#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ!

3.392 προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Από τα μέσα της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις για φέτος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Την αυλαία των προσλήψεων θα ανοίξει το Λιμενικό με 337 μόνιμες προσλήψεις αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Αλήθειες γραμμένες στον τοίχο...


Hot Doc Radio Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κριμαία: Το «δώρο» του Χρουστσόφ στην Ουκρανία, που ο Πούτιν θέλει να πάρει πίσω

 Το κουτί της Πανδώρας
Ακούμε τις τελευταίες μέρες για την Κριμαία και το σκηνικό πολέμου που στήνεται γύρω από αυτήν, όμως για πολλούς από μας η Κριμαία αποτελεί… άγνωστο Χ. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτή η περιοχή, ποια είναι η ιστορία της και τι τη συνδέει με τη Ρωσία, που τη θέλει με τόσο πάθος.

Το σκίτσο της ημέρας…

Δια χειρός Κώστα Κουφογιώργου

Η Γερμανία ξαναγράφει την ιστορία του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους πίστευαν ότι η Γερμανία αλλάζει και μαθαίνει από τα λάθη της. Όσοι ήλπιζαν πως η συμπλήρωση ενός αιώνα από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου φέτος τον Ιούνιο θα αποτελούσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε το Βερολίνο να αναγνωρίσει την τεράστια κι εγκληματική του ευθύνη για το μεγαλύτερο σφαγείο που γνώρισε μέχρι τότε η ανθρωπότητα και να αποκηρύξει τον μιλιταρισμό και τις επεκτατικές βλέψεις, απογοητεύτηκαν σφόδρα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Δεν υπάρχει συζήτηση και αντιπαράθεση τα τρία τελευταία χρόνια της «ελληνικής τραγωδίας» που να μην έχει στο κέντρο της τον ρόλο του ευρώ και της ΕΕ. Έτσι και τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει την προεδρία της ΕΕ, όχι μόνο για να επαναφέρει τα γνωστά κινδυνολογικά διλήμματα του τύπου «ΕΕ, ευρώ ή χάος», αλλά πριν απ’ όλα για να προωθήσει ένα νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης στους εργαζόμενους και στην κοινωνική πλειοψηφία. Δεν είναι μόνο μια υποκριτική θλιβερή παράσταση μιας δήθεν προεδρεύουσας χώρας.

5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αγκαλιάσει την επανάσταση ( στην Ουκρανία) σαν μια άλλη άνθηση της δημοκρατίας , ένα χτύπημα στον αυταρχισμό και στη διαφθορά στην πρώην Σοβιετική χώρα». ( NYTimes, 1 Μάρτίου 2014)
«Ανθισμένη Δημοκρατία» ή άλλο ένα πραξικόπημα με την ευγενική χορηγία ΗΠΑ-ΕΕ - ΝΑΤΟ;
Μια χορηγία που επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Υφυπουργό Victoria Nuland:
«Έχουμε επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε στην Ουκρανία την επίτευξη αυτών και άλλων στόχων . ...

"Φωνές για τους Πέντε" (Λονδίνο 7-8 Μάρτη) - Στείλε κι εσύ με ένα "κλικ" το δικό σου μήνυμα!

Κάθε μέρα που περνούν οι ΠΕΝΤΕ στην φυλακή είναι μια νέα πρόκληση για όλους τους τίμιους ανθρώπους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο

Ο René González, η Alice Walker, ο Ramsey Clark και ειδικοί προσκεκλημένοι συμμετέχουν στο Λονδίνο, στην Διεθνή Επιτροπή Έρευνας για την υπόθεση των Πέντε Κουβανών. Μπορείς και συ να προστεθείς σ’ αυτούς, στέλνοντας το μήνυμά σου εδώ:
http://www.voicesforthefive.com/upload/es/
Αγαπητοί φίλοι,

Καθώς πλησιάζει η «στιγμή» για την αναθεώρηση όλων των αξιών*


ΜAΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ 
«Τι ιδέαν έχεις, νάνε, γι΄ αυτήν τη στιγμή;»
Φρειδ. Νίτσε, Τάδε έφη Ζαρατούστρα,

μεταφρ. Ν. Καζαντζάκης, εκδ. Φέξη 1965, σελ.130
Η κρίση της Ελλάδας δεν είναι μια κρίση οικονομική, ούτε καν πολιτική. Είναι μια βαθειά κρίση αξιών. Τα πάντα έχουν ευτελιστεί: η ζωή, οι άνθρωποι, οι πολίτες, το σύνταγμα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, ο πολιτικός κόσμος, οι τράπεζες, ο κρατικός μηχανισμός, ο στρατός, η αστυνομία, η ίδια η κοινωνία και εν τέλει η πατρίδα.

