#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Εκατοντάδες νεογέννητα παραμένουν στα αζήτητα στα ελληνικά νοσοκομεία - Ανατριχιαστικοί αριθμοί


Επιστροφή στο Μεσαίωνα. Παιδιά παραμένουν αζήτητα στα νοσοκομεία. Τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα, υποστελεχωμένα και κορεσμένα με αποτέλεσμα τα νεογέννητα να παραμένουν στα νοσοκομεία σε συνθήκες ακατάλληλες για την ψυχική τους ισορροπία και για την υγεία τους, πολλές φορές μαζί με άλλα άρρωστα παιδιά.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Γιώργους Ν. Οικονόμου
 Η χώρα ζει από το 2010 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί από το εγχώριο οικονομικό-μιντιακό-δικαστικό-πολιτικό σύστημα. Φυσικά η κατάσταση αυτή δεν είναι εξαίρεση στη νεοελληνική ιστορία, αλλά ο κανόνας. Πράγματι, είτε υπό τη μοναρχία είτε χωρίς αυτήν, η αυθαιρεσία της εξουσίας ήταν διαρκές γνώρισμα του νεοελληνικού πολιτικού βίου.

Αυτοί είμαστε!..


    Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία δίπλα.
     Αυτοί είμαστε!
     Αυτοί ακριβώς είμαστε!

     Ο περήφανος τάχα και περιούσιος(!), και απροσκύνητος(!!) λαός της γης..
     ..ένα μάτσο ραγιάδες!
     Ένα μάτσο προσκυνημένοι ραγιάδες!

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

1.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το άρθρο 3 της Συνθήκης γιας την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκαθαρίζει ότι «Η Ένωση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα στην τελωνειακή ένωση, θέσπιση των κανόνων ανταγωνισμού που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, νομισματική πολιτική για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ, κοινή αλιευτική πολιτική και κοινή εμπορική πολιτική».Το άρθρο 4 απαριθμεί όλες τις υπόλοιπες πολιτικές στις οποίες η Ένωση έχει «συντρέχουσα με τα κράτη αρμοδιότητα».

Μονόδρομος η ακραία πόλωση

 Σταύρος Χριστακόπουλος
Η νέα δημοσκόπηση «Δείκτες» από την Pulse RC για το «Ποντίκι»
καταγράφει όχι μόνο διευρυμένο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στο 3%
(έναντι 2,5% στην έρευνα Δεκεμβρίου της ίδιας εταιρείας), αλλά και
ένα δεδομένο που αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού: μια
κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται προτιμότερη από μια
αντίστοιχη της Ν.Δ.

Ζωντανούς μας θάβουν


Θα ήθελα πολύ να πιστέψω όλα αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης. Θα ήθελα πραγματικά, όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι μπαίνουμε σ’ ένα επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο.

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ(video)


Νίκος Κατσαρός
  Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αποτελούμενη απο 335 σελίδες που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και που κόστισε 990.000 Ευρώ δηλαδη περίπου 3000 Ευρώ η σελίδα ειναι πολύ αμφίβολο εάν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Γιατί Ελλάδα;» ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από την Ισπανία για την πατρίδα μας!

Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.

«Ta gouele»

Οι Σταυροφόροι γύρισαν, νέα προϊόντα και νέες ιδέες , στις αυλές των μοναρχών της υποανάπτυκτης και βάρβαρης τότε Δύσης.
Οι σάλπιγγες ήχησαν :
« Τόσα λεφτά, τόσο Χρυσάφη, τόσος πλούτος όλος συσσωρευμένος σε ένα μέρος,  στη “ Πόλη”- στη Κωνσταντινούπολη! ! !»
« Ο μόνος τρόπος για την δημιουργία τέτοιου μεγέθους πλούτου είναι η εκμετάλλευση άλλων χωρών, άλλων λαών.

