#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Λευκές ή κόκκινες βδομάδες;;;

«Λευκή βδομάδα» ονομάζεται η πρόταση-μπαρούφα  να μείνουν κλειστά τα σχολεία 4 μέρες μετά την «καθαρά Δευτέρα» για να τονωθεί η τουριστική κίνηση. Δηλαδή θα κλείσουν τα σχολεία για να πάρουν οι γονείς τα παιδιά τους και να πάνε για χειμερινά σπορ, και να πάρει τα πάνω της η τουριστική βιομηχανία και το τουριστικό κεφάλαιο.

Όλα τα μπουμπούκια της Ν.Δ. στην πίστα

Παρακαλείται η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- τα σέβη μας στον Μεγαλειότατο God Father σας- να ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον  Αννίβα Παπακυριάκο, δήμαρχο  Βέλου-Βόχας, υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Βασίλη Νανόπουλο,

Δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα για το ιδεολογικό υπόβαθρο της οργάνωσης Ε.Ο 17 Νοέμβρη (Βίντεο)


Ένα βίντεο με μια δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την 17 Νοέμβρη μας έστειλε αναγνώστης μας. Τουλάχιστον για μας ήταν άγνωστη και δεν ξέρουμε ούτε τον χρόνο που έχει γίνει.

Η σπορά της οργής

«Θα σου δείξω το φόβο μέσα σε μια χούφτα χώμα»
T.S. Eliot, «Η ρημαγμένη γη»

Την ερχόμενη άνοιξη πρόκειται να ψηφιστεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ένας νόμος, που στοχεύει στον έλεγχο των σπόρων που καλλιεργούνται, δίνοντας το πράσινο φως στις μεγάλες πολυεθνικές. Στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ από το 2016.

Η τσατσά είδε το μιζαδόρο και κοκκίνισε


Της Μιχαλούς
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς τον τελευταίο καιρό ακούει για διαφθορά και σκάνδαλα στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό!!!  Πολιτικοί που αποδεικνύεται πως έκλεβαν το δημόσιο χρήμα. Στρατιωτικοί που γέμιζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Μιντιάρχες που έπαιρναν δάνεια απολύτως επισφαλή.

Ανατολική Γερμανία και Ελλάδα

Του Κώστα Παπουλή *
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, απλωμένο το χέρι του επαίτη προς το Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας, ελπίζουν σε «ελαφρύνσεις» για το χρέος, ως ανταμοιβή για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχαν, βυθίζοντας τον λαό και την πατρίδα σε μια πρωτοφανή κρίση και τραγωδία.

Η Γερμανική Επανάσταση – Η σοσιαλδημοκρατία πνίγει στο αίμα το προλεταριάτο


redflecteur.wordpress.com
Στις 5 Ιανουαρίου 1919 ξέσπασε στη Γερμανία η προλεταριακή Επανάσταση. Το ξέσπασμά της Επανάστασης στην Γερμανία ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς αντικειμενικών συνθηκών που συνέθεταν το πλαίσιο επαναστατικής κρίσης. Οι λαϊκές μάζες δεν ήθελαν άλλο την διακυβέρνηση του παλιού καθεστώτος και το παλιό καθεστώς δεν μπορούσε να κυβερνήσει όπως παλιά. Η εποχή αμέσως μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ήταν τραγική για την εργατική τάξη της ηττημένης Γερμανίας.

Πέντε πράγματα που δεν είναι και δεν κάνει ο σοσιαλισμός…

1. Ο σοσιαλισμός δεν είναι ο “επί γης παράδεισος”, για αυτό και η υπόθεσή του δεν είναι υπόθεση “Δευτέρας Παρουσίας.” Ο σοσιαλισμός είναι μονάχα η απόπειρα να αρθεί η αντίφαση ανάμεσα στην κοινωνικοποίηση της παραγωγής και την ατομική βάση της ιδιοποίησης του κοινωνικού προϊόντος προς όφελος της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας. Η απόπειρα αυτή περνά μέσα την υπερνίκηση κοινωνικών αντιφάσεων που στον καπιταλισμό δενείναι άμεσα ορατές, για αυτό και οξύνει την κοινωνική αντίληψη για αυτές.

Ουρλιάζοντας...κι όχι από τρέλα!


Λένε οι Ινδιάνοι ότι οι λύκοι ουρλιάζουν στην πανσέληνο γιατί βλέπουν μέσα σ'αυτήν το χαμένο τους ταίρι!
Ίσως και οι άνθρωποι θα έπρεπε να ουρλιάζουν μαζί τους! Γυρεύοντας το χαμένο τους εαυτό και την αποκατάσταση της ενότητας μαζί του. Μ'αυτόν που...

