#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Περί 17 Νοέμβρη ο λόγος


Η 17Ν χτυπούσε διεφθαρμένους κυβερνητικούς κι εγώ δεν είμαι,
η 17Ν χτυπούσε βασανιστές της Χούντας κι εγώ δεν είμαι,
η 17Ν χτυπούσε μπάτσους των ΜΑΤ κι εγώ δεν είμαι,
η 17Ν χτυπούσε καπιταλιστές που φτιάξανε την περιουσία τους πάνω σε πτώματα κι εγώ δεν είμαι,
η 17Ν χτυπούσε απόστρατους που σε μία νύχτα γίναν η πλουσιότερη οικογένεια στην Ελλάδα κι εγώ δεν είμαι,

Τρομοκρατια...τελος!!


Κατεβάστε δωρεάν έντεκα βιβλία του Αντόνιο Γκράμσι (PDF)

 Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci)-(κωμόπολη Άλες Σαρδηνίας, 22 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και πολιτικός επιστήμονας.

Τα εργοστασιακά συμβούλια. – Αντόνιο Γκράμσι
Σοσιαλισμός και κουλτούρα
Παρελθόν και Παρόν
Οι θέσεις της Λυών
Λογοτεχνία και εθνική ζωή
Κείμενα
Η ζωή ενός επαναστάτη
Η οργάνωση της κουλτούρας
Για το Μακιαβέλι
Ιστορικός υλισμός – τετράδια της φυλακής
Οι διανοούμενοι
  

Της πουτάνας


Μπόχα από παντού.

Πταίσμα η αιθαλομίχλη.


Συντονισμένα οι σαξεστορίτες παίζουν ρέστα.

Σκάνδαλο στο ΤΤ.

Ρεμούλες, μίζες, αρπαχτές, κόστους 500 μυρίων.

Σιγά το πράμα!

Τρομοκρατία είναι….

 Δημήτρης Αργυρός
Πρωί, πρωί, ακούγοντας τρίτο πρόγραμμα- κουλτούρα όχι παίξε γέλασε- θα αναστοχαστώ για το ποιος είναι τρομοκράτης. Τρομοκράτης είναι ο καταπιεσμένος που δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και «εξοστρακίζει» τον καταπιεστή του. Ναι είναι τρομοκράτης για τον καταπιεστή του. Τρομοκράτες είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν μια άγρια απεργία γιατί έχουν να πληρωθούν μήνες;;

Ποιος είσαι συ, ρε;

Η είδηση, την πρώτη μέρα προεδρίας της Ελλάδας, είναι: “Απειλούνται με κατασχέσεις όσοι δεν πλήρωσαν χαράτσι αν δεν ξοφλήσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου”.
Όποιος δεν θεωρεί ότι η ιστορία ξεκίνησε από την ώρα που γεννήθηκε, μπαίνει σε μία διαδικασία σύγκρισης άλλων εποχών και αυτών εδώ που διανύουμε.

Ζαπατίστας: 20 χρόνια εξεγερμένης αξιοπρέπειας


Οι Ζαπατίστας κλείνουν 20 χρόνια αγώνων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον καπιταλισμό και το φασιστικό διεφθαρμένο Μεξικάνικο κράτος. Εξασφαλίζοντας μέχρι τα τώρα την αυτονομία σε 5 αυτόνομους δήμους, σε 5 αυτοοργανωμένα κέντρα, που τα ονομάζουν Caracoles. Αυτόνομες, αυτοοργανωμένες περιοχές που η εξουσία έχει περάσει αμεσοδημοκρατικά στις γενικές συνελεύσεις των κατοίκων, ανδρών και γυναικών.

ΚΚΕ: Νομιμοποιεί την κατοχή και μας εμπαίζει…


resaltomag
Η ηγεσία του ΚΚΕ ξεπερνάει σε υποκρισία και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθαρά ότι αγωνίζεται για τη σωτηρία της ΕΕ και της ευρωζώνης και ότι διεκδικεί την κυβερνητική διαχείριση του καθεστώτος μέσα από τις ομαλές εκλογικές λειτουργίες, αναμένοντας παθητικά το πότε θα πέσει ο σκουληκιασμένος καρπός (κυβέρνηση).
Το ΚΚΕ δηλώνει τα αντίθετα:

2014: Η οδύσσεια του συστήματος


Πέτρος Αργυρίου
Η αποφράδα χρονιά του 2013 έκλεισε με τoυς κάκιστης ποιότητας κοινοβουλευτικούς θεσπιανισμούς για την απελευθέρωση των εξώσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Οι διάκονοι της παγκόσμιας μνημονιακής εκκλησίας, οι βουλευταράδες μας το παίζαν δύσκολες όταν την αμοιβή της πορνείας τους την έχουν εισπράξει ήδη από τους αγαπητικούς δανειστές τους.

Η λαϊκή αίσθηση για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού

Του Γ. Γ.
Τι ατάκες και σκίτσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού δεν λέγεται.
Ευρηματικότητα στα σκίτσα, έμπνευση στις ατάκες, δείχνουν ότι ο απλώς ο κόσμος όχι δεν ένοιωσε καμιά ανασφάλεια, όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά στην κυριολεξία το απόλαυσε.

Σίγουρα Τρέμη, Πρετεντέρης και όλος ο δημοσιοκαφρικός συμφερτός τζάμπα το παλεύει. Ο κόσμος της δουλειάς, τα λαϊκά στρώματα βιώνουν καθημερινά ποιος τρομοκρατεί την ζωή μας, ποιος την οδηγεί στην εξαθλίωση.