#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Η δημοκρατία τρέφεται με πτώματα και η ελληνική αστυνομία την ταΐζει.

 Αφίσες που κολλήθηκαν 
σε κεντρικούς και μη δρόμους της Κέρκυρας

Άγγελος Χάγιος: Αντικαπιταλιστική ανατροπή και όχι εναλλαγή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ, μέλος ΠΕ ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
Συνέντευξη στον Μάκη Γεωργιάδη
Ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μιλά στο Πριν για τα βασικά μηνύματα του 3ου συνεδρίου της οργάνωσης. «Οι ανατρεπτικές τάσεις και αναζητήσεις των εργαζομένων, παρότι μειοψηφικές, αποκτούν ποιοτικά ανώτερα χαρακτηριστικά» τονίζει και παρουσιάζει μια γραμμή ανασυγκρότησης του επαναστατικού υποκειμένου, σε όλα τα επίπεδα, στο κίνημα, το πολιτικό μέτωπο, το κόμμα.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας και καταγράφοντας τη δική της ιδιαίτερη και διαφορετική άποψη σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής συγκυρίας, της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και των αντιδραστικών εξελίξεων στην ΕΕ, παρουσίασε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/12/13 στον Κεραμεικό το κείμενο παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω.

Βασικά σημεία της συμβολής της Αριστερής Πλατφόρμας είναι:

Στο μόρφωμα της ΔΤ η ομιλία Τσίπρα, παρά το εμπάργκο


Την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  Α. Τσίπρα στην κεντρική επιτροπή, μετέδωσε το μόρφωμα της ΔΤ. Αν θυμόμαστε καλά υπάρχει εμπάργκο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Με ποιά μέθοδο και από ποιούς εξασφαλίστηκε εικόνα και ήχος?

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
«Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια.»
«Η ελευθερία στις καπιταλιστικές κοινωνίες λίγο πολύ παραμένει αυτό που ήταν στις αρχαίες Ελληνικές δημοκρατίες: Ελευθερία για ιδιοκτήτες σκλάβων.»
Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοβ (Λένιν)

Συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση το πλιάτσικο που ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων από τους ξένους αλλά και ντόπιους σύγχρονους λυκανθρώπους που τρέφονται με το χρήμα, προσκυνούν το χρήμα και έχουν για θεό τους μόνο το χρήμα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

Γράφει ο ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*
Διάβασα σήμερα την είδηση ότι στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων η αιθαλομίχλη έχει πνίξει την πόλη. Και μάλιστα, συνιστάται τις ώρες της έξαρσης του φαινομένου, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους ηλικιωμένοι και παιδιά!
Η αιθαλομίχλη όμως δεν πνίγει μόνο πόλεις αλλά και.. ανθρώπινες ψυχές
Όταν η ανεργία φτάνει στο 28%, όταν «φως» και θέρμανση από κοινωνικά αγαθά έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα και κέρδος, όταν αυτονόητες κοινωνικές παροχές όπως η πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, ακόμη και στο νερό, είναι υπό αμφισβήτηση είναι σαφές πως πλέον μιλάμε για μια πραγματική κοινωνική ασφυξία και μια εν εξέλιξη ανθρωπιστική κρίση.
Έχουμε σταματήσει πια να μετράμε αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί δυστυχώς το συνηθίσαμε! Έχουμε σταματήσει πια να μετράμε απολύσεις γιατί έχουν γίνει καθημερινότητα.

Η νέα δραχμή

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα κράτος, από την κατάρρευση της αγοραστικής αξίας του νομίσματος του ενώ, στην περίπτωση της Ελλάδας, η υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρεοκοπία – με τη στάση πληρωμών δηλαδή ή με τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους 

 του Βασίλη Βιλιάρδου
«Κάθε κράτος, στην προσπάθεια του να βελτιώσει την οικονομική του θέση, παίρνει μέτρα επιβλαβή για την ευημερία των γειτόνων του. Αφού αυτή η τακτική δεν περιορίζεται μόνο σε ένα κράτος, ο καθένας υφίσταται πολύ περισσότερες συνέπειες παρόμοιων λογικών που εφαρμόζουν οι γείτονες του, από τα οφέλη που έχει ο ίδιος, λόγω των επιλογών του.

Δεκεμβριανά 1944 ~ Η μάχη της Αθήνας

Zητούμε συγγνώμη από τον αγωνιζόμενο Συριακό λαό που στάθηκε πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού…

Σκλάβοι εκ πεποιθήσεως

 
Επανάσταση σημαίνει αναμφίβολα βαθιά επιθυμία για αλλαγή – ενώ ο J.J. Rousseau είχε πει πολύ σωστά ότι, δεν μπορεί κανείς να ανατρέψει ένα καθεστώς, με δημοκρατικές μεθόδους, αφού αυτές δεν τηρούνται ποτέ από τις ολοκληρωτικές κυβερνήσεις.

Απλούστερα, όταν ένας δολοφόνος ή ληστής σε σημαδεύει με ένα οπλισμένο πιστόλι, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τη μάχη δημοκρατικά – εμπιστευόμενος την καλή του θέληση και ευχόμενος να μη σε σκοτώσει.

Να σώσουμε τα κανάλια από τους .. πλειστηριασμούς


 Ματίνα Παπαχριστούδη
Προκλητικά, πλέον, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες χωρίς ίχνος τσίπας. Με τα μικρόφωνα των επίσης προκλητικών ντελάληδων της σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες τα μέλη της υποκρίνονται το ρόλο των κυβερνώντων με δηλώσεις εναντίον όσων έχουν στις τράπεζες χρήματα αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 
Ειδήσεις αθλιότητας διάσπαρτες. Νομίζουν οι καλοβαλμένοι ακόμα συμπολίτες και οι μέντορες των πολιτικών λιτότητας πως μέσα στο εορταστικό κλίμα αυτές οι «ειδησούλες» θα είναι σταγονίτσες δυσάρεστες στο γενικότερο κλίμα χαράς και γλεντιού...

Το κακό μ΄αυτό το πόλεμο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα θύματα είχε. Γιατί ένα θύμα από σφαίρα είναι  ολοφάνερο. Μια καταστροφή από βομβαρδισμό είναι ολοφάνερη. Μια κατάσταση αιχμαλωσίας, βασανισμού, εκτέλεσης είναι ολοφάνερη.

Φασισμός ή χρεοκοπία της Αριστεράς;

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι διδακτικά, έστω και αν η ψευδής εικονα που δίνουν τα ΜΜΕ της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) είναι μιας λαΐκής «επανάστασης» κρετίνων για το δικαίωμα τους να γίνουν υπόδουλοί της μέσα στην ΕΕ, ώστε να λιμοκτονούν όπως ο Ελληνικός λαός! Δεν θα σταθώ όμως εδώ στη νέα στημένη πορτοκαλί «επανάσταση» στη χώρα αυτή από τους δυτικόφιλους αστούς και μικροαστούς του Κιέβου, καθώς και τους προβοκάτορες των υπηρεσιών της Υ/Ε που την οργάνωσαν, αλλά στα δύο βασικά διδάγματά της, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ιδιαίτερα τον Ελληνικό.