#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ιδιωτικοποιήσεις: Δίχως κέρδος κέρατα

«We Own It»: Υπερασπίζοντας το δημόσιο στη Μ. Βρετανία

της Ρέιτσελ Γκράχαμ - μετάφραση: Ι. Δ. Ιότης
Η καμπάνια «We Own Ιt», που ξεδιπλώνεται από τον Αύγουστο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στη Μ. Βρετανία, κορυφώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η βουλευτίνα των Οικολόγων Κάρολιν Λούκας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το δημόσιο θα αποτελεί παγίως την πρώτη επιλογή, πριν την ανάθεση κάποιας υπηρεσίας, εθνικής ή τοπικής, στον ιδιωτικό τομέα.

Η σύγχρονη μάχη της Ηλεκτρικής

Φλώρα Παπαδέδε*

13 Οκτώβρη 1944, η Μάχη της Ηλεκτρικής: Μια μέρα μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας, οι Ελασίτες του Πειραιά και οι εργαζόμενοι στο θερμοηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι –ιδιοκτησία τότε της Αγγλικής POWER- έδιναν μάχη με τους Γερμανούς για να αποτρέψουν την ανατίναξη του εργοστασίου. Έντεκα πατριώτες χάθηκαν για να σωθεί αυτή η πολύτιμη υποδομή, να εθνικοποιηθεί την επαύριο και να αποτελέσει βασικό εργαλείο για μια καλύτερη ζωή και μέλλον.

Οι Ιδιωτικοποιήσεις δεν μειώνουν το χρέος

Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει ανοίξει ένα ξεχωριστό λογαριασμό στον οποίο προβλέπεται εντός 10ημέρου να κατατίθενται τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις, με διακηρυγμένο στόχο, κατ’ απαίτηση της Τρόικας, τη μείωση του δημοσίου χρέους. Όταν ξεκίνησε το πανηγύρι με τα Μνημόνια, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2009, ήταν σαφώς μικρότερο από το τωρινό, στο 130%, και οι προβλεπόμενες εισπράξεις ήταν στα 50 δις, δηλαδή θα αντιπροσώπευαν ένα ποσοστό επί του χρέους 50/300=17%, όχι και τόσο ευκαταφρόνητο.

Κοινή ανακοίνωση σωματείων ΔΕΗ για συλλαλητήριο την Τρίτη 4/2/2014 στην Αθήνα

Όπως είναι γνωστό ψηφίστηκε επί της αρχής την Τετάρτη 29/1/14 το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ η ψήφιση επί των άρθρων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4/2/2014. Επισημαίνεται ότι η παραπέρα πώληση του Ομίλου ΔΕΗ σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα γίνει με υπουργικές αποφάσεις!!!

Πρετεντέρης tribute

- Πρετεντέρη, τους ακτιβιστές που διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη τους συνέλαβαν. Τους βομβιστές δεν απορείς γιατί δεν τους πιάσαν;
- Εγώ έφταιγα. Δεν θα ξαναβγώ βόλτα με τη βάρκα Γενάρη μήνα, κύριε Πρετεντέρη μου.
- Κάποιος να πει στον Πρετεντέρη τι είναι η UEFA, τι ο ΟΟΣΑ και τι η NASA, γιατί βασανίζεται και δεν είναι σωστό στην ηλικία του.

Η αριστερή κυβέρνηση, η εργατική κυβέρνηση, και η κοινοβουλευτική νεκροφιλία

Το τεχνητό πολιτικά δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, γεννά και την επίσης απάντηση-φενάκη περί της δυνατότητας μιας αριστερής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, την συντριβή της ζωής του κόσμου της εργασίας. Η αριστερή κυβέρνηση- για το καλό του λαού και του τόπου- δεν είναι παρά μια επιδίωξη ταξικού βολέματος μιας αριστερής “σέχτας” μικροαστών και μεσοαστών, που ούτε καν μπορούν να διανοηθούν, μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, κράτος και αστικό κοινοβούλιο. Δεν είναι παρά θλιβερά γεννήματα μιας αστικής δημοκρατίας, που “κατασκευάζει” νέο πολιτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διαιώνιση της.

Do it = το κάνουμε


Η Αριστερά πειθαρχημένη στη λογική MEGA channel και συνολικά μέσα από τα δελτία των 8, αναπαράγει την καλλιέργεια φόβου & τρόμου σχετικά με την παντοδυναμία της τρόικας.
Υποκινούμενος από την ανάγκη επιβίωσης ή αλλιώς από τον βιωμένο εκβιασμό και το χάσιμο της δουλειάς, και την ανατροπή όλων των standard που είχε μέχρι σήμερα για τη ζωή του, τα οποία είχε κατακτήσει και δεν του τα χάρισε ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ:

Παρουσίαση του βιβλίου "Ευρώ, ή Εθνικό Νόμισμα"


Σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:30' θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Όθωνα Κουμαρέλλα "Ευρώ ή εθνικό νόμισμα;" στο βιβλιοπωλείο "Αιγηϊς" στον Πειραιά,Βασ. Γεωργίου Α' 11.

Θα μιλήσουν η κ. Φλώρα Παπαδέδε οικονο-μολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ και οΓ. Γιωργής στέλεχος του Ε.Πα.Μ. και συνδικα-λιστής.

Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ για το ελληνικό μνημόνιο

Ενώ η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζητούν πως να διαχειριστούν τη διάσωση της Ελλάδας, θα ήταν πιο χρήσιμο κάποιος να ανατρέξει πίσω στη δημιουργία του προγράμματος, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο εμπιστευτικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Μεγάλος Συνασπισμός» δράκων και παπαγάλων

Σταύρος Χριστακόπουλος
«Φαντάζει απίθανο, αλλά είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί ηγέτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συζητούν μετεκλογικές συνεργασίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν διασπάσεις. Ομάδες βουλευτών μπορεί να κινηθούν δεξιότερα ή αριστερότερα. Και να προκύψει ακόμη και “μεγάλος συνασπισμός”».
Αυτό έγραφε, μεταξύ άλλων, στις 15 Δεκεμβρίου 2013, στο άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», ο εκδότης του Σταύρος Ψυχάρης υπό τον τίτλο «Ο “Μεγάλος συνασπισμός”». Και η κατάληξη εκείνου του άρθρου: «Τις εκλογές θα τις κερδίσει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, λέει ο κ. Σαμαράς. Τι εννοεί;».

Κομματόπληκτοι

Το πιο ζωντανό παράδειγμα, για το πώς μας αντιμετωπίζουν όλοι οι πολιτικοί σωτήρες όλων των κομματικών παρατάξεων, είναι η Κεφαλλονιά. Αυτή την στιγμή η Κεφαλλονιά είναι μια μικρογραφία ολόκληρης της χώρας. Ένας σεισμός και μέσα σε δύο λεπτά από πολίτης γίνεσαι ξεσπιτωμένος χρεωμένος και χωρίς να ξέρεις πού να ακουμπήσεις το μέλλον σου. Χωρίς να ξέρεις πότε θα ξαναχτυπήσει ο δεύτερος σεισμός και πού θα σε βρει. Η αντιμετώπιση που έδειξαν στον εθνικό σεισμό που προκάλεσε ο Εγκέλαδος Ενωμένη Ευρώπη, είναι η ίδια με την αντιμετώπιση που δείχνουν τούτοι εδώ οι σωτήρες στην Κεφαλλονιά.

Τι και πως να διεκδικήσουμε για την αγροτιά και τον αγροτοδιατροφικό τομέα;


Νάνος Βαγγέλης
Με τους αγρότες, για τους εργάτες και το λαό- Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ενάντια στην ΕΕ.
Στο φόντο της νέας έξαρσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, για την αντικαπιταλιστική αριστερά ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων για τους αγρότες και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, πρέπει να περιλαμβάνει:

Θωρακιζουν την υγεια !!!

Τα ΜΑΤ μπροστά στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς βράδυ Σαββάτου 1/2/2014

Και μέσα στο νοσοκομείο, σε μια θλιβερή σκηνή, πάνοπλοι αστυνομικοί ακολουθούσαν τους γιατρούς που εξέταζαν τον τραυματία πολιτικό πρόσφυγα Σελτσούκ Γκουνγκόρ.

Αντισταθείτε στην "Κουλτούρα των Ζωντανών Νεκρών"

από το περιοδικό Ζενίθ
http://zenithmag.wordpress.com/
“Ας σταματήσουμε να μιλάμε για καπιταλισμό και σοσιαλισμό. Ας μιλήσουμε απλώς για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον απίστευτο πλούτο της γης προς όφελος των ανθρώπων. Δώστε στους ανθρώπους αυτά που χρειάζονται: φαγητό, φάρμακα, καθαρό αέρα, πόσιμο νερό, δένδρα και γρασίδι, ευχάριστα σπίτια να μένουν, μερικές ώρες δουλειάς, μερικές ώρες ελεύθερες. Μη ρωτάτε ποιος το αξίζει. Όλοι οι άνθρωποι το αξίζουν”.
Howard Zinn, Marx in Soho

Toυ Γιώργου Στάμκου
Ένας αλλιώτικος κόσμος έρχεται. Από τη μια έχουμε την καταστροφική επέλαση του τουρμποκαπιταλισμού, που λεηλατει τον πλανήτη μας, εξαντλεί φυσικούς πόρους, εξαθλιώνει λαούς, αποσταθεροποιεί ευαίσθητες οικολογικές ισορροπίες, επιβάλλει συγκεκριμένα καταναλωτικά πρότυπα συμπεριφοράς και μας οδηγούν σ’ έναν πλανήτη-κάτεργο.

Πολιτικά… κόλλυβα για την κυβέρνηση!

του Γιώργου Δελαστίκ
Πάει! Ακόµα και οι… τραπεζίτες «θάβουν» την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου! Κανένας δεν φαίνεται διατεθειµένος να ποντάρει ούτε ένα ευρώ στο ότι η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη φετινή χρονιά – κι ας λέει ο καηµένος ο πρωθυπουργός «εκλογές εµείς πηγαίνουµε να κάνουµε το 2016, τους αρέσει, δεν τους αρέσει». Κανείς δεν τον λαµβάνει πια σοβαρά υπόψη του, όπως φαίνεται ακόµη και από την έκθεση της αµερικανικής µεγάλης τράπεζας Τζ. Π. Μόργκαν. «Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση µπορεί να γίνουν µη διαχειρίσιµες τους επόµενους...

ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, που ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε πως είπε ψέματα (όπως και οι όμοιοί του)  για το Μνημόνιο, ενώ ήξεραν όλοι ότι θα σήμαινε την καταστροφή. Όταν η ψυχασθένεια μπερδεύεται με την ηλιθιότητα και την αλαζονεία.