#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν κομίζει γλαύκα στην Αθήνα όποιος λέει ότι συνολικά η Αριστερά και ειδικότερα η ιστορική Αριστερά, πάσχει σοβαρά, παγκοσμίως. Αφ’ ότου καταποντίστηκε στη «μητέρα-πατρίδα», η Αριστερά ψυχορραγεί από την Κίνα ως την Ευρώπη. Οι αγώνες για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» δεν σταμάτησαν (συνεχίζονται από τα αρχαία χρόνια) αλλά το όνειρο για ανατροπή του σημερινού συστήματος και την αντικατάστασή του από μια διαφορετική κοινωνία το μοιράζονται πολύ λιγότεροι από ότι παλιότερα.

Για την Ουκρανική εξέγερση και τα πραγματικά διλήμματαΕδώ και τρεις μήνες πλέον οι πλατείες του Κιέβου γεμίζουν με διαδηλωτές διαφόρων πεποιθήσεων (κυρίως όμως φιλελεύθερους ευρωπαϊστές και φανατικούς ακροδεξιούς) οι οποίοι, με σκοπό να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στην απόφαση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς να παγώσει τις διαδικασίες για εμπορική σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην υπογράψει την ιστορική συμφωνία στρέφοντας το βλέμμα της προς τη Ρωσία, ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Hot Doc Radio Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014


Hot Doc Radio Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Δελαστίκ "εφ' όλης της ύλης" (Ηχητικό)


Διεισδυτικές ματιές για τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας από τον αναλυτή Γιώργο Δελαστίκ στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.
«Στην Ουκρανία ο λαός βρίσκεται εν μέσω των Συμπληγάδων Γερμανίας και ΗΠΑ. Δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του ο Βλαντιμίρ Πούτιν», τονίζει.

Ο θάνατος της ελληνικής βιομηχανίας


Επαίρεται η κυβέρνηση και το μνημονιακό στρατόπεδο για το θρίαμβο που έχει καταγάγει με την απάλειψη του 'διπλού ελλείμματος', δηλαδή του δημοσιονομικού και των τρεχουσών συναλλαγών. Σώθηκε η Ελλάδα, μείναμε στο ευρώ, πέτυχε η προσπάθεια προσαρμογής, παρά τα 'λάθη' των κακών της Τρόικας. Πλέον εξυγιάνθηκε η οικονομία, μπαίνουμε σε ανάκαμψη και σύντομα οι Έλληνες θα δουν το όφελος στην καθημερινή ζωή τους.

Παγιδευμένη η Γερμανία στην ουκρανική κρίσηΤου Κώστα Ράπτη
Το 2003, παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, η Γηραιά Ήπειρος εμφανιζόταν διχασμένη: η Γαλλία και η Γερμανία αρνούνταν να συνταχθούν με τις επιλογές της Ουάσιγκτον και εμφανίζονταν στη διεθνή σκηνή ευθυγραμμισμένες με τη Μόσχα, ενώ στην απέναντι πλευρά όρθωνε το ανάστημά της προς τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε. (με την κατάλληλη ενθάρρυνση και από τη Βρετανία”) η “νέα Ευρώπη”, όπως την αποκάλεσε με ικανοποίηση ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Donald Rumsfeld, των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Η Συνεργασία της Αμερικανικής Κυβέρνησης και της CIA με τη Μαφία

Γράφει ο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ* 

Επιδημία Απαγορεύσεων Made inUSA

Το οργανωμένο έγκλημα εμφανίστηκε στο ιστορικό προσκήνιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της απαγόρευσης και της δίωξης ορισμένων ψυχοτρόπων ουσιών. Γεννήθηκε κατά την σταδιακή επιβολή της απαγόρευσης του οπίου για κάπνισμα (1875-1902). Ενηλικιώθηκε μετά την πλήρη απαγόρευση των οπιούχων και της κοκαΐνης με το νόμο Harrison (1914). Ωρίμασε κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης (1920-1933). Ισχυροποιήθηκε σε τρομακτικό βαθμό εξαιτίας των διαδοχικών απαγορεύσεων ορισμένων ουσιών (ανάμεσα στις οποίες, κυριαρχική θέση κατέχουν η ηρωίνη και η κοκαΐνη). Εξελίχθηκε ως κακοήθης νεοπλασία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Και εμπεδώθηκε ως καθοριστικός παράγοντας της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής ζωής.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΛΑΚΑΣΕΣ


Η τελευταία αύξηση της τιμής των διοδίων στην περιοχή του Ωρωπού και η αντίδραση των κατοίκων που δικαίως τα έκαψαν, δείχνουν πως τελικά η “συμβολική βία”, αυτή που με κάθε τρόπο θέλουν να καταδικάσουν “απ’ όπου κι αν προέρχεται“, είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης, καθώς έχει την αποδοχή όλης σχεδόν της κοινωνίας.

Μνημεία Συγνώμης

Την συγνώμη οι Γερμανοί να την πάρουν και να την βάλουν εκεί που ξέρουν. Βρήκαν ώρα και στιγμή να στείλουν τον Πρόεδρο τους, Γιόαχιμ Γκάουκ για να δείξουν την μεταμέλεια τους για την σφαγή που έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους το '40. Είναι τόσο μεταμελημένοι οι Γερμανοί που εδώ και τρία χρόνια κάνουν τις νέες θηριωδίες στην Ελλάδα,αποτελειώνοντας αυτό που είχαν ξεκινήσει 70 χρόνια πριν. Μεγάλη μεταμέλεια!

Έφυγε η φωνή του «Ντικ»


Τα ξημερώματα της 21ας/2/2014 έφυγε από τη ζωή ο τραγοδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι ο Σ. Μπουλάς ήταν από τις πρώτες φωνές που στήριξαν το μουσικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου δίνοντας τη φωνή τους σε έργα όπως η «Καντάτα για τη Μακρόνησο και σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι».
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια ήταν ο «Ντικ»:

Ποια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;Οι δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους (συγκυβέρνηση) επιβάλλουν ένα σκηνικό εξαθλίωσης και λιτότητας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους ενώ το χρέος συνεχίζει να αφαιρεί τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει. Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ.

Εκβιασμοί, κερδοσκοπία και εγκλήματα κατά των ανασφάλιστων ανέργων

Προς:
Την Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής

Η κ. Ριστάνε Ντρίντα, η οποία διαμένει στην Ελλάδα πάνω από 18 χρόνια, άνεργη σήμερα και χωρίς κανένα οικονομικό πόρο, επιβιώνοντας μόνο χάρις στην βοήθεια των παιδιών της, μπήκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», για να υποστεί χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Η βαριά βλάβη, που είχε υποστεί στα πόδια της είχε προκαλέσει σοβαρή αναπηρία, η οποία, όπως γνωρίζετε, την καθιστούσε ανίκανη, σχεδόν, να περπατήσει.

βαλε φωτια...


Η διάδοση του ρατσιμού

Υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα σχέσεων που συμβάλλει στην διάδοση ρατσιστικών ιδεών. Επικοινωνιακό, αξιακό, εξουσιαστικό, νοητικό και ψυχολογικό. Οι ρατσιστικές απόψεις καταρχάς αποκτούν δημοσιότητα λόγω της εμμονής των ΜΜΕ να παρουσιάζουν επιλεκτικά εγκλήματα που γίνονται από αλλοδαπούς, δημιουργώντας ένα γενικευμένο κλίμα φόβου, ενώ ταυτόχρονα αναφέρουν αριθμούς σχετικά με “λαθρομετανάστες” που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Βρέχει; Οχι, μας φτύνουν..

 
Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Πάρα πολλά, για να το παίζουμε 
ασίκηδες και καραμπουζουκλήδες.
Ψύχραιμοι, άνετοι, αμέτοχοι.
Ψιλοζοριστήκαμε, δε λέω.
Δεν είναι και μικρό πράμα να χάνεις τη δουλειά σου.