#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Λαθρομαρούλια και στραβά αγγούρια

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον απόλυτο έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές εταιρίες. Αγρότες από όλη την Ευρώπη συντονίζονται προκειμένου να πείσουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν νομοθετική πρόταση που θα απαγορεύει στους αγρότες να χρησιμοποιούν δικούς τους σπόρους, αναγκάζοντάς τους να αγοράζουν υβρίδια ή «πατενταρισμένους» σπόρους από τις πολυεθνικές…

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ε; ΟΛΟΥ;

αντικαπιταλιστικά οικονομικά ζητήματα

Δημήτρης Αργυρός
Τεράστια προσφορά της κυβέρνησης μας στους μακροχρόνια ανέργους  200 ευρώ, ναι ολόκληρα 200 ευρώ σε όσους μακροχρόνια ανέργους έχουν ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10000. Αυτή ναι είναι μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, δεν είναι παίξε γέλασε. Τι λέτε ρε αλητήριοι, τι λέτε ρε τυχάρπαστοι. Ναι αφού βρίσκεται και κάνετε, αφού εμείς όπως λέει και ο ποιητής:   Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα, σας αφήνουμε στην ησυχία σας, καλά μας κάνετε. Και άλλα να μας κάνετε, εμείς εκεί δούλοι πιστοί.

Χρονίως άστεγος

Τα καθίκια να έχουν το νου τους αυτούς τους καιρούς. Επί πολλά χρόνια αυτοί που κινούσαν την μηχανή τούτου του τόπου με άγρια μεροκάματα και άγριες συνθήκες, επιβίωναν λάθρα. Έφτυναν αίμα να στήσουν την ζωή, να στήσουν τα μαγαζάκια τους και τα όνειρά τους και πάντα έκαναν ένα βήμα πίσω βγάζοντας την υπομονή από την τσέπη τους την ώρα που τα καθίκια τους περνούσαν από τον πάγκο των δημοσίων υπηρεσιών. 

Πώς να καταστρέψετε μια ολόκληρη χώρα


 [Ο Άλαν Μαρκ Γκραίυσον είναι βουλευτής τού δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ και εκπροσωπεί στο κονγκρέσσο μια περιφέρεια της Φλόριδας. Φυσικά, είναι αστός πολιτικός και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για μαρξιστή, αν και μάλλον θα είχε σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση που ο αλήστου μνήμης γερουσιαστής Τζόζεφ Μακάρθυ επέστρεφε από τον τάφο του. Ο Γκραίυσον κέρδισε την προσοχή μου με το τσιτάτο το οποίο διάλεξε για να αυτοχαρακτηριστεί στην ιστοσελίδα του: congressman with guts (μια κατά λέξη μετάφραση θα ήταν "μέλος τού κονγκρέσσου με έντερα" αλλά στην καθομιλουμένη θα το λέγαμε "βουλευτής με αρχίδια").

Το «βαθύ λαρύγγι» του δωσιλογισμού…

Δύο κόσμοι:
Από τη μια ο ελληνικός λαός που λεηλατείται, σφαγιάζεται, θάβεται ζωντανός…
Από την άλλη ο κόσμος του κεφαλαίου, ο κτηνώδης αυτός κόσμος της κερδοσκοπικής αναισχυντίας και απληστίας, που συσσωρεύει τα κέρδη της λεηλασίας του ελληνικού λαού και μετατρέπει το σφαγιασμό του και το αίμα του σε σβώλους χρυσού…
Και ο «υπόκοσμος» αυτού του κόσμου της Πανούκλας:

Κόρακας μάτι κοράκου δεν βγάζει…

Οι σχέσεις διαπλοκής κράτους και αφεντικών ΜΜΕ
Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 ψηφίστηκε από τη βουλή ο νόμος που έφερε ο Χρυσοχοΐδης για την “επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων” που προβλέπει σημαντικές αυξήσεις διοδίων μέχρι και 60%. Η ρύθμιση αυτή θεωρείται μια ιδιαιτέρως κερδοφόρα συμφωνία υπέρ των εργολάβων δημόσιων έργων όπως είναι ο Μπόμπολας, βασικός μέτοχος του εκδοτικού οργανισμού ΠΗΓΑΣΟΣ και του ΜΕΓΚΑ.

Γιατί τα σχολεία δεν μορφώνουν;

Όταν το 1990, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στον John Taylor Gatto ο τίτλος του «Δασκάλου της Χρονιάς της Νέας Υόρκης» στην ομιλία αποδοχής του τίτλου που εκφώνησε, δεν αρκέστηκε σε απλές ευχαριστίες, αλλά εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ στην συμβατική λογική που διέπει την εκπαίδευση. Μίλησε για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η εκπαίδευση για το άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία στην σύγχρονη εποχή. Δεν απευθύνθηκε μόνο στη Νέα Υόρκη και τους μαθητές του.

Φίλε μου Αλέξη το ’λαβα το γράμμα σου…

Με αυτό τον στίχο, για να συνεχίσει σε κλίμα πένθιμο και βαρύ, αρχίζει το ποίημα Γράμμα ενός αρρώστου, του Νίκου Καββαδία, θαλασσόλυκου της ελληνικής ποίησης.
 Μεγάλος βέβαια θαυμαστής του ο Αλέξης Τσίπρας, φερόμενος και ο ίδιος ως θαλασσόλυκος της εγχώριας, αλλά πλέον και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Ο Αλέξης λοιπόν, με το αίσθημα ευθύνης που τον χαρακτηρίζει, αλλά παρ’ όλα αυτά προσεκτικός σαν γάτα σε ξένο δωμάτιο, πέταξε για την Μαδρίτη, τελευταία πατρίδα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Πώς έφτασε η Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση

 Γνωρίζουμε ότι το 1981 η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ. Κάποιοι τότε θεώρησαν ότι ήταν στρατηγική επιλογή, διότι αποκτούσαμε πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, αφού θα ήμασταν εταίροι και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών της Ευρώπης.

Κρίση και σεξισμός στα media.

 Που μας οδηγεί η κουλτούρα της μοντελοβίζιτας;

Κάποτε, στους κύκλους της Αριστεράς έλεγαν μια φράση.. πώς η θέση που επιφυλάσσει στην γυναίκα μια κοινωνία, δείχνει και το επίπεδό της. Σοφή φράση! Σήμερα στο ζενίθ της κρίσης, το φτηνιάρικο, εξευτελιστικό και σεξιστικό θέαμα βάζει την σφραγίδα του στον ξεπεσμό των media, ακυρώνοντας κάθε έννοια πολιτισμού και παιδείας. H βία του σεξισμού λοιπόν, είναι ένας σαφής δείκτης της τριτοκοσμικής μας πλέμπας και είναι ενδεικτικό το πόσο η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας οδηγεί την νεολαία σήμερα στον λαϊκισμό και κυρίως στην βία....

Η ανάπτυξη Σαμαρά είναι εδώ...19,5 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση στον Μπόμπολα...για να δημιουργήσει ΜΙΑ ολόκληρη θέση εργασίας...


“Ξεπλένουν τον Μάναλη”!

ΔΤ HD
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Και τα τελευταία φύλλα συκής εξαφανίζονται, για να αποκαλυφθούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πρακτικές στη διαχείριση των απανωτών σκανδάλων σκανδάλων στο μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «Δημόσια Τηλεόραση». Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο ν/σ για τον Ειδικό Φόρο στα ακίνητα και αφορούν στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ και στον Ειδικό Διαχειριστή,  Γκίκα Μάναλη, υποδηλώνουν σαφέστατα οτι πρώτοι απ’ όλους, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της γνωρίζουν το όργιο των παρανομιών που ακολούθησαν το πραξικοπηματικό “μαύρο” στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου.

Θα πάνε φυλακή;


Του Κώστα Εφήμερου
Αν οι αποφάσεις της κυβέρνησης έρχονται σε αντίθεση με τη νομιμότητα, τόσο το χειρότερο για τη νομιμότητα.
Με ένα πρωτοφανές νομικό τρυκ, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να αμνηστεύσει αναδρομικά τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, για οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη κίνησή του. Και δεν είναι και λίγες.