#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Σταυρούγεννα

 
Ο Πάκης, ο Λαλάκης, ο Michelάκης, ο Αντωνάκης, ο Βαγγελάκης, ο Χαρούλης και άλλα εργαστηριακά υβρίδια συμμετέχουν στο γιορτινό πνεύμα κάνοντας τους ψηφοφόρους τους να ετοιμάσουν το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι όλων των εποχών. Φέτος θα "φάνε" Έλληνες. 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Σκέφτεσαι να μπεις στο μαγαζί να ψωνίσεις λόγω εορτών. Πρέπει να μπεις στο κλίμα με το ζόρι, στεκόμενος μπροστά από βιτρίνες και υποκύπτοντας στους πειρασμούς. Σε προβληματίζει βέβαια η τελευταία στάση στο ταμείο.
Σκέψου να μην χρειαζόταν να ξανακάνεις ψώνια. Και μόνο η σκέψη σε κάνει να δυσανασχετείς. Το μιμίδιο του καταναλωτισμού είναι μια νοητική νόσος που έπληξε τον άνθρωπο από την στιγμή που πίστεψε ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής του. Βέβαια πάντα του προκαλεί συναισθήματα ικανοποίησης.

Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν σε αγρότες να δώσουν δωρεάν πορτοκάλια. Τελευταία φορά συνέβη το 1943 απ΄τα Waffen-SS...

Η πυραμίδα του χρέους καταρρέει πάντα από την κορυφή


Ας υποθέσουμε ότι έχετε δανεισθεί από μία ομάδα ανθρώπων και ότι αυτή η ομάδα χρεοκοπεί λόγω υπερβολικών χρεών.

'Έχετε κάποιο συμφέρον να συνεχίζετε να πληρώνετε τα χρέη σας στους χρεωκοπημένους, ακόμα και αν μπορείτε να συνεχίσετε την καταβολή τους;

Η λογική απάντηση είναι όχι.

Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος


Το πρόβλημα με την αντιρατσιστική νομοθεσία της χώρας (ν. 927/1979 και ν. 3304/2005) είναι πως ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Οι διωκτικές αρχές κυρίως και τα δικαστήρια δευτερευόντως, με την ευθύνη βέβαια των πολιτικών τους προϊσταμένων, δηλαδή των κυβερνήσεων, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανενέργεια των σχετικών διατάξεων.

Η χρεωμένη Ευρώπη αναπαράγει τα δικά μας λάθη


Του Ράφαελ Κορρέα
Προέδρου του Εκουαδόρ
Μετάφραση :  Κορίνα Βασιλοπούλου
 Σε μια διάλεξή του στη Σορβόνη, στις 6 του περασμένου Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, εγκάλεσε τους Eυρωπαίους ομολόγους του ως προς τον τρόπο που χειρίζονται την κρίση χρέους. Αυτός, όπως πιστεύει, χαρακτηρίζεται από μία και μοναδική εμμονή : να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των τραπεζών. Εδώ μας δίνει μια αναλυτική προσέγγιση του σκεπτικού του.

Νέος εφιάλτης από ΕΕ υπό τον τίτλο «δεσμευτικές συμφωνίες»


Μνημόνια και Τρόικα για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης προετοιμάζει η Γερμανία
Να μην καταλάβαινε τι συζητούσαν οι άλλοι γύρω του, αποκλείεται. Το πιθανότερο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς κορόιδευε. Εξαπατούσε γι’ άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό όταν την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την διήμερη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ δήλωνε πως η ΕΕ εν ολίγοις γυρίζει σελίδα κι από την λιτότητα στρέφεται πλέον στην ανάπτυξη.

Τι σημαίνει τελικά “απεχθές” & “επονείδιστο” χρέος: με απλά λόγια


Το ΄χουμε διαβάσει σε εκατοντάδες άρθρα κι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι στο καλό είναι. Κι επιβάλλεται να γνωρίζουμε. Το βρήκα στο ιστολόγιο forza-grecia.pblogs.gr γραμμένο με απλά λόγια & το παραθέτω (παρακαλείται ο Παύλος-Ormithiella, που είναι οικονομολόγος, να τσεκάρει)>

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο “απεχθές και επονείδιστο χρέος” που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος;

Γουστάρω άγριο sex!!

