#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Καπέλλας Δημήτρης: Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - Έγκλημα κατά της χώρας και της κοινωνίας!

Ηλεκτρική ενέργεια και νερό: απαραίτητα κοινωνικά αγαθά για την επιβίωση του ανθρώπου
Το ρεύμα, όπως και το νερό, είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, και αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αυτά, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να μετατραπούν σε εμπόρευμα για την περετέρω αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου!

Είδη υπό εξαφάνιση


του Δ. Βουλγαρίδη
Είναι βέβαιο ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο μαζικής εξάλειψης ειδών. Δεκάδες είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση αφού ο βιότοπος στον οποίο γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν εδώ και σαράντα χρόνια συρρικνώνεται ραγδαία και τείνει να εξαφανιστεί εντελώς. Η συρρίκνωση  είναι τόσο ραγδαία που οι επιστήμονες μιλούν για πλήρη εξαφάνιση στο άμεσο μέλλον.

Σαν σήμερα, το 1947, βυθίζεται το ατμόπλοιο «Χειμάρρα» παρασέρνοντας στον υγρό τάφο 383 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 26 κομμουνιστές πολιτικοί εξόριστοι

  Οικοδόμος
18 Γενάρη του 1947. Στις 8:30 το πρωί της, το επιβατηγό ατμόπλοιο «Χειμάρρα» με περίπου 550 επιβάτες (86-87 άνδρες πλήρωμα), αποπλέει από τη Θεσσαλονίκη για τον Πειραιά. Το «Χειμάρρα» (σκαρί 42 χρόνων!) ανήκε προηγουμένως στη Γερμανία με την ονομασία «Χέρτα» και είχε δοθεί στο ελληνικό κράτος ως «πολεμική επανόρθωση».

Ας τους ξεπεράσομε!


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ημερών, η διακυβέρνηση της χώρας συνεχίζει να γίνεται μέσω θρασέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ίδια ακριβώς ώρα που ο φασουλής ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, προτρέπει την κουστωδία του να αρχίσει να εισβάλλει στα καφενεία και να ρίχνει χειροβομβίδες κατά του εχθρού που απειλεί να του πάρει την καρέκλα. 

Αλ. Αλαβάνος στον Σκαι 15-1-2014Πορεία διαμαρτυρίας για την «καταστροφική ανάπτυξη» της Χαλκιδικής


Θα δώσεις ξανά την λευκή επιταγή που σου ζητούν;

 
Φαντάσου να σου χτυπά την πόρτα κάποιος και να σου ζητά να του δώσεις μια λευκή επιταγή στο όνομά σου, ώστε να την χρησιμοποιήσει όπως αυτός κρίνει καλύτερα. Θα το έκανες ποτέ; Θα έδινες μια τέτοια λευκή επιταγή στο όνομά σου χωρίς κανενός είδους εγγύηση; Και πώς θα σου φαινόταν αν αυτός που σου ζητά την λευκή επιταγή, απαιτεί τη δική σου ζωή και της οικογένειά σου ως ενέχυρο; Δηλαδή αν αυτός αποδειχθεί απατεώνας, εσύ θα πρέπει να πληρώσεις τις ζημιές, όχι μόνο από την τσέπη σου, αλλά και με τη ζωή της οικογένειάς σου.

Εν Αρχή ην ο Σπόρος- Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφής μας...


Αιώνες τώρα οι άνθρωποι έσπερναν τους σπόρους τους και καλλιεργούσαν την τροφή τους. Κρατούσαν ένα μέρος του σπόρου για να σπείρουν την επόμενη χρονιά, αντάλλασσαν τους σπόρους τους με τους γείτονες, τους φίλους, τους φιλοξενούμενούς τους από άλλα μέρη και έτσι, από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά διασφαλιζόταν η διατροφική επάρκεια, η βιοποικιλότητα, και ο πολιτισμός.

Είσαι κι εσύ στη λίστα !!

 
Σωτήριον έτος το 2014. Καθ΄υπόδειξιν.
Πλιότερο σωτήριον του 2013. 
Πλιότερον !!
...............................................
"Φοβούμαι το θάνατο" ψιθύρισε ο μπάρμπα Σταύρος.
Εβδομηντάρης στους μάηδες, τριακοσιάρης στη σύνταξη.

