#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ...

Δεν γράφω πλέον ,  παρά ελάχιστα, αλλά είπα σήμερα να αφήσω ένα μικρό σχόλιο για το νέο που άκουσα. Για τους νέους.  Εκείνους που περιμένουν με αγωνία να βρουν μια δουλειά.  Η λύση δόθηκε.  Η κοινωνία του τσάμπα , η τσάμπα κοινωνία τους καλεί στις αγκαλιές της να δουλέψουν ..τσάμπα.

Σκλαβομπάσταρδοι

Όταν μία χώρα κάνει τον σχεδιασμό ανάπτυξης και προόδου το πρώτο που κάνει είναι ετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο για το εργατικό της δυναμικό διότι αυτό και μόνο αυτό μπορεί να δώσει κίνηση στην ατμομηχανή της χώρας. Από αυτά που υπογράφουν και περνάνε με νόμους οι κυβερνώντες τηρώντας τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους “κοινωνικούς εταίρους” δείχνουν ακριβώς την ανάπτυξη που θέλουν να έχει η Ελλάδα. Αποικιοκρατική διακυβέρνηση.

Άμα επιστρέψουμε στη δραχμή, έτσι μίζερες θα είναι οι επικηρύξεις τρομοκρατώνhttp://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

SZ: Η Ελλάδα βούλιαξε στα χρέη για τα γερμανικά τανκς


Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos ΠΗΓΗ TVXS
 
Εκτενές άρθρο στο οποίο αναφέρεται πως οι Γερμανοί γνώριζαν ότι η Ελλάδα αγοράζοντας τα Leoprad 2 θα βυθιζόταν στο χρέος καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει τα άρματα μάχης, δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeustsche Zeitung.

Η πιο μεγάλη ροχάλα της Ιστορίας


Μια από τις πιο συγκλονιστικές αφηγήσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας -και ενδεχομένως η πιο συγκλονιστική- είναι η σκηνή που, ενώ η Σμύρνη καίγεται, οι πρόσφυγες (πλέον) τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν από τη φωτιά και το σπαθί των Τούρκων πίσω τους και προσπαθούν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, να πιαστούν από τα ιταλικά και γαλλικά πλοία που πλέουν εκείνη τη στιγμή στον όρμο της Σμύρνης.

Π. Αργυρίου: "Λευκές επιταγές δεν πρέπει να δίνονται σε κανένα"

Το μνημόνιο πέτυχε απόλυτα στο στόχο του, που ήταν εξαρχής η επιχείρηση μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτώσουν την έκθεση τους σε τοξικά ομόλογα και αν διασωθούν.
  Στην ουσία με τα μνημόνια δεν έσωσαν την Ελλάδα από την χρεωκοπία που της δημιούργησαν τεχνητά, αλλά τις τράπεζες τους.

Χρηματοπιστωτική φυλακή λαών...

Η ανασυγκρότηση - μετάλλαξη της Ε.Ε. προετοιμαζόταν επί μακρόν και συστηματικά


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ *
Η τελευταία "Μεγάλη Ιδέα" της άρχουσας τάξης της χώρας, δείχνει να ξεφτίζει όλο και πιο πολύ. Η μετεξέλιξη του εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνιστικού δόγματος του "ανήκομεν εις την Δύσιν", ο μονόδρομος της πρόσδεσης στη Δυτικοευρωπαϊκή κεφαλαιοκρατική ολοκλήρωση, στις Ευρωατλαντικές δομές, ο επενδεδυμένος με διάφορες ιδεολογικές αποχρώσεις "ευρωπαϊσμός", η "ευρωπαϊκή ιδέα", η οραματική διάσταση της "Ενωμένης Ευρώπης", συνθλίβεται στις συμπληγάδες της γενικευμένης δομικής κρίσης και των πολιτικών διαχείρισής της.

Παλιά και νέα διαφθορά

Του Γιώργου Κατρούγκαλου
Η διαφθορά των πολιτικών δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό γνώρισμα. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο μάλιστα διαπλέκεται με τις γενικότερες τάσεις παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1/14
"Το κεντρικό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας είναι η παραγωγική της κατάρρευση, η έλλειψη ενδογενούς δυναμικής και ο υφεσιακός κατήφορος.
Αν δεν υπάρξει μια παραγωγική και αποδοτική ανασυγκρότηση της οικονομικής βάσης της χώρας με προοδευτικούς όρους, δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική για τον τόπο".

Για τα παιδιά που χάθηκαν

 Φιλιώ Τσουκαλά*
Σκέφτομαι εδώ και ώρα ότι δεν μπορώ να γράψω σήμερα για κάτι άλλο εκτός από τον εγκληματικό χαμό των τριών γυναικών και των εννέα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι. Κι ύστερα σκέφτομαι ότι κανονικά δεν έχει κανείς τίποτα παραπάνω να γράψει πέρα από την περιγραφή των γεγονότων, που μάλλον είναι ήδη γνωστά. Θα έπρεπε αυτό να αρκεί, να τα λέει όλα, να σοκάρει, να αλλάζει συνειδήσεις. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει, βέβαια, και με το προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό, και με το προηγούμενο αυτού και το ακόμα παλιότερο.

Ανισότητα

Ξέρετε τι σόι πράμα είναι τα Money Camp; Όχι; Εμ, γι’ αυτό είσαστε μπατίρια! Αν ανήκατε στην ευλογημένη υπερμειοψηφία των αφράτων, θα γνωρίζατε ότι Money Camp λέγονται οι κατασκηνώσεις όπου πάνε τα παιδιά των πλουσίων προκειμένου να εκπαιδευτούν στο πώς θα γίνουν πλουσιώτερα από τους γονείς τους. Καθ’ ότι κάθε πλούσιος μπαμπάς έχει μεγάλα όνειρα για τους απογόνους του.

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΠΑΧΘΕΣ» ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ “ΕΠΑΧΘΟΥΣ/ΑΠΕΧΘΟΥΣ” ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ”

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*
Πριν προχωρήσουμε στην εξέταση των εναλλακτικών “σεναρίων” αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, χρειάζονται ορισμένες αποσαφηνίσεις που έχουν σχέση με τις πολιτικές αντιμετώπισης του. Ειδικότερα στη διεθνή θεωρία και πρακτική υπάρχουν τρεις σχηματικά προσεγγίσεις για τη νομική φύση του δημόσιου χρέους και την αθέτηση πληρωμής του.

«Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι» του Μπ. Μπρεχτ


Η εκπληκτική αλληγορία του Μπρεχτ, πιο επίκαιρη από ποτέ…

70 χρόνια σε περίμενα

 Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου
Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται.

Χαρτογραφώντας τον πόλεμο της Ευρώπης ενάντια στην μετανάστευση

Του Philippe Rekacewicz
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην αγγλική έκδοση Le Monde Diplomatique στις 16 Οκτωβρίου 2013.
Μετάφραση: Δανάη Κυρλή, via: Η Λέσχη)
Η Ευρώπη έχει χτίσει γύρω της ένα φρούριο για να προστατευτεί από την «παράνομη» μετανάστευση από τον Νότο, από ανθρώπους που σπεύδουν να γλιτώσουν εμφύλιους πολέμους, συγκρούσεις και υπερβολική φτώχεια. Η Ιστορία είναι πιο εύκολο να κατανοηθεί μέσω χαρτών.

Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου
ΠΗΓΗ