#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Από πότε το κόμμα είναι πάνω από τον λαό και την πατρίδα;


Δημήτρης Καζάκης
Το βασικό ερώτημα που προσωπικά μας απασχολεί είναι το εξής: Γιατί οι ηγεσίες και οι μηχανισμοί των κομμάτων μπορούν με τέτοια άνεση να παίζουν παιχνίδια κορυφής και να ασκούνται στην πολιτική του παρασκηνίου με δούναι-λαβείν βουλευτών και άλλων, αλλά τους πιάνει σύγκρυο μόλις τεθεί θέμα ανοιχτής διάσπασης του κόμματος;

Οι αναλήθειες του Δ. Κουτσούμπα και το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ

του Γιώργου Πετρόπουλου
Μετά τον θόρυβο και την αγανάκτηση που ξεσήκωσε το κείμενο του Π.Γ., που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, η ηγεσία του ΚΚΕ ψάχνει να βρει επιχειρήματα για να δικαιολογηθεί. Ούτε λίγο- ούτε πολύ θέλει να κρύψει εντελώς το γεγονός ότι αναθεωρεί πλήρως την ιστορία και τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος, ότι στο όνομα του κόμματος πραγματοποιεί την πλήρη μετάλλαξή του. Και για να το κάνει αυτό διαστρεβλώνει εντελώς τα κομματικά ντοκουμέντα.

EU OBSERVER: ΠΩΣ Η ΤΡΟΪΚΑ "ΤΑΪΖΕΙ" ΠΑΧΥΛΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΟΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ
 ΤΑ "ΔΩΡΑ" ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ! 
Σκάνδαλο που κόστισε στους φορολογουμένους δυνητικά πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει το Κοινοτικό έντυπο EU Οbserver σε σχέση με τις εργολαβίες που έχουν δώσει κρυφά και χωρίς διαγωνισμό τα στελέχη της τρόικας ανά κράτος σε μνημόνιο με γνωστές εταιρείες που παρέχουν χρηματοοικονομικές συμβουλές.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΩΣ Η ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


 
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το Γερμανικό Ζήτημα είναι πάλι επίκαιρο. Για άλλη μια φορά η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από την μπότα της γερμανικής ωμότητας που εκδηλώνεται, προς το παρόν, με οικονομικές μεθόδους.

Έθνος, πατριδα, τάξη…

Δημήτρης Καζάκης
To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυραννίας τον 18ο και 19ο αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το ιστορικό λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα. Γι’ αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες.

Η Γκεμπελική προπαγάνδα, τα ψέματα και η αλήθεια για την Αργεντινή


Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας
Αυτές τις μέρες αναπαράγονται πληθωρικά στα κεντρικά κυρίως ΜΜΕ εικόνες μικροταραχών στην Αργεντινή που συμπληρώνονται με βαρύγδουπα σχόλια των εντεταλμένων σχολιαστών ότι, «αν φύγουμε από το ευρώ θα γίνουμε Αργεντινή».
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η χώρα αυτή, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα απεξάρτησης από ένα σκληρό νόμισμα όπως το δολάριο, με το οποίο είχε συνδεθεί το νόμισμά της το πέσος. 

Ο... λαϊκισμός της Ισλανδίας. Ένα άρθρο που δεν θα έπρεπε να έχει γραφεί ποτέ

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία το παρόν άρθρο δεν θα χρειαζόταν να γραφεί. Η είδηση πέρασε στα ψιλά και κανείς δεν επέλεξε να ασχοληθεί επί της ουσίας. Στην Ισλανδία, πέντε χρόνια μετά την πτώχευση της χώρας από την τραπεζική κατάρρευση, τέσσερις τραπεζίτες πέρασαν το κατώφλι της φυλακής.

Φιλελευθερισμός - Εχθρός των Λαών

Η κυβέρνηση κερνάει τους καναλάρχες με λεφτά των φορολογουμένων… για ακόμη μία φορά!

Υπουργική τροπολογία μεταθέτει για έναν ακόμη χρόνο την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση, την ώρα που η διαφημιστική δαπάνη σημειώνει αύξηση 23,55%. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάλι τη συνεπακόλουθη απώλεια εσόδων

Η στρατηγική του παλλαϊκού Μετώπου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ κορυφώνεται η τεχνητή κρίση που δημιούργησε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) στην Ουκρανία για να επιτύχει την ενσωμάτωσή της στην Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, τα διδάγματα που περιέγραψα την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνονται. Θρασύτατοι λακέδες της Υ/Ε, όπως εκπρόσωποι του Στέητ Ντιπάρτμεντ και η ίδια η Άστον, (η πραγματική Υπουργός Εξωτερικών «μας»), δεν δίστασαν να ενθαρρύνουν «διαδηλωτές» που απαιτούν το ξήλωμα ολόκληρης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, δηλαδή την «αλλαγή καθεστώτος»!

Πουλάνε ακριβά τον εξευτελισμό τους τα ΜΜΕ...


Χρειάστηκαν περί τους έξι μήνες για να πατσίσουν media και τρόικα, Μέσα και εκδότες με τα λευκά κολάρα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων. Όταν το αίτημα τέθηκε, να κουρευτούν οι δανειακές υποχρεώσεις των μεγάλων, κυρίαρχων ΜΜΕ της χώρας, οι περισσότεροι έβαζαν στοίχημα πως αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχουν.