#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

λάσπη online – τελικά ποιοι είναι οι τρομοκράτες;

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ δημιουργήθηκε στην Αργυρούπολη πριν ένα περίπου χρόνο, από νέους κυρίως ανθρώπους, που νιώθουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τη επίθεση, που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξή μας ήδη ενοχλεί αυτούς που ευθύνονται για την κρίση.

Μερικά από τα έργα του εκλιπόντος Ariel Sharon. Σκατά στο τάφο του φονιά!

Γιώργος Κοντογιώργης, Η “ιμιοποίηση” της Ελλάδας έχει ήδη συντελεσθεί. Οι εσωτερικοί δυνάστες αποκομμένοι από την συλλογικότητα, βυθίζουν και τον βυθό της χώρας για να την κρατούν σε ομηρία και να την νέμονται

Συνέντευξη στα Επίκαιρα (220/1.1.2014)(1) Έχετε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι το σημερινό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε αντιπροσωπευτικό ούτε δημοκρατικό… Ισχύει ειδικά στην Ελλάδα ή υπάρχει γενικότερη κρίση του δυτικού κοινοβουλευτισμού με τις οποίες “αποχρώσεις” του στις διάφορες χώρες;
Γενικά στον κόσμο όλο, στην εποχή μας, δεν υπάρχει ούτε η δημοκρατία ούτε η αντιπροσώπευση. Όχι επειδή ο κοινοβουλευτισμός διέρχεται κρίση, αλλά διότι ως εκ της φύσεώς του δεν εγγράφεται στην αντιπροσώπευση ή στη δημοκρατία.

Annus mirabilis, για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ*
Το 2014, εκλογική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μπορεί να αποτελέσει έτος-σταθμό για την αναστροφή της πλημμυρίδας του κυρίαρχου τρεις δεκαετίες ήδη νεοφιλελευθερισμού. Οχι μόνο γιατί οι ευρωεκλογές θα στείλουν ένα μήνυμα ανάλογο αλλά πολύ πιο ηχηρό από αυτό των δημοψηφισμάτων για το Ευρωσύνταγμα, αλλά και γιατί η ανατροπή στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για ευρύτερες εξελίξεις.

Πως θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα


«Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις»

Δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην «Εφ.Συν.»
«Μέσα στην άθλια καρικατούρα σκηνικού 2002, που επαναλαμβάνεται και γίνεται ακόμη πιο γελοία στις τωρινές συνθήκες της καταστροφής που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων αυτού του τόπου, για μια ακόμη φορά θα ήθελα να πω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνει ο καθένας απέναντι στο σύστημα της φυλακής, καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε τα όσα κατάκτησαν οι φυλακισμένοι και οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως το κάναμε μέχρι και σήμερα».
10/01/14

Φυλακή λαών διατάσσει – τοπικοί δεσμοφύλακες εκτελούν

Του Δημήτρη Πατέλη
Η διάρκεια και το βάθος της συστημικής κρίσης, καθώς και ο καταστροφικός για το λαό χαρακτήρας των πολιτικών διαχείρισης αυτής της κρίσης εκ μέρους των εθνικών και υπερεθνικών καθεστωτικών δυνάμεων, κάνουν όλο και πιο φανερό το χαρακτήρα της Ε.Ε. και των θεσμών της. Τα δομικά χαρακτηριστικά και οι αντιφάσεις του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των κατά τόπους περιφερειακών του ολοκληρώσεων, εκδηλώνονται ιδιαίτερα στη δομική του κρίση.

ΟΤΕ: Συρρίκνωση και αποεπένδυση έφερε η “καλή ιδιωτικοποίηση”

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ 
Η πώληση του ΟΤΕ στον γερμανικό κολοσσό της Ντόιτσε Τέλεκομ το 2008, μαζί με τη μοναδική στο είδος της πώληση μέσω μεσάζοντα, του Ανδρέα Βγενόπουλου, συνοδεύτηκε από μια σειρά υποσχέσεων για το μέλλον του οργανισμού, που ως σημείο αφετηρίας τους είχαν τις ελπίδες που δημιουργούσαν τα αδιαμφισβήτητα μεγέθη της Ντόιτσε Τέλεκομ.

Το βάρος των αλυσίδων

Πως καταστρέφεται μια χώρα… Κάτι μας θυμίζει αυτό…Κωδικός: Πατρίδα

Του Γιάννη Λαζάρου
Όλων το ερώτημα είναι “τι κάνουμε τώρα;” Για να δοθεί η απάντηση πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν το ερώτημα διότι τούτη η χώρα είχε και έχει τρεις λαούς και όχι έναν.