#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Ουκρανία και εμείς

Τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία δίνουν το έναυσμα για τη διεξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και για τη χώρα μας.
Θυμάται ασφαλώς ο αναγνώστης την προ λίγων μηνών ανάδειξη του θέματος της βίας από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Επενδυτές και πολυεθνικές πάνω από λαούς και κράτη

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ε.Ε. για τη συμφωνία TTIP, η οποία θα υποκαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία και θα κάνει νόμους του κάθε ευρωπαϊκού κράτους τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου που έχουν καθιερωθεί από τις πολυεθνικές
Το πρώτο ερώτημα είναι πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι μια χώρα να σύρεται σε «ειδικό δικαστήριο» γιατί επέλεξε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ή γιατί αποφάσισε να «παγώσει» τα τιμολόγια του νερού ή να θέσει αυστηρά όρια για την εκπομπή αερίων από τις βιομηχανίες.

Η μονταζιέρα επί το έργο - Τύφλα να 'χει ο Γκέμπελς

«Τύφλα να ‘χει ο Γκέμπελς», τιτλοφορεί σήμερα το άρθρο της η Ντίνα Δασκαλοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σχολιάζει τις «αποκαλύψεις» μια σειρά ΜΜΕ (skai.gr, star, gr, iefimerida.gr και capital.gr) που θέλουν να συνδέσουν ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στα μεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική με «αμαρτωλές» ΜΚΟ.

UKRAINE...

jul-mekz:
Situación de Ucrania.
(Todos los créditos al genio de Latuff)
PADAPIOMENOS
'Όπου γκρεμίζεται ένα άγαλμα του Λένιν, ένα πολύκροκο αβγό φιδιού έχει επωαστεί και δολοφονεί ανθρώπους.

Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Με τον τίτλο αυτό συνοδεύονται οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Όλι Ρεν για την Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο (25/2), ο Φιλανδός επίτροπος δήλωσε ότι η Κομισιόν αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον συνολικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και προβλέπει +1,2% για την ευρωζώνη (έναντι αρνητικού προσήμου το 2013) και +1,5% για το σύνολο της ΕΕ. Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάπτυξη στην ΕΕ παραμένει «εύθραυστη».

Hesta la Victoria's Secret

Αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η καλύτερη περίοδος για την αντιπολιτευόμενη Αριστερά από αυτή που κρατάει εδώ και 4 χρόνια. Ποια άλλη ιστορική περίοδος μεταπολιτευτικά οι δεξιοσοσιαλιστικές εξουσίες που πέρασαν έδωσαν τόσες αφορμές όσο οι δύο εκλεγμένες και οι δύο διορισμένες κυβερνήσεις που σάρωσαν τα πάντα μέσα σε ελάχιστο χρόνο; Κι όμως για έναν άγνωστο λόγο η αριστερά όχι απλά κάνει τα πάντα να συνεχιστεί ο όλεθρος αλλά περνάει πολύ καλά. Τόσο καλά που δεν έχει περάσει μέχρι σήμερα κανένα αριστερό κόμμα.

Διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού - Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μμ

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων:
Απεργούν από τη θεραπεία τους οι ασθενείς κρατούμενοι

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού
Εδώ και μία εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού αρνούνται τη θεραπεία τους και απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο.

ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

 Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία...
 
ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΒΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 58
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΣΥΜΜ
ΕΤΟΧΗΣ
Κολητά με τη διάλυση των 58 "λουλουδιών" της "κεντροαριστεράς", η Πρεσβεία διέρρευσε ότι το θέμα τους θα έχει εξέλιξη. Πηγή διευκρινισε ότι πιθανόν τον άλλο μήνα να ασκηθούν διώξεις σε ανθρώπους της κυβέρνησης του Σημίτη. Ρωτώντας για ΓΑΠ εισπράξαμε πλατύ χαμόγελο σαν "πράσινο φως" !

