#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Με την αντιιμπεριαλιστική Συρία... μέχρι την τελική Νίκη!

Η κοπελιά της φωτογραφίας θα προτιμούσε να κάνει ότι κάνουν όλες οι συνομήλικες της στην «πολιτισμένη» Ευρώπη: να σπουδάζει, ν’ αρραβωνιάζεται, ν’ ακούει μουσική, να κάνει μια δουλειά που της αρέσει, να διαβάζει, να ταξιδεύει, να χορεύει, να τραγουδάει…

Διέγραψαν την οργάνωση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα,γιατί ήθελαν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ,η οποία διέγραψε όλα τα μέλη(πλην ενός)  της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην Κόνιτσα,μιας και υποστήριζαν πως θα πρέπει να στηριχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας ο Σταύρος Κυρτσόγλου,ο οποίος θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

epirusgate.blogspot

Άνεμος Αντίστασης

Αντί...


Αντί...
Είναι ν απορείς,
λες κι είναι όλα φτιαγμένα μες του παράλογου την αταξία,
την αταξία ενός νου που δε γνώρισε ποτέ του την ουσία…
…μα κι ούτε την υποψιάστηκε πως τάχα μπορεί και να υπάρχει…

«25 χρόνια μετά: Η κυβέρνηση Τζαννετάκη και αυτοί που είπαν ΟΧΙ»


Μ’ αυτό το ερέθισμα, ασυναίσθητα μας έρχεται στο μυαλό η  συγκλονιστική στιγμή όταν ο Κ. Κάππος, βουλευτής τότε του ΚΚΕ   πήρε τον λόγο στην βουλή για να δηλώσει ότι καταψηφίζει την κυβέρνηση Τζαννετάκη:

Ροντόσαυροι στο νησί των χαμένων χρημάτων

 
Ένας εξαιρετικός δείχτης για το ποια θα ήταν η «διακυβέρνηση» Παπανδρέου, ήταν το Μη Κυβερνητικό Περιβάλλον που είχε συγκεντρωθεί γύρω του.
Γράψαμε για αυτό ξανά και ξανά. Τέτοιου είδους οντότητες φτάσανε μέχρι του σημείου να κάνουν γενιτσαρισμό στη Σερβία υπέρ των αμερικάνων.
Το δίκτυο των ΜΚΟ (δεν τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι) υποδεικνύουν ένα διεθνές πλέγμα όπου ντόπιες σπείρες συνδέονται με διεθνείς παράγοντες (ακόμη και με μπράβους του Κάραζιτς) και υφαρπάζοντας χρήματα από το δημόσιο μέσω τοποθετήσεων «πρακτόρων» τους, παροχετεύουν μέσω του χρηματοπιστωτικού πόρους στα διεθνή δίκτυα, στις σκιώδεις μη κυβερνητικές κυβερνήσεις.

Λευκές Νύχτες, Μαύρες Μέρες!


 του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το πιο ασταθές τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας είναι, κατά κοινή ομολογία, η νότια Ευρώπη. Ανάμεσά της, ο ελλαδικός και κυπριακός χώρος βρίσκεται στην πιο εύθραυστη κατάσταση εξ αιτίας της εσωτερικής σήψης και εκποίησης που εκπορεύεται από τις κυρίαρχες δυνάμεις του «ευρωπαϊκού μονόδρομου», όπως πλασσάρεται η ευρω-γερμανική κατοχή.

Αν η Δικαιοσύνη δεν δει το δάσος,θα κρεμαστεί στο δέντροΤου Κώστα Βαξεβάνη
Η Δικαιοσύνη έχει δύο επιλογές. Ή να δει το δάσος της κοινωνικής πραγματικότητας μέσα στην οποία πρέπει να αποδωθεί,ή να κρεμαστεί στο δέντρο στο οποίο στοχοπροσηλώνεται δηλώνοντας πως αυτό είναι το δικό της αντικείμενο.
Δεν υπάρχει αντικειμενική Δικαιοσύνη όπως δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία. Ο δικαστής έχει το προσωπικό του σύστημα αξιών,τις πολιτικές του προτιμήσεις,τις αντιλήψεις του.Δεν μπορεί να τις φορά ή να τις πετά ως πουκάμισο στην άκρη του δικαστικού εδράνου.

Γερμανοί, ιδού ο στρατός σας

Τα θέλει τελικά η τροφαντή γλουτιαία χώρα του σαρκίου μας. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα του ευρωβαρόμετρου με τα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε η Κομισιόν που μάς λένε ότι το 62% των Ελλήνων θέλει να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και στην δικτατορία του ευρώ. Μπορεί οι πατριώτες Ελληνάρες να μπέρδεψαν την ευρωζώνη με τις ζώνες του καράτε που μπορούν να τις αγοράσουν σε ένα γυμναστήριο ή με την ζώνη αγνότητας που έχουν φορεμένη στο μυαλό τους άπαντες για να μην εισχωρήσει καμιά κακιά ιδέα εναντίον των αδελφών και συμμάχων τους Γερμανών.

