#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ζημίωσαν με 100 εκατ. ευρώ το δημόσιο για να μην πληρώσει η Πειραιώς


Του Βαγγέλη Τριάντη
Με πάνω από 100 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι ζημιώθηκε τελικά το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της επένδυσης από την πλευρά της ΑΤΕ σε ένα επενδυτικό προϊόν και το κλείσιμο της τράπεζας, σύμφωνα με νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του το koutipandoras.gr. Αντί το προϊόν να μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς και να αναλάβει ένα πολύ χαμηλότερο κόστος , προτίμησαν να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

Πού βρήκε τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία ελέγχει περισσότερες μετοχές, ομόλογα και παράγωγα από όλα τα hedge funds της υφηλίου μαζί;

Πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που δεν παράγει τίποτα, και που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα (το 1998), να είναι ο βασικός μέτοχος του διεθνούς καπιταλισμού; Ο λόγος περί της Blackrock η οποία, όντως, έχει τις περισσότερες μετοχές στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (π.χ. Citigroup, Bank of America, JP Morgan Chase), στα μεγαθήρια του τομέα ενέργειας (π.χ. Exxon Mobil και Shell), στην Apple, την McDonald’s, την Nestlé; Πού βρήκε τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία ελέγχει περισσότερες μετοχές, ομόλογα και παράγωγα από όλα τα hedge funds της υφηλίου μαζί;

To λιμενικό «έπνιξε» του μετανάστες στο φαρμακονήσι

  Αδέσποτος
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του Ελληνικού λιμενικού σώματος για τον πνιγμό μεταναστών κοντά στο φαμακονήσι καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας: «Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών».

Θύματα εκμετάλλευσης ομογενών πολλοί Έλληνες «νεο-μετανάστες» στη Γερμανία

  ΕΡΤ
Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν συχνά οι Έλληνες που μεταναστεύουν στη Γερμανία και μάλιστα από συμπατριώτες τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται από την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτό ισχύει κυρίως για όσους δεν γνωρίζουν γερμανικά και φθάνουν στην Γερμανία απροετοίμαστοι.

Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα στην Β. Ελλάδα ζητούν οι φορείς της Θεσσαλονίκης - Eπαναλειτουργία της ΕΡΤ3 ζητούν οι εργαζόμενοι

  ΕΡΤ
Σε μία μεσοβέζικη θέση σχετικά με την διαπιστωμένη απ`όλους αναγκαιότητα ύπαρξης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κατέληξαν οι φορείς που συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜΘ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος της συνάντησης αυτής  ήταν, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, να τοποθετηθούν οι φορείς σχετικά με την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση και εφόσον υπάρξει μία κοινή συνισταμένη να αποτυπωθεί σε ένα ψήφισμα το οποίο θα φτάσει στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μέσα από μία συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων.

Είμαστε δάσκαλοι και όχι φοβισμένα και υπάκουα ανθρωπάκια-υπάλληλοι


Αφού με τα χίλια ζόρια έκαμψε τις αντιστάσεις στα πανεπιστήμια, με πύρρεια νίκη κατά των διοικητικών υπαλλήλων που απέργησαν 14 εβδομάδες, βρήκε το κουράγιο με καθυστέρηση μηνών, η ετοιμόρροπη κυβέρνηση να  προχωρήσει τον σχεδιασμό της για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Ενημέρωση στην Πλ. Κοραή


 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΙΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ . . .

Η Ζώνη του Ευρώ γίνεται ένα απέραντο Μνημόνιο. Τα ψέματα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης


Του Γιώργου Ματθαιου
Η έκθεση Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής του Γενάρη είναι άκρως αποκαλυπτική για το που οδηγείται η χώρα κάνοντας την επιλογή της πάση θυσία παραμονής στην ευρωζώνη. Η έκθεση που τιτλοφορείται «Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - Οι μηχανισμοί εποπτείας και αλληλεγγύης υπό όρους μετά το Μνημόνιο» αναφέρει τις σημαντικές δεσμεύσεις που έχει η Ελλάδα και οι άλλες χώρες μέλη με ή χωρίς μνημόνιο εντός της ζώνης του ευρώ.

