#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

«Συνωστίστηκαν» οι πάντες στην «ποίηση» του Mega…

Αφορμή για το παρακάτω σχόλιο στάθηκε μια συζήτηση στην σχέση ταξικού- εθνικού που έκανα με βάση τις επιλογές του στοχαστή Κ. Πρέβε. Όπως είναι γνωστό ο Κ. Πρέβε απορρίπτοντας τον επαναστατικό ρόλο του προλεταριάτου μέσα από την Χεγκελιανή διαλεκτική «τάξη καθαυτή» και «τάξη δια τον εαυτό της» και διαβάζοντας με τεράστιο σκεπτικισμό την εποχή μας, ως εποχή αντεπαναστατική, οδηγείται σε μια αλλαγή παραδείγματος, από το ταξικό στο εθνικό, ως εργαλείο αντίστασης, και όχι χειραφέτησης.

«Συνωστίστηκαν» οι πάντες στην «ποίηση» του Mega…

 
«Όταν εξαντληθούν τα λάθη
Αντικρύ μας θα κάθεται
Σαν ο τελευταίος σύντροφο το μηδέν»
(Μπρεχτ)
Αυτό που περιγράφει ο Μπρεχτ έχει ξεπεραστεί προ πολλού…
Το …μηδέν παραχώρησε τη θέση του στη βαρβαρότητα της σήψης και παρακμής.

Έγκριτα και αμερόληπτα

Κλείνοντας το χτεσινό μας σημείωμα, εκφράσαμε την απαισιοδοξία μας σχετικά με την πιθανότητα να δούμε τα αστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να ασχολούνται με την έρευνα του Στήβεν Γκρέυ. Πώς να μην είμαστε απαισιόδοξοι όταν είδαμε αυτά τα μέσα να σπεύδουν να διαλαλήσουν τις διαψεύσεις τής Τράπεζας Πειραιώς και του ίδιου τού Μιχάλη Σάλλα, δίχως πρώτα να ενημερώσουν το κοινό τους για το ποιο πράγμα διαψευδόταν;

SOS

Χερουβειμ Βαγγέλης

Ούτε να κλαις, ούτε να γελάς, τα όπλα της Χ.Α είναι της ΕΛ.ΑΣ;


Άκης Τζάρας
Το όργιο καταστολής στις 6 Δεκέμβρη του 2013 (τρομοκρατία κατά μαθητών, χημικά, εισβολή στα Εξάρχεια, προσαγωγές και συλλήψεις), είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από μια δήλωση κι ένα γεγονός: ο Κεδίκογλου-πρώην αποτυχημένο προϊόν του θεάματος και νυν υπουργός προπαγάνδας-με ανακοίνωση στις 5-12 είχε καταστήσει υπεύθυνο το Σύριζα για τυχόν επεισόδια.

Κόμματα, επιχειρηματίες και ΜΜΕ ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα»


του Σταύρου Χριστακόπουλου
Οι δημοσκοπήσεις έχουν «γυρίσει» και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφανές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πέφτει από σκόπελο σε ύφαλο και, παγιδευμένη σε τεράστια αδιέξοδα, δεν ξέρει τι της ξημερώνει.

Κοινοβουλευτική χούντα σε απροκάλυπτη δράση


Μετά τις επιστρατεύσεις απεργών, την κήρυξη απεργιών εκ των προτέρων ως παράνομων, τα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων με καταγεγραμμένες ήδη αρκετές ρητές απαγορεύσεις, ήρθε η στιγμή της ανοιχτής τρομοκρατικής παρέμβασης της ασφάλειας ενάντια σε απεργούς εργαζόμενους.

Εις Θάνατον!!

Ζούμε συγκλονιστικούς καιρούς.
Μέρα με τη μέρα βιώνουμε συγκλονιστικές καταστάσεις.
Εικόνες και περιγραφές φτάνουν στα μάτια και στα αυτιά μας.
Αποκαλύπτονται απίστευτες ιστορίες. Ανθρώπων και ομάδων.

Σημαντική εκδήλωση με τον Ευτύχη Μπιτσάκη: Κομμουνισμός και ανθρώπινη φύση (Βίντεο)

Συζήτηση για την ”ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ. Για έναν κομμουνισμό του πεπερασμένου”
Η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας πανελλαδικής ανεξάρτητης ταξικής κίνησης, αναζητώντας τους δρόμους  για τη συγκρότηση ενός κινήματος  ανατροπής  στην εποχή μας, διοργάνωσε τη Δευτέρα 9/12/2013 συζήτηση  με τον Ευτύχη Μπιτσάκη για το βιβλίο του:
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ. Για έναν κομμουνισμό του πεπερασμένου”
-Μπορούν να υπάρξουν βιώσιμες σοσιαλιστικές κοινωνίες ;
-Αντιφάσκουν μήπως, με την εγωιστική ανθρώπινη φύση;
Δείτε την εισηγητική ομιλία του αγωνιστή της αριστεράς καθηγητή Ευτύχη Μπιτσάκη καθώς και τον ενδιαφέροντα διάλογο που ακολούθησε.

Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι

 
Τηλεμαραθώνιος για τη Γιούνισεφ έγινε τη Δευτέρα 9/12 στη ΔΤ, στον τηλεοπτικό φρανκενστάιν που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Στην ταφόπλακα 2.500 εργαζομένων, καταδικασμένων στην ανεργία.
Στο... πείραμα που θα ακολουθήσει και τους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς.

Η ακτινογραφία της ευρωζωνικής αποδόμησης

του Γιάννη Βαρουφάκη
Οι κεντρικοί τραπεζίτες, εδώ και χρόνια, εφαρμόζουν, λίγο-πολύ, έναν απλό κανόνα που τους συμβουλεύει ως προς τον προσδορισμό των επιτοκίων. Πρόκειται για τον κανόνα που πρωτο-παρουσίασε ο John Taylor, καθηγητής στο Stanford. Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με την ευλαβική χρήση του κανόνα του Taylor, σημασία έχει ότι χρησιμοποιείται και αποτυπώνει τις απόψεις των κεντρικών τραπεζιτών για το επίπεδο στο οποίο είναι καλό να κυμαίνονται τα επιτόκια δανεισμού.

Ήταν κάποτε βουνό...

Η επόμενη μέρα του νεοφιλελεύθερου ιμπεριαλισμού.
Αγρια Ζωα
Σε πείσμα αφελών ή σκοπίμως μονολιθικών περιγραφών που επιχειρούν να επιβάλλουν στους πληθυσμούς μια δυναστική πανθομολογούμενη συναίνεση για τα αίτια, τις σκοπιμότητες και τις λύσεις στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή κρίση, καταδεικνύουμε με συνέπεια τα παρασκήνια της κρίσης προτού καν ακόμη αυτά αποκτήσουν ειδησεογραφική υπόσταση:

Μπογιόπουλος .. θυμωμένος

Είναι η μοναδική φορά που είδαμε τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο να δίνει την αίσθηση ότι μιλάει θυμωμένα.
Και πρέπει να τα είχε πάρει στο κρανίο, αφού οι εκπρόσωποι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που ήταν στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής που συμμετείχε πέρα ότι έδειχναν να αμφισβητούν τα οικονομικά στοιχεία που επικαλούταν, -ο Ν. Μπογιόπουλος αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια στους τραπεζίτες δόθηκαν από εθνικούς πόρους