Αυτή είναι η "αντιπολίτευση" στην Ουκρανία! Τα δουλικά πρακτόρια της ναζιστικής ΕΕ των τραπεζιτών δεν θα περάσουν!


το video που δεν παίζουν τα prive κανάλια


Η «αρχή του Μεγάλος Ψέματος» και το πρωτογενές πλεόνασμα…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Η μαύρη κρατική προπαγάνδα έχει πάντα σαν αφετηρία της το εξής αξίωμα: «Αν πεις ένα ψέμα αρκετά μεγάλο και συνεχίσεις να το επαναλαμβάνεις, ο λαός τελικά θα καταλήξει να το πιστέψει. Το ψέμα μπορεί να διατηρηθεί μόνο για όσο χρόνο το κράτος μπορεί να προστατεύσει το λαό από τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συνέπειες του ψέματος. Είναι, λοιπόν, ζωτικής σημασίας για το κράτος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να καταστείλει τη διαφωνία, μιας και η αλήθεια είναι ο θανάσιμος εχθρός του ψέματος, και, επομένως, κατ’ επέκταση, η αλήθεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους.»

Μην Κάνεις Ονειρα: Τα κοράκια καραδοκούν!!!


ΜΚΟ: Στην υπηρεσία του κέρδους, με την αρωγή του πτωχευμένου πλην κοινωνικού κράτους, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Σύγχρονα γραφεία εύρεσης εργασίας με το αζημίωτο, δουλεμπορικά γραφεία της νέας τάξης πραγμάτων, που διαχειρίζονται την ανεργία, προσλαμβάνουν και διακινούν εργαζόμενους στους δήμους, στην Εκκλησία, στις Νομαρχίες και όπου αλλού μπορεί να απασχοληθούν με τρίμηνες , τετράμηνες, πεντάμηνες συμβάσεις. 

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΠΕΡΝΑΝΚΕ

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Ο Μπεν Μπερνάνκε είναι ένας συντηρητικός, νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, απ' αυτούς που τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στο πανεπιστημιακό στερέωμα. Παγκόσμια γνωστός, με εκτενείς και άμεμπτα τεχνικές δημοσιεύσεις, αναδείχθηκε σε ιδανικό εκφραστή της κυρίαρχης οικονομικής ιδεολογίας των δεκαετιών του 1990 και 2000. Ο Μπερνάνκε – και πολλοί άλλοι σαν κι αυτόν – δήλωσαν ότι πλέον ο ώριμος καπιταλισμός πέρασε στην εποχή της 'Μεγάλης Μετριοπάθειας'.

Η Βενεζουέλα του 2014 δεν είναι Χιλή του 1973


 Του Γιώργου Αλεξάτου
Ξεσάλωσαν αυτές τις μέρες οι χορτάτοι των "καλών συνοικιών" του Καράκας, τα καλόπαιδα από τα ιδιωτικά κολλέγια, οι μισθωτοί πράκτορες των αμερικάνικων πολυεθνικών και ο υπόκοσμος των νταβατζήδων και των εμπόρων ναρκωτικών.

Συρραμμένη πραγματικότητα


Του Κώστα Εφήμερου 
Οι δεκάδες νεκροί στο Κίεβο ανάγκασαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς να ασχοληθούν στα κεντρικά δελτία ειδήσεών. Δεν είδα το δελτίο του Mega μέχρι το τέλος και δεν είμαι σίγουρος αν εξαιτίας αυτής της αναποδιάς μάθαμε ποιό ήταν το ημερήσιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Μαριάνας Βαρδινογιάννη.


Το εγχειρίδιο του καλού “αριστερού” γρουμπούσκουλου


Του Γιώργου Σιώζου*
Το γκρουμπούσκουλο δεν συνιστά αριθμητικό μέγεθος – αν και μερικά από τα χαρακτηριστικά του απορρέουν από αυτό – αλλά κυρίως τρόπο σκέψης, αντίληψης της κοινωνίας και της πολιτικής, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας τόσο για τη δική του οντότητα όσο και για την κοινωνία.

Διάλογος για την μετωπική συμπόρευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σχεδίου Β’ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς. (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού για τη μετωπική συμπόρευση:
<<Ναι ναι ναι … εμείς γιατί …
κοίταξε στην αρχή … ούτε και
κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν ακούν
για να γίνει αυτή η συμπόρευση.
Αλλά

Τι κρύβεται πίσω από τις “ταραχές” στη Βενεζουέλα;

Ο Gene Sharp   είναι ο κύριος θεωρητικός της αμερικανικής σημερινής στρατηγικής που έχει αναπτυχθεί για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις που δεν ελέγχονται πολιτικά και οικονομικά από τις  Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για αυτές τις χώρες που διαθέτουν τεράστια αποθέματα φυσικών πόρων όπως το πετρέλαιο, για παράδειγμα, και όπου οι κυβερνήσεις δεν επιτρέπουν να λεηλατηθούν από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρείες ούτε δέχονται το δόλιο πλουτισμό που αποκτούν οι τελευταίες με αυτό το τρόπο.

