#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Τρία εκατομμύρια Έλληνες χωρίς υγειονομική κάλυψη..


Περισσότερο από το ένα τέταρτο των Ελλήνων δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την κάλυψη των δαπανών υγείας, δήλωσαν οι Γιατροί του Κόσμου, την Δευτέρα, προειδοποιώντας ότι τα παιδιά και οι έγκυες και οι γυναίκες είναι σε κίνδυνο.

Συνεχίζουμε


Δ. ΠΑΤΕΛΗΣ -Τεχνολογία, Επιστήμη & Προοπτικές της Ανθρωπότητας


 Δ. ΠΑΤΕΛΗΣ- Εισήγηση στον Όμιλο Μελέτης Επαναστατικής Θεωρίας- Κέρκυρα, 7/12/2013
Θέμα: Τεχνολογία, Επιστήμη & Προοπτικές της ΑνθρωπότηταςΈξοδος από ευρώ-ΕΕ/ καταστροφή του αστικού κράτους


Η συγκεκριμένη ΕΕ και όχι μια μεταφυσική κανονιστική  καθολικότητα όχι μόνο στηρίζει την διάλυση των εργασιακών- κοινωνικών δικαιωμάτων, όχι μόνο υπερασπίζεται την πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης, όχι μόνο στηρίζει με τα μπούνια τράπεζες και τραπεζίτες, βιομηχάνους και εφοπλιστές, αλλά υπερασπίζεται την συντηρητική αναδίπλωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πάντα "επίκαιρο" το Μανιφέστο... μετά από αιώνες


Στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα οι Κούρδισες αντάρτισες για μια ελεύθερη Συρία (Μονάδες της Λαϊκής Προστασίας YPG Συριακό PKK)

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό, πολιτειακό και συνταγματικό.

Γράφει ο Κλεισθένης
Τα όσα ακούγονται και προπαγανδίζονται για το υπέρογκο χρέος και την αδυναμία αποπληρωμής του, αποτελούν απλά μόνο δικαιολογίες για την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθούν και σίγουρα θα ακολουθήσουν τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα. Το χρέος είναι διαχειρίσιμο αν αφαιρεθεί το απεχθές μέρος του, αυτό που προκύπτει απ' τα τοκογλυφικά επιτόκια και το δόλια δοσμένο, με στόχο την προτεκτοριοποίηση της χώρας.

Η επιδίωξη του σάπιου και διεφθαρμένου οικονομικοπολιτικού μας συστήματος είναι, η φτωχοποίηση των Ελλήνων, η εξασφάλιση υπερκερδών των ημετέρων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Golfland? : Ολόκληρη η Ταινία - Ντοκιμαντέρ

Η δημιουργία τουριστικών συγκροτημάτων γκολφ παρουσιάζεται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από μια πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική προσέγγιση.

Μας δολοφονούν! Θα παραμείνουμε αδρανείς;


Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
 
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν έχουν μέτρο, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και εξοντώνουν κυριολεκτικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα είναι, χωρίς υπερβολή, ανατριχιαστικά.

Η εισβολή των εταιρειών


Lori Wallach
Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν οι ξένες εταιρείες μπορούσαν να μηνύσουν άμεσα τις κυβερνήσεις, απαιτώντας αποζημιώσεις για απώλειες κερδών λόγω αυστηρής εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Μπορεί να ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά αυτή ήταν μια διάταξη που υπήρχε στην Πολυμερή Συμφωνία για τις Επενδύσεις (ΜΑΙ), μια προβλεπόμενη συνθήκη μέσω μυστικών διαπραγματεύσεων την χρονική περίοδο μεταξύ 1995 και 1997, από τις 29 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ εκείνη την εποχή.

Ωραίος ο ελέφαντας

Ήταν όλοι τους εκεί.
Ένα τσούρμο ηλικιωμένων ανθρώπων, άλλων καλογερασμένων και άλλων κακογερασμένων,
όλων όμως με το μέλλον πίσω τους.
Μια μελαγχολική εικόνα στα όρια της θλίψης, που θύμιζε σύναξη αποστράτων ή απόδοση τιμής σε κάποιον σπουδαίο αποθανόντα, που τον θυμήθηκαν μόνο οι συνομήλικοί του.

Με την πένα του ΚΥΡ


Χωρίς ρεύμα, χωρίς τσίπα…

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τι είναι χειρότερο; Να σου κόβουν το ρεύμα μέσα στο χειμώνα ή μετά να το παίζουν και «φιλάνθρωποι», πρόθυμοι να στο επανασυνδέσουν; Τη ΔΕΗ βάζουν να χαρατσώνει  και να κόβει το ηλεκτρικό, αλλά εκείνοι που θα ψάξουν σε ποιους η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα θα είναι οι Δήμοι! Ξεπαγιάζουν και πεθαίνουν άνθρωποι κι αυτοί σε ένα ρεσιτάλ «ευαισθησίας» απαντούν ότι για να επανασυνδεθεί το ρεύμα που σου έκοψαν (αφού πρώτα σε χρεοκόπησαν) θα πρέπει πρώτα να έχεις περιπέσει (και να είναι καταγεγραμμένο ότι έχεις περιπέσει) στα «κοινωνικά συσσίτια»!

Ένα αστέρι βουλιαγμένο στην ημισέληνο
Πέτρος Αργυρίου   /  Αγρια Ζωα
Όταν ο Ερντογάν δήλωνε ακριβώς πριν από ένα μήνα ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» δεν ήταν προκλητικός.
Για το όνομα του Προφήτη: Τις αντιλήψεις Ερντογάν έσπευσε εμμέσως να επιβραβεύσει ο δον Κιχώτης του Κοσμοπολιτισμού και ο Εφιάλτης του Ελληνισμού Γιώργος Παπανδρέου φυτεύοντας δένδρο στην πλατεία Gezi μια μέρα μετά- αφού έχει φυτέψει τη χώρα που τον εξέλιξε για πρωθυπουργό κάτω από τόνους μνημονίου τρία χρόνια πριν.

Πώς λειτουργούν τα «κοράκια» των πλειστηριασμών

Αδίστακτοι αρπάζουν ό,τι έχει εμπορική αξία 
και μπορεί να μεταπωληθεί
Είναι εκεί για να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία αύξηση των πλειστηριασμών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν διστάζουν σε τίποτα, έχουν κάνει «δεύτερο σπίτι τους» τα Ειρηνοδικεία και με νομιμοφανείς διαδικασίες «στήνουν» τις σχετικές διαδικασίες προς όφελός τους, θέλοντας να έχουν και την αποκλειστικότητα.