#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


* Μια πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για απώλεια του 80% των χρηστών του FB μέχρι το 2017. Με τέτοιες κωμικές πολιτικές που εφαρμόζει το FB σχετικά με τις αναφορές και το κλείσιμο σελίδων και την δυνατότητα που δίνει στον κάθε τυχάρπαστο κομπλεξικό φασίστα να κάνει report και να κλείνει σελίδες απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει το περιεχόμενό της, το FB το μόνο που θα καταφέρει είναι να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. *

Κρατικός συνδικαλισμός: Το «όνειδος» της διπροσωπίας

Σήμερα τα Συνδικάτα είναι υποταγμένα στο κράτος και οι εργατοπατέρες τα διπρόσωπα παράσιτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού: Ιανοί του κυβερνητικού οικοδομήματος…
Το παρακάτω κείμενο αποτυπώνει όλα αυτά τα γλοιώδη χαρακτηριστικά των συνδικαλιστικών σκουληκιών.

Hot Doc Radio Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


Οι “ιππείς” της Δημοκρατίας και η φράση που τους ταιριάζει!!!‏ To EΡΣ ξεπ΄περασε τη χούντα κι απαγορεύει το τραγούδι «Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω»... Έτσι... “Όταν γυρίσω θα τους κρεμάσω”!Από το "press-gr" Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός.
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …
Το ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον μεταδίδει το βίντεο με το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε στίχους και μουσική του Νίκου Καλογερόπουλου «Όταν γυρίσω θα τους γα...σω» το οποίο ακούγεται στην...

Για όσα συμβαίνουν, ενώ κάποιοι δείχνουν το δέντρο

Αν μια σειρά γεγονότων αποτελεί τροφή για σκέψη, τότε ο ρυθμός με τον οποίον αυτά φανερώνονται καθορίζει και τον χρόνο που χρειάζεται ένας νους ή μια συντροφιά ανθρώπων, για να τα μελετήσει, να τ’ αναλύσει και, αν το κρίνει ουσιώδες, να τοποθετηθεί πάνω σε αυτά. Θεωρούμε, λοιπόν, πως η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού αποτελεί ένα ζήτημα με ουκ ολίγες προεκτάσεις. Ακόμη η κατάσταση είναι ασαφής και διαρκώς προκύπτουν νέα δεδομένα.

«Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα» ή «η επανάσταση άργησε λίγους μήνες»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ!
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΕ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ

«Δεν ελπίζω τίποτε, δεν φοβάμαι τίποτε,
είμαι ελεύθερος»
Ν. Καζαντζάκης
O Σίμος Σαζακλόγλου καλεί τους διμηνίτες της ΔΤ σε συγκέντρωση, αύριο το μεσημέρι έξω από το Studio Ε της ραδιοφωνίας για ενημέρωση και αγώνα Ωρα 13:30.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Χωρίς χόλιγουντ-μπολιγουντ εφέ..
Χωρίς αρμαγεδδώνες και καζάνια της κόλασης που ανοίγουν..
Χωρίς αντίχριστους και μεσίες που κονταροχτυπιούνται...
Σιωπηλό, ύπουλο, χωρίς την ελάχιστη τσίπα, χωρίς κανόνες με συνεχή χτυπήματα κάτω από τη μέση, το τέλος ΑΥΤΟΥ του κόσμου προχωράει κανονικά.

Ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας επιβάλλει η ΕΕ

Λεωνίδας Βατικιώτης
Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δεν σηματοδοτούν μόνο την συνέχιση της λιτότητας αλλά και μια ταξική πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου!

Χαίρε, ω χαίρε, Αληταρά!

Πάνω στην Πίνδο την ώρα που τον έβαλαν κάτω για να του κόψουν το πόδι λόγω κρυοπαγημάτων, σφάδαζε από τους πόνους, αλλά το μυαλό του πέταγε 70 χρόνια μπροστά στην υλοποίηση του οράματος του κάθε αλητάκου για την Ενωμένη Ευρώπη. 
Την ώρα που ξεκοιλιάζονταν άμαχοι ακόμη και νήπια στο Κόμμενο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα κι αλλού δεν βόγκαγαν από τους πόνους αλλά από την ευτυχία για την υλοποίηση του οράματος του κάθε αλητάκου για την Ενωμένη Ευρώπη. 

Καταλύτης η συγκρότηση μιας δυνατής ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς

 Δημήτρης Αργυρός
Ας συμφωνήσουμε σε μια διαπίστωση. Η κρίση είναι τόσο δομική που για να ξεπεραστεί χρειάζεται γενικευμένη καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων. Και αυτή  ή θα γίνει με ένα αργόσυρτο τρόπο, ή απότομα και ριζοσπαστικά. Η δεύτερη επιλογή ενέχει το ρίσκο να  τα τινάξει όλα στα αέρα, ακόμη και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατικών κύκλων, γιατί με ένα τρόπο γίνεται μια ριζοσπαστική καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, δηλαδή με τον πόλεμο.

Οι μνηστήρες της Κεντροαριστεροδεξιάς

Του Περικλή Κοροβέση
Πόσοι αλήθεια είναι οι μνηστήρες της Κεντροαριστεράς; Αν τους απαριθμήσουμε, η μισή στήλη θα γεμίσει με ονόματα. Και δεν είναι σίγουρο πως αν δημοσιευτεί μια τέτοια λίστα θα είναι έγκυρη. Γιατί από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μέχρι να δημοσιευτούν μπορεί να έχουμε αλλαγές. Σε μικρότερη κλίμακα αυτό συμβαίνει και με την Κεντροδεξιά. Δεν ξέρω γιατί αυτός ο συνωστισμός της Κεντροαριστεροδεξιάς μού θυμίζει ουρά ανέργων στον ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού).

TEDx: «Είναι ο δρόμος για την κόλαση στρωμένος με καλές προθέσεις;»

της Νέλλης Σ.
Παντού γύρω σου μιζέρια… Η ανεργία  έχει χτυπήσει κόκκινο, τα μέτρα λιτότητας δε λένε με τίποτα να αποδώσουν, η ιερή αγελάδα του Δημοσίου συνεχίζει να καταβροχθίζει τα δροσερά λιβάδια τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η εικόνα της χώρας αμαυρώνεται διαρκώς από διαδηλώσεις, επεισόδια, απεργίες. Βλέπουν οι τουρίστες ότι απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλο τα all inclusive στο Κατάκολο. Πουθενά στον ορίζοντα δε φαίνεται ελπίδα. Η’ μήπως όχι;

Το Ελληνικό Παράδοξο


Όλη η φιλοσοφία των απανωτών μνημονιακών σχεδίων ήταν να επιβληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της δραστικής μείωση μισθών, ώστε να πέσει το μισθολογικό κόστος, και οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τις εξαγωγές, λόγω αύξησης της ανταγωνιστικότητάς τους. Έτσι η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει μέσω των εξαγωγών, όπως ευαγγελίζονταν.

Η αριστερά μπροστά στην χρεοκοπία

Η χρεοκοπία του 2009, παρά τις εκλογικές αναμετρήσεις που μεσολάβησαν, δεν προκάλεσε, έως και σήμερα, την αποκαθήλωση της αστικής τάξης απ’ την εξουσία.
Το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς είχε ισχυρά ερείσματα στους ντόπιους και διεθνείς καπιταλιστικούς σχηματισμούς (προς τους οποίους και κατέφυγε παραδοσιακά).