Ουκρανία – ΜΜΕ: η αποθέωση της χοντροκομμένης μηντιακής προπαγάνδας

Μάρκο Πόλο 
Ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσονται τα γεγονότα στην Ουκρανία κάθε άλλο παρά αισιοδοξία αποπνέει. Όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με εξαίρεση αυτό της άμεσης αποκλιμάκωσης και εξεύρεσης μιας μέσης λύσης που μοιάζει ν’ απομακρύνεται ολοένα περισσότερο.
Αυτό, όμως, που έναν απλό παρατηρητή, πόσο μάλλον κάποιον που παρακολουθεί τις εξελίξεις, τον ανησυχεί, αν δεν τον εξοργίζει περισσότερο είναι ο τρόπος που το όλο θέμα καλύπτεται από τα περισσότερα μεγάλα ΜΜΕ εκτός και εντός Ελλάδας.

Το Χρυσόμαλλο Τέρας

Στείλαμε το Χρυσόμαλλο Τέρας στην Ουκρανία να δώσει λύση για τα όσα συμβαίνουν με επίκεντρο την Ταυρίδα. Ως νέος Ορέστης έβαλε το μανδύα της 350 τ.μ φάρδος και έδωσε την καλύτερη λύση για το πρόβλημα της Ουκρανίας: «Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία με την τεχνογνωσία της στα Οικονομικά». Τινάχθηκαν οι αγωγοί φυσικού αερίου στον αέρα από τα γέλια. Χωρίς να καταλάβει ότι έχει πει το ανέκδοτο του αιώνα πήρε ύφος σοβαρό και πήγε να καταθέσει στεφάνι στο τόπο που οι ακροδεξιοί έχυσαν το αίμα τους για μία νέα ναζιστική Ουκρανία με τη βοήθεια πάντα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

ΠΟΥΤΙΝ: ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Υστατη επιλογή αποτελεί για τη Ρωσία η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Κριμαία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παραχώρησε από την οικία του στα περίχωρα της Μόσχας. Αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας τον Γιανουκόβιτς, ενώ κατήγγειλε ως «αντισυνταγματικό πραξικόπημα» τα όσα διαδραματίστηκαν στη χώρα. Οσο για τις κυρώσεις με τις οποίες απειλεί η Δύση τις χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές και επιζήμιες».

Τα γεγονότα στην Ουκρανία και το γεωπολιτικό παιχνίδι (Ηχητικό)

Μου αρέσουν αυτοί οι Ουκρανοί… όπως κι οι Σύριοι

 Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
Πώς να μην μείνεις έκπληκτος από λαούς, όπως αυτόν της Ουκρανίας που θέλει να παραμείνει κυρίαρχος στον τόπο του, παρά το πραξικόπημα με τη σφραγίδα της Ευρώπης του Δ΄ Ράιχ και των ΗΠΑ –δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον Αδόλφο Χίτλερ η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Ουκρανοί, όπως σήμερα οι λαοί της Βενεζουέλας και της Συρίας αρνούνται να παραδώσουν τις χώρες τους, τις πατρίδες τους στην παγκοσμιοποίηση του μεγάλου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι ευρωπαίοι αρχιτέκτονες του εκφοβισμού και οι ντόπιοι εντολοδόχοι

   Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Η επιχείρηση «εκφοβισμός» συνεχίζεται. Εκφοβισμός των πάντων και σε όλους τους τομείς.
Οι ευρωπαίοι αρχιτέκτονες της επιχείρησης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ οι ντόπιοι εντολοδόχοι ενεργούν με υπερβάλλοντα ζήλο, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στον συναινετικό ήλιο που αρχίζει σιγά-σιγά να ανατέλλει, αντικαθιστώντας τον γνωστό «πράσινο ήλιο» (παρόλο που ζούμε στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης).

Το “επαχθές” χρέος, μηχανισμός οικονομικής εκμετάλλευσης και εθνικής κηδεμονίας


του Γιάννη Τόλιου*
Η έννοια του “επαχθούς/απεχθούς” χρέους και οι διεθνείς εμπειρίες από την “αθέτηση πληρωμών”
Πριν προχωρήσουμε στην εξέταση των εναλλακτικών “σεναρίων” αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, χρειάζονται ορισμένες αποσαφηνίσεις που έχουν σχέση με τις πολιτικές αντιμετώπισης του. Ειδικότερα στη διεθνή θεωρία και πρακτική υπάρχουν τρεις σχηματικά προσεγγίσεις για τη νομική φύση του δημόσιου χρέους και την αθέτηση πληρωμής του1.

