#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η χώρα ένα Φαρμακονήσι

Αποτελεί κοινό τόπο πλέον πως η κυριαρχία, αδυνατώντας να ενσωματώσει τη συνάρθρωση των πολλαπλών διαφορών στο κοινωνικό πεδίο, επενδύει στη βάση μιας νέας συναίνεσης με βάση τον φόβο και τον αποκλεισμό όπου η διαφορετικότητα των νέων ταυτοτήτων θα καταστέλλεται, θα εξαιρείται και σε έσχατο σημείο θα δολοφονείται. Η εξουσία έχει καταστήσει καιρό τώρα την ακροδεξιά ρητορεία της ως πολιτική ατζέντα ολοκληρωτικής κυριαρχίας στην κοινωνία ενώ η αγαστή συνεργασία της με τους νεοναζί δολοφόνους έχει προ πολλού αναδυθεί στην επιφάνεια.

Νικόλας Άσιμος - Βαρέθηκα


Σε δουλεία να βρισκόμαστε


Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στην Ελλάδα καταγράφεται το 4ο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παγκοσμίως, αν και, όπως επισημαίνεται, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ώστε να φτάσουμε ακόμα υψηλότερα.
Συγεκριμένα, το 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ξεπέρασε το 27,6%, ενώ το υπόλοιπο 72,4% δουλεύει πυρετωδώς στα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες.

Στην Ελλάδα των ανδρεικέλων όλα «λοξοδρομούν»!

 
Απολαυστικό ήταν το Mega: Η «κακοκαιρία λοξοδρόμησε» μας είπε.
Το πιο «λοξοδρομημένο» κανάλι έδωσε το «καιρικό» στίγμα της κατοχικής Ελλάδας.
Για τη «σωτηρία» μας επιβλήθηκαν τα Μνημόνια, αλλά «λοξοδρόμησαν» και έφεραν την καταστροφή, τη δυστυχία και τη σφαγή…

Τα ξέρεις αυτά τα παιδιά;


Τα ξέρεις αυτά τα παιδιά;
Τα παιδιά που ντύθηκαν στα μαύρα και κάλυψαν τα πρόσωπα τους με το χρώμα που τους δόθηκε απο κούνια;
Το βλέμμα τους σαν σε κοιτάξει σε τινάζει σαν ρεύμα κι είναι γεμάτο από ελευθεριά και καύλα για ζωή.

Athens by night....


Athens by night - Akropolis by night - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ by night


 αναρχογατουλης

Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες;

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
- Εντιμότητα, αξιοπιστία, ειλικρίνεια. Τα τρία απαραίτητα προσόντα για έναν πολιτικό. Όποιος διαθέτει και τα τρία, το πολύ-πολύ να φτάσει μέχρι βουλευτής.
- Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε να δούνε τη μανούλα τους στο χωριό. Τα κανάλια, γυαλίζουν τις κάμερες και ο Μπούτας ετοιμάζεται για τις γνωστές «κόντρες» με τον Πρετεντέρη.
- Από «δημοσιεύματα» στον τύπο πληροφορηθήκαμε ότι η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, θα ανοίξει τις πύλες της στο τέλος Μαΐου χωρίς να έχει υπάρξει «διάψευση» από το υπουργείο παιδείας.

Μην περιμένετε τίποτα από την ΕΕ…

Του Σταμάτη Στεφανάκου
Θα γίνω πολύ ενοχλητικός σήμερα, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ως «εχθρός» της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Μεταξύ μας; Δεν δίνω δυάρα τσακιστή πως θα χαρακτηριστώ…
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το πείραμα της ΕΕ και της ευρωζώνης απέτυχε και είναι ώρα να πάει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Πολυεθνικές: Σκορπίζουν αρρώστιες με τον μανδύα του ευεργέτη

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, ο ιδιωτικός τομέας έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία πηγή χρηματοδότησης για την υγεία στον κόσμο. Ομάδες εταιρειών όπως η Παγκόσμια Συμμαχία Επιχειρήσεων (Global Business Coalition, GBC) χρηματοδοτούν πολλά προγράμματα καταπολέμησης ασθενειών. Ανάμεσα στις 200 εταιρείες της Συμμαχίας , είναι και μία πλειάδα πολυεθνικών εταιρειών όπως η Coca-Cola, η Exxon Mobil και η Pfizer για τις οποίες έχουν ακουσθεί τόσο πολλά για δραστηριότητες τους οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση των δεικτών της θησιμότητας. Προς τι λοιπόν το ενδιαφέρον;

"ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ" ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

Από τις οικονομικές στις οικολογικές καταστροφές


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σοκάρει, όσους διαθέτουν ακόμα συνείδηση, το υποτονικό έως ανύπαρκτο των αντιδράσεων στο επιχειρούμενο έγκλημα καταστροφής χημικών όπλων στη Μεσόγειο. Να αποφύγουμε συμβατικούς και χημικούς πολέμους, όχι να καταστρέψουμε το στολίδι της ανθρωπότητας, λίκνο του πολιτισμού και ζωτικό μας χώρο, δηλητηριάζοντας ψάρια και νερά. Και καλά όσοι διοικούν τη χώρα για λογαριασμό των Αγορών ή των διαχρονικών «προστατών-νταβατζήδων».

Παραπέρα εξαθλίωση της ασφάλισης Υγείας

Δημεύουν την περιουσία του ΙΚΑ

Υπάρχει περίπτωση, σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δαπάνες πετσοκόβονται ανελέητα, η κυβέρνηση να επιδιώκει την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Υπάρχει περίπτωση να βρήκε ο Μπουμπούκος κάποια μεγαλοφυή ιδέα, απλή σαν το αυγό του Κολόμβου, ώστε να λύσει προς όφελος των αναγκών περίθαλψης του ελληνικού λαού ένα πρόβλημα που παρέμενε άλυτο από την εποχή ακόμη που δημιουργήθηκε το ΕΣΥ;

Μαθήματα από το Ουκρανικό πραξικόπημα (1)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  Η πρακτική των βελούδινων «επαναστάσεων» που χρησιμοποίησε επιτυχώς η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―που διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης― για την αλλαγή καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, τελειοποιήθηκε στις Αραβικές «επαναστάσεις». Έτσι, οι συνήθως αναίμακτες, αλλά ενορχηστρωμένες από την Υ/Ε «επαναστάσεις», μετά την Λιβύη και την Συρία, μετατράπηκαν σε πολυαίμακτα πραξικοπήματα «από τα κάτω» που επιτυγχάνουν αλλαγές καθεστώτων, χωρίς την ανάμιξη του στρατού που εξευτέλιζε την δυτική ιδεολογία της αστικής «δημοκρατίας».

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ


Αν σε εξαπατήσουν...

ΑΝ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ! 

ΑΝ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ 

 ΤΟΤΕ    Ε-Σ-Υ ΕΙΣΑΙ Ο Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α-Σ ! ! !