New York Times: Θα είχε αποτραπεί η ύφεση αν υπήρχε δραχμή


Εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα
Όπως τονίζεται, οι ΗΠΑ μπορούν και δανείζονται σε δικό τους νόμισμα, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και υπό την αμερικανική νομοθεσία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προοπτική μιας αναγκαστικής χρεοκοπίας.

Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της χώρας

Του Φίλιππου Βασιλείου
Για να μελετηθούν σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι χρήσιμη μια σύντομη καταγραφή της οικονομικής εξέλιξής μας από την εγκατάσταση (έτος 1823) του βασιλέα Όθωνα, ως εκπροσώπου των συμφερόντων των προστάτιδών μας χωρών -Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία- μέχρι σήμερα (έτος 2014).
Τα επαχθή δάνεια που μας χορήγησαν οι προστάτες μας τα αποπληρώσαμε τη δεκαετία του 2000. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) και παραχωρήσαμε στους "προστάτες" τα μονοπώλια: αλυκές, σπίρτα,τραπουλόχαρτα, τα δίκτυα πόσιμου νερού και της ηλεκτροδότησης της Αθήνας (Ούλεν Πάουερ), τους ΗΣΑΠ, τους σιδηροδρόμους Αθηνών-Πελοποννήσου, Αθηνών - Θεσσαλονίκης κ.λπ.

οταν τηλεσκουπιδια Κυβερνουν, τα ορνεα Δειπνουν


Τα ψέμματα τελειώνουν για την Κυβέρνηση και τα Μνημόνια, το χρέος κι η Ανεργία καλπάζει, ενώ η Ανάπτυξη δεν ξεκινάει με ευχές, ούτε συνoμιλώντας με το Θεο.

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» είπε πάλι ο αμετροεπής Υπουργός Υγείας Σπυρίδων Αδωνις με την έπαρση που του δίνει, η προσωρινη κι απατηλή εξουσία του. Ενω στην εκπομπή Καρτάσιανς του ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα ότι θα τα καταφέρουμε, ενώ το γνώριζε ότι το Μνημόνιο είναι Καταστροφή !

Εκδήλωση με θέμα Εργατικές λέσχες και μορφές οργάνωσης σε επίπεδο πόλης

Την Παρασκευή 28 Φλεβάρη σας καλούμε στην εκδήλωση της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας με θέμα “Εργατικές λέσχες και μορφές οργάνωσης σε επίπεδο πόλης”, για μια δημιουργική συζήτηση πάνω στους εξής άξονες:

-> Η πόλη ως κομβικό πεδίο συσσώρευσης και αναπαραγωγής του κεφαλαίου

-> Ιστορικά παραδείγματα κοινωνικών αγώνων στις πόλεις και μορφές οργάνωσης-πρόδρομοι των λεσχών

Αφεντικό, μπορείς χωρίς εργάτες;

Το διέπραξε και πάλι ο Χατζημπούλης. Ο υπουργός ανάπτυξης (ποιάς;) δήλωσε για μια ακόμη φορά τα ίδια, επαναλαμβάνοντας τις αγαπημένες του μπούρδες, βγαλμένες κατ' ευθείαν από τα ευαγγέλια του νεοφιλελευθερισμού. Απολαύστε (η υπογράμμιση δική μου):


Βραζιλία: το Μουντιάλ εξακολουθεί να πυροδοτεί συγκρούσεις στους δρόμους… (video)

 Οι μπάτσοι στο Σάο Πάουλο περικύκλωσαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργανώνεται το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της πορείας σπάστηκαν τράπεζες και μηχανήματα αυτών, πολυτελή καταστήματα κ.ά.
Η πορεία είχε ξεκινήσει ειρηνικά με περίπου 1000 άτομα, αλλά ομάδες διαδηλωτών ξεκίνησαν το βράδυ τις επιθέσεις σε σύμβολα του κράτους και της οικονομίας.