Μήνυμα των τρομοκρατών: Τα μέτρα θα συνεχιστούν

http://antistachef.wordpress.com
 

Ποιος δεν κατάλαβε???


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: η προοπτική μιας εθνικής καταστροφής

Μεταλλουργική βιομηχανία και ΔΕΗ χορεύουν σε ρυθμό Ζαλόγγου με πρώτο χορευτή την Αλουμίνιον (ΑΤΕ)
 Στοιχεία που δημοσιοποιούνται στον τύπο και αφορούν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας μετάλλου, αλλά και της ΔΕΗ, αποκαλύπτουν την δεινή θέση που βρίσκονται πλέον μέσα στην διεθνή καπιταλιστική αγορά.

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα: Οκτώ στους δέκα δεν έχουν χρήματα για βασικά τρόφιμα

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προκαλούν θλίψη…
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των  ελληνικών νοικοκυριών.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Της ΣΟΦΙΑΣ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ*
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε μεταίχμιο. Η πρόκληση της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι πρόκληση για να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα. Και η πρόκληση αυτή για να απαντηθεί θετικά απαιτεί τη ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη συστημική αναδίπλωσή του, που θα είναι καταστροφή για τον ίδιο, την Αριστερά στο σύνολό της και κυρίως για τον τόπο, τον λαό και τη νεολαία.
Προ­σπα­θώ να πα­ρα­κο­λου­θώ όσο είναι δυ­να­τόν τις το­πο­θε­τή­σεις των ηγε­τι­κών στε­λε­χών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Αυτή η ενοχλητική φωνή μέσα στο κεφάλι σου…


Σηκώθηκε κουρνιαχτός από τις δηλώσεις του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΡΙΖΑ. Δήλωσε ότι μόνο το 5% επί του δημοσίου χρέους -που Κύριος οίδε πώς το υπολόγισε- το οποίο αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα και κάτι άλλα ψιλά διμερή -και μόνο αυτό το μέρος- τεκμαίρεται ότι είναι ειδεχθές. Πριν λίγο καιρό, βέβαια, σε άλλη συνέντευξη, ο ίδιος προσδιόριζε αυτό το ίδιο ποσοστό, στο 10%.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ – ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΠΟΡΕΙΑ;;;»

 
Η Κυβέρνηση αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να  ασχοληθεί  με θέματα, ζωτικά, έστω κι αν αυτά  θα έλεγα  ότι είναι  θέματα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα. Ένα απ’ αυτά είναι κατεξοχήν και το θέμα της  επιστροφής στη δραχμή, για την περίπτωση της οποίας, όσο κι αν είναι απίστευτο,  δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη και σοβαρή μελέτη για τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα και τους απειλούμενους κινδύνους. Αντιθέτως, υπάρχει σωρεία άκρως αφελών  αφορισμών για όσους τολμούν να συζητήσουν σοβαρά το θέμα.

Η παρέα των λύκων

«Φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες»
Δ. Σαββόπουλος

 
των Νίκου Βεντούρα – Λαμπρινής Χ. Θωμά
Η Κρίση υπήρξε και μια ευκαιρία για αυτογνωσία. Μια εποχή ψευδαισθήσεων που τελείωνει απότομα είναι η καλύτερη στιγμή για να ζητήσει κανείς απαντήσεις στο τι πήγε στραβά, να αφήσει τις κακές συνήθειες και να κόψει τις κακές παρέες.Αποτύχαμε και στα τρία.

Της αθεϊας το κάγκελο!

 
΄Αθεος ο Τσίπρας!
Κι έχει αστεφάνωτο το κορίτσι;
Αίσχος!!
.......................................

Τα πήρε άγρια η κ.Μισέλ της ΝουΔούλας,
 φύλαξ ψυχών και ψήφων.

"ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΜΕΣΑ"

Απελευθερώθηκε ο Σύρος ΥΠΕΞ μετά από "κεραυνό" της Μόσχας σε Ε.Βενιζέλο

Με παρέμβαση της ρωσικής κυβέερνησης η οποία προειδοποίησε με "συνέπειες" αφέθηκε ελεύθερος ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αεροσκάφος Tu-134 που τον μετέφερε στην Γενεύη μεζί με την διπλωματική αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης για να συμμετάσχει στρις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!


Αυτοί ψήφισαν ΝΑΙ στην δήμευση της περιουσία σου! Δες όλα τα ονόματα: 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα) NAI
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος NAI
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος NAI
Μιχελάκης...

Ορισμένες ερωτήσεις για το πώς και τι του περάσματος σε εθνικό νόμισμα

Του Δημήτρη Καζάκη
Ερώτηση: Μετά την αλλαγή του νέου νομίσματος θα πρέπει όσα ευρώ έχουμε στα χέρια μας να τα αλλάξουμε; θα δοθεί χρονικό περιθώριο; αν κάποιος κρατήσει τα ευρώ μπορεί να τα αλλάξει μετά την υποτίμηση του νέου νομίσματος;

Απάντηση: Πρώτα-πρώτα θα πρέπει να γνωρίζετε δυο θεμελιώδη ζητήματα: Αφενός, ο μόνος τρόπος για να πάμε σε εθνικό κρατικό νόμισμα, έτσι όπως το υποστηρίζω εγώ και το ΕΠΑΜ, μπορεί να γίνει μόνο αν ο λαός ξεσηκωθεί και ξεφορτωθεί το υπάρχων καθεστώς και πολιτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε έναν λαό αμέτοχο, παθητικό, στον καναπέ του, αλλά έναν λαό ενεργό, πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ !!


"Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"

Τι σημαίνει ο χαιρετισμός του Χ. Ξηρού
H συγκεκριμένη φράση «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», ήταν μια από τις αγαπημένες λαϊκές ρήσεις του Άρη Βελουχιώτη.
Τα άγρια μικρά γουνοφόρα ζώα, όπως το τσακάλι και η αλεπού, αποτελούσαν ιδιαίτερο στόχο των κυνηγών και των αγροτών, τόσο για τις ζημιές που προκαλούσαν στα οικόσιτα ζώα, όσο και για το πολύτιμο της γούνας τους.
Οι άνθρωποι της υπαίθρου λοιπόν, στις ιστορίες και στα παραμύθια τους, τοποθετούσαν αυτά τα λόγια στο στόμα της πονηρής αλεπούς.

Ακραίοι, είναι οι απολογητές του μνημονίου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα ομάδα ψευδολόγων, ακροδεξιών, νοσταλγών της βασιλείας και θωπευτών του νεοναζισμού. Το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», εφημερίδας-οργάνου της ΝΔ σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μπελαντή, είναι στο ίδιο μεσαιωνικό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του κόμματος και στοχοποιεί πρόσωπα, κόμματα και οργανώσεις.

Κάποτε τό ὄνομα Ἕλλην ἦταν τίτλος τιμῆς. Τώρα τόν κάναμε τίτλο ντροπῆς


του Σαράντου Καργάκου
Ὁ παλαιότερος ἀπ᾽ ὅλους τούς ἐκδότες μου ἐπισκέφθηκε κάποιες ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων τήν Σλοβακία. Προκειμένου νά μετακινηθεῖ, χρησιμοποίησε ταξί καί ὁ Σλοβάκος ὁδηγός, ὅταν ἀντιλήφθηκε ὅτι ὁ πελάτης του ἦταν Ἕλληνας, ζήτησε νά προπληρωθεῖ! Σέ αὐτό τό σημεῖο ἐξευτελισμοῦ ἐφθάσαμε. Κάποτε τό ὄνομα Ἕλλην ἦταν τίτλος τιμῆς. Τώρα τόν κάναμε τίτλο ντροπῆς. Ἀΐπ!