Στον πάγκο του χασάπη

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ
Καλώς τους κι ας αργήσανε! Ανέσυραν μηνίοντες το ξίφος οι ευρωβουλευτές πασών των «παρατάξεων» και δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Πήραν κεφάλια. Χασάπηδες τα μέλη της Τρόικας, «Δικέφαλο τέρας η Ενωση και το ΔΝΤ», ένοχα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., «κοινωνικό τσουνάμι οι συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής».

Ακόμα ζεις, ε;;!!

Ρητορικόν το ερώτημα!!
Φυσικά και..."ζεις"!!
Καθόλα άνετος, ήρεμος, ψύχραιμος.
Πας στη δουλειά...αν έχεις.
Παίρνεις τη σύνταξη...αν έχεις.
Τρέχεις στον ιδιώτη γιατρό...σίγουρα έχεις.

Το κίνημα της αυτάρκειας


Γράφει ο Κλεισθένης.
Πως φτάσαμε απ' το “σκέπτομαι άρα υπάρχω” στο “καταναλώνω άρα ζω”; Πολύ δύσκολα απαντιέται αυτό το ερώτημα. Προφανώς δεν έγινε αυτή η αλλαγή απ' τη μια μέρα στην άλλη.
Πως τιθασεύεται ένας άνθρωπος έτσι ώστε να μην αντιδρά στα όσα κακά του επιβάλλονται;
Με πολλούς τροπους, είναι η απάντηση.

Καλή σας νύχτα, από τον ΟΟΣΑ

Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι πριν συμπληρωθούν ένα εικοσιτετράωρο από την ανάρτηση του χτεσινού σημειώματος, ήρθε να με επιβεβαιώσει ο Γερούν Ντάισενμπλουμ, αυτή η σκατόφατσα που βρίσκεται επί κεφαλής τού Γιούρογκρουπ (δηλαδή, του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών τής Ευρωζώνης). Σταχυολογώ -και υπογραμμίζω- μερικά δημοσιεύματα από διάφορα μέσα:

Περισσότερες αποδείξεις ότι ο καπιταλισμός ποτέ δεν επιλύει τις κρίσεις του


του Τζέρομ Ρόυς
Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας φάσης στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Πώς γίνεται να μας λένε συνεχώς οι ηγέτες του κόσμου ότι “αυτή η κρίση έχει τελειώσει”, και -έχουμε βαρεθεί πια την ίδια παράλογη ιστορία- κάποια άλλη κρίση να έρχεται σε ένα άλλο μέρος του πλανήτη, γελοιοποιώντας αυτή την επίσημη αφήγηση και τους ανόητους προπαγανδιστές της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον ακαδημαϊκό κόσμο; Όπως έχει σημειώσει ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ, και όπως ο εν εξελίξει πανικός των αναδυόμενων αγορών επιβεβαιώνει, ο καπιταλισμός ποτέ δεν επιλύει τις κρίσεις του – απλώς τις μετατοπίζει γεωγραφικά.

Πάντως, στην Κεντρική και Νότιο Αμερική συνεχίζεται η στροφή προς τα αριστερά

Η Κεντρική Αμερική διανύει μια πολιτική μετάλλαξη, καθώς αναδύονται ισχυρά κοινωνικά κινήματα και απαξιώνονται οι πολιτικές διακυβέρνησης της Δεξιάς

Με την Αριστερά να επικρατεί ξανά στις εκλογές του Ελ Σαλβαδόρ και την Κεντροαριστερά σε εκείνες της Κόστα Ρίκα, η Κεντρική Αμερική ακολουθεί το πολιτικό σκηνικό που εδώ και περίπου μία δεκαετία έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στον Νότο της ηπείρου με την εδραίωση κινημάτων και κομμάτων της Αριστεράς σε κυβερνήσεις και στην κοινωνία.

Χρ. Πάχτας: Αν δεν εκλεγεί δήμαρχος υποστηρικτής των εξορύξεων θα …έχουμε νεκρούς

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη όπου ο ίδιος αναλύει τις εκτιμήσεις του γύρω από δύο πιθανά σενάρια τα οποία θα διαμορφώσουν οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ΒΑ Χαλκιδική και τα οποία αφορούν τη συνέχιση ή μη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές. Ο Χρ. Πάχτας με τις δηλώσεις αυτές απαντά σε ερωτήσεις των 25 γεωτρυπανιστών που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά.