#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Θέμα: Λαϊκός εφιάλτης οι πλειστηριασμοί

 
Οι τράπεζες επιδιώκουν την απεμπλοκή τους από τη διαχείριση των υποθηκευμένων ακινήτων και τα πουλούν σε επιθετικά αμοιβαία κεφάλαια ελληνικών και υπερεθνικών συμφερόντων (παλιά και νέα που συγκροτούνται για την περίσταση) τα οποία αναζητούν πάνω σε αυτά τα ακίνητα νέα πεδία κερδοσκοπίας από την εκμετάλλευσή τους, αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα των Ομάδων Γειτονιών του ΝΑΡ. Αποσπάσματα δημοσιεύονται στη συνέχεια.

Εκδήλωση για τον Γιάννη Κορδάτο

Το Περιοδικό ΟΥΤΟΠΙΑ και ο Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης "Γ. Κορδάτος" σας καλούν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), σε εκδήλωση με θέμα:
«Γιάννης Κορδάτος: ο επιστήμονας, ο επαναστάτης».
Θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Καλτσώνης, πανεπιστημιακός
Ευτύχης Μπιτσάκης, πανεπιστημιακός
Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός
Μιχάλης Χονδροκούκης, φιλόλογος
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Χρύσης.


Μια ιστοριούλα ξε-σαλλ-ώματος

Τον Στήβεν Γκρέυ δεν τον ξέρετε. Όπως άλλωστε δεν τον ήξερα κι εγώ, μέχρι που τον συνάντησα τυχαία. Για την ακρίβεια, συνάντησα ένα κείμενό του στο διαδίκτυο. Πρέπει να πω ότι ο Στήβεν Γκρέυ είναι δημοσιογράφος τού Ρώυτερς, ο οποίος έκανε μια έρευνα για τις ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα, για χάρη αυτής της έρευνας χρειάστηκε να κάνει κάμποσα ταξιδάκια στην Ελλάδα. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα αγγλικά σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, όπου σας διαβεβαιώνω ότι θα βρείτε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα, που θα κάνουν αρκετές τριχούλες σας να σηκωθούν. Όμως, αν δεν τα πάτε καλά με την γλώσσα τού Σαίξπηρ ή αν απλώς βαριέστε τα ξενόγλωσσα, επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ εγώ μια από τις πιπεράτες ιστορίες τού κυρίου Γκρέυ.

Με ποια πολιτική για την κυβέρνηση της Αριστεράς;

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα  ανοίγει έναν κύκλο ανοιχτών συζητήσεων σχετικά με την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 20:00 (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) με θέμα:
Με ποια πολιτική και με ποιους στόχους 
για την κυβέρνηση της Αριστεράς;
Τη συζήτηση θα ανοίξουν:
  • Τάσος Κορωνάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκος Γιαννόπουλος, Δίκτυο
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα 

Προτού πούμε το νερό νεράκι...

του Γιάννη Καψόπουλου
Προτού πούμε το νερό νεράκι, οφείλουμε να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Το νερό δεν κινδυνεύει. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.
Το προστατεύει ο ΟΗΕ που το έχει χαρακτηρίσει από το 2010 «ανθρώπινο δικαίωμα». Και είναι γνωστή η ισχύς του ΟΗΕ. Χαρακτηριστική η επιτυχία του στην Κύπρο ή στο να αποτρέψει τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, όπου εφευρέθηκαν «όπλα μαζικής καταστροφής». Επίσης ευρισκόμενοι υπό την αιγίδα (sic) της λυκοσυμμαχίας (sic) της Ε.Ε. που στην καλύτερη νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος, δεν πρέπει να έχουμε καμία ανησυχία.

Για τη διεθνή υπεράσπιση του ελληνικού λαού, για την αποτροπή μιας καταστροφής της Ελλάδας και της ελληνικής αριστεράς

 Δημοσιεύτηκε σε δύο συνέχειες στον «Δρόμο της Αριστεράς», 27/11 και 7/12/2013

Τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Στη δεκαετία του 1990, οι Σερβοβόσνιοι νικούσαν σε όλα τα μέτωπα. Ο Μιλόσεβιτς όμως δεν ήθελε να μπουν στο Σεράγεβο. Ο Μλάντιτς κάθησε στους γύρω λόφους και πολιορκούσε την πρωτεύουσα της Βοσνίας. Κάπου-κάπου, οι δυνάμεις του έριχναν και κανέναν όλμο.
Αυτό που δεν κατάλαβαν Μλάντιτς και Μιλόσεβιτς, ήταν ότι, κάθε φορά που ένας όλμος έσκαγε στο Σεράγεβο, έδινε την ευκαιρία στις δυτικές τηλεοράσεις να δημιουργήσουν παγκοσμίως την εικόνα των «σφαγέων Σέρβων».

Το ψυχολογικό τέλος του ευρώ πλησιάζει


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι έχουμε 1,5 εκατ. άνεργους και 1 εκατ. εργαζόμενους που δεν πληρώνονται. Χθες μάθαμε ότι 263.758 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ.
Συγκεκριμένα παίρνουν 500 ευρώ μικτά κάτι που μεταφράζεται σε 410 ευρώ περίπου καθαρά. Όταν το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι στα 475 ευρώ.

Έτσι θέλουν οι κυβερνώντες τον εκπαιδευτικό του μέλλοντος


Από τον Χρήστο Επαμ Κυργιάκη
Ο εκπαιδευτικός του μέλλοντος:
πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερα πτυχία, σε όχι συναφή αντικείμενα, για να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα πρέπει να είναι φυτοφάγος για να μπορεί να χορταίνει με καυκαλίθρες, ραδίκια του βουνού και κάθε είδους αγριόχορτα

Εκκόλαψη τρομοκρατών σε σχολείο στα Εξάρχεια

Η ταλαιπωρημένη γειτονιά των Εξαρχείων έχει βρεθεί αμέτρητες φορές στο στόχαστρο απίθανων ισχυρισμών και αβάσιμων κατηγοριών που εκτοξεύονται από κάθε κατεύθυνση, και έτσι τα παιδιά της αποφάσισαν να σπάσουν… πλάκα.

Ο χειμώνας και η διανόηση

 Του Δήμου Χλωπτσιούδη
Μπήκαμε ήδη σε ένα χειμώνα με δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες με ρεύμα μεν, αλλά δίχως πετρέλαιο που προσπαθούν να ζεσταθούν με σόμπες παλιάς τεχνολογίας καίγοντας ό,τι βρουν, με αυτοσχέδια μαγκάλια και μη συντηρημένα τζάκια και καμινάδες, για να μην παγώσουν. Είναι το άλλο πρόσωπο των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, των ανέργων, των υποχρηματοδούμενων ή απλήρωτων εργαζομένων. Ο χειμώνας που μόλις ξεκίνησε ήδη μετρά θύματα.

Η βλακεία είναι ανίκητη… Κι επικίνδυνη όταν κτήνη την εκφέρουν...

Eίναι γνωστό ότι η βλακεία είναι ανίκητη…
Ωστόσο η …πολυσύνθετη κατάχρηση βλακείας οδηγεί και σε αλήθειες…
Κάθε δήλωση του Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλου, είναι μια τέτοια βλακεία που αποτυπώνει την αμηχανία, τη σύγχυση και τον πανικό της καταρρέουσας κυβέρνησης του ακραίου δωσιλογισμού.
Δεν φταίει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον επαρμένο βλάκα, που έχει σπείρει τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και την καταστροφή, αλλά οι …άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τις... ιδιότητες του μαγκαλιού!!!
Διαβάστε επ’ αυτού ένα εύστοχο σχόλιο, ΕΔΩ:
Εμείς θα μείνουμε στη συνέχεια της δήλωσης:

Για ακούστε αυτόν τον δάσκαλο τι έχει να μας πει!Άρθρο «τυφλοσούρτης» για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας!

- Τι είναι δημοκρατία;
- Να είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις αυτό που θέλω εγώ!

Αυτό το λογοπαίγνιο μας ήρθε στο μυαλό καθώς διαβάζαμε το κεντρικό σχόλιο του ηλεκτρονικού «Βήματος» της 6ης/12/13 με τίτλο ''Δεν παίζουμε με την υγεία''. Αναρωτιέται κανείς: “Μα είναι δυνατόν κοτζάμ «Βήμα», με τόσους και τόσους εκφραστές της 4ης εξουσίας, να χρησιμοποιεί «σκονάκι» και να βασίζει τα κεντρικά του άρθρα σε οδηγίες και αλγόριθμους;”. Γιατί αυτό το σχόλιο περισσότερο μοιάζει ως συνταγή παραγωγής άρθρων που όλα έχουν την ίδια γλωσσική και κατασκευαστική δομή.

Κομμουνιστικά βρωμόλογα

Τις παλιές καλές εποχές γνώριζες ότι αν δεν δήλωνες κομμουνιστής, θα ‘μενες με το πουλί στο χέρι. Οι κομμουνιστές γαμούσαν καλά· κι ακόμη καλύτερα όσοι είχαν μια ταυτότητα στην τσέπη, ή κάτι που αποδείκνυε τη βαθιά σχέση με το Κόμμα. Από τις ένδοξες φοιτητές εποχές, ως και τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες.

Το Κυπριακό Ευρώ δεν είναι καν ευρώ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ.ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΗ «ΧΑΡΑΥΓΗ» (8/12)
ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ερ: Πώς θα χαρακτηρίζατε το κοκτέιλ της πιστωτικής κατάρρευσης κατ’ αρχήν και στη συνέχεια της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Κύπρο;
Είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόστηκε σε όλες τις χώρες της περιφέρειας, με εξαίρεση το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο που ήταν πρωτοφανές. Ομως, πακέτο μέτρων αυστηρής λιτότητας και πιστωτική στενότητα ήταν η συνταγή για όλες τις χώρες της περιφέρειας με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Στην Κύπρο, το πρόβλημα πήρε ακραία μορφή, λόγω του χαρακτήρα της κρίσης και της αντιμετώπισης του προβλήματος από το Γιούρογκρουπ.

ο τοίχος έχει την δική του Ιστορία...


Νόαμ Τσόμσκι: Κάποιοι στη Γερμανία θέλουν σκλάβα την Ελλάδα

“ Ο Νόαμ Τσόμσκι προτείνει ένα κοινό μέτωπο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία ως τη μόνη ρεαλιστική επιλογή γι' αυτές τις χώρες. ”
«Κάποιοι άνθρωποι στη Γερμανία φαίνεται πως στόχο έχουν να θέσουν την Ελλάδα υπο καθεστώς ιδιότυπης σκλαβιάς». Αυτό αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ο Νόαμ Τσόμσκι, σε εκτενή συνέντευξή που παραχωρεί στην Αυγή της Κυριακής.