Η δημοκρατική Ευρώπη μας

 
Τα τελευταία γεγονότα με επίκεντρο την Ουκρανία ήταν η πιο τρανή επιβεβαίωση για τον απαίσιο τρόπο λειτουργίας της σημερινής Ευρώπης και των κρατών-μελών που αποτελούν την Ευρωζώνη και χρησιμοποιούν το ευρώ σαν επίσημο νόμισμα.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΤΣΟΥ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

140,000 κουφάρια Ρώσων στρατιωτών βρίσκονται στην Κριμαία κατά τον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Οθωμανών. Σε αυτό τον αγώνα μπήκαν οι βάσεις για την ελευθερία ενός λαού, στον οποίον ανήκετε και εσείς και λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!

Από τις συγκλονιστικότερες στιγμές αντίστασης στην καθεστωτική προπαγάνδα. Εύγε Δημήτρη Λιάτσο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ ->>>

Σαν ξυπνήσει η «Αρκούδα» από τη νάρκη θέλει να φάει και να ζευγαρώσει


Νίκος Φουσέκης
Πολλά λέγονται αυτές τις ώρες για την κατάσταση στην Κριμαία, μια κρίση που ξεκίνησε εδώ και μήνες από το Κίεβο και παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Η ανησυχία όλων πάει εκεί που ο νους δεν θέλει να ακούσει και να δει. Ο φόβος μιας γενικευμένης σύρραξης που θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πόλεμο δεν είναι αβάσιμος. Όμως για να φτάσουμε εκεί πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και κυρίως να υπάρχει βούληση να γίνουν.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ

Σφίγγουν οι κώλοι!!

 
Καλή σαρακοστή!!
Σαν κατάρα ακούγεται πια!!
..............................
Οι 58 έγιναν 57.
Κι οι 57 έτοιμοι για...διάσπαση.
Κάποιοι στο πασοκ, κάποιοι στη δημαρ.
Εις τα εξ ων συνετέθησαν δηλαδή!!
..............................

Όταν η συνεχιζόμενη κατάρρευση βαφτίζεται ανάκαμψη

Ο ελληνικός λαός σήμερα βιώνει τον πιο επίσημο παραλογισμό. Το μαύρο περιγράφεται ως άσπρο και ο θάνατος ως ευκαιρία για νέα ζωή. Τα ελλείμματα στην οικονομία εμφανίζονται ως πλεονάσματα και η πλήρης απαξίωση ως ανάκαμψη. Ακόμη και η παγίδα του αποπληθωρισμού εμφανίζεται ως θετική εξέλιξη.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΟΣΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΥΑΛΩΝ


Eίναι να φτύνει κανείς βλέποντας τις ειδήσεις της νεοταξικής ελληνικής τηλεόρασης, είναι να κλείνει την συσκευή και να την σφραγίζει.

Η εικόνα των ελληνικών καναλιών είναι κάτι χειρότερο από τα σκουπίδια σε ψυχαγωγία και κάτι χειρότερο από γκαιμπελική προπαγάνδα της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εξουσίας των ΗΠΑ και Ε.Ε. στις ειδήσεις.

Η Τιμοσένκο ξεκαθαρίζει τα πράγματα…

Το στίγμα της ουκρανέζικης «επανάστασης» το έδωσε ολοκάθαρα η Γιούλια Τιμοσένκο: Το διεφθαρμένο ανδρείκελο των ΗΠΑ

Τιμοσένκο: «Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου…».
«…Η ρωσική επιθετικότητα είναι αποτέλεσμα της νέας ουκρανικής επανάστασης, που έριξε το καθεστώς Γιανουκόβιτς…»

«…Η ρωσική επιθετικότητα δεν θα ήταν δυνατή αν η Ουκρανία είχε ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ…».

Ο φαραώ μίλησε!

Σαν ανάληψη ευθύνης κρατικής οργάνωσης έμοιαζε η ανακοίνωση του Γιώργου Προβόπουλου, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος. Η διάγνωσή του για την οικονομική πορεία της ελλαδικής επαρχίας της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας διαβεβαιώνει ότι το 2014 είναι η χρονιά που η ύφεση υποχωρεί, θέτοντας ως στόχους την ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας με πιο νοικοκυρεμένες μεθόδους.