#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού


Οι πραγματικοί και οι μόνοι προβοκάτορες

απο  Βαθυ Κοκκινο
Ενα πολύ μεγάλο μέρος της κομματικής αριστεράς εχθρεύεται τη λαϊκή αντιβία.
Κατά κύριο λόγο γιατί αυτή στρέφεται κατά του συστήματος εξουσίας του οποίου αποτελεί μέρος, μα και γιατί λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός της αναντιστοιχίας λόγων και έργων που τη χαρακτηρίζει..

Όσο οι ταξικές αντιθέσεις θα οξύνονται, τόσο οι επαναστατικές ενέργειες θα σκίζουν σα ξυράφι το λεκτικό μανδύα της ‘ανυπακοής, πάλης, ρήξης, ανατροπής’.

Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση

 Καζάκης, Κοντογιώργης, Νικολόπουλος, Σακκάς

Την 1η του Φλεβάρη του 2014, στο Βύρωνα στο Δημοτικό Χώρο «Λουίζα» πραγματοποιηθηκε συζήτηση με θέμα:

Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση

Η ιστορική, κοινωνική, πολιτική και ηθική διάσταση του θέματος
Τα Δικαιώματα προ-πολιτικές κατακτήσεις στην πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα.

Τεχνητό σεισμό στην Αθήνα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μετά τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, τεχνητό σεισμό στην Αθήνα ετοιμάζεται να προκαλέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές και να διατηρηθεί στην εξουσία. Τεχνητοί σεισμοί θα προκληθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζονται πεσμένα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο τεχνητός σεισμός θα προκληθεί στην Αθήνα, με την χρήση ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών παλμών.

Οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους ληστές στο Βελβεντό

Κανένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης δεν αναγνώρισε τους έξι κατηγορούμενους (Ν. Ρωμανό, Γ. Μιχαηλίδη, Φ. Χαρίση, Δ. Μπουρζούκο, Αρ. Ντάλιο και Δημ. Πολίτης στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.

"Διαπραγματεύσεις": Απ' το 1946 στο σήμερα

Ο τίτλος που συνοδεύει την γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» σαν σήμερα στις  5 Γενάρη του 1946. Αναφέρετε στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους  ο  διευθυντής της Ουνρα στην Ελλάδα Μέιμεν.
(Σύμφωνα με τον ιστορικό Γιώργο Μαργαρίτη  στην αμέσως μετά την Απελευθέρωση πεινασμένη Ελλάδα η ΟΥΝΡΑ (UNRA =United Nations Relief and Rehabilitation Administration) «ρίχνει» περίπου 2.000.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, που όμως διανέμει το δίκτυο της κυβέρνησης σε συνεργασία με το παρακράτος της υπαίθρου (ΜΑΥ, Τάγματα Ασφαλείας κ.λπ.).

Με ξύλο εκτελούν τις εξώσεις οι Ισπανοί αστυνομικοί - Με πετρες απαντούν οι πολίτες (video)


 Την οργή των πολιτών προκάλεσε στην περιοχή Lavapies της Μαδρίτης, η επέμβαση της αστυνομίας για να εκτελεστεί η έξωση του Antonio Argobia, ενός 54χρονου ασθενή με χρόνιο νόσημα και αναπηρία. Εκτελώντας τις οδηγίες των δικαστικών κλητήρων οι Ισπανοί αστυνομικοί, μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα με βαριοπούλα.

Αδιάφοροι, αυτοί οι αιώνιοι εχθροί


Του Κώστα Βαξεβάνη 
«Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: Γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων», έγραφε ο Αντόνιο Γκράμσι. Αποκαλούσε τους αδιάφορους «το νεκρό βάρος της Ιστορίας», αυτούς που πρέπει να απολογηθούν για ό,τι έχουν κάνει, αλλά κυρίως για όσα δεν έχουν κάνει.

EΡΤ: Μεγάλη συναυλία στις 13 Φλεβάρη στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου

 
Μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διοργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, στις 13 Φεβρουαρίου, στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.30μμ.
 
g d g:  Όσοι μπορούμε, να δώσουμε το παρόν... τα παιδιά της ΕΡΤ μας χρειάζονται όπως κι εμείς τους χρειαζόμαστε!

Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 
Γιωργος Ν. Οικονομου   Δρ Φιλοσοφίας
Η μεγάλη άνοδος του νεοναζισμού δεν εξηγείται μόνο με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, την απογοήτευση και την απελπισία των άμεσα θιγομένων από την δικομματική λαίλαπα των μνημονίων. Πρέπει να αναζητηθεί επίσης σε ιδεολογικούς και πολιτισμικούς παράγοντες οι οποίοι επιτρέπουν την κυριαρχία ιστορικών μύθων στηριγμένων στον εθνικισμό και στη θρησκεία, που βρίσκουν πάντοτε πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία πολιτιστικώς υπανάπτυκτη, όπως η νεοελληνική.

Η έξοδος από το ευρώ ως αναγκαία κι εφικτή επιλογή


Leonidas Vatikiotis
Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
«Η υιοθέτηση από την Ελλάδα του ευρώ συνεπάγεται στο οικονομικό πεδίο συγκεκριμένα οφέλη, τα οποία θα δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, με τις δικές της δυναμικές ανάπτυξης και ποιότητας ζωής όλων μας.

η λυση ειναι στο χερι μας....


padapiomenoss.tumblr.com

Τα νομικά της διαγραφής του χρέους


Του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ*
«Οι αλλοδαποί που δανείζουν χρήματα σε κάποιο κράτος δεν μπορούν (…) να περιμένουν από αυτό να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του». Δήλωση της Νότιας Αφρικής στην Επιτροπή της Συνθήκης της Χάγης για την Κωδικοποίηση του Διεθνούς Δικαίου (1930).

Μέρες του ΄46

Ζούμε προεμφυλιακές καταστάσεις.Η αστική τάξη ανασυντάσσεται.Ορδές ταγματασφαλιτών και συνεργατών της αστυνομίας (παρακράτος και υπόκοσμος) με αφορμή και πρόσχημα την τρομοκρατία ξεχύθηκαν στην ελληνική επαρχία επιβάλλοντας τον τρόμο και καθηλώνοντας την κοινωνία μέσα σε ένα κλίμα απόλυτου φόβου.

Το χαλκείο του «Πρωτογενούς Πλεονάσματος»


Του Νίκου Ιγγλέση
Ενώ η Κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τριαρχία (Τρόϊκα), περιμένει τον Απρίλιο η Eurostat να επικυρώσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανακοίνωσε ήδη (20.1.14) ότι δεν υπάρχει κανένα πλεόνασμα αλλά αντίθετα πρωτογενές έλλειμα ύψους 6,7 δις. ευρώ.

Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας, προς την Αυτού Εξοχότητα Αρχηγόν του Γ΄ Ράϊχ, Αδόλφον Χίτλερ.

Έτσι… για να θυμόμαστε που και που… και το ρόλο κάποιων…
Συγχαρητήρια επιστολή μοναχών του Αγίου Όρους
στον Χίτλερ, για τις «νίκες» του κατά των Σοβιετικών.

«Ημείς οι 20 εκλεγόμενοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων
ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν
Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν
εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην επιστολήν
διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας.

Έλεγχος των σπόρων

Με αφορμή την προγραμματισμένη ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων, την υγεία των ζώων και των φυτών και τους επίσημους ελέγχους για την παραγωγή τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 20 Γενάρη στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια μέρα είχε καλεστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από κάποιες ομάδες που βρίσκονται σε συντονισμό με την καμπάνια ενάντια στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με το εμπόριο των σπόρων.