Χάρη, ξέχνα το…

Να θεσμοθετούνται για τους υπάλληλους ενός οργανισμού πρόσθετες ειδικές ανταμοιβές πέραν των τακτικών αποζημιώσεών τους στην περίπτωση επίτευξης αποτελεσμάτων πάνω από τους στόχους που τους θέτει η διοίκηση, είναι μια από τις στοιχειώδεις αρχές στη θεωρία της διοίκησης των ανθρώπινων πόρων που εφαρμόζεται κατά κόρον στην πράξη, σε όλα τα πλάτη και σε όλα τα μήκη του πλανήτη.

Οταν «μοιράζει» ο μιζαδόρος


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η περίφημη γερμανική εταιρεία HDW είναι στο επίκεντρο των ερευνών των δικαστικών Αρχών σε Γερμανία και Ελλάδα για τις τεράστιες μίζες που μοίρασε στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις συμβάσεις δισεκατομμυρίων για τα υποβρύχια. Μόνο αυτές οι συμβάσεις θα εξασφάλιζαν (και εξασφάλισαν) δουλειά και κέρδη για 5 ολόκληρα χρόνια στη Γερμανία.

Για γέλια και για κλάμματα

Το είδα στην πρώτη σελίδα τού σημερινού Ριζοσπάστη και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν λέω πως είχα συνηθίσει τις δημοκρατικές ευαισθησίες αυτού του ελεεινού κράτους αλλά τέτοιες εξόφθαλμες προσπάθειες νομιμοποίησης της παρανομίας, του αυταρχισμού και του ξεσκίσματος ακόμη και των απλών αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να με εκπλήσσουν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι,...

Του Δημήτρη Καζάκη
Έτσι έλεγε ένα παλιό σύνθημα... Υπερβολή; Μπορεί. Στις μέρες μας όμως όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι, επίδοξοι ή μη, έχουν βαλθεί να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο σύνθημα.
Αυτή την φορά δεν αναφέρομαι στους γνωστούς δημοσιογράφους επί μισθώσει, ένα είδος επαγγελματιών δολοφόνων της αλήθειας και της ενημέρωσης που κυριαρχούν σήμερα ελέω καναλαρχών και καθεστώτος κατοχής.

Γιατί να λες φρίκη την κοινωνικοποίηση μιας τράπεζας και όχι την ανακεφαλαιοποίησή της ;

 του Θάνου Ανδρίτσου
Φρίκη, χαρακτήρισε η ΝΔ, τη φοβερή αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ μια πολυμελής ομάδα, η «Κομμουνιστική Τάση», απεργάζεται την ανατροπή του συστήματος και την εγκαθίδρυση μιας «“επαναστατικής κυβέρνησης” που θα καταργήσει τον στρατό, θα ιδρύσει “λαϊκή πολιτοφυλακή”, θα φορολογήσει τους Έλληνες με 75% και θα αντικαταστήσει την Αστική Δημοκρατία, με τη “σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων”». Συνεχίζει καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει αυτή την ομάδα που θυμίζει τον αιμοσταγή Χότζα, ενώ στο τέλος παραθέτει και το πρόγραμμα της ομάδας αυτής.

Δήθεν ζωή

Σε δύο κομμάτια έχουν χωρίσει την ειδησεογραφία κατανάλωσης οι αρχισυντάκτες πολιτικοί και με περισσή επαγγελματικότητα διαχέουν οι κατοχικοί δημοσιογράφοι: Σκάνδαλα εκατομμυρίων και τρομοκράτηση πολιτών.
Από τη μια βλέπεις να σκαλίζουν σκάνδαλα που επί δεκαετίες σκόνταφτες πάνω τους, ακόμα κι αν ζούσες στην πιο ακριτική περιοχή, και από την άλλη σε τρομοκρατούν ότι θα σε τιμωρήσουν ανελέητα αν δεν πληρώσεις τα σκανδαλώδη χαράτσια που οι νέοι Λουδοβίκοι σού επιβάλλουν.

Ξεπουλάνε τώρα και τη ΔΕΗ! Πρέπει να τους ρίξουμε άμεσα!!!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr 
 Η άθλια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το ξεπούλημα των δικτύων  και ολόκληρης της ΔΕΗ ιδιωτικοποιώντας το 66% του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), με το υπόλοιπο 34% να παραμένει στο κράτος για να υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ!

Άρχισε ο εμφύλιος στην υψηλή κοινωνία

- Σουτζούκ λουκούμ με γεύση τριαντάφυλλο προσέφεραν στον κύριο Φιλιππίδη οι υπεύθυνοι των φυλακών στις οποίες κρατείται προσωρινά. Εκείνος τους ευχαρίστησε φωνάζοντας με νοσταλγία «ΠΑΩ-ΠΑΩ». - Το τελευταίο διάστημα, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ανακρίσεις, μίζες, ξέπλυμα, απιστίες, κακουργήματα, καταχρήσεις, από εκλεκτούς εκπροσώπους του ιδιωτικού κεφαλαίου και των φίλων τους πολιτικών.