Η Ελλάδα μετά την άλωση…

Δημήτρης Καζάκης
Όταν έπεσε η Πόλη, με μπαμπεσιά καθώς θέλει η παράδοση, οι Οθωμανοί εισέβαλαν σφάζοντας, λεηλατώντας και καίγοντας όπως συνηθιζόταν στην εποχή τους, στα ήθη και τα έθιμα του πολιτισμού τους. Μόνο τους μεγάλους άρχοντες δεν πείραξαν με πρώτον τον Μέγα Δούκα, δηλαδή ένα είδος πρωθυπουργού των Βυζαντινών, Λουκά Νοταρά. Όλους αυτούς – όπως αναφέρει στο χρονικό του ο Μιχαήλ Δούκας, αλλά και άλλοι – τους είχαν εξαγοράσει από αρκετά νωρίς. Ίσως και πριν ξεκινήσει η πολιορκία της Πόλης.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

απο  αναρχογατουλης

Ο κύκλος των Τιποτένιων

Ξεκίνησαν από...Αριστερά, ως σοσιαλιστές και μαρξιστές.
Στρατοπέδευσαν μερικά χρόνια στο...Κέντρο
ως σοσιαλδημοκράτες μεσογειακού τύπου.

Να ζησ' η νύφη κι ο Νταβός

Αλλού βαράν τα όργανα, αλλού χορεύουν οι νύφες. Τα όργανα συγκεκριμένα βαράνε στο Νταβός και οι νύφες της ΕΕ με πρωτοστατούσες τις νύφες της Ελλάδας χορεύουν μονάχες τους. Από τη μια σου λέει ο Στουρνάρας ότι έχεις πλεόνασμα και μπαίνεις στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2014 και από την άλλη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο λέει στα ίσα:

χρυση αυγη


Γιώργος Κατρούγκαλος: "Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται προστασία"


 «Έχουμε γίνει μάρτυρες κατά το τελευταίο διάστημα ενός παροξυσμού του κρατικού αυταρχισμού εκ μέρους των κυβερνώντων - ως αποκορύφωση των εξελίξεων της τετραετίας 2010-2014 - σε βάρος των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών και ειδικότερα όσων αμφισβητούν κατά τρόπο ενεργό τις κρατούσες οικονομικές και κοινωνικές επιλογές», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Tα κόκκινα νερά του ρέματος Καρατζά στην ΕΤ-3

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Κρατάμε ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ στην κοινωνία

“ «Κρατάμε ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ στην κοινωνία μέχρι την οριστική λειτουργία της που σύντομα έρχεται» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ”
Ενιαίο, αδιαίρετο, αναγνωρισμένο φορέα με νομική και θεσμική υπόσταση, αποκτά ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η μορφή της οποίας θα εξεταστεί σε επόμενη ΓΣ.

Μύθοι και Πραγματικότητα της Θεωρίας του Ελευθέρου Εμπορίου

ΔΕΗ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τρίτη 28/01


Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων και συνταξιούχων, που διοργάνωσαν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Η πολιτική της αυτοκτονίας

Όταν όλοι μαζί μειώνουν τα έξοδα τους, χρεοκοπούν οι παραγωγικές επιχειρήσεις, οπότε αυξάνεται κατακόρυφα η ανεργία – με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται μία χώρα σε έναν καθοδικό σπειροειδή κύκλο, ο οποίος την οδηγεί νομοτελειακά στην απόλυτη καταστροφή

Μετρώντας τις... ανεργίες μας

Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του "Μεγάλου" καναλιού. Ρεπορτάζ για την ανεργία και για τα επιδόματα που κάποιοι παίρνουν και κάποιοι όχι. Μακροχρόνια, βραχυχρόνια, μεσοχρόνια άνεργοι και διάφορα τέτοια περίεργα, με τους απαραίτητους αριθμούς δίπλα. Εκατοντάδες χιλιάδες συνόδευαν κάθε κατηγορία.

Ουκρανία: Η επίθεση της Ρωσίας εναντίων των ανταγωνιστριών της μεγάλων δυνάμεων

Από την 21η Νοεμβρίου η Ουκρανία έχει εισέλθει σε κατάσταση πολιτικής κρίσης η οποία ομοιάζει πολύ με την λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» του 2004. Όπως και το 2004 η φιλορωσική παράταξη βρίσκεται «στα μαχαίρια» με την αντιπολίτευση, τον δεδηλωμένο υπέρμαχο του «ανοίγματος στην Δύση». Η ίδια όξυνση των διπλωματικών εντάσεων υπάρχει μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ


Ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα για την επίθεση Χρυσαυγιτών εχτές στο Κερατσίνι

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων-συμβόλων σχετικώς με τη μνήμη του Παύλου, η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικεία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν μια ακόμη μαχαιριά σε όλους εμάς, αλλά και μια μαχαιριά στην ύπαρξη και τη λειτουργία πανανθρώπινων αξιών.