#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

O φασισμός, οι φασίστες κι εμείς

Ο φασισμός υπήρξε ένα πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Διανύουμε ήδη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα κι ακόμα αυτό το φάντασμα του φασισμού, αυτή η “φαιά πανούκλα”, όπως τον ονόμασε ο Ντανιέλ Γκερέν δεν παύει να μας στοιχειώνει.
Αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή.

Ανάμεσα σε δυο θεούς μια εξουσιαστική κόλαση κατοικεί

Μέσα σ’ ένα επιβλητικό κτήριο από γυαλί και ατσάλι, στην καρδιά μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, αντηχούν σαν μια πνοή οι φωνές των ιερέων, που προσεύχονται: «Ορκίζομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσω και να ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Θεέ μου, βοήθα με». Μόλις παύει η προσευχή, επικρατεί σιωπή λίγων λεπτών. Όλοι μένουν όρθιοι και σοβαροί. Το παράγγελμα δίνεται και η εκκωφαντική σιωπή παύει. Τηλέφωνα χτυπούν, φωνές ακούγονται, γραβάτες διορθώνονται.

Γιατί δεν αντιδρά ο λαός;

Γράφει ο Κλεισθένης.
Το ερώτημα γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός και υπομένει τις καταστροφικές πολιτικές του σάπιου οικονομικοπολιτικού συστήματος απασχόλησε και απασχολεί πολλούς.
Οι απαντήσεις ποικίλουν ανάλογα με την οπτική του ερευνητή.
Τι ζητάμε απ' τον λαό;
Να εξεγερθεί για να καλυτερέψει το μέλλον του.

Ο ”Νέος” Διεθνής Καταμερισμός Εργασίας


Του Θεόδωρου Μαριόλη
Προδημοσίευση από το υπό έκδοση (Ιούνιος 2011) βιβλίο: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Οικονομική Κρίση, Αθήνα, Matura. Οι υποσημειώσεις δηλώνονται με [.], και βρίσκονται στο τέλος του κειμένου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ...

  Συνηθης Υποπτος
Κάποιοι φίλοι με ρωτούν γιατί δεν γράφω πια. Μάλιστα κάποιος μου είπε πως αυτά που έγραφα ήταν μια μεταφορά εδώ μέσα από τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, που δεν μπορούσε να εκφράσει κι ένοιωθε ανακούφιση όταν σκεφτόταν πως κάποιος περιγράφει αυτές τις σκέψεις, αυτά τα συναισθήματα με τέτοιο τρόπο...
Να γράψω τι, σ΄αυτή τη φάρσα που βιώνουμε όλοι? Τι να γράψω σε μια χώρα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ από το δημιουργό, τη φύση, το σύμπαν , όπως θέλετε πείτε το, που τη σκεπάζει ένας απίστευτος ουρανός,  που τη χαϊδεύει μια απίθανη θάλασσα, γεμάτη από αρώματα από τη μια άκρη ως την άλλη, θησαυρούς που και μόνο να τους χαζεύεις νοιώθεις ΔΕΟΣ. Μια μικρή γωνιά του πλανήτη που θα μπορούσε να διεκδικήσει άνετα το τίτλο του παραδείσου...

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο κατά φαντασίαν …«τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμης Σώρρας είναι χρυσαυγίτης

O εκ Πάτρας απένταρος… «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση. Σε άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, θα γελούσαν μαζί του μόνο όσοι είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν στο μικρόκοσμο του χωριού του, γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και αποκαλύπτει ότι έχει και πολιτικούς στόχους.
Και συνεχίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου σε άρθρο του στα Επίκαιρα:

Τι ωραία ψέματα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού


Του Παναγιώτη Κοτσώνη.
Στην αυγή του νέου έτους, η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία περίοδο όξυνσης της οικονομικής κρίσης με πολλαπλές κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. Οι αποφάσεις που προκύπτουν κατόπιν των όποιων διαπραγματεύσεων με την τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.) συμβάλλουν στη ραγδαία συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Εδώ μας θέλω, σύντροφοι…

 Κίμων Ρηγόπουλος
Εδώ μας θέλω, σύντροφοι
Ο Πάνος ήταν ο αριστερός της γειτονιάς. Μακρονησιώτης και μπαρουτοκαπνισμένος, είχε χτίσει φάλαγγα τον φάλαγγα και εξορία την εξορία τον μύθο του. Αυτός, βέβαια, υπηρετούσε μόνο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορία του τόπου του.

Περί βαρβάρων

Κάποια κορόμηλα δεν καταπίνονται. Κάποια ανθρωπάκια που δεν γουστάρεις να τους δίνεις σημασία έρχεται η στιγμή που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και χτυπάν εκεί που δεν μπορείς να το αφήσεις κι αυτό να περάσει.
Οι τροϊκανοί θα φύγουν. Και τότε εμείς τι θα κάνουμε; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;” τόλμησε να ξεστομίσει ο υπουργός του πιο ευαίσθητου τομέα ενός Κράτους που δεν είναι άλλος από την Υγεία.

Το μεγάλο κόλπο στην παγκόσμια αγορά τροφίμων

Δέκα επιχειρήσεις ελέγχουν το 50% της προσφοράς σε σπορά , τρεις ή τέσσερις εταιρείες την πλειονότητα των παγκόσμιων ανταλλαγών κάθε προϊόντος. Όσο για τη διανομή, καταλήγει σε τέσσερις με πέντε αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι οποίες νέμονται την αγορά σε κάθε ανεπτυγμένη χώρα, και οι οποίες ισχυροποιούνται στις χώρες του Νότου. Το επόμενο  βήμα ; Η γεωργική παραγωγή.  Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάτι μακρυνό γελιέστε.  Το παιγνίδι έχει ξεκινήσει απο  τη γη της Αφρικής.

Ν. Μπογιόπουλος: Μας λένε ψέμματα για τα δάνεια και το εξωτερικό χρέος (Βίντεο)


Το παλιατζίδικο του ΠΑΣΟΚΑυτή η φωτογραφία τα λέει όλα: Τα εναπομείναντα λείψανα του πασοκικού δωσιλογισμού έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας…
Βεβαίως αυτά τα παράσιτα, τα περισσότερα, δεν θέλουν να διακρίνουν τον τελεσίδικο θάνατό τους. Το μυαλό τους είναι τόσο χαλασμένο που εξακολουθούν να πιστεύουν στα θαύματα, παρά το γεγονός ότι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν…