#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Σπάει (;) η ομερτά μεταξύ των δημοσιογράφων – Στην δημοσιότητα ονόματά τους που τραπεζίτης τους χάριζε δάνεια

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ότι μια σειρά δημοσιογράφοι είναι κυριολεκτικά κυβερνητικοί υπάλληλοι –σιτίζονται απ’ τα «μυστικά κονδύλια»- , ενώ άλλοι μισθοδοτούνται από χρηματιστές, και  κάθε είδους πλουτοκράτες. Παράλληλα μ’ αυτό, ορισμένοι τα παντελωνιάζουν και με «νόμιμους» τρόπους. Όπως π.χ. το δημοσιοκαφρικό μαντρόσκυλο του μνημονίου –και για ένα φεγγάρι υπεύθυνος επικοινωνίας του Ταμείου ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ)- Χρήστος Κώνστας που η ιστοσελίδα του βρίθει διαφημίσεων, κύρια κρατικών.

Το μεγάλο παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος

  Δημητρης Καζακης
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα που υποτίθεται ότι πέτυχε το 2013. Υποτίθεται πάλι ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύεται από τους ισχυρισμούς της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού για το 2014. Βέβαια, όποιος ξέρει να διαβάζει τέτοιες εκθέσεις και είναι εξοικειωμένος με τους αριθμούς, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται ίσως για τον πιο «μαγειρεμένο» κρατικό προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στα ελληνικά χρονικά.

Καμιά συνταγή δεν μπορεί να σώσει το κατοχικό καθεστώς


«Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα»: Αυτή είναι η «διαλεκτική» της καθεστωτικής πολιτικής, μια «διαλεκτική» που αλέθει κόμματα και πρόσωπα του καθεστώτος, ιδιαίτερα όταν αυτό βρίσκεται σε οικτρό αδιέξοδο, σε σήψη κατάρρευσης.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και με στρατό

 
Η φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια που αρχίζει την Παρασκευή θα είναι διαφορετική για την γερμανική κυβέρνηση, η οποία ελπίζει ότι για πρώτη φορά δεν θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να εξηγεί την στάση της «ελάχιστης ανάμιξης» στις διεθνείς στρατιωτικές αποστολές.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΡΕΛΑΔΙΚΑ


Καλά εντάξει έχει και η γελοιότητα τα όριά της, αλλά οι ακατανόμαστοι τα ξεπέρασαν. Βαρέθηκα να ακούω τις τελευταίες μέρες ότι ξεκίνησε ο διάλογος για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, την όλη φάρσα την ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο «Έθνος της Κυριακής».

Λένιν και Λούξεμπουργκ για τη δημοκρατία


Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Τον Γενάρη συμπληρώθηκαν 95 χρόνια απ' την άγρια δολοφονία της Λουξεμπουργκ και του Λίμπκνεχτ και 90 χρόνια απ' το θάνατο του Λένιν.
Η αναφορά στα τρία «Λ» της επανάστασης δεν γίνεται για λόγους επετειακών τιμών, τις οποίες δεν έχουν εξάλλου ανάγκη.

Εκδήλωση των Απολυμένων Εργαζομένων της ΕΡΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο


Συζήτηση-εκδήλωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας (ORF) για την ΕΡΤ


 
«Γιατί η Ελλάδα μετράει- Η ελευθερία της έκφρασης, η ποιότητα των μέσων ενημέρωσης και ο ευρωπαϊκός ορίζοντας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης στη Βιέννη η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Αυστρίας (ORF), με βασικό θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011.

Λογιστικός έλεγχος για την διαγραφή του χρέους


Η Πρωτοβουλία για Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011, με σκοπό να διεκδικήσει τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, μέσα από την συγκρότηση μιας αντίστοιχης επιτροπής, που θα διευκολύνει, θωρακίζοντας νομικά, την διαγραφή όλου ή του μεγαλύτερου μέρους του.

Θα πάρετε τ` αρχίδια μας

Μπορούν να περιμένουν ό,τι θέλουν από τους σωτήρες τους οι ψηφοφόροι και παλαμακιστές. Μπορούν να στέκονται στην ουρά ακόμη, όπως ολόκληρες δεκαετίες, για μία χειραψία με τον πολιτικό που τους εξέφραζε. Μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να στέκονται στην ουρά των γκεσταπίτικων δημοσίων υπηρεσιών για να πληρώσουν αυτό που ο σωτήρας δημιούργησε και καλείται να το πληρώσει ο λαός.

Βρείτε τις διαφορές!ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ - ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ


Κούνια που τους κούναγε…


Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν. Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ’ ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών και των πολιτικών απατεώνων.

Το γερμανικό πρόγραμμα αποδόμησης και υποδούλωσης της Ελλάδας

Το παρόν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εργασίας του συγγραφέα πάνω στους όρους εγκαθίδρυσης μιας Αποικίας Χρέους στην χώρα μας.

Του Γιώργου Ρακκά από από το Άρδην τ. 94
Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αποτελεί σχέδιο αποδιάρθρωσης
της ελληνικής οικονομίας. Οι εντεταλμένοι των ξένων δανειστών μας λειτουργούν ως «οικονομικοί δολοφόνοι».