα ντοκιμαντέρ που πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε μιάμιση ώρα για να το δείτε.
ΣΑΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Ποιητικές μνήμες της Μακρονήσου
Μετά την διεθνή πορεία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ (Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Dok Leipzig 2012) και την κινηματογραφική διανομή της σε Ελλάδα, Γαλλία και Ελβετία (κριτικές στον ελληνικό και διεθνή Τύπο), η μεγάλου μήκους ταινία τεκμηρίωσης Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας (2012) σε σκηνοθεσία του ελβετού ντοκιμαντερίστα Ολιβιέ Ζισουά, διατίθεται δωρεάν στην Ελλάδα υπό την άδεια Creative Commons.

To παρασκήνιο με τις τράπεζες και ο “κουτσομπόλης” των FT

O Θανάσης Μαυρίδης γράφει για το σκληρό επικοινωνιακό παιχνίδι
Πόσα χρήματα θα χρειαστούν τελικά οι ελληνικές τράπεζες στα επόμενα τρία χρόνια; Ποιον να πιστέψουμε; Την Τράπεζα της Ελλάδας, τις διαρροές της τρόικας ή το περίφημο δημοσίευμα των FT για τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ; Με δεδομένο ότι τον τελευταίο καλόπιστο κουτσομπόλη τον έφαγε ο δράκος που κρύβεται στην κουρτίνα 3 με το δημοσίευμα των FT, θα ξεκίναγα την οδύσσεια με μία παραδοχή! 

Τα γερμανοτσογλάνια μας περνάνε για μεγάλους μαλάκες;

The Bloopers Team (web radio)
via   sibilla-gr


Δ.Καζάκης: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί και μάλιστα με πόλεμο...»


Νέα κατάσταση - νέα καθήκοντα | Η κοινωνική και λαϊκή αυτοοργάνωση, η κρίση, η κυβέρνηση της αριστεράς και το ζήτημα της εξουσίας [Θεσσαλονίκη]


Μπροστά σε μια ολότελα νέα κατάσταση, τα κοινωνικά κινήματα -«μικρά» και «μεγάλα»- καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα και άγνωστα καθήκοντα. Σήμερα επικεντρώνουν στην οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Όσο όμως η οικονομική και πολιτική κρίση εντείνεται και το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας αδυνατεί να τη διαχειριστεί, τόσο θα μπαίνουν νέα, πρωτόγνωρα πολλές φορές ζητήματα.

Achtung - Achtung ! Ο κ.Γκάουκ μας ''ευχαριστεί''!

'' Ευχαριστώ τους Έλληνες που έμειναν συνετοί στην κρίση''...
 
 
Τασία Σταματοπούλου
Με αυτή τη δήλωση ο γερμανός πρόεδρος  κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υπακοή των υπηκόων του στο ανηλεές  σφυροκόπημα που δέχονται  εδω και τέσσερα χρόνια από την τρόικα.

Η Δύση έχει δίκιοΓιώργος Παπαδάτος
Λέγεται ότι μερίδα των Ουκρανών επιθυμεί να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει
ο λαός για το μέλλον της χώρας, ώστε να αποφευχθεί πιθανότητα εμφυλίου. Αυτοί που
δεν επιθυμούν δημοψήφισμα είναι οι φιλοδυτικοί τους οποίους υποστηρίζει και η …..
ευρύτερη Δύση.

Αν σε πάρει η κατηφόρα...

Του Γιώργου Αλεξάτου
«Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Κουφοντίνα», δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ναι, έχουμε «χρέος»


Το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να επιβάλει μονομερώς -πως αλιώς- εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διαγράψουν το χρέος …

Νίκος Μπογιόπουλος – «Unfolow»
Tο 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισ. Το 2014 (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014), μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα», το χρέος αναμένεται να έχει εκτιναχτεί στο 175% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 320 δισ. ευρώ (Προϋπολογισμός 2014, Πίνακας 4.2, σ. 139).

Ρόζα Λούξεμπουργκ:
 Γράμμα στη Σόνια Λίμπκνεχτ

 
Βρότσλαβ, μέσα Δεκέμβρη 1917
 Ο Καρλ βρίσκεται στη φυλακή Λουκάου ένα χρόνο τώρα. Αναλογίζομαι αυτό το το γεγονός τόσο συχνά αυτό το μήνα όπως και το γεγονός ότι είναι μόλις ένας χρόνος από τότε που ήρθε να με δει στο Βρόνκε και μου έδωσε εκείνο το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτή τη φορά κανόνισα να πάρω ένα εδώ, αλλά μου έφεραν ένα τόσο άθλιο δεντράκι, με κάποια από τα κλαδιά του σπασμένα – δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ αυτού και του δικού σας.

Το βιβλιοπωλείο free thinking zone ανακοίνωσε ότι δεν θα πουλάει το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη".


Γιορτή της Γυναίκας: άλλη μια παγκόσμια υποκρισία

Ο καπιταλισμός ξαναβρίσκει τον εαυτό του


Επιτέλους έχουμε έναν κανονικό καπιταλισμό, όπως τον γνώρισε η ανθρωπότητα, μέχρι τη διάβρωση του από τις σοσιαλιστικές ιδέες. Ταξικό, πολεμικό, επεκτατικό και αυταρχικό. Η πολλή δημοκρατία, επί πολύ, του είναι ασύμβατη. Μετά από μία μεγάλη παρένθεση , μπαίνει φρένο στο κοινωνικό κράτος και γίνεται συντεταγμένη επιστροφή στους επιθετικούς τυχοδιωκτικούς πολέμους, στις γενοκτονίες και στην αρπαγή. Τα καπιταλιστικά κράτη σκοτώνονται μεταξύ τους, οι ισχυροί τρώνε τους ανίσχυρους, τρέφοντας τα κανόνια τους με τους υπηκόους τους.