#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΥΣΟΣ, ΣΜΥΡΝΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΣ

(Εξαιρετικό)

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ακόμα και στα Χριστούγεννα, γιορτή της γέννησης του νέου και ελπιδοφόρου, ο χρυσός έχει τη θέση του. Χρυσό, σμύρνα και λίβανο έφεραν οι τρεις μάγοι για να τα προσφέρουν στο θείο βρέφος. Κίνηση που με κάποια δόση καλόπιστης αυθαιρεσίας μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής: Καλά και άγια η σμύρνα της θυσίας και ο λίβανος των ιδεών. Αλλά και ο χρυσός του ρεαλισμού έχει τη χρησιμότητά του σε ένα κόσμο υλικών αναγκών. Ακόμα και για τον Χριστό -κατά τους μάγους τουλάχιστον.

Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους!

Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση!
Σε εφιάλτη χωρίς τέλος έχει εξελιχθεί η διαχείριση του δημόσιου χρέους από το 2010, όταν η τύχη του εναποτέθηκε στα χέρια των πιστωτών. Ακόμη και τώρα, 3,5 ολόκληρα χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου που συνόδευσε το πρώτο δάνειο, το ελληνικό πολιτικό σύστημα κρέμεται για πολλοστή φορά από τα γερμανικά χείλη για να μάθει τι ακριβώς θα αποφασίσει το Βερολίνο για το χρέος, με την «ώρα της κρίσης» εσχάτως (αφού όλοι αναμέναμε το φθινόπωρο του 2013 μετά τις γερμανικές εκλογές) να έχει μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2014, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί κι οι ευρωεκλογές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Ελλάδα: Επιστημονικές και Πολιτικές Προβληματικές


Συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ
17-18-19 Ιανουαρίου 2014
Είσοδος ελεύθερη
Διοργανωτές:
Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη του Παντείου Πανεπιστημίου
Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας
Όμιλος Μαρξιστικών Ερευνών
Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάνης Κορδάτος»
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σαν σήμερα 27 Δεκέμβρη του 1946 οι αντάρτικες ομάδες μετονομάζονται σε «Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας».

 απο  Βαθυ Κοκκινο
Για την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα, μετά την συντριβή των δυνάμεων του άξονα και την απελευθέρωση της χώρας, μας θα διαβάσετε στην ανάρτηση που παραθέτουμε «Ετσι ξεκίνησε ο εμφύλιος».

Καλάσνικοφ: Ο σχεδιαστής του όπλου των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων.

του Δημήτρη Πατέλη
Νέοι σύντροφοι μου ζήτησαν να γράψω κάτι για τον Καλάσνικοφ, που έφυγε πρόσφατα (23.12.13) απ’ τη ζωή. Είχα την τύχη να συναντήσω προσωπικά το θρυλικό μηχανικό-οπλουργό Μιχαήλ Καλάσνικοφ τον Απρίλιο του 1998 στο Ιζέφσκ της Ουντμουρτίας στα Ουράλια. Στα 81 του τότε, εντυπωσίαζε με την απίστευτη ζωτικότητα, το καλοσυνάτο χαμόγελο και το σπινθηροβόλο βλέμμα του. “Να μου μιλάς δυνατά γιε μου” – μου έλεγε, “εγώ μια ζωή πυροβολούσα, δούλευα σε πεδία βολής, σκοπευτήρια και εργοστάσια. Βαριακούω…”.

ΜΕΡΚΕΛ: ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΥΡΩ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ          iskra
Η φράση της Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 19 Δεκεμβρίου, μετά τη διαμόρφωση του μεγάλου γερμανικού συνασπισμού, πως «αν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη, θα έπρεπε να εγκαταλείπαμε όλοι το ευρώ», έρχεται να επιβεβαιώσει το μέγεθος της ελληνικής τραγωδίας και της βαθύτατης υποτέλειας της κυρίαρχης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Αγγλία: Γαμώ το Indymedia και την Αναρχο-Αριστερά

 
Τα Indymedia UK και Indymedia Bristol έχουν επανειλημμένα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι ιστοσελίδες τους ως πλατφόρμες για να κηλιδωθεί και να δυσφημιστεί το εξεγερσιακό εγχείρημα, η FAI/CCF/IRF, το 325 και οι αναρχικοί της πράξης.
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αυτές οι ιστοσελίδες επιτρέπουν την διάδοση ψεμάτων εναντίων των εξεγερσιακών και επιτρέπουν τη δημοσίευση φωτογραφιών από πορείες, χωρίς να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών που συμμετέχουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και, ακόμα πιο αηδιαστικό, αυτών που συλλαμβάνονται, βοηθώντας έτσι την αστυνομία πολύ γρήγορα να τους φακελώσει για τις πράξεις τους.

120 χρόνια από την γέννησή του

 Ο υπέρ-αιωνόβιος Μάο Τσε Τουνγκ 
συνεγείρει τους νέους στην Κίνα 


Στις 26 του Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 120 χρόνια από την γέννηση του Προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ. Ο ηγέτης της κινέζικης επανάστασης και μια από τις εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, γεννήθηκε στις 26 Δεκέμβρη του 1893, στο Σαοσάν της επαρχίας Χουνάν σε μια αγροτική οικογένεια. Πέθανε στις 9 του Σεπτέμβρη του 1976 στο Πεκίνο.

Ο Έλληνας ασθενής*

του Σταύρου Χριστακόπουλου
Αυτά τα Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στον ελληνικό λαό ή, έστω, στο μεγαλύτερο μέρος του. Η μονιμοποίηση του – υποτίθεται έκτακτου – χαρατσιού επί της κατοικίας μονιμοποιήθηκε και επεκτάθηκε.