#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Τρομερές αποκαλύψεις του Σίμου Αγγελίδη για τα “Έγγραφα Ντάουνερ”, που αποδεικνύουν την παγίδα που στήνεται στην Κύπρο

Στην είσοδο του Άουσβιτς υπάρχει η φράση «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
Πριν αναφερθώ στα έγγραφα Ντάουνερ θα ήθελα να σας θυμίσω την προσπάθεια, το παρασκήνιο, τις παρεμβάσεις, τη συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και ορισμένων άλλων για να αποτραπεί με κάθε τρόπο η συζήτηση του θέματος.

Το μυστικό της Victoria (Victoria’s secret)

 Θα σας πω ένα μυστικό.
Θα σας πω Το Μυστικό.
Θα σας πω το μυστικό της Βικτώρια.
Είναι για βρώμικα μυαλά, σεξιστικό.
Είναι η γυμνή αλήθεια.
Αυτή που κρύβεται κάτω από την επίσημη ενδυμασία και την εθιμοτυπική κοινωνία του «καλού κόσμου»
Φυσικά, αν το πω, δε θα είναι μυστικό.

Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου

«Το Ωρυόμενο Κτήνος της Αβύσσου»* προλειαίνει το έδαφος για τη φίμωση και του Λόγου. Επιχειρεί να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και στην ελευθερία της έκφρασης και Ενημέρωσης: Κατασκεύασε κατηγορητήριο εναντίον της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ!!!

Η ανάγκη ριζικής συνταγματικής αλλαγής


του Δημήτρη Καλτσώνη [1]
Όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία, σε κάθε οικονομική και πολιτική κρίση τίθεται το ερώτημα: «χρειαζόμαστε λιγότερη ή περισσότερη δημοκρατία για να εξέλθουμε από την κρίση;». Ιστορικά, έχουν δοθεί απαντήσεις και στις δυο κατευθύνσεις.
Τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, ειδικά η μελέτη της κρίσης του 1929 έδειξε ότι ο περιορισμός της δημοκρατίας μέχρι και η εξάλειψή της υπήρξε μια προσφιλής διέξοδος για τις κυρίαρχες τάξεις.

Hot Doc Radio Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014


Τελείωσαν τα ψέματα και τα παραμύθια για την Κύπρο

Μόνο μια παλλαϊκή πατριωτική διέγερση των Κυπρίων μπορεί να διασώσει το νησί. Οι καιροί ου μενετοί.
Δημήτρης Καζάκης
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν οι Κύπριοι. Δεν εννοώ βέβαια τους πολιτικούς της Κύπρου. Αυτοί, δεξιοί και αριστεροί, απέδειξαν τι είναι και τι χρώμα τους διακρίνει. Το γνωστό κιτρινόμαυρο του Κουίσλινγκ. Μιλώ για τον λαό. Μιλώ για όσους τουλάχιστον αισθάνονται ακόμη πατριώτες και δημοκράτες, για όσους σέβονται τα πατρώα και δεν έχουν ξεχάσει τους τάφους των γονιών και των παιδιών τους.

Ο Δημήτρης Καζάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5 FM"


Ούτε σταγόνα ηθικής

Με τι σοβαρότητα να αντιμετωπίσεις τις αρλούμπες που ακούς και τις αηδίες που βλέπεις καθημερινώς; Είναι δυνατόν να πάρεις σοβαρά έναν πρωθυπουργό που συναντιέται στο Μαξίμου σε ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο αλυσίδας των σούπερ μάρκετ Lidl κοροϊδεύοντας ότι τα 170 εκατομ. που θα επενδύσει σε αποθήκες μακαρονιών και βουτύρων θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα;

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Γιώργος Ν. Οικονόμου Δρ Φιλοσοφίας
Tο δυτικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα αποκαλείται δημοκρατία συνοδευόμενη ενίοτε από διάφορα επίθετα (έμμεση, φιλελεύθερη, αστική, αντιπροσωπευτική). Όμως ούτε αντιπροσωπευτική είναι ούτε δημοκρατία.
Αντιπροσωπευτική δεν είναι, διότι οι ασκούντες την εξουσία δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των κατωτέρων και μικρομεσαίων στρωμάτων ή το κοινό συμφέρον, όπως συνήθως διατυμπανίζεται, αλλά το δικό τους, των κομμάτων τους, καθώς και των ολίγων ισχυρών και πλουσίων, όπως κατέδειξε εμφανώς και προκλητικώς η παγκόσμια κρίση από το φθινόπωρο 2008.

Πώς οι γερμανοί πάνε να μαζέψουν το μετρητό της ελληνικής επαρχίας


Γερμανική "κομπίνα" για να ανακεφαλαιοποιηθούν με ελληνικές καταθέσεις τα προβληματικά τους ταμιευτήρια (spakassen) καταγγέλλουν τραπεζικοί κύκλοι ότι κρύβεται πίσω από την ίδρυση στην επαρχία των τραπεζικών αυτών ιδρυμάτων.

Συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ  ΕΡΤ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 8 μήνες από το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ - στον  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ, ΚΡΑΤΟΥΝ,  με την στήριξη ανθρώπων του πολιτισμού, κινημάτων, φορέων και κάθε αλληλέγγυου  αγωνιστή,  ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗ την  ΕΡΤ,  μέσω  ERTOPEN - ΕΤ3 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ  κεντρικά και στην περιφέρεια με τις τοπικές ΕΡΑ  .. σε όλη την Ελλάδα και στη διασπορά.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ.


χα! χα! χα! πλήρωνε μαλάκα Έλληνα...

 αποφάσισαν να διαγράψουν τα χρέη του μεγάρου μουσικής!!!

Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.

Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό!


Hot Doc Radio Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014


Σκορπίζουν αρρώστειες με τον μανδύα του ευεργέτη


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, ο ιδιωτικός τομέας έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία πηγή χρηματοδότησης για την υγεία στον κόσμο. Ομάδες εταιρειών όπως η Παγκόσμια Συμμαχία Επιχειρήσεων (Global Business Coalition, GBC) χρηματοδοτούν πολλά προγράμματα καταπολέμησης ασθενειών.

''Να πως κατακτάς μια χώρα χωρίς πόλεμο...''


Αντιμνημονιακό “δούλεμα”

Γράφει ο Κλεισθένης
Ο λαός εξαθλιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί μας “δουλεύουν”.
Διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν αλλά παραμένουν εντός της βουλής, νομιμοποιώντας τις καταστροφικές πολιτικές των γερμανόδουλων κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί δηλώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχουμε συνταγματική εκτροπή και ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Και λοιπόν;
Πολλοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση σαν υποταγμένη και στην ουσία κυβέρνηση “Τσολάκογλου”. Και λοιπόν;