 
Στο γνωστό εορταστικό κλίμα και οι...σχολιασμοί !!
Η κριτική, οι απορίες, οι ήττες, το βρισίδι και η ελπίς!!

Εν πρώτοις οφείλουμε έπαινο στη κυβέρνηση.
Τούτη και την προηγούμενη και την παράλη.
Μετά τον Μάη του 2010, όλες είναι ίδιες.
Η εξής μία...

ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Της Κατερίνα Μάτσα
Στην Ελλάδα της κρίσης συντελείται σήμερα μια ανθρωπιστική καταστροφή τρομακτικών διαστάσεων. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι πλέον ανασφάλιστο. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, δεν έχουν το δικαίωμα να νοσηλευθούν δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία και να πάρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, χιλιάδες άνθρωποι με προβλήματα υγείας εγκαταλείπονται από την Πολιτεία στη μοίρα τους. Καταδικάζονται στον πόνο, τη δυστυχία, την αναπηρία, το θάνατο.

Aισθητική της αφόρητης σαπίλας


Δεν μιλάμε απλώς για γελοία κακογουστιά αλλά για ελεεινή πρόκληση αυτή που έγινε «στα πλαίσια της εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα "Yarn Bombing"» από τον Δήμο της Αθήνας.

Για να βάλει, λέει, «χρώμα στη ζωή της πόλης», ο δήμος του Καμίνη, «έντυσε» με «πλεκτά πουλόβερ» δέντρα και τα παγκάκια στο ύψος της παλιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου.

Ο Καπιταλισμός της Αποκάλυψης


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση και το νεοφιλελεύθερο δόγμα φέρνουν τον πλανήτη στο χείλος του γκρεμού.
Οι ξεσηκωμοί και οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε πολλές εστίες παγκοσμίως και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δείχνουν έτοιμοι να σηκώσουν το «πιστόλι» και να πυροβολήσουν κατ’ ευθείαν την καρδιά του σύγχρονου τέρατος.
Είναι φανερό ότι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία έχει αρχίσει, ο μαφιόζικος καπιταλισμός μπαίνει στη βαθειά του κρίση και όλοι ονειρεύονται ότι, στο τέλος αυτής της ιστορικής νύχτας, οι τραπεζίτες θάναι αυτοί που θάχουν χάσει τον ύπνο τους.

Στο 1 εκατ. υπολογίζονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από έναν μήνα μέχρι και πάνω από έναν χρόνο, ενώ αρκετοί κινδυνεύουν να δουν ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων με τα… κιάλια.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ethnos, η ελληνική αγορά εργασίας έχει πλήρως απορρυθμιστεί, καθώς μόνο τέσσερις στους δέκα εργαζομένους παίρνουν μισθό χωρίς καθυστέρηση στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή ή συμβιβάζονται με συμβολικά ποσά που «αντικαθιστούν» το μηνιάτικο.

Δεν μπορεί να είναι Αρχηγός της Αστυνομίας ένας ρατσιστής


Του Κώστα Βαξεβάνη
Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω την λέξη Αρχηγός, δίπλα στο όνομα του αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου. Είναι διαφορετικό να μιλάς με στατιστικά θανάτου για τους μετανάστες, από το να ακούς κάποιον στρατηγό της Αστυνομίας να εκστομίζει αυτό το «κάντε τους το βίο αβίωτο».

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

Οι πολιτικοί υπηρέτες τις κυριαρχίας, που ακούν στο όνομα, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και με αρχιδιαχειριστή τους την τωρινή κυβέρνηση, κατέθεσαν το ανουσίως, πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά –προσέξτε τίτλο– την προστασία των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις των τραπεζών.

Κανείς δε θα γλιτώσει...

Κι αυτό το μακέλεμα δε θάχει
ούτε μισό μισοσβησμένο Όχι.
Θα βουλιάζουμε–βουλιάζουμε–
κατακόρυφα με 300 και βάλε
σε συφιλιδικά νερά χωρίς τέλος
με αφορισμούς και χτυπήματα στο κεφάλι
απο διαμαντένιους σταυρούς τραβεστί πατέρων
γλείφοντας
υπογράφοντας
ικετεύοντας
κι ουρλιάζοντας ξεφτιλισμένα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.

Κατερίνα Γώγου