#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

«Εφυγε» ο σπουδαίος Νίκος Δημητράτος


Το χρέος, η άθλια στάση της γερμανικής αριστεράς και η απαραίτητη σύγκρουση

Του Κώστα Παπουλή
Αν και ο καθένας δικαιούται να δευτερολογήσει για να δικαιολογήσει ή να ερμηνεύσει, ή να μπερδέψει για την στάση του, όπως έκανε η κυρία Τσίμερ, εκπρόσωπος του DieLinke, ένα είναι βέβαιο, ότι αυτή η κυρία πάσχει από «αμνησία», όπως πάσχει και από μια αποικιοκρατική «ασθένεια» στρωμάτων του καπιταλιστικού κέντρου, που κάποτε ο Λένιν είχε χαρακτηρίσει ως εργατική αριστοκρατία.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Μεμονωμένες οι πρώτες 25.000 περιπτώσεις Άκη, Λιάπη, Τομπούλογλου


Άκης, Λιάπης, Τομπούλογλου...
Τι λείπει από αυτή τη σειρά; Μα τι άλλο; Αμέτρητα άλλα ονόματα! Όλος αυτός ο συφερτός που δεν πρόλαβε ακόμα να προβάρει χειροπέδες ή να νοιώσει στον αυχένα του την καφτή ανάσα μιάς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εξεταστικής επιτροπής.

Ο σοσιαλισμός ανατράπηκε … Ο σοσιαλισμός θα επανέλθει !


Σαν σήμερα, στις 26 Δεκέμβρη του 1991, η κόκκινη σημαία υποστέλλεται από το Κρεμλίνο.
Η Σοβιετική Ένωση, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, παύει πλέον να υπάρχει.
Ο σοσιαλισμός έχει ανατραπεί.

Και τα ερωτήματα, “μπαίνουν” βασανιστικά :

Sex Slaves

 6 video

Δουλεία.
Ένα απ'τα θαύματα του δυτικού "πολιτισμού". Ακόμα πιο θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο "καταργήθηκε", εφόσον εμποτίστηκε στην καθημερινότητά μας. Η σύγχρονη δουλεία μεταφράζεται πλέον ως η εξημέρωση του ανθρώπου σε ένα σύστημα που εγκληματεί νόμιμα επάνω του. Μια τέτοια μορφή σκλαβιάς είναι δυσδιάκριτη αφού ασκείται κατά κύριο λόγο στον νου, αφοπλίζοντας την συνείδησή του.

Με τι καρδιά να 'καυχηθείς' «καλά Χριστούγεννα»?

Περσινό είναι το κείμενο, αλλά τι να γράψεις παραπάνω∙ και γιατί, άλλωστε…
Τα ίδια λόγια ειπωμένα με διαφορετικές λέξεις?
Μακάρι τα λόγια μας να γίνονταν στάλες νερού!
Κάθε λέξη και μια σταγόνα! Θα έφταναν αυτές οι σταγόνες να σχηματιστεί ένας ορμητικός χείμαρρος που θα την ξέπλενε την κόπρο του Αυγεία και θα τους έπαιρνε μαζί του και τους Ολετήρες που τη συσσώρευσαν και συνεχίζουν να τη συσσωρεύουν αυτήν την κόπρο.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 1977 , πεθαίνει ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες,που πέρασαν ποτέ από τον κόσμο μας..

 Ας θυμόμαστε τα λόγια του..

“Λυπάμαι, αλλά δεν θέλω να είμαι αυτοκράτορας – αυτή δεν είναι η δουλειά μου. Δεν θέλω να κυβερνήσω ή να κατακτήσω κανέναν. Θα επιθυμούσα να βοηθήσω τον καθέναν εάν είναι δυνατόν, Εβραίο, μαύρο , λευκό. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, έτσι είναι τα ανθρώπινα όντα.

Χρόνια πολλά σε όλους τους καταναλωτές


Η μιζέρια τελειώνει εκεί που αρχίζει η αλληλεγγύη

Η μιζέρια τελειώνει εκεί που αρχίζει η αλληλεγγύη.
Η συλλογικότητα άνεργες/οι από τις γειτονιές της Αθήνας οργανώνει την Κυριακή 29/12 από την 1 το μεσημέρι, Συλλογική Κουζίνα - Χαριστικό Παζάρι, στην Κατάληψη Πάτμου - Kαραβία (κοντά στη φοιτητική εστία Πατησίων).

Για τη συγκρότηση ή την ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος


O Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ συμμετείχε με αντιπροσωπεία του που την αποτελούσαν η Μαρία Σουάνη και ο Βαγγέλης Βρουλιδάκης στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σχεδίου Β.
Στη σύσκεψη ο Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι από τη φύση του δεν μπορεί να συμμετέχει σε πολιτικές διεργασίες αλλά μόνο να συμβάλλει στους σχετικούς προβληματισμούς, ανέπτυξε τις θέσεις του:

Σαν σήμερα,το 1946,δημιουργήθηκε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ).


ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΤΟ 2014 ΚΡΙΣΙΜΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

Τέσσερα χρόνια μνημονιακής λεηλασίας και έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης είναι πρωτοφανώς και εξαιρετικά πολλά για να έχουν συνέχεια.

Αν το 2014 δεν μπορέσει να γίνει χρονιά γνήσιας προοδευτικής ανατροπής τότε στη χώρα μπορεί να εδραιωθεί επ’ αόριστον ένας βαθύς και αορίστου χρόνου συντηρητικός χειμώνας παρακμής και πτώσης.

Κορνήλιος Καστοριάδης: Ιδεολογικές καθαρότητες που οδηγούν σε παράλογες πρακτικές...

Σαν σήμερα στις 26 Δεκέμβρη του 1997 πέθανε στο Παρίσι, από επιπλοκές μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, σε ηλικία 75 ετών ο  φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής Κορνήλιος Καστοριάδης.


Οι παρακάτω επισημάνσεις είναι του Γιώργου Αλεξάτου:

Μεγάλη προσωπικότητα ο Κορνήλιος Καστοριάδης, που στη μνήμη του αναφέρονται πολλοί φίλοι σήμερα. Μεγάλη μορφή και ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές του 20ού αιώνα.

με την πενα του ΚΥΡ


Χρέος μας να σταματήσουμε τους εκμαυλιστές!

Είναι γνωστό, ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο δια της επικεφαλής του όσο και δια κορυφαίου στελέχους του, ρητά παραδέχτηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης», στηρίχτηκε σε λανθασμένες παραδοχές.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ, ΣΩΖΕΙ...

απο  Βαθυ Πρασινο