Η ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 μ.μ., Σταθμός Ηλεκτρικού Πειραιά


Τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας έχουν υποστεί επίθεση και καταστροφή (video)

 Οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν πάρει δραματικό χαρακτήρα. Το Διεθνές Τμήμα του ΚΚΡΟ έλαβε πρόσφατη είδηση ​​ότι στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μια συμμορία που συμπεριφέρεται εξωφρενικά καλά προετοιμασμένοι επιχειρησιακά επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας. Άγνωστοι ληστές επιτέθηκαν στο κτίριο του ΚΚΟυ, έσπασαν τα τζάμια και κατέστρεψαν τα έπιπλα στο εσωτερικό. Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι σύντροφοι μας, δεν υπάρχουν ακόμα θύματα μεταξύ των κομμουνιστών στο κτίριο.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ...ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ»

Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξής νόμους:
4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.

4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

...καλή όρεξη


Κ.Τσουκαλάς: «Αμα ψοφάς της πείνας, δεν διαβάζεις Μάρξ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη Νόρα Ράλλη
 «Κάπως τυχαία ασχολήθηκα με όλα αυτά», μας απαντά ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, για τα όσα έχει ασχοληθεί έως σήμερα. Εχει σπουδάσει Νομική και Φιλοσοφία του Δικαίου και της Κοινωνίας, έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπήρξε πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα όσα έχει κάνει. Κι όμως, αν διαβάσει κάποιος το τελευταίο του βιβλίο από τις εκδόσεις “Θεμέλιο”, «Μορφές συνέχειας και ασυνέχειας – Από την ιστορική εθνεγερσία στην οικουμενική δυσφορία» κατανοεί το γιατί αυτή η «τυχαιότητα» έγινε πράξη, σε πολλαπλά επίπεδα δράσης.

ΜΚΟ, Σκουριές, ...Σκάι και άλλα αστικά ΜΜΕ!

Με αυτά και πολλά ακόμη που καθημερινώς έρχονται στην δημοσιότητα, πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την δράση των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων), επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι για αρκετές από αυτές ισχύει η ρήση ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».
Έτσι τελειώνει δημοσίευμα του Σκάι σε σχέση με μια βέλγικη ΜΚΟ και της ντόπιας συνεργάτιδάς της, που στόχο έχει δήθεν "με ευρωπαϊκά κονδύλια την οργάνωση συγκεντρώσεων και λοιπών δράσεων κατά της εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής" (η υπογράμμιση δική μας)! Δείτε εδώ: ΜΚΟ για την οργάνωση δράσεων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

H HRW του Σόρος πίσω από τους φασίστες στην Βενεζουέλα!

Με πορτοκαλί ψέμματα οργάνωσαν την “εξέγερση”…

Με χυδαία ψέμματα και συκοφαντίες για την διακυβέρνηση Τσάβεζ, οι αχυράνθρωποι του Σόρος προετοίμασαν την “επανάσταση” στην Βενεζουέλα. Οι αριθμοί μπορεί να τους κατακεραυνώνουν, η αληθεια όμως δεν έχει καμμία σημασία εμπρός στην ληστεία μίας εθνικά κυρίαρχης χώρας, όπως η Βενεζουέλα.

58 ήταν οι ώρες τους

Αποχώρησε η πρωτοβουλία των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς αλλά δεν είχαν πάρει έγκριση από τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα, οπότε τώρα μάλλον θα έχουν πολύ άσχημα ξεμπερδέματα. Η είδηση της αποχώρησης των 58 από την Ελιά έσκασε σαν βόμβα στο Mega αλλά δεν πέτυχε κανέναν.

Επηρεασμένοι από την αποχώρηση της Κίνησης των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς –που αποτελείται από δεξιούς και νεοφιλελεύθερους- παρουσιάστηκαν και οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ηττήθηκαν εύκολα από τον Ολυμπιακό.

Hot Doc Radio Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014