Δάσκαλε τα έμαθες τα νέα; Οι βιομήχανοι έχουν παράπονα. Μην αρνείσαι την αξιολόγηση


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Δεν ξέρω αν μάθατε τα νέα.
Οι βιομήχανοι, παραπονιούνται γιατί δεν βρίσκουν, λέει, εξειδικευμένο προσωπικό για να προσλάβουν. Προφανώς εννοούν, εξειδικευμένο προσωπικό με 400 ευρώ το μήνα, όλα πληρωμένα.
Για το ύψος της αμοιβής, φρόντισε το μνημόνιο που ήρθε, τάχαμου, για να διορθώσει τα δημοσιονομικά της χώρας και όχι για να διατηρήσει τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ τα βρήκαν στο Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων

    του   Δημήτρη Αργυρού
Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Ύστερα από ένα κρεσέντο εκλογομαγειρεμάτων και εκλογοαπατών στα σωματεία των Ιωαννίνων, όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι και όχι μόνο εργαζόμενοι ψηφίζουν σε όλα τα σωματεία και ύστερα από την διαγραφή των συνταξιούχων, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ μοίρασαν τα οφίτσια τους στο ΔΣ του ΕΚΙ. Ήταν η τελευταία πράξη ενός δράματος για την κατασκευή συσχετισμών στα όργανα του Εργατικού κέντρου Ιωαννίνων, με τους εργαζόμενους απόντες από τις διαδικασίες και τα γεγονότα.

Η φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων στην ΕΕ

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ τα μίντια οργίασαν με τις δηλώσεις Φάρατζ στην Ευρωβουλή —κάποιοι μάλιστα καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι «προσβλήθηκαν» κιόλας για λογαριασμό μας!— ο οποίος απλά είπε το αυτονόητο που γνωρίζει όλος ο Ελληνικός λαός, η εκφυλισμένη Ευρώ-«Αριστερά» και η Πράσινη ουρά της (Κον Μπεντίτ κ.λπ.) συντάσσονται βέβαια με το Ευρωπαϊκό κατεστημένο —από όπου και τελικά τρέφονται.

Δάσκαλε που δίδασκες…


“Το πολύ το κυρ’ ελέησον το βαριέται και ο παπάς” (λαϊκή παροιμία)
Περίπου 400 ιερείς “ξηλώθηκαν”, λέει, από το Βατικανό κατά τη διάρκεια της θητείας του πάπα Βενέδικτου, παρότι οι καταγγελίες για παιδεραστία είναι πολύ περισσότερες… Συγκεκριμένα 300 καθαιρέθηκαν το 2011 και 100 το 2012… Αριθμοί διόλου ευκαταφρόνητοι…

Δυο δολοφονίες, ένας θάνατος, οι μίζες και ο Οτσαλάν


Του Κώστα Βαξεβάνη -Hot Doc
Μερικές εβδομάδες πριν από τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζοπουλου, η ομάδα που μοιραζόταν μαζί του την κοινή ιστορία και το χρήμα από τις μίζες, καταλαβαίνοντας πως ο κλοιός στενεύει γύρω της, συναντήθηκε στην Ελβετία για να αποφασίσει πώς θα εξασφάλιζε τη διάσωση της. Η μοναδική διέξοδος ήταν κάποιος από όλους να επωμιστεί την ευθύνη του χρήματος που υπήρχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για να δώσει στους υπόλοιπους τη δυνατότητα να διαφύγουν.

Πολιτικά Κοινωνικά Κινήματα και οι ηγέτες τους


Τώρα κοιτούν τα ραδίκια ανάποδα...

emember these 2 german idiots who were sponsored by Adidas?
...οι δύο Γερμανοί τρομοκράτες που ήθελαν να "εκδημοκρατίσουν" τον περήφανο Συριακό λαό, για λογαριασμό της "πολιτισμένης" δύσης.

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ...


Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: «Θα μεταναστεύσω αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» 


Στο καλό κυρία Αλ Σάλεχ...