#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Να αντισταθούμε στην τρομοϋστερία των ΜΜΕ και την κρατική καταστολή

Η κατάληψη στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» σας προσκαλεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 20.00 στη συζήτηση με θέμα:

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν: Ν. Γιαννόπουλος  (Πρωτοβουλία αντίστασης και Αλληλεγγύης), Μ. Σεφεριάδης  (Καθηγητής Παντείου), Σ. Τζουανόπουλος (Ομάδα Νομικών Για την Ελευθερία) και η Β. Σωτηροπούλου.

Β. Παπακωνσταντίνου - Ν. Αδέσποτος: Εξωγήινοι


Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι αόρατοι εργαζόμενοι

 Του Τάσου Παππά
Μαθαίνουμε τα πάντα από τις τηλεοράσεις, ακόμη και ασήμαντες λεπτομέρειες, για το τι έπραξε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης. Μας κρατούν σε συνεχή αγωνία για τον χρόνο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Ενημερωνόμαστε τακτικά για τις διεργασίες στο εσωτερικό της κίνησης των «58» και για τις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ. Όμως κάποια θέματα που είναι κρίσιμα για την επιβίωση ανθρώπων είτε μένουν εκτός ενημερωτικής ατζέντας είτε παρουσιάζονται στα πεταχτά.

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας

Συλλαλητήρια made in Germany, America και Ε.Ε.

Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος
Το σημερινό κύμα διαμαρτυριών στην Ουκρανία φέρει την ετικέτα «Made in Germany», «Made in Ε.Ε.» και «Made in America. Τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορία της Δύσης και όλα τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βάλθηκαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι διαδηλώσεις στο Κίεβο είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις του Ουκρανικού λαού, που παλεύει, τάχα, για δημοκρατία και και για κράτος δικαίου. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μέρος μιας ενορχιστρωμένης διαμάχης για καθαρά γεωστρατηγικά θέματα. Ο στόχος είναι να «περιοριστεί η ρωσική επιρροή και να συρθεί η Ουκρανία προς την κυριαρχία της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Οι δρόμοι της πείνας


"Τι να κάνεις όταν δεν έχεις να φας;"
Άνθρωποι ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας, συνταξιούχοι στο όριο της εξαθλίωσης, άστεγοι και άνεργοι στριμώχθηκαν από νωρίς το πρωί χθες στην ουρά που σχηματίστηκε στη Βαρβάκειο Αγορά όπου οι κρεοπώλες έψηναν για να τιμήσουν την Τσικνοπέμπτη... Είχαν υπολογίσει να μοιράσουν 1,5 τόνο κρέας, αλλά τελικώς διέθεσαν 2,5 τόνους: 3.000 μερίδες φαγητό από τις 9 το πρωί μαζί με λίγο κρασί... Μετά τις 2 το μεσημέρι κάποιοι από όσους περίμεναν στην ουρά όρμησαν με σακούλες και άρπαξαν όσο άψητο κρέας είχε μείνει...

Ουκρανία: Η 2η φάση της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» είναι εδώ.

«Σε κρίσιμες περιόδους, το παρελθόν έχει τόση σημασία, ώστε γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης και πρέπει να κατακτηθεί με αγώνα, όπως ακριβώς και το παρόν»
J. Plumb: «Ο θάνατος του παρελθόντος», Αθήνα, εκδ. Μεταίχμιο, 2007.
_______________________________

Αν κάποιος προσπαθήσει να προσεγγίσει τα γεγονότα της Ουκρανίας με όρους...Ευαγγελάτου και Μάρας Ζαχαρέα, είναι σίγουρο ότι θα προβεί σε λάθος συμπεράσματα. Καλό είναι, λοιπόν να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά ιστορικά δεδομένα.

Κατ’ αρχάς, αυτό, που αποκαλούμε Ουκρανία δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ ως κράτος. Κρατική υπόσταση της έδωσαν οι Σοβιετικοί το 1919, όταν και τους αναγνώρισαν, ως αυτόνομη Δημοκρατία. Εκτός όμως, της κρατικής υπόστασης, οι μπολσεβίκοι έδωσαν στους Ουκρανούς και το λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο παραδοσιακά ανήκε στη Ρωσία, αφού αποτελεί τη βάση του Ρωσικού Στόλου για έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την εθνική τράπεζα

Έπαιρνε 10.683 δρχ το μήνα. Υποσχέθηκε ότι θα ξαναπροσληφθεί με ρουσφέτι…

Τη δεκαετία του ‘80 ο Τζίμης Πανούσης ανάμεσα στις άλλες δουλειές που έκανε για να επιβιώσει, εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Η θέση του Τραπεζικού υπαλλήλου θεωρούνταν προνομιούχα και προσοδοφόρα, ωστόσο η δουλειά αυτή δεν ταίριαζε στον ανατρεπτικό Τζιμάκο. Το περιβάλλον της Τράπεζας τον έπνιγε και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε, στέλνοντας στη Διεύθυνση, μια επιστολή «μνημείο ειρωνείας».

Έργα και ημέρες της αγνής -και οικονομικής- νέας κρατικής τηλεόρασης…

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Δεν καταλαβαίνω προς τι οι αντιδράσεις. Όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι καταργείται το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, δεν εννοούσε ότι δεν θα πληρώνουμε και τίποτα! Δεν μας είπε ποτέ ότι δεν θα πληρώνουμε τον επόμενο φορέα που θα προέκυπτε από την πλέον συμβολική πράξη της κυβέρνησης Σαμαρά. Διότι, όπως και να το δει κανείς, το μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες μοιραία είχε έναν ατόφιο συμβολικό χαρακτήρα: συμβόλιζε τον απολογισμό της κυβέρνησης.

Ξεφτιλίζετέ τους ! Παντού! Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά, τα καθάρματα!

 

ΣΕΒ και υπουργοί στου Μποτσιβάλη το μαγαζι...