Οι Ισπανοί αναρχικοί (Τα ηρωικά χρόνια 1868-1936)



Τι προηγήθηκε ώστε να γίνει η Ισπανική Επανάσταση; Γιατί ο αναρχισμός ρίζωσε στην Ισπανία και όχι στη Γερμανία, στη Ρωσία ή αλλού; Ποιες ήταν οι φεντεραλιστικές απόψεις του Προυντόν, ποιος ο αναρχικός κολεκτιβισμός που πρέσβευε ο Μπακούνιν και τι ο αναρχοκομμουνισμός του Κροπότκιν;
Σε τι διέφερε ο επαναστατικός συνδικαλισμός από τον αναρχοσυνδικαλισμό; Πώς όλα αυτά τα ρεύματα ιδεών συνέβαλαν ώστε να κρατηθεί ζωντανός ο αναρχισμός στην Ισπανία παρά τα κύματα καταστολής που υπέστη για εβδομήντα χρόνια: από την εποχή του φεντεραλιστικού κινήματος του Πι ι Μαργάλ και των μπακουνικών της Α” Διεθνούς μέχρι το πραξικόπημα του Φράνκο το 1936; Πώς κατάφεραν οι αναρχικοί, μέσα στις αντιξοότητες του Εμφυλίου, να δημιουργήσουν την πιο σημαντική Κοινωνική Επανάσταση του 20ου αιώνα και να πραγματοποιήσουν την κολεκτιβοποίηση τόσο στις αγροτικές όσο και στις βιομηχανικές περιοχές εθελοντικά και όχι εξαναγκαστικά και βίαια όπως οι μπολσεβίκοι το 1917;

Τάγματα Ρίχτερ

Το ελληνικό θαύμα είναι ότι ακόμα ζούμε. Η ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών και των μυαλών που έχουν στα χέρια τους καθημερινά τις τύχες πολιτών είναι ορατή στις δύσκολες ώρες που περνάει η Κεφαλλονιά. Περιχαρείς οι εθνικοί μας καναλάρχες προβάλλοντας το έργο των σωτήρων έδειχναν για ώρες τις σκηνές που έστησε ο μηχανισμός σωτηρίας στην Κεφαλλονιά.
Δεν προκαλεί εντύπωση η απόφαση κάποιου εγκεφάλου της κρατικής μηχανής που έδωσε εντολή να στηθούν σκηνές στο γήπεδο. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πειθήνια εκτέλεση των εντολών του ανεγκέφαλου.

No money, No debt 17-6-2010 (7 video)




από το "Κεράσια και Κρίνοι"
3,5 χρόνια πριν η συζήτηση για το χρέος και την ελληνική κατάσταση γινότανε σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο από εκείνο στο οποίο έχει υποβιβαστεί σήμερα, για πολλούς λόγους. Ακούστε τι έλεγαν τότε σε κοινή εκδήλωση μια σειρά σοβαρών ανθρώπων. Έχει ιδιαίτερη αξία να τα ξανακούσουμε τώρα, με την εμπειρία όσων μεσολάβησαν αλλά και την κατήφεια, την κούραση, την απογοήτευση αλλά και τη θολούρα που κυριαρχεί.

Διονύσιε Σολωμέ, σε σέ κράζω!...

του Μίκη Θεοδωράκη
Ήταν ένας κόκκινος τόμος: ο Διονύσιος Σολωμός με πρόλογο του Πολυλά. Ένα βιβλίο που μεγάλωσα μαζί του. Το θυμά-μαι, παιδί στο Αργοστόλι, σε περίοπτη θέση της βιβλιοθήκης του πατέρα μου, που την είχαμε πάντοτε μαζί μας όταν μετακομίζαμε από πόλη σε πόλη, σε κάθε μετάθεσή του ως διευθυντή νομαρχιών ανά την Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Έτσι ήταν που ο Σολωμός βρέθηκε από τότε, και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα αδιάλειπτα να βρίσκεται, μέσα στην καρδιά και τη σκέψη μου. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το έργο του με σημάδεψε. Ήταν, μαζί με τον Παλαμά, η πλατιά πόρτα που άνοιξε για μένα στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία. Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και η πρώτη οδός της μύησής μου στα μεγάλα ιδανικά για τα οποία πάλεψα σε όλη μου τη ζωή: αυτά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της πατρίδας.

