#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ο λύκος

 Ο λύκος και ο μύθος του από την οπτική γωνία των προβάτων ….αν είχαν συνείδηση

Βρισκόμαστε σε μια στάνη στο βουνό αρχές καλοκαιριού νοητά. Είναι βραδάκι σούρουπο. Παρακολουθούμε το τοπίο του βουνού, που στην άκρη της κοιλάδας βρίσκετε μια στάνη. 100 περίπου ζωντανά (πρόβατα) ήδη είναι μέσα και ετοιμάζονται για νανάκια. Ο τσοπάνης είναι σε ένα πρόχειρο κατάλυμα που έφτιαξε ο ίδιος και ετοιμάζετε κι αυτός για ξεκούραση. Απ έξω 2 μεγαλόσωμα τσοπανόσκυλα, προσέχουν την στάνη και τα ζωντανά......ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ. Το ξέρουν και τα τσοπανόσκυλα και ο τσοπάνης ότι υπάρχει λύκος στο βουνό και πάντα είναι έτοιμος για επίθεση στο κοπάδι. Η ώρα περνά, νύχτωσε.....

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ


            Σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια  βελουδένιες, έγχρωμες, δημοκρατικές επαναστάσεις, κατά το ειδησεογραφικά πρακτορεία, περιφέρονται ανά την Ευρώπη. Η πρώτη ξεκίνησε από τη χαρούμενη πορεία των αυτοκινήτων των ανατολικοβερολινέζων κατά την είσοδό τους, μέσα από τα φυλάκια του τείχους του Βερολίνου, στον καπιταλισμό, και καταλήγει, μέχρι τώρα, ματωμένη στην Ουκρανία.
               Εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και η καπιταλιστική Δύση συνεχίζει να γίνεται πειστική χρησιμοποιώντας  τα ίδια όπλα  που χρησιμοποιούσε στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου ενάντια στο σοβιετικό κομμουνισμό. Η άνθιση της δημοκρατίας, του φιλελευθερισμού, της ελευθερίας της σκέψης θεωρούνται ακόμα εκδηλώσεις οργανικά δεμένες  με την ίδια τη φύση του  δυτικού πολιτισμού, ακόμα κι αν ζούμε την  κατεδάφισή τους.

"Διαλύουν την ελληνική εκπαίδευση φέρνοντας τη γερμανική" (Ηχητικό)


Επίδομα ψήφου

Σε έναν τομέα εκσυγχρονίστηκε η χώρα. Στην πληρωμένη ψήφο. Τα παλιά καλά χρόνια άρχιζαν την τσάρκα οι υποτακτικοί δημάρχων και βουλευτικών πόρτα-πόρτα τάζοντας λεφτά, θέσεις μόνιμες εργασίας μέχρι και γαμπρό για την κόρη που ήταν σαν την κατάρα του Αγίου Αντωνίου. Μετά μαζευόταν στα κατά τόπους καφενεία, μπαρ και άρχιζαν την καταμέτρηση πριν ακόμα ανοίξει η κάλπη. Ωραίες εποχές.

Η Ουκρανία μας αφορά: Είναι «συνταγή» και για την Ελλάδα


Το αντεπαναστατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία είναι το τελειοποιημένο «μοντέλο» των «επαναστάσεων» του πλανητικού φασισμού. Το «μοντέλο» που στηρίζεται στη λαϊκή ΟΡΓΗ που γεννά και γιγαντώνει ο ίδιος ο φασισμός της Νέας τάξης, που στηρίζεται στις λαϊκές κινητοποιήσεις (γνήσιες ή κατασκευασμένες), το «μοντέλο» που σφετερίζεται το κύρος της έννοιας «επανάσταση» και εμφανίζει ως πραγματικότητα τα ανεστραμμένα είδωλά της: Τα αντεπαναστατικά πραξικοπήματα σαν Επανάσταση…

Ελλάς Ελλήνων Ευρωπαίων

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων έχουν αρνητική εικόνα για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι πολύ επιφυλακτικοί και απέναντι στο θεσμό του Champions League που έχει αντιγράψει την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κλέβει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού.

Η Ουκρανία υπό διάλυση με εντολή των ΗΠΑ-ΕΕ και όργανο την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς

 
Αν θέλετε να μάθετε ποιος ενισχύει με κάθε τρόπο την άνοδο της φασιστικής και ναζιστικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία με την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδότησαν αδρά την επανεμφάνιση στην Ουκρανία της 14ης μεραρχίας Waffen SS που είχε συγκροτηθεί κατά την διάρκεια της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Σοβιετική Ένωση από Ουκρανούς ναζί εθνικιστές.

σκέψεις...

Σκεψου να γινόταν στην Ελλάδα εξέγερση, και, με την προτροπή των Ευρωπαίων φίλων μας, να αποφυλακίζαμε τον Άκη, να κάναμε τον Μιχαλολιάκο επίσημο συνομιλητή και ρυθμιστή των εξελίξεων, τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής να αλώνιζαν τη χώρα σκορπώντας το θάνατο και τον όλεθρο, ενώ

Ρεν στον Χουντή: Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο!

Χαστούκι στην προεκλογική... σχεδόν αντιμνημονιακή ρητορεία της κυβέρνησης έριξε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ευρωπαικής επιτροπής, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ενώ οι κυβερνώντες θέλουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια χάρη στο δήθεν success story (με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξουν ψήφους ενόψει εκλογών), ο κ. Ρεν ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, ξεφουσκώνοντας τελείως κάθε επιχείρημα περί success story.

ΜΙΖΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ Με παραδείγματα


Μιζοσκόταδο (το): Προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης της αλήθειας στην υπόθεση της Siemens. (Η δικαιοσύνη ψάχνει τους ενόχους στο μιζοσκόταδο)

Μιζοκακόμοιρος (ο): πολιτικός για τον οποίον υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, αλλά παριστάνει τον κακόμοιρο προκειμένου να πείσει σχετικά με την αθωότητά του. (Διάβασες τις δηλώσεις που έκανε ο Τσουκάτος βγαίνοντας από τον ανακριτή; Τον εγκατέλειψε το κόμμα του λέει ο μιζοκακόμοιρος).

Ένα πρωτοσέλιδο πριν από 4 χρόνια

Μερικοί προσπαθούν να μας κάνουν χώρα των λωτοφάγων. Δεν θα τα καταφέρουν. Θυμίζουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (Μάρτιος 2010) πριν περίπου 4 χρόνια. Πανηγυρίζουν ΤΑ ΝΕΑ για τη στήριξη της χώρας από Ε.Ε και ΔΝΤ. Και σφραγίζουν τον πανηγυρισμό τους με τη φωτογραφία και τη δήλωση του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής (ΤΑ ΝΕΑ - Μάρτιος 2010).
Αυτά, τότε, στη "χώρα" των Νέων...

http://www.alfavita.gr/

και εκεί που παλιά νόμιζες οτι θα σου πάρουν το σπίτι οι κομμουνιστές,..


Αυτοαμνηστευμένοι δήμιοι

 Χρήστος Γιανναράς
Η καταστροφή είναι δεδομένη, το ίδιο και η απόγνωση. H πρώτη δεν είναι για όλους ευδιάκριτη, η δεύτερη ακόμα δεν κραυγάζει. Eπιτείνεται συνεχώς η οικονομική ανισότητα, η άδικη μεταχείριση των πολιτών από το κράτος – και η αδικία είναι το πιο εύφλεκτο υλικό, προσάναμμα για το χάος.
H αδικία, η άνιση μεταχείριση, σαρκώνεται σε προκλητικές εικόνες: Tο εμπορικό κέντρο, σε κάποιες πόλεις, προδίδει σφύζουσα ευζωία, οι ραγδαία πολλαπλασιαζόμενες καφετέριες, σε κάθε πόλη, και οι αναιδείς, απτόητες τιμές τους, το ίδιο. Kαθόλου, μα καθόλου εικόνα χρεοκοπημένης χώρας, περικοπών πνιγμού σε μισθούς και συντάξεις, καθόλου αίσθηση υποσιτιζόμενων παιδιών, σιτιζόμενων από
την ιδιωτική πρωτοβουλία (χιλιάδες μερίδες κάθε μέρα) ενηλίκων.