#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Εκπορνευόμενη Αριστερά

Γιάννης Μακριδάκης 
 Αρχίσανε, μέρες που είναι, τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου κάποιοι αρτηριοσκληρωτικοί φανατίλες του Σύριζα, επειδή γράφω για την κατάντια στην οποία φέρανε την Αριστερά με την αναξιοπρέπεια, την ανακολουθία των στελεχών τους και την τάση των ιδίων για συγκάλυψη μη τυχόν και σκοντάψει το κόμμα στην πορεία του προς την εξουσία.

Σημερινές ειδήσεις....

Κάντας: "Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες"
 και ... Τρικαλινή χάνει το σπίτι της για …3807 ευρώ!
Το "τέρας" δεν χορταίνει ...η αποδέχεσαι τον ρόλο του θύματος , η σηκώνεσαι όρθιος και το «σκοτώνεις»!!!

Στη γη του κανενός


Τα επόμενα Χριστούγεννα συμπληρώνεται ένας αιώνας από το γεγονός, που έκανε έναν από τους πιο μεγάλους πολέμους να φανερώσει το βασικό συστατικό κάθε πολέμου, τον παραλογισμό του∙ καθώς κατασκευάζει εχθρούς και μετονομάζει τη δολοφονία σε ηρωισμό. Στις 25 Δεκεμβρίου του 1914, λοιπόν, στα χαρακώματα του δυτικού μετώπου της α΄ παγκόσμιας ανθρωποσφαγής, όπου βρίσκονταν τα αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα εναντίον των γερμανικών, μια παράξενη σιγή επικράτησε για λίγο.

Σημεία και τέρατα!

Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Και όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.
Φρίντριχ Νίτσε, «Πέρα απ’ το καλό και το κακό»
Το 1818 δημοσιεύτηκε από την Μαίρη Σέλλεϊ η ιστορία ενός ανεξέλεγκτου τέρατος, αυτού που έφτιαξε η περιέργεια και το επιστημονικό νυστέρι του δόκτορος Φράνκενστάιν. Το τέρας με το κίτρινο δέρμα και τα ψυχρά γαλάζια μάτια, που ο Φράνκενστάιν φτιάχνει ως πειραματόζωο και για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, όμως, ξεφεύγει σύντομα από τον έλεγχό του.

Μετανάστες ενός αιώνα

Του Αριστείδη Καλάργαλη
Διαισθάνομαι ότι σύντομα θα αρχίσουν να γράφονται τραγούδια για τη μετανάστευση και την ξενιτιά. Το σκεφτόμουν, καθώς έβλεπα πριν λίγες μέρες σε εφημερίδες της Μυτιλήνης καταχωρήσεις για μετανάστευση στην Αυστραλία. Και, καθώς η μετακίνηση πληθυσμών έχει ιστορία χιλιάδων ετών, και σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στα μέρη μας, παρέμεινα στον τοπικό Τύπο, πηγαίνοντας όμως έναν αιώνα πίσω.

Τετέλεσται;


του Γιώργου Τσακίρη
Τα τελευταία Χριστούγεννα είναι πιθανό ότι θα περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας στα σπίτια τους.

Τα πιο ακραία, τα πιο ανελέητα ηθικά και κοινωνικά νομοσχέδια, απότοκα των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι υπάλληλοι κυβερνήτες μας, ψηφίσθηκαν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 (μία ακόμη μαύρη ημέρα για την Ελλάδα), από 152 υφισταμένους των υπαλλήλων που προαναφέρθηκαν.

HERE IS SYRIA!

Γη των Ελλήνων !!!

Ένα άρθρο του Χάρρυ Κλύνν που θα ξαφνιάσει
Συνηθίσαμε να μας ψυχαγωγεί με το αδάμαστο χιούμορ και τις εξαίρετες μιμήσεις του. Σήμερα όμως γράφει αποκλειστικά για το eΚρήτη με πένα καυστική για τα συμβαίνοντα και εκτοξεύει μύδρους για όσους έφεραν εδώ τη γη των Ελλήνων.Ένας Χάρρυ Κλυνν όπως … δεν τον έχετε συνηθίσει, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που ακολουθεί:

Ρεβεγιόν του ΄63.

Ολα ανάποδα εκείνη τη χρονιά...

Η Μάνα είχε δυό μήνες που διώχτηκε απ΄τη δουλειά.
Καθαρίστρια 3ωρης απασχόλησης, σιγά τη θέση... 
Μιά βδομάδα πριν τα χριστούγεννα μπουκάρισαν
οι μπάτσοι στο μαγαζί του Πατέρα και τόκαναν καλοκαιρινό.

Υπάρχει άλλη οδός;


Καθημερινά περισσότεροι Ελληνες, όχι όλοι, ρωτούν εαυτούς και αλλήλους εάν υπάρχει εναλλακτική οδός. Είναι πεισμένοι ότι ο δρόμος που ακολουθούμε εκτός από οδυνηρός είναι και αδιέξοδος. Δεν χρειάζεται καν να μελετήσουν στοιχεία, μοντέλα, αναλύσεις· αρκεί μια ματιά στο νοικοκυριό ή στο άμεσο περιβάλλον, μια ματιά στα άνεργα παλικάρια, στους μαραμένους μεσήλικες, τέκνα, ανίψια, φίλους, τους δικούς τους ανθρώπους.

152 κατασκευαστές φτώχιας συνιστούν τρόικα. Αυτοί, κάνουν πως δεν ξέρουν

Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

152 βουλευτές, 152 εκπρόσωποι του λαού, 152 εκλεγμένοι, υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, προστάτες της δημόσιας περιουσίας, εγγυητές των λαϊκών συμφερόντων, εραστές της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας και της ευημερίας των πολιτών, οπαδοί της έκφρασης της λαϊκής πλειοψηφίας.

Το χριστουγεννιάτικο χρέος: Μια πολιτικοοικονομική ανασκόπηση πριν το νέο έτος


Πέτρος Αργυρίου
Άνθρωποι καίγονται ζωντανοί στα σπίτια τους και αυτοί το λεν αιθαλομίχλη. Άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο στα σπίτι τους. Αυτοί το λεν κοινωνικό τιμολόγιο. Άνθρωποι διαλέγουν την πιο σύντομη έξοδο από την κρίση: Την έξοδο από τη ζωή. Αυτοί το λεν αδυναμία χαρακτήρα.

Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας ή παραμονές του 1789 και του 1917;

Του Γιώργου Αλεξάτου
Στο κέντρο της Αθήνας ντύνουν τα δέντρα με μάλλινα.

Ο γιος της Λάτση γιορτάζει με εισαγόμενη στρίπερ που ήρθε επί τούτου με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Πέθανε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ

Πηγή: "Ριζοσπάστης"
Ο εφευρέτης κατασκευαστής που ομώνυμου θρυλικού αυτόματου όπλου ΑΚ-47, Μιχαήλ Καλάσνικοφ έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 94χρόνων, σε νοσοκομείο της ρωσικής επαρχίας Ουντμουρτία, όπου νοσηλεύονταν με μακροχρόνια ασθένεια. Αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα και από τον περασμένο Ιούνη είχε μπει στο νοσοκομείο μετά από γαστρική αιμορραγία.