#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Το σύνδρομο «Καθαρά Χέρια» στην ελληνική ελίτ

«Στην Ελλάδα, οι ελίτ έχουν αρχίσει ήδη να αισθάνονται τον πόνο», ήταν ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα, που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου στους New York Times. «Με ανανεωμένη αποφασιστικότητα», σημειώνεται στο ρεπορτάζ, «Ελληνες εισαγγελείς οι οποίοι εργάζονται ανεξάρτητα από τους πολιτικούς -αντιμετωπίζοντας συχνά παθητική στάση από πλευρά τους- προωθούν υποθέσεις σε βάρος μιας ολοένα διευρυνόμενης δεξαμενής νυν και πρώην υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και μελών της επιχειρηματικής ελίτ που στο παρελθόν έμοιαζαν να είναι στο απυρόβλητο». Και συνεχίζει:

23 Γενάρη 1933: Η σφαγή των προλετάριων της Νάουσας

Πόσο «άλλαξαν οι εποχές» από τότε;...

Έξι εργάτες νεκροί και πολλοί βαριά τραυματισμένοι ήταν ο αιματηρός απολογισμός του συλλαλητηρίου των εργατών της Νάουσας στις 23 Γενάρη του 1933, που διαμαρτύρονταν για το πέταγμά τους στο δρόμο από τους μεγαλοκαρχαρίες εργοστασιάρχες Λαναρά και Κύρτση. Τρεις χιλιάδες ήταν οι εργάτες που συγκεντρώθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους μπροστά στο δημαρχείο της πόλης ζητώντας ψωμί και δουλειά, για να πάρουν «απάντηση» τις σφαίρες από τα όπλα των χωροφυλάκων του κράτους των κεφαλαιοκρατών και του Βενιζέλου.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τα περί απεχθούς χρέους


Αβιώτη ζωή-βιώσιμο χρέος; Όχι ευχαριστώ!
Η παταγώδης αποτυχία των πολιτικών διαχείρισης του δημόσιου χρέους σε συνεννόηση με τους δανειστές, από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μέχρι την σημερινή του Α. Σαμαρά, ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό το ζήτημα υπό πολύ πιο δραματικούς όρους. Το βεβαιώνουν η εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ως ποσοστό (από 129% στο 175% του ΑΕΠ) και ως απόλυτο μέγεθος (από 299 σε 321 δισ. ευρώ) από το 2009 που ξεκίνησε η “διάσωσή” μας μέχρι σήμερα. Επίσης, το αποδεικνύουν και οι διαστάσεις παροξυσμού που έχει λάβει το κοινωνικό ζήτημα με την έκρηξη της ανεργίας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, της καταστολής κ.λπ.

Το ουκρανικό ναζιστικό κόμμα και οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία

του Aνδρεα Zαφειρη
Τουλάχιστον προκλητικός είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο.
Πρετεντεροχατζηαβάτηδες που σε κάθε εκδήλωση ακόμη και της ελάχιστης λεκτικής υπέρβασης απαιτούν εις τριπλούν οσφυοκαμψίες, δηλώσεις μετανοίας και καταδίκης της βίας, στην περίπτωση των διαδηλώσεων στο Κίεβο στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τις λαϊκές ελευθερίες.

Μαζί τους πνίξαμε

  Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε νεκρούς στα σύνορα. 
Η ελληνική κοινωνία το ανέχτηκε
Oργή και αποτροπιασμό προκαλεί, λένε, ο πνιγμός παιδιών στο Αιγαίο που έπεσαν στα χέρια του ελληνικού λιμενικού σώματος.
Ας αφήσουν όμως τα κροκοδείλια δάκρυα όσοι τώρα θρηνούν για τα πτώματα των παιδιών που ξεβράζει η θάλασσα.
Η κυβέρνηση είχε δείξει με κάθε ευκαιρία ότι θέλει θύματα στα σύνορα.

Ο Αριστοφάνης στις μέρες μας θα άλλαζε επάγγελμα

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
Αν ζούσε στις μέρες μας ο Αριστοφάνης μάλλον θα άλλαζε σίγουρα επάγγελμα αφού δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τη σάτιρα που κάνουν ορισμένοι από μόνοι τους με τα λεγόμενά τους που δεν μένει τίποτε άλλο να σατιρίσει κανείς.

Ας περάσουμε στο σατιρικό κουΐζ: «Βρείτε ποιος το είπε;».

Ο πολύ στενός κορσές της Ε.Ε.


Οι εκθέσεις του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής έχουν πάντοτε ενδιαφέρον, μιας και δεν μασάνε τα λόγια τους σε σύγκριση με τις εκθέσεις άλλων θεσμικών οργάνων, και τούτο, διότι κανείς από την εκτελεστική εξουσία δεν είναι υποχρεωμένος να τις λαμβάνει υπ' όψιν. Έτσι η αξία τους εκτιμάται κυρίως από την εκάστοτε αντιπολίτευση, η οποία όμως στερείται εξουσίας.

Τρόποι να πεθάνεις προσπαθώντας να εισέλθεις στην Ευρώπη


Με γαλάζιο: Δια πνιγμού (βύθιση πλοίων, πνίξιμο σε ποτάμια ή λίμνες)
Με μωβ: Δια ασφυξίας (μέσα σε φορτηγά, κοντέινερ, κλπ)
Με πορτοκαλί: Δια υποθερμίας
Με πράσινο: Δια άλλων μέσων (νάρκες, ατυχήματα, εξάντληση)

Με κίτρινο: Δια της αυτοκτονίας

είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους ηλίθιε

 Την στιγμή που μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θρηνεί για τον χαμό εννέα παιδιών και τριών γυναικών στα νερά του Αιγαίου, ο ψυχίατρος του Ναζιστικού κόμματος, που εξέδιδε τα πιστοποιητικά βάση των οποίων έπαιρναν όπλα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επιστρέφει στη θέση του.

Αγρότης απ’ το Μανχάταν

Στις Η.Π.Α και πιο συγκεκριμένα στο Μανχάταν, τον παράδεισο των πλουσίων επιχειρηματιών, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν το παντεσπάνι τους από τις νέες τεχνολογίες και τις τηλεπικοινωνίες, προσφάτως εξαπλώνεται μία νέα μόδα· αυτή του νέου «αγρότη» που, όμως, ασκεί τα γεωργικά του καθήκοντα, δίχως βέβαια, να «κηλιδώνει» τον τίτλο του σύγχρονου πατρικίου που με τόσο κόπο απέκτησε. Υπάρχει, βεβαίως, και το αντίστοιχου ενδιαφέροντος περιοδικό «Modern Farmer», γιατί αγρότης δίχως στιλ είναι σαν τσάπα δίχως το στυλιάρι. Σ’ αυτό το …υπερπολύτιμο ανάγνωσμα, επικρατεί η εξής «φιλοσοφία»:

Πασοκισμός

 
Το πασοκ ετοιμάζεται να αποθάνει!!
Μας αφήνει χρόνους !! 
Οσονούπω.
Α ρ κ ε τ ο ί  θα ενθυμούνται το πασοκ των συνθημάτων.
Της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης,
της λαϊκής συμμετοχής.

Παρασκευή 24 Γενάρη 2014: συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Λ.Β. κατηγορούμενο για επίθεση σε ενεχυροδανειστήριο


τα πέντε καθημερινά προσωπεία του ελληνικού φασισμού

Την ίδια εβδομάδα: 
Καταδίκη του δημιουργού της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου, για “εξύβριση των θείων”.
Αστυνομικοδικαστικό πραξικόπημα ενάντια στον αναρχικό κώστα Σακκά με κατασκευασμένη κατηγορία. Κατάρρευση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου στη δίκη του αναρχικού Θεοφίλου. Δάσκαλος έβαζε τα παιδιά του να χτυπούν το ένα το άλλο για τιμωρία.

Σκλάβοι χρέους

Ορισμένα γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να εκβάλλουν σε μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, όσο γρήγορα και αν εξελιχθεί ο εκφασισμός της Δύσης, είναι ξεκάθαρα.

ΚΥΠΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σειρά εξωφρενικών προτάσεων/ιδεών για το κυπριακό διακινούνται σε Λευκωσία και Αθήνα. Αν πραγματοποιηθούν, συνεπάγονται οριστική καταστροφή του κυπριακού κράτους, ως έστω ελάχιστα κυρίαρχου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού, οδηγούν μεσοπρόθεσμα στον τερματισμό χιλιάδων χρόνων ελληνικής παρουσίας στην Κύπρο (οι ‘Ελληνες δεν θα παραμείνουν στο νησί στερούμενοι κρατικής προστασίας, ήδη άλλωστε εξαναγκάζονται με οικονομικές μεθόδους σε μετανάστευση), συνιστούν ανυπολόγιστη καταστροφή για τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Είστε Παρακράτος

Ρατσιστική επίθεση από το τελευταίο αποκούμπι του δέχθηκε ο Ελληνικός λαός. Από την ίδια την Δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι ο “σκληρός πυρήνας” του Κράτους σύμφωνα με την απόφαση που πήραν για την επιστροφή μισθών για τους ένστολους. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια, λοιπόν. Ο σκληρός πυρήνας αυτού του μέλους-Κράτους είναι οι πολιτικοί, οι ένστολοι και οι δικαστές. Οι τρεις ανώτερες εξουσίες σε βάζουν στην θέση σου, λαέ. Είσαι η φλούδα του μέλους-Κράτους της ΕΕ. Είσαι η φλούδα που θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας.

Ποιος θα πληρώσει τα θαλασσοδάνεια; Εμείς.

Δημήτρης Καζάκης
Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση μετά τα τεστ αντοχής που αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα αυτό το μήνα, είπε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, στη Βουλή. «Κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθούν και άλλα κεφάλαια για τις τράπεζες», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως αναφέρει το Reuters (16/1). Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι τα 8 δις ευρώ περίπου που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), επαρκούν για να καλυφθούν οι όποιες επιπλέον ανάγκες.

Την Κυριακή θα είμαστε εκεί !!