Να και η διεθνής αντι-συνάντηση των Αθηνών

του Γιώργου Ιεροδιάκονου
Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την άκρως επιτυχημένη Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών, που διοργανώθηκε στον Κεραμεικό με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ. Μια διεθνής συνάντηση για την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και το εθνικό νόμισμα, η οποία και αποσιωπήθηκε, βεβαίως-βεβαίως, από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Και έρχεται τώρα το κατεστημένο, θορυβημένο από τον αντίκτυπο εκείνης της συνάντησης, να πραγματοποιήσει την δική του αντι-συνάντηση, προσκαλώντας τα πιο σκοτεινά και απεχθή πρόσωπα της Ευρώπης.

Hot Doc Radio Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χιλιάδες ρίχτερ!

Wonder Jlaw 2 

ΕΝ ΜΕΣΩ ΨΥΧΟΥΣ,ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ποιος βλακας ειχε την ιδεα να πανε να στησουν σκηνες του στρατου μεσα σε γηπεδο με γρασιδι για τους σεισμοπληκτους;;;
ποια οιογενεια με μικρα παιδια θα παει να μεινει μεσα σε σκηνη σε γηπεδο...εν μεσω χειμωνα;;

Έμμα Γκόλντμαν: Τι είναι ο πατριωτισμός;

(ομιλία που δόθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια (1908)

Μήπως είναι η αγάπη κάποιου για το μέρος που γεννήθηκε, το μέρος των παιδικών αναμνήσεων και ελπίδων, των ονείρων και των φιλοδοξιών; Είναι το μέρος όπου -μέσα στην αθωότητα των παιδικών μας χρόνων- θα βλέπαμε τα σύννεφα να περνούν απορώντας γιατί δεν μπορούμε και εμείς να επιπλέουμε τόσο γοργά στον ουρανό; Το μέρος που μετρούσαμε τα εκατομμύρια λαμπρά αστέρια στον ουρανό, έντρομοι που το καθένα ήταν ένα μάτι που τρυπούσε τις μικρές ψυχές μας ;

Ο ΦΑΣΊΣΤΑΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ


Ένα κράτος ξεφτίλα...

Ένα κράτος ξεφτίλα, πολιτικοί πάνε και έρχονται στην Κεφαλονιά και πιστεύουν ότι συντονίζουν το κυβερνητικό έργο.
Εν τω μεταξύ οι σεισμόπληκτοι δεν είχαν ούτε πετρέλαιο θέρμανσης στο γυμναστήριο που κοιμούνται.

Γι’ αυτό οι ηλίθιοι ευημερούν…

«…όμως δούλοι είναι για μένα και υποζύγια, κι ας λάμπουνε μαλαματένια τα χάμουρά τους.»
Στην Ρωμαϊκή εποχή ο κόσμος διασκέδαζε με τους μονομάχους.[5] Η διασκέδαση ήταν φτηνή, γιατί ο μονομάχος ήταν δούλος, που είχε υποκύψει στην βία των κυρίαρχων τάξεων. Τώρα ο «μονομάχος» είναι ακριβός, γιατί πρέπει να υποκύψει στην βία του πλούτου. Είναι οι αθλητές, οι καλλιτέχνες, οι πολιτικοί, που γίνονται δούλοι της κοινωνίας υποκύπτωντας στο χρήμα και την δόξα. Για κάθε δημόσιο πρόσωπο ισχύει, ότι είναι:

Κάθε Ελλάδα και καημός

  στον τοιχο
Δεν σου αξίζουν, ρε Έλληνα, τούτοι εδώ! Τι σχέση μπορεί να έχεις εσύ που από την ώρα που γεννήθηκες ένιωσες την αγωνία του πατέρα σου για το μεροκάματο και μαζί με τις αξίες σού κληρονόμησε και αυτή την αγωνία της επιβίωσης. Τι σχέση μπορεί να έχεις εσύ που όταν έβλεπες τον γείτονα να ζητάει βοήθεια έτρεχες και τούτοι εδώ με το που βλέπουν την καταστροφή μετρούν πόσα θα κονομήσουν από την καταστροφή. Δεν τους βλέπεις; Σαν τα κοράκια τρέχουν πάνω από τα συντρίμμια να δηλώσουν παρουσία για να μαζέψουν ψήφους.