#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα βλακείας και αλητείας...

«Όταν ήµουν νέοs, οι άνθρωποι µε αποκαλούσαν ριψοκίνδυνο παίκτη. Όταν οι δουλειές µου ...µεγάλωσαν, µε είπαν κερδοσκόπο. Τώρα µε αποκαλούν τραπεζίτη. Αλλά εγώ πάντα το ίδιο πράγµα έκανα»
Σερ Έρνεστ Κάστελ, τραπεζίτηs του βασιλιά Εδουάρδου VII τns Αγγλίαs.
 
askordoulakos
Είναι φανερό εδώ και μήνες, ότι εσμός της πιο σιχαμένης, της πιο χυδαίας και της πιο επικίνδυνης πολιτικής συμμορίας (Σαμαρά-Βενιζέλου), που’ χει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα έχει χάσει κάθε κοινωνικό στήριγμα, διότι έγινε γρήγορα αντιληπτός, ο τρόπος με τον οποίον ανέλαβε και διατηρεί την εξουσία. Ακόμα και τ’αφεντικά τους, έχουν αποφασίσει ότι είναι ξεγραμμένοι.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε καταυλισμό σεισμοπαθών - Ένταση με τα ΜΑΤ


Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στον καταυλισμό σεισμοπαθών του στρατοπέδου Καποτά στους Αγ. Αναργύρους, όταν συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα σε αρκετά κοντέινερ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.  Τα συνεργεία έφθασαν στον καταυλισμό, λίγο μετά τις 9 με τη συνοδεία των ΜΑΤ και έκοψαν το ρεύμα σε περισσότερα από 60 ρολόγια. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και ακολούθησε ένταση.

Μέσα σε βαθιά συγκίνηση ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σ. Ορέστη Κολοζώφ

Πλήθος κόσμου, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα σε κλίμα συγκίνησης στο  Νεκροταφείο της Καισαριανής τονσ. Ορέστη Κολοζώφ, το στέλεχος του Κόμματος που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην πάλη για το δίκιο του λαού, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Έξω από ευρώ και ΕΕ

«Εξαφανίζουν» το Καστελόριζο


 Δημήτρης Μηλάκας
Είτε πρόκειται για ανίκανους και άσχετους είτε πρόκειται για χειραγωγούμενους από ξένα κέντρα αποφάσεων, οι κυβερνώντες τη χώρα μας αποδεικνύονται τζάμπα μάγκες (και) στο ζήτημα της διασφάλισης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) της χώρας.

Όταν ο Θοδωρής συνάντησε τον Άρη

Κ: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ             Β: ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ            Μ: ΜΑΘΗΤΗΣ
Κ. Να πάρει η ευχή. Μερικές φορές, δεν μπορώ να τον καταλάβω κι αυτόν το Μεγαλοδύναμο. Γιατί έπρεπε τώρα, ντε και καλά να με στείλει πάλι πίσω για μια μέρα; Και πού είναι τα πράγματά μου; Το σπαθί μου που είναι; Το καρυοφύλλι μου; Η περικεφαλαία μου; Κολοκοτρώνης χωρίς περικεφαλαία;
Ωχ! Ούτε το μουστάκι δε μου άφησε. Κι απ΄ότι βλέπω μ΄έντυσε σαν τον Κωλέττη και το Σχινά. Μου πήρε τη φουστανέλα και μου΄βαλε εκείνο το βρακί που το λένε πανταλόνι. Έτσι είναι, αλλά ο Κωλέττης και ο Σχινάς δεν πολέμησαν ποτέ τους για να χρειάζονται φουστανέλα.

Αυταρχισμός και δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

 Σε πολιτική κρίση στο εσωτε­ρικό του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε η έγκριση των υποψηφίων για ης 13 περιφέρειες της χώρας με πρόταση της ηγετικής ομά­δας Τσίπρα.
Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Την πρόταση υπερψήφισαν 96 μέλη της ΚΕ, ενώ 67 υποστηρικτές της Αρι­στερής Πλατφόρμας απείχαν απ' την ψηφο­φορία. Η διαφωνία της Αριστερής Πλατ­φόρμας αφορούσε τις υποψηφιότητες Οδ. Βουδούρη και Θ. Καρυπίδη με το αιτιολο­γικό ότι «η επιλογή για την περιφέρεια πο­λιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, ανοίγοντας ένα δρόμο κα­ταστροφής και νεοαποικιοποίησης, βρίσκε­ται εκτός των ρητών αποφάσεων του συνε­δρίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα συγκλονιστικό post στο Facebook – Γροθιά στο ρατσισμό !

