#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 29/11/2013 "Η ΑΠΑΤΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο


Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)
Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ.
Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για... γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε...200ευρώ/m2.

Οι... μπλε και πράσινοι κάδοι...

...είναι φυσικό επακόλουθο του χρόνιου εθισμού στην πολιτική των μπλε και πράσινων «κόκκων»...

PONY NAMCO: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 24 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ

 VIDEO
 Η τέταρτη γενιά του θρυλικού PONY ετοιμάζεται με μυστικότητα στη Θεσσαλονίκη

NAMCO ΑΕ και το νέο PONY 4
Οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν θέσει εξαρχής στόχο την παραγωγή ενός ελληνικού αυτοκινήτου με κεντρικό άξονα την εθνική παραγωγή, την κλασική απλότητα και τη λιτή εμφάνιση.

Ετοιμάζουν τη «Λαϊκή Δεξιά»;Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Σε προχθεσινό κείμενό μας δίναμε μια συνθετική και συνοπτική εικόνα του καθεστωτικού δράματος. Υπογραμμίζαμε μεταξύ άλλων:

«Η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και αυτό τα επιτελεία του 4ου Ράιχ το γνωρίζουν. Ετοιμάζονται, λοιπόν, για το αύριο. Για την ακρίβεια για το μεθαύριο.
Το αύριο είναι γνωστό: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Κινδυνεύει ο Στρατούλης, ολιγωρεί η Δικαιοσύνη.

Μεταφέρθηκε για τρίτη φορά στο Νοσοκομείο Λάρισας με άμεσο πλέον κίνδυνο για τη ζωή του ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης. Ο γιατρός του δηλώνει πολύ ανήσυχος μια και ο κρατούμενος έχει περάσει την κόκκινη γραμμή των 40 ημερών απεργίας πείνας και έχει απώλειες 18% του σωματικού βάρους του. Ούτε και σήμερα θέλησε να εκδώσει μια απόφαση στοιχειώδους ανθρωπιάς για τον Στράτο Στρατούλη το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, αναβάλλοντας επ' αόριστον την έκδοσή της.

Της Άντας Ψαρρά
συνήγορος του, Κωνσταντίνα Κάτσια, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι έχει ξεπεραστεί κάθε έννοια εύλογης διάρκειας προκειμένου να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Οικουμενική Αριστερά. Η ρεαλιστική και ώριμη πολιτική πρόταση

Τα τρία τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια επαναστατική διαδικασία στη βάση της ελληνικής κοινωνίας (όπως και σε όλο τον δυτικό κόσμο), μια δυναμική διαδικασία αλλαγής πορείας της διαρκούς επανάστασης των αθρώπων επί της γης.

Ρωσία: Με τιμές ήρωα η επίσημη κηδεία του Μιχαήλ Καλάσνικοφ


Πηγή: 902,gr
Με τιμές εθνικού ήρωα κηδεύτηκε την Παρασκευή, στο ομοσπονδιακό στρατιωτικό κοιμητήριο στο προάστιο Μίτισχι της Μόσχας, ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Ο σχεδιαστής που θρυλικού αυτόματου όπλου «ΑΚ-47», έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, σε ηλικία 94χρόνων, σε νοσοκομείο της επαρχίας, όπου νοσηλεύονταν με μακροχρόνια ασθένεια.

Πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι (Βίντεο)

Λογικό ήταν ότι οι αποκαλύψεις για το πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα που έκανε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας να είναι κεντρικό θέμα στην ειδησεογραφία.
Ο τύπος προφανώς επιδιώκοντας μια καλή αντιμετώπιση από τους δικαστές κατονόμασε 17 πρόσωπα, που εμπλέκονται σ’ αυτό το σκάνδαλο,  ανάμεσα τους πολιτικούς και επιχειρηματίες και υποστηρίζει ότι το έγκλημα της μίζας ήταν διακομματικό και ότι ο ίδιος συμμετείχε από το 1989.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΤΟ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ.
Ανήμερα της ομολογίας του αιώνα, “σκάει” η μίζα του Τομπούλογλου.
Τα κανάλια όπου δουλεύει ο γαμπρός του μεγαλέμπορα, παίζουν Τομπούλογλου.
Οι εφημερίδες που υμνούσαν τον Γιάννο, παίζουν Τομπούλογλου.

Ενάντια στην εκποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας)

Σκέψου πολύ, σκέψου καλά, σκέψου ελεύθερα και αποφάσισε τι θέλεις για τα εθνικά αγαθά της χώρας σου.
Και μετά, όρθωσε το ανάστημα σου, άρθρωσε τον ορθό λόγο σου και έλα να σταθούμε όλοι μαζί. Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας. Για αξιοπρεπή ζωή και μέλλον στην πατρίδα μας.»

