#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Οι "ήσυχες συνειδήσεις" και "συνειδησούλες"...

"Η ήσυχη συνείδηση είναι πάντα μια ψευδής συνείδηση"
Έντγκαρ Μορέν

- Η ήσυχη συνείδηση χρησιμοποίησε την πυρά για χειρόγραφα, βιβλία κι ανθρώπους, την Ιερά Εξέτασή της, τις Σταυροφορίες της, την καταστροφή έργων πολιτισμού, με τη δικαιολογία της επαναφοράς απίστων κι αιρετικών στο δρόμο της "αγάπης"!

4,3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Μόλις χθες αποκαλύψαμε την “ενίσχυση ντροπής” στην Alpha Bank με 4 δις Ευρώ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ALPHA BANK! Και δεν μιλάει κανείς…
Σήμερα έχουμε την συνέχεια.
Το υπουργείο οικονομικών μοιράζει στην EUROBANK εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 4.280.000.000 €!

Οι κοτζαμπάσηδες τα προεπαναστατικά χρόνια

του Ξενοφώντος Μπρουτζάκη
Το φαινόμενο του ελληνικού τοπικισμού έχει τις ρίζες του στα προεπαναστατικά χρόνια, τότε που οι προύχοντες των τοπικών κοινωνιών ρύθμιζαν τα ζητήματα που προέκυπταν σε αυτές με τους δικούς τους ανθρώπους στην κεντρική διοίκηση. Ήδη, στα δύο προηγούμενα τεύχη έχουμε σημειώσει ότι τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι Φαναριώτες είχαν σε ολόκληρη τη διάρκεια του 17ου αιώνα εδραιώσει τη θέση τους στην κεντρική διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ελέγχοντας ουσιαστικά κάθε πτυχή της ζωής των υπόδουλων ορθοδόξων.

Γράφει "Κούβα"... διαβάζεται αξιοπρέπεια, περηφάνεια κι Ανεξαρτησία!


Αλήτης Ρουφιάνος δημοσιογράφος...

Ερπετό, δείγμα γερμανοτσόγλανου!
 «Μάθαμε την Ιστορία από το ΚΚΕ, γι' αυτό και τη μάθαμε λάθος»!
Αμετροέπεια και εμπάθεια - Ένα ντοκιμαντέρ για την Αντίσταση στην κατοχή, το Δεκέμβρη του 1944 και τον εμφύλιο, θα παρουσιάσει ο «ΣΚΑΪ». Και το προπαγανδίζει καθημερινά από τις εκπομπές του. Στο πλαίσιο όμως επαφής με τους ακροατές του, χτες το πρωί δέχτηκε το ερώτημα από φοιτητή που κάνει το διδακτορικό του στις ΗΠΑ, αν στο ντοκιμαντέρ έχει μιλήσει και εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Επικήδειος σε έναν "ανώνυμο"...


Άλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη. Το σημερινό δελτίο Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, δεν μπορεί να αφήσει αμφιβολίες.
Την ίδια ώρα που ένας ακόμα συμπολίτης μας ξεψυχούσε αβοήθητος επειδή ήταν ανασφάλιστος και ενδεής κι επειδή κανένας διοικητής δημόσιου νοσοκομείου δεν άνοιγε τις πόρτες του «μαγαζιού» του για να τον δεχθεί, την ίδια πάνω-κάτω ώρα, ο παρανοϊκός τηλε-βιβλιοπώλης που υπουργεύει από τα πλατό της Τηλεδημοκρατίας μας, έπιανε πάλι το στασίδι για να μας πείσει ότι κόπτεται!

Μία είναι η ουσία

Κατάφεραν τελικά η χώρα να ορίζεται και να κυβερνάται μόνο από ένα Υπουργείο. Τα δικαίωμα ζωής, υγείας, παιδείας, ιδιοκτησίας, δικαιοσύνης έχουν γίνει όλα χαρτοφυλάκια του υπουργείου οικονομικών. Οι δανειστές κατάφεραν τελικά αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο για μια ελεύθερη χώρα. Να ορίσουν τιμή ζωής με φύλακες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον παρακρατικό στρατό που το απαρτίζει.

Φωτογραφία του Νικόλα μας από τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου στο προαύλιο των φυλακών


Ναι στην Αλληλεγγύη μας, όχι στην «φιλανθρωπία» τους

«Το έγκλημα είναι τόσο μάταιο όσο και η φιλανθρωπία» 
(Ευγένιος Ιονέσκο)

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου καθώς φιλοξενήθηκε σε περίοπτη θέση στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Ο ιδρυτής του «Facebook», ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατέκτησε την κορυφή στη λίστα των «φιλανθρώπων» του πλανήτη μέσα στο 2013.

Το Ελληνικό κράτος της μίζας και η Γερμανική συνενοχή


Γνωστός έγκριτος δημοσιογράφος είπε χαριτολογώντας σε πρωινή ραδιοφωνική ότι είναι πολύ εύκολο να βρεις σε ποιες κρατικές προμήθειες έχουν δοθεί μίζες: έχουν όλες μπροστά τους το επίθετο «εθνικός» και ο προϋπολογισμός τους έχει από 7 ψηφία κι απάνω. Η ομολογία του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα αποδεικνύει ότι το δημοσιογραφικό καλαμπούρι είναι απολύτως ακριβές ως προς το περιεχόμενο του.

Το 2014 δεν είναι 2012

του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές», διακηρύσσει ο υπουργός Οικονομικών.
«Θα αποφασίσουμε στα μέσα του 2014 αν πρέπει να βοηθήσουμε πάλι την Ελλάδα», δήλωσε προχθες ο Σόιμπλε, λίγο μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Ελλάδα. Και συνέχισε: «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε».

Είμαστε όλοι… Αφρικανοί;....

papaioannou-giannis
via Βαθυ Πρασινο

Ο χαρακτήρας και η ταυτότητα του νομίσματος


Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης
 Ας αφήσουμε όλους αυτούς στο νιρβάνα του δικούς τους ιδεολογικού οπίου κι ας έρθουμε στο προκείμενο. Το ευρώ από τον τρόπο που σχεδιάστηκε και λειτουργεί εκφράζει αναγκαστικά συγκεκριμένες σχέσεις ισχύος.

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Στρατούλη

Τι άλλο περιμένουν οι δικαστές προκειμένου να τερματίσουν με την απόφασή τους μια πορεία στον θάνατο;

Ποιά δημοκρατία;

Ο φιλόσοφος Πλάτωνας έχει πει ότι «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους». 
Επομένως, όποιος λαός αφήνει την τέχνη της πολιτικής σε αδαή χέρια και μυαλά, και δε νοιάζεται να συμμετάσχει ο ίδιος σε ότι άμεσα τον αφορά, είναι άξιος της μοίρας του.

ΕΥΡΩ 'Η ΔΡΑΧΜΗ; ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Από την αρχή της κρίσης, ακριβέστερα καταστροφής-υποδούλωσης, το ερώτημα «πρέπει να φύγουμε από το ευρώ;» επανέρχεται σε διάφορες παραλλαγές. Κατά τρόπο απολύτως συνήθη για τη χώρα, η συζήτηση γίνεται, δυστυχώς, εν μέσω ακραίας σύγχυσης ως προς τα δεδομένα, ελάχιστης σοβαρότητας (και, φοβόμαστε, επιχειρήσεων παραπλάνησης ισχυρών γεωπολιτικών κέντρων).

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Στρατούλη

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι τρεις αλληλέγγυοι μετά την έκκλησή του
Τι άλλο περιμένουν οι δικαστές προκειμένου να τερματίσουν με την απόφασή τους μια πορεία στον θάνατο; Ο ίδιος ο Σπ. Στρατούλης, διαισθανόμενος την απόλυτη θυσία των τριών κρατουμένων αλληλέγγυων, που του συμπαραστέκονται με μια εξίσου εξαντλητική απεργία πείνας, τους καλεί σε γράμμα του να σταματήσουν.

ο καλός εργοδότης, είναι ο κρεμασμένος εργοδότης

 Δημήτρης Αργυρός
Και να που υπάρχουν και εργοδότες που σκέπτονται πιο στρατηγικά το δικό τους μέλλον, όπως και το μέλλον της τάξης τους. Κάνοντας ταυτόχρονα και ένα πολύ προμόσιον και διαφήμιση για το προϊόν του που δεν είναι και από τα πλέον υγιεινά.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο καπνοβιομήχανος Ανδρέας Καρέλιας θα μοιράσει μπόνους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους του(δες εδώ). Σε μια εποχή που οι περισσότεροι εργοδότες όχι μόνο δεν δίνουν τα προβλεπόμενα αλλά κόβουν και όλα από αυτά. Αποδεικνύοντας πως ακόμη και σήμερα στην πιο βαθιά συστημική κρίση υπάρχουν κεφαλαιοκράτες που βγάζουν κέρδη, πολλά κέρδη...