Ένα μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και εξομολόγηση για το «σκουλήκι» του ρατσισμού που μολύνει ακόμη και ανθρώπους με δημοκρατικές ευαισθησίες, αποτελεί το συγκλονιστικό post ενός Ξανθιώτη στο Facebook.
Περιγράφει μια νύχτα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης στο ίδιο δωμάτιο με ένα μετανάστη από το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών της Ξάνθης, τα συναισθήματα που τον διακατείχαν αλλά και τον τρόπο που αυτά άλλαξαν και τον έκαναν να αισθανθεί πώς ο ρατσισμός, υποσυνείδητα, μπορεί να κυριεύσει τις σκέψεις μας. Πρόκειται για τον Σωτήρη Σίσκο από την Ξάνθη, ο οποίος ανέφερε:

Διαχείριση ήττας η αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Ευρωεκλογές (Ηχητικό)

Πρόκειται για κινήσεις διαχείρισης ήττας είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Συνταγματολόγος,  Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο σχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές με σταυρό, σχέδιο στο οποίο συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με οδηγό τα λαϊκά, εργατικά συμφέροντα

 Δημήτρης Αργυρός
Πριν από 10 χρόνια σε μια διαφορετική συγκυρία, πάλι σε μια συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, η αφεντιά μου και μια συντρόφισσα η Βάσω Καραγκούνη, νιώσαμε την ανάγκη να γράψουμε ένα κείμενο για την απόπειρα να ενσωματωθεί η αριστερά της ανατροπής, με στόχο την διαχείριση της εξουσίας. Το κείμενο βρίσκεται εδώ.

Βαθύτατα πολιτική η μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών


του Βασίλη Ζωγράφου
Πλησιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Και στις μέρες μας εκδηλώνουν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι,  βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια, γνωστά κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν την πολιτική της συγκυβέρνησης με συνέπεια και ξαφνικά παίρνουν αποστάσεις από τα κόμματά τους, αυτοανακηρύσσονται ανεξάρτητοι,  αντιμνημονιακοί.

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ «Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει με πολιτική απόφαση»

Η Αγλαΐα Κυρίτση έχει συνδεθεί με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας μέχρι σήμερα το δελτίο ειδήσεών τους, ενώ «ρίχνεται» στη μάχη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιογράφος και κόρη του αγωνιστή της Αριστεράς, ΕΛΑΣίτη και «Μακρονησιώτη» Λάζαρου Κυρίτση, μιλά στην «Εφ.Συν.» για την απόφασή της, τις πολιτικές προεκτάσεις της μάχης για την περιφέρεια και για την υπεράσπιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τσιτσιολίνες

Πάνω στα ανθρώπινα συντρίμμια στήνουν τις πασαρέλες των εκλογών. Τώρα ειδικά που πολύ πιθανόν να αλλάξει το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και από λίστα να έχουμε σταυροδοσία, θα ξεχυθούν στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών να βρουν τα πρόσωπα που θα είναι αναγνωρίσιμα για το τηλεοπτικό κοινό έτσι ώστε αυθόρμητα να βάλεις τον σταυρό στον δημοφιλή και όχι στον άξιο.

Οργανώνουν εθνική τραγωδία

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του διαμέσου τηλεόρασης στις 30/12; Αφού υπερηφάνως μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε: «Είναι το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας από δω και μπρος. Είναι το θεμέλιο της Ελπίδας μας για το μέλλον…

Τρέλα σου λέω!!

Τρεις βουλευτές της νουδούλας "έβγαλαν" λεφτά
στο εξωτερικό, την περίοδο της κρίσης.

Μεταξύ αυτών ο "νέος" πολιτικός Β.Κικίλιας, που
σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση μας έπρηζε τα ούμπαλα
με τις πατριωτικές κορώνες του, την αποποίηση κάθε
πολιτικής ευθύνης για τις πωλητικές του κόμματός του
και μας έκανε κηρύγματα εθνικοφροσύνης και...υποταγής.

Η ταύτιση της "πατρίδας" με τη θρησκεία αποτελεί σοβαρό δείγμα παρακμής...

 ... πνευματικής και κοινωνικής...
...έχω την ισχυρή αίσθηση ότι το να συνδέει κανείς μέχρι και βαθμού απόλυτης ταύτισης την έννοια της πατρίδας με τη θρησκεία, αποτελεί μια τελείως λανθασμένη και μια πλήρως αυθαίρετη σύλληψη.
  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πατρίδα περιλαμβάνει και τη θρησκεία, μαζί με το ιστορικό παρελθόν, τις μνήμες και τα μνημεία ενός λαού, τις μουσικές, γεύσεις και "οσμές" του, την τέχνη του και τα γενικότερα πολιτιστικά του "αποτυπώματα".

H Xρυσή Aυγή προ των πυλών…

Περικλής Κοροβέσης
Το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να έρθει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και να υπερφαλαγγίσει τη Ν.Δ. είναι κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί. Και εδώ συντρέχουν πολλοί λόγοι που… συνηγορούν γι’ αυτήν την υπόθεση.
Παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί και επισήμως εγκληματική οργάνωση, με προφυλακισμένο τον αρχηγό και κορυφαία στελέχη της και παρά τις εγκληματικές πράξεις της, τις βιαιοπραγίες

Το νέο, τρίτο δάνειο φέρνει μεγαλύτερο χρέος

Ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΔΝΤ

Απότομη επιτάχυνση των εξελίξεων προμηνύεται η αποκάλυψη του περιοδικού Σπίγκελ ότι το Βερολίνο έχει ήδη έτοιμο, τουλάχιστον στις βασικές του γραμμές, το σχέδιο για ένα νέο δάνειο στην Ελλάδα ύψους 10-20 δισ. ευρώ το οποίο μάλιστα θα κλειδώσει μέχρι τις ευρωεκλογές.

Τα οφέλη της τυχαιότητας στην Οικονομία και Πολιτική

Η πρόσφατη οικονομική κρίση, πέρα από τον πόνο που επέφερε στους λαούς, κλόνισε και τα θεμέλια των πλέον διαδεδομένων οικονομικών αρχών και δη της επικρατούσας Efficient Markey Hypothesis, (EMH) η οποία προυποθέτει τέλεια πληροφορημένα και ανεπηρέαστα από το περιβάλλον τους οικονομικά υποκείμενα. Σύμφωνα με την EMH οικονομικές φούσκες και κατάρρευση των αγορών είναι αδύνατον να υπάρξουν.

«Δεν χωράς πουθενά»: (όχι μόνο) για τον Τάσο Θεοφίλου

Της Κρινιώς Παππά
Το ελληνικό κράτος -όπως κάθε καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του- φτιάχνει τους εχθρούς του. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Μόνο που το δικό μας είναι σε αυτή τη φάση αχόρταγο: εξαθλιώνει μέρα με την μέρα τους πολίτες του και η αυταρχική επιβολή είναι το μόνο που του απομένει για να κρατηθεί.

Παντελής Θαλασιινός: "Αντιταχθείτε στις δουλικές διαχειριστικές κυβερνήσεις ξένων συμφερόντων".

Η Λευτεριά του Σολωμού κι η Αρετή του Κάλβου θα ξανάρθουν, όπως λέει ο Βάρναλης «στην πατρικιά τους γη, του Εικοσιένα». Εδώ είναι το σπίτι τους. Οχι όμως από μόνες τους. «Θέλει δουλειά πολλή», κι αγώνα.

Το θέμα δεν είναι μόνο κομμουνιστικό, αλλά παλλαϊκό. Είναι λαϊκή επιταγή. Οχι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά όλος ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στις δουλικές διαχειριστικές κυβερνήσεις ξένων συμφερόντων.

Ισπανία: Μια μαζική και αμείλικτη κραυγή για το δικαίωμα στο να αποφασίζεις

Χιλιάδες διαδήλωσαν πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Αποφασίσαμε. Ελεύθερη Έκτρωση” ," Η εγκυμοσύνη είναι δική μου και η άμβλωση ενός ιερέα, ενός ψυχίατρου και ένός δικαστή; "

 
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Plaza de Callaoγια  να εκφράσουν την απόλυτη απόρριψή τους από το σχέδιο νόμου που περιορίζει το δικαίωμα στην έκτρωση.

«Που είσαι νιότη που “λεγες ….»

Οταν η ελληνική Αριστερά τροφοδοτούσε, άθελά της, με προικισμένα ταλέντα, το Σύστημα 
Για τους πρώην αριστερούς που είτε άλλαξαν τάξη καταλήγοντας καπιταλιστές και στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, είτε πάλεψαν από αριστερά δημοσιογραφικά μετερίζια και σήμερα κατάντησαν φερέφωνα των αστών, κάνει λόγο στο άρθρο του σήμερα ο Χρήστος Πασαλάρης στην Real news. (Δεν ξεχνάει τον και εαυτό του. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η περίπτωση του. Ξεκίνησε από γραμματέας της ΕΠΟΝ στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, υπήρξε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» φυλακίστηκε, εξορίστηκε, κινδύνευσε να χάσει την ίδια του την ζωή … για να καταλήξει ένας δεξιός δημοσιολόγος).

Ταφόπλακα στην ενημέρωση

Με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea 

Digea: αυτή την είδηση δεν θα την δείτε πουθενά! Μα πουθενά!

Οριστική ταφόπλακα στην ενημέρωση:

“η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”!!!

Ένα φιλί πριν το τέλος

Τρομερή Εικόνα!

Λίγο πριν πέσει στην αρένα, ένας αντι-ταυρομάχος ακτιβιστής του δίνει το τελευταίο φιλί της ζωής του.
Ο Ταύρος δεν είναι επιθετικό ζώο. Ο Λόγος που είναι θυμωμένος είναι γιατί μέρες είναι νηστικός και απίστευτα-βάναυσα ταλαιπωρημένος.