#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Μαθήματα από το Ουκρανικό πραξικόπημα (2)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η κρίση στην Ουκρανία, η οποία προκλήθηκε από το «πραξικόπημα από τα κάτω» της Ευρω-ελίτ (και της Υπερεθνικής Ελίτ γενικότερα) για να ματαιώσει την ένταξή της στην Ευρασιατική Ένωση και να επιτύχει την πλήρη ενσωμάτωσή της στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, έχει άμεσες σχέσεις με την Ελληνική καταστροφή, την οποία επέβαλλαν οι ίδιες ελίτ που σήμερα καταστρέφουν την Ουκρανία. Ποια είναι τα μαθήματα που μπορούμε να συνάγουμε από αυτήν;

Για τον πολιτικό πολιτισμό της Αριστεράς

Στέλιος Ελληνιάδης 
Η δημοκρατία δεν είναι τίτλος ούτε ετικέτα. Ούτε μόνο θέμα αρχής. Είναι πρακτική αναγκαιότητα. Και κατάκτηση. Μεγάλη και σπουδαία. Αλλά τα καλά κόποις κτώνται. Στην Αριστερά αρεσκόμαστε να λέμε ότι είμαστε δημοκράτες και λειτουργούμε δημοκρατικά. Μερικοί το λένε τόσο πολύ για τόσα πολλά χρόνια που μπορεί και να το έχουνε πιστέψει. Το σωστότερο, όμως, είναι αυτό που λέγεται επίσης, ότι είμαστε οι πιο δημοκρατικοί.

Για τις ταραχές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!

Η 7η Φλεβάρη 2014 ήταν η τρίτη μέρα των ταραχών στη Βοσνία, κατά την οποία οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ ένα κυβερνητικό κτίριο πυρπολήθηκε στην Τούζλα, απ’ όπου και ξεκίνησαν όλα, με τους απολυμένους εργάτες τεσσάρων χημικών βιομηχανιών -πρώην κολοσσών που ιδιωτικοποιήθηκαν στις αρχές του 2000 οπότε και άρχισε η διάλυσή τους- να ζητούν την μεσολάβηση των τοπικών αρχών της περιφέρειας (καντονιού της Τούζλας) ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους ή να τους εγγυηθούν τις θέσεις εργασίας τους.

Όταν οι δωρεάν συγκοινωνίες δεν είναι ουτοπία

Αν για κάθε φορά που τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), αντί να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για το επιπλέον κόστος θέταμε αίτημα κατάργησης των εισιτηρίων αυτών καθ’ αυτών, η πρόταση αυτή θ’ ακουγόταν ουτοπική και πολύ ανατρεπτική; Θα υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να πειστεί ότι οι μεταφορές τουλάχιστον εντός πόλης αποτελούν δημόσιο αγαθό, όπως είναι για παράδειγμα η εκπαίδευση και η υγεία, και ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η πρόσβαση στα ΜΜΜ θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν; Διότι αν μπορούσε να πειστεί, τότε λογικά θα έκανε και τις απαραίτητες κινήσεις για να το διεκδικήσει. Πώς όμως θα πειστεί;

Συγκρούσεις στη Βοσνία

Το κλείσιμο εργοστασίων σε εργοστάσια της Βοσνίας, όπως και δημόσειων επιχειρήσεων, με την ανεργία με επίσημα στοιχεία στο 44%, έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις και συγκρούσεις τον τελευταίο καιρό.

Η Κύπρος σε κίνδυνο!

Του Δημήτρη Καζάκη
Οι Αναστασιάδης και Σαμαράς συνωμοτούν για την ολοκληρωτική εκποίηση της Κύπρου. Μετά την καταστροφή που υπέστη η Κυπριακή δημοκρατία από την ευρωζώνη, μια καταστροφή πολύ χειρότερη από εκείνη του Αττίλα, σέρνεται σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα αποικιοκρατικά συμφέροντα Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τους άλλους κάτι καλό θα βρουν τα παιδιά μας!

Όλος ο κόσμος μια γωνιά, μια αγκαλιά μια αγάπη- η προσπάθεια 
του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου για την Κεφαλλονιά.

Άλλα λένε οι Ληξουριώτες άλλα λένε τα κανάλια. Οι πολίτες δεν είχαν να φάνε και να πιουν νερό, απλήρωτοι υπάλληλοι καλούνταν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μία και μόνη δημοτική υπάλληλος νυχθημερόν εθελοντικά συγκέντρωνε τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις για να εισπράξουν οι κάτοικοι το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ.

Μη σπρώχνεστε, όλοι θα χωρέσετε να κάτσετε (στο σκαμνί)


Ειδικό δικαστήριο για τον ΓΑΠ

Πρόσφατες αποκαλύψεις και παραδοχές επιβεβαιώνουν τις εγκληματικές πράξεις του τότε πρωθυπουργού της χώρας
 
Ο Στρος Καν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά με τη συμπεριφορά του ΓΑΠ και των “κηπουρών” του
Του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη φ. 101
Η παραδοχή του Όλι Ρεν στην Ευρωβουλή, στα μέσα Ιανουαρίου, ότι «στο ξεκίνημα της κρίσης την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε αμέσως αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχαμε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη», φώτισαν με τον πιο επίσημο τρόπο το τι συνέβαινε με την ελληνική περίπτωση.

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Ποιοτικός μετανάστης, είναι ο νεκρός μετανάστης

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Μετά την απόφανση του Δένδια ότι οι μετανάστες είναι διαφόρων ποιοτήτων, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου, για να βρει τους ποιοτικότερους των μεταναστών, ώστε να δημιουργηθεί κάποιου είδους επετηρίδα. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας προκρίνει ως ποιοτικότερους τους Ρώσους και όντως, από πού ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις, Ντοστογιέφσκι, Τσέχωφ, Τολστόι, Γκόγκολ, Ταρκόφσκι. Ψηλά στον κατάλογο είναι και οι Πολωνοί με Σοπέν, Πολάνσκι, Κισλόφσκι, οι Τσέχοι με Κάφκα, Χάσεκ και Κούντερα και φυσικά οι Γερμανοί, με Μπετόβεν, Γκαίτε, Μαν, Φρόιντ και δεν συμμαζεύεται.

Εν αμφιβολία κατά του κατηγορουμένου

  http://eagainst.com/
«Είναι αδύνατο να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν δεν υπάρχει καλή θέληση» *
Θα μπορούσαν να γραφτούν εκατοντάδες νομικά παράπονα για την δίκη-παρωδία και την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος φανταζόταν και ο ίδιος, λίγο πολύ την κατάληξη της υπόθεσής του.
Οι δικαστές, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν τον έλληνα μεταμοντέρνο μπάτσο που ξέρει και να βασανίζει αλλά και να δουλεύει πίσω από ένα φορητό υπολογιστή προσπαθώντας να εντοπίσει τους κακοποιούς όπως στα αμερικάνικα b-movies, καταφέρνουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους κάθε φορά που πέφτει στον ιστό τους κάποιος αναρχικός.