Της Φλώρας Παπαδέδε
Εργαζόμενη στο ΑΔΜΗΕ
Απέναντι από τις γέφυρες του Ροσινιόλ και του Αγίου Στεφάνου στην Εθνική Οδό αναρτώνται δύο μεγάλα πανώ: «ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Συντονιστικό Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ».
Τι είναι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και γιατί κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε αυτόν;
Ο ΑΔΜΗΕ, είναι το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, που θυγατροποιήθηκε το 2012 κατ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγκληματικές οργανώσεις

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που πέρασαν από τους πιστούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Αντώνης Κάντας άρχισε να κελαηδά, και τα κανάλια ασχολούνται ακόμη με τα 25 χιλιάρικα του Ταμπούλογλου και τις πλαστές πινακίδες του Μιχάλη Λιάπη.

και ακολούθησε η σφαγή των νηπίων…

 Χριστούγεννα! Κι όπως λέει ο ευαγγελικός μύθος του Ματθαίου, τη γέννηση του θεανθρώπου ακολούθησε η ημέρα της σφαγής χιλιάδων νηπίων απ’ τον Ηρώδη (29 Δεκέμβρη) — κάπου δεκατέσσερις χιλιάδες.
Κι αυτή τη σφαγή την ξεχνάμε…

Κυβέρνηση: Κανιβαλισμός χωρίς όρια…

Ο κανιβαλισμός αυτής της κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού είναι χωρίς όρια και αναστολές. Λειτουργεί σαν μια συμμορία κτηνάνθρωπων που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ και μάλιστα με την ηδονή του στυγνού δολοφόνου…
Ηδονίζεται η δωσίλογη κυβέρνηση στο να δολοφονεί τον ελληνικό λαό: Κανιβαλισμός!!!
Μια από τις πλέον μακάβριες πτυχές αυτού το κανιβαλισμού είναι το πετρέλαιο θέρμανσης…


Ποιός εκβιάζει ποιόν;

 
Μήνες τώρα είμαστε μάρτυρες ενός πολιτικοοικονομικού έργου,
με πρωταγωνιστές τη χώρα μας, την ΕΕ, τους τοκογλύφους
( ιδιώτες και κράτη) και πρόσφατα το ΔΝΤ.
Με σενάρια,χαρακτηρισμούς,διγλωσσίες,κρύο-ζεστό, κορώνες
περί αναξιοπιστίας, τεμπέληδων κλπ,κύλησε νερό....

Προπαγάνδα – πολιτικός λόγος – διαφήμιση

Του Περικλή Κοροβέση 
 Με τον όρο προπαγάνδα καταλαβαίνουμε την εκστρατεία που κάνει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς για να πείσει τους υπηκόους του πως ζουν σ’ έναν παράδεισο (για το οποίο κανείς δεν πείθεται) και να βρει συμμάχους στον διεθνή χώρο. Στήνονται τεράστιοι μηχανισμοί, ξοδεύονται αμύθητα ποσά, και κάποιες φορές τα καταφέρνουν.

Ένα διακριτό στοιχείο αυτού που ονομάζουμε "πραγματικό ιμπεριαλισμό"

 Χορηγοί του Open University Business School

Διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη:

Προς τι οι επώνυμες έδρες;
Αρχισε να εφαρμόζεται ο θεσμός των επώνυμων εδρών στα Πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δημιούργησε τρεις επώνυμες έδρες που χρηματοδοτεί η ΔΕΗ και με τη συνεργασία της στο περιεχόμενο, με γνωστικά αντικείμενα τη «Διαχείριση καινοτομίας - επιχειρηματικότητα - διασυνοριακές συνεργασίες» η πρώτη, τις «Κατεργασίες μορφοποίησης υλικών για εφαρμογές σε συστήματα παραγωγής ενέργειας» η δεύτερη και τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και διαχείριση ενεργειακών πόρων» η τρίτη.

Καστοριάδης: Λόμπι και Χόμπι

Οι νέοι ζουν σε μια κοινωνία όπου όλες οι «αξίες» έχουν αντικατασταθεί από το «βιοτικό επίπεδο».
Ούτε θρησκεία, ούτε ιδέες, ούτε αλληλεγγύη.
(Καστοριάδης, δεκαετία του ’80)
Τίθεται το ερώτημα αν μπορούν ακόμα οι δυτικές κοινωνίες να κατασκευάσουν το είδος εκείνο του ατόμου που είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

*Έλα μωρέ και τι θ αλλάξει αν βγω στο δρόμο ;*


Του Γιώργου Π.
Κερατέα δυο χρόνια και κάτι πίσω.
Συμπολίτες μας αντιτίθενται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Επειδή οι κλέφτες μπαίνουν πάντα βράδυ, λίγο πριν το ξημέρωμα χτυπούν καμπάνες.
Οι κάτοικοι κλείνουν δρόμους.