ΣΟΣ – Διπλό κτύπημα στην δημόσια περιουσία και την εθνική οικονομία: Ξεπουλούν το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κλείνουν την ΕΛΒΟ

Ειδικά για την περίπτωση της ΕΛΒΟ έχω να σχολιάσω το εξής: Στα πλαίσια μιας φιλειρηνικής και ανθρωπιστικής πολιτικής θα μπορούσε η ΕΛΒΟ να περιορισθεί στην κάλυψη των αναγκών μόνο του ελληνικού και του κυπριακού στρατού. Ώστε, κατά κάποιο τρόπο να μην υπάρχει εισόδημα που προέρχεται από πιθανό αίμα σε συρράξεις με επεκτατικές βλέψεις.

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΘΕΣ, ΠΟΣΟ ΕΠΑΧΘΕΣ;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στη χώρα που διατηρεί ιστορική αισιοδοξία. Εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος είναι πιο βιώσιμο από άλλων χωρών της Ε.Ε., σε πείσμα της στατιστικής που το μετρά στα 317 δισ. ευρώ., αλλά και του Γ. Στουρνάρα που παζαρεύει απεγνωσμένα την επόμενη light αναδιάρθρωσή του.

Περιμένοντας να σερβιριστεί ο καφές του μακαρίτη…

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Τι να γράψεις αλήθεια για την κηδεία του ΠΑΣΟΚ, όταν στα πρόσωπα αυτής της εικόνας είναι αποτυπωμένες οι ρυτιδώσεις του θανάτου;
Παρατηρείστε την έκφραση του Σκανδαλίδη: τα λέει όλα…
Το κακό με όλους αυτούς τους «επιζώντες» είναι τούτο:

Ποιοι φοβούνται τη διαγραφή του χρέους;

  Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήλωση Σταθάκη για το χρέος, έδωσε το μήνυμά της ότι δεν εννοεί διαγραφή και άλλες μονομερείς και …απεχθείς (για τους τραπεζίτες) ενέργειες, αλλά διαπραγμάτευση και αναδιάρθωση ουσιαστικά. Η μνημονιακή πλευρά, δια του Στουρνάρα, είχε προ ημερών ξεκαθαρίσει ότι δεν ζήτησε, ούτε θα ζητήσει «κούρεμα» γιατί δεν την αφήνει ο …Σόιμπλε.

Γ. Δελαστίκ για την εγκληματική ταξική-μνημονιακή οικονομική πολιτικη


Το πρόβλημα του Γιάννη…Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITZERLAND) για να ξυπνήσει τις 6 το πρωί…

Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Χρυσή Αυγή και κατοχικό καθεστώς, ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

«Ο Μάλλιος δεν ήταν βασανιστής, μολονότι, όπως πολλοί άλλοι στη θέση του, είχε μάλλον χαστουκίσει κρατούμενους στη διάρκεια των ανακρίσεων».
Ευάγγελος Αβέρωφ.
_______________________________

Παρέλασαν σε στρατιωτικό σχηματισμό μέσα από το Κερατσίνι. Έφτασαν στον τόπο της δολοφονίας του Π. Φύσσα και τον βεβήλωσαν, αρπάζοντας αναμνηστικά αντικείμενα και κατεβάζοντας σχετικό πανό μνήμης.

Υπό βροχή χιόνι και...ΜΑΤ η διαδήλωση στις Σκουριές 26 01 2014Δε λυγίζουμε, δε φοβόμαστε, δε θα σταματήσουμε τον αγώνα, κάτω οι χρυσοθήρες του κεφαλαίου.


Έμμισθος προπαγανδιστής του συστήματος

Υπάρχουν οι εντελώς ηλίθιοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Οι εντελώς ηλίθιοι προπαγανδιστές, πιστεύουν στα σοβαρά, ότι το ελληνικό υπόδειγμα του καπιταλιστικού μονόδρομου είναι η αναγκαία κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιλογή. Πρόκειται για την κάστα των συμπαθητικών ηλιθίων. Απλά δεν καταλαβαίνουν. Άλλωστε η βλακεία είναι ανίκητη.