#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Ι. Στάλιν - Βίντεο

 
Σαν σήμερα το 1953 αφήνει την τελευταία του πνοή  ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Προσωπικά έχω θετική άποψη για το θεωρητικό και πρακτικό έργο αυτού του κομμουνιστή ηγέτη και στην εποχή στην οποία .ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν» 

ο μέρμηγκας ήταν μαλάκας

Θα ήταν πιο εύκολο να θέλαμε να είμαστε πλούσιοι. Θα ήταν πιο εύκολο να θέλουμε να κυνηγάμε τα λεφτά. Θα είχαμε μείνει σε όλες αυτές τις δουλειές από τις οποίες φύγαμε τρέχοντας, θα είχαμε κρατήσει φιλίες με όλους αυτούς που θα μπορούσαν να, όταν κλπ. Θα λέγαμε ναι σε δουλειές που είπαμε όχι, θα κάναμε αυτό που μας έλεγαν πάντα ή θα κάναμε το αντίθετο αν στρατηγικά θα οδηγούσε κάπου. Θα προσπαθούσαμε να εντυπωσιάσουμε αυτούς που μετά το 8ωρο βρίζουμε, θα μέναμε παραπάνω ώρες, πολλές παραπάνω ώρες χωρίς ποτέ να ζητήσουμε να πληρωθούμε υπερωρίες.

Άρε τοίχε, τι μου λες...


Το Κοράκι έχει Γενέθλια!

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια...πτήσεων !!
Ηταν η 5 Μάρτη του πρώτου νεοκατοχικού έτους 2010,
όταν μιά τρελλή ιδέα μεταφράστηκε σε πράξη.

The Greekman Show

Η Ελλάδα έχει μερικά 24ωρα που πραγματικά δε μπορεί να ησυχάσει. Όλοι οι δημοσιογράφοι, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ασχολούνται με το δράμα των καρκινοπαθών -οι οποίοι δεν είναι έκτακτο περιστατικό-, την απελπισία ατόμων με αναπηρία που ψάχνουν για βοήθεια αλλά δεν υπάρχει πουθενά, με τις πρώτες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ανέργων από τις τράπεζες που άρχισαν κιόλας να θεριεύουν. Οι διανοούμενοι αλλά και όλοι όσοι έχουν λόγο στις τηλεοπτικές οθόνες έχουν ορμήσει για να δείξουν με ακλόνητα στοιχεία ποια είναι η πραγματική Ελλάδα που θέλουν να κρύβουν τα γρανάζια του συστήματος.

Υποκλοπή συνομιλίας Εσθονού ΥΠΕΞ με Κ.Αστον που ομολογείται προβοκάτσια στη Μεϊντάν

Μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του υπουργού εξωτερικών της Εσθονίας Urmas Paet και της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Catherine Ashton διέρρευσε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU (προφανώς επί Γιανούκοβιτς), όπου ο Εσθονός ΥΠΕΞ λέει στην Κ.Άστον ότι οι σφαίρες που δολοφόνησαν διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πλατεία Μαϊντάν, στις 21 Φεβρουαρίου προέρχονταν από το ίδιο όπλο.
Η συνομιλία καταγράφηκε - προφανώς - από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδόθηκε από το Russia Today.

Ουκρανία: Ο ρόλος των ολιγαρχών

Του Κώστα Ράπτη
Η διαδεδομένη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περιγραφή της ουκρανικής κρίσης με μανιχαϊστικούς όρους, ως μίας σύγκρουσης “φιλοδυτικών” και “αντιδυτικών” στοιχείων δύσκολα μπορεί να εξηγήσει τις συχνές εναλλαγές ρόλων μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών της ουκρανικής δημόσιας ζωής. Να εξηγήσει λ.χ. το γιατί ο ανατραπείς πρόεδρος Yanukovich και οι περί αυτόν υπήρξαν οι κύριοι υποστηρικτές της υπογραφής της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ε.Ε. επί πολλούς μήνες πριν από την αιφνίδια μεταστροφή τους τον περασμένο Νοέμβριο.

Κίεβο και Καράκας: από τα μίντια στα μεταμοντέρνα οδοφράγματα!

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ διαδηλώσεις εναντίον της φιλορωσσικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εντάσσονται ασφαλώς στο πλαίσιο των παγκόσμιων αντικυβερνητικών εξεγέρσεων. Η κοινωνική ανησυχία της μεσαίας τάξης, οι αυξανόμενοι δείκτες εγκληματικότητας, η οικονομική κρίση και, πάνω απ’ όλα, η γενικευμένη πολιτική διαφθορά είναι οι αιτίες που δικαιολογούν όλα αυτά τα επεισόδια.

Hot Doc Radio Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014


ΝΕΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

(Ραγιάς: (ιστ.) ο μη μουσουλμάνος υπόδουλος υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μειωτ., υβρ.) υπόδουλος, δούλος.
Ραγιαδισμός: η νοοτροπία του ραγιά, το πνεύμα υποταγής και αποδοχής της δουλείας ή της εξάρτησης που χαρακτήριζε τους ραγιάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας· (μτφ.) δουλοφροσύνη, υποτακτικότητα)

Η πολιτισμική αποσύνθεση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με την καπιταλιστική κρίση. Η σαπίλα και η δυσωδία που αναδύεται μέσα από τους οίκους των παγκόσμιων καρτέλ-κολοσσών, τα οποία αργοψοφάνε μέρα με τη μέρα, έχει ξεχυθεί σε κάθε μητρόπολη και σε κάθε γειτονιά αυτής της γης.