#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1821

Κάθε φορά που περνώ μπροστά από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, η θέα των δυο ανδριάντων, του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄ και του Ρήγα Βελεστινλή, που στέκουν παραστάτες στις δυο άκρες του κτιρίου, γεννά μέσα μου τα ίδια πάντα συναισθήματα θλίψης και αποδοκιμασίας. Γιατί το γειτόνεμα αυτών των δυο μορφών αποτελεί για μένα μια παραστατική υπενθύμιση της ταλαιπωρίας που έχει υποστεί η νεώτερη ιστορία μας, ώστε να προσαρμοστεί στις αντιλήψεις και τα συμφέροντα ορισμένων,

ΚΑΙΑΔΑΣ


Της Λίλα Μήτσουρα

Στον Καιάδα, ο οικονομικά καχεκτικός και ανάπηρος λαός!!!

Στον Καιάδα ο Έλληνας που δεν μπορεί να πληρώσει. Το κράτος για να διασφαλίσει την ευγονική φυλή, θα μας αφανίσει εμάς τους κακομοίρηδες που καταστρέφουμε το image του κράτους.

...πούτσες μπλε και πράσινα άλογα


ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών και ο χορός των εκατομμυρίων με τις μίζες πολιτικών, των ανωτάτων αξιωματικών του στρατεύματος και των κομματικών λαμογίων, ουδόλως φαίνεται να συγκινούν τα σκατοβουτημένα ΜΜΕ των διαπλεκομενονταβατζήδων.

Ο Καρέλιας και ο κούκος που… καπνίζει!


Του Μανώλη Δημελλά                     απο:  aixmi

Δώσε πίτες, παραγεμισμένες με φλουριά, έπειτα σπρώξε και λαχνούς με χρήμα και θα δεις πως καμαρώνει ο λαουτζίκος για τα δώρα.
Κάπως έτσι χειροκροτάμε τον Καρέλια, που άνοιξε το πορτοφόλι και μοίρασε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους του.
Δεν λέω κουβέντα για τη γενναιοδωρία. Στα σίγουρα δείχνει ωριμότητα και ήθος, αλλιώς τέτοια θάρρητα ούτε στο μυαλό δεν χωράνε.

Οι «αντιεξουσιαστές» στην εξουσία!


 Ναι, το διαβάσαμε και εμείς∙ είναι αλήθεια. Ο «αγώνας» επιτέλους δικαιώθηκε. Χρόνια και χρόνια ενδελεχών ερευνών και αδιάκοπης μελέτης απέδωσαν πλέον καρπούς. Και τι καρπούς! Με άρωμα επαναστατικής αριστεράς και ακαταμάχητη γεύση ριζοσπαστικών κινημάτων. Βρέθηκε, κυρίες και κύριοι, η συνταγή για το ιδανικό κράτος!

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Η αλήθεια είναι ψυχρή και δύσκολη για τους Έλληνες


«Οι δυσκολίες θα συνεχιστούν. Το 2014 αναμένεται να είναι σκληρή και επικίνδυνη χρονιά για όλους μας», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος-αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Μέτωπο και γεωστρατηγικές αλλαγές

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι πια φανερό ότι εάν δεν είμαστε αποφασισμένοι να φύγουμε όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά και την ΕΕ, δεν είναι δυνατή η έξοδος από την σημερινή πρωτόγνωρη καταστροφή. Παρόμοια, όμως, ριζική αλλαγή απαιτεί βαθιά συνειδητοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, που μόνο μέσα από ένα παλλαϊκό Μέτωπο, (σαν αυτό που έχω περιγράψει) μπορεί να δημιουργηθεί. Συνειδητοποίηση, ότι εάν δεν θέλουν να καταδικαστούν σε μόνιμη εξαθλίωση, απαιτούνται σημαντικές οικονομικές αλλά και γεωστρατηγικές αλλαγές.

Λαθρεπιβάτες σε μια βάρβαρη πορεία (με ελεγκτές ανέργους)

Τον τελευταίο καιρό, εύκολα παρατηρείται από τον καθένα και την καθεμιά που αναζητά εργασία μια μεγάλη αύξηση των θέσεων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αναλογικά με τις υπόλοιπες (σχεδόν μηδαμινές) προσλήψεις. Ένα πολυάριθμο κομμάτι ανέργων, χτυπημένο από τις περικοπές σε όλα τα πεδία και αναγκασμένο να εργαστεί για να αναπαραχθεί, ψάχνει πλέον εργασία μέσω αυτών των προγραμμάτων.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ?

Αυτές οι γιορτές με βρίσκουν μ΄αυτή την απορία. Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ ειδα στο πανηγύρι που προηγήθηκε (τις γιορτές) πως λεφτά υπάρχουν ακόμα. Εχω μπερδευτεί μεταξύ αγανακτισμένων που δεν έχουν ψωμί να φάνε κι εκείνων που δεν μπορούν να αγοράσου τα διάφορα αι-χάσου. Μεταξύ εκείνων που χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο γιατί δεν τους έχει μείνει τίποτα πια κι εκείνων που απλά περνάνε λιγότερο καλά. Ξέρετε αυτό τη διαφορά μεταξύ του δεν ξέρω τι θα απογίνω και περνάω απλα λιγάκι πιο στριμωγμένα τη χωρίζει μια άβυσσος.

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των φτωχών

Του Γιώργου Κατρούγκαλου
Όπως η εντολή «ου φονεύσεις» θέτει σαφή όρια προκειμένου να εξασφαλίσει την αξία της ανθρώπινης ζωής, έτσι και εμείς σήμερα πρέπει να πούμε «δεν θα φονεύσεις» και σε μια οικονομία αποκλεισμού και ανισότητας. Αυτή η οικονομία σκοτώνει. (…) Όλα σήμερα υπακούουν στους νόμους του ανταγωνισμού και της επιβίωσης του ισχυρότερου, όπου ο δυνατός τρέφεται από τους αδύναμους. 
Πάπας Φραγκίσκος Α’, Evangelii gaudium, 2013, 53.
Το προηγούμενο δεκαήμερο ήμουν στην Ινδία, προκειμένου να διδάξω ένα μεταπτυχιακό μάθημα στη Νομική Σχολή του Ν. Δελχί. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την πραγματικότητα μιας χώρας, που μαζί με την Κίνα, εμφανίζεται από τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού ως καθαρή περίπτωση επιτυχίας της πολιτικά ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης.

Αντίσταση στη νέα γερμανική Κατοχή – Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα


Το παρακάτω κείμενο της Επιτροπής Αντίστασης στη νέα γερμανική Κατοχή θα μοιραστεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Καλλιθέα. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί Θησέως και Χαροκόπου γωνία. Η επιτροπή είναι ανοιχτή και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι-ες το επιθυμούν.

Νέο ρεκόρ χαμηλής βρεφικής θνησιμότητας για την Κούβα το 2013!

 
Πηγή: Cubadebate
Ως ένδειξη των επιτευγμάτων της Επανάστασης στην υγεία των μητέρων και των παιδιών, η Κούβα κατέγραψε το 2013 τον χαμηλότερο δείκτη βρεφικής θνησιμότητας στην ιστορία της: 4,2 ανά 1000 γεννήσεις ζώντων βρεφών, γεγονός που την τοποθετεί ανάμεσα στις πρώτες χώρες του κόσμου με τους χαμηλότερους δείκτες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ

 Πάρτι των βαμπίρ σε νεκρή οικονομία 
 
Λεωνιδας Βατικιωτις   (Πριν, 4.1.2013)

Eνα τιτάνιο έργο έχουν να διεκπεραιώσουν οι εναπομείνασες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες την χρονιά που έρχεται: να μεταφέρουν στις πλάτες του ελληνικού λαού το κόστος «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας! Να στραγγίξουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και, πρωτίστως, την κινητή και ακίνητη περιουσία του λαού ώστε τα δημόσια έσοδα να μην ακολουθήσουν την δραματική συρρίκνωση της οικονομίας και των αμοιβών, αλλά να κινηθούν στην αντίθετη τροχιά, δηλαδή να αυξηθούν, ακόμη κι αν αυτό συντελεστεί σε βάρος του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας.

Η πτώχευση της Δύσης


 Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα – γεγονός που σημαίνει ότι, αν και χρησιμοποιούνται νέα φάρμακα ή καινούργιοι μέθοδοι για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, η κατάληξη θα είναι ξανά εκρηκτική

 Βασίλης Βιλιάρδος
Για να κατανοήσει κανείς τη δίνη, στην οποία έχει «εγκλωβιστεί» ο πλανήτης, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, το δυτικό «οικονομικό μοντέλο» στηρίζεται στη διαρκή ανάπτυξη – ενώ επηρεάζει καταλυτικά ολόκληρη την υφήλιο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BBC: Η Ελλάδα είχε 2 δις πρωτογενές πλεόνασμα από το β' εξάμηνο του 2011!

ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! 
ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
Ιδού λοιπόν πως θα "πληρωνόντουσαν μισθοί και συντάξεις" και που θα "βρίσκονταν τα λεφτά". Είχαν ήδη βρεθεί από την αφαίμαξη των Ελλήνων. Στόχος όμως ήταν η ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους απατεώνες τοκογλύφους που γέμισαν με δισεκατομμύρια τα ταμεία τους. Και